12 Eylül 2015 Cumartesi

YAŞAYAN ÖLÜLERİN DİRİLMESİ

Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap yani Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlatmak istedikleri yani evrensel ilkeler, kanunlar, kurallar, insanlara yollarını aydınlatması ve doğruyu bulması için lütfettiği karanlıklardan aydınlığa NUR a çıkaran ilkeleridir.14/1, 14/5, 33/43, 57/9, 65/11, 5/16,2/257 vb.      

Bu ilkelerde hayat vardır.

Evrensel doğrular her daim güneş gibi parlar. Gözünü kapatanlar, sadece kendine yalancı gece yapar. O ölçüde de yaşamını karartmaktadır.

Zira, insanlığa bahşedilmiş bu ikramları, ilkeleri, ANLAMADAN YAŞAM SÜRMEYE çalışmak kör, sağır, dilsiz ve elleri bağlı araba kullanır gibi yaşamaya benzemekte ve o ölçüde de ağır bedeller ödetmektedir. Hayırdan fedakarlıktan, hak, doğru ve güzel olandan uzak kalmakta bir anlamda kabir de olmaktır.35/22

Yaşam buna dair acı örneklerinin sahnesidir.

BU BEDELLER, sorgulamayı, düşünmeyi, tefekkür etmeyi, neden ve niçinleri araştırmayı da zorunlu olarak beraberinde getirmektedir.

Aynı zamanda, karanlığa ışık olup, gönüllere örnek olan insanların yaşamları, yaptıkları hayır ve fedakarlıkları da bu ölü topraklara rahmet gibi düşmekte ve dirilişe sorgulamaya vesile olmaktadır. Bunun için insanlara dokunmak, bağ kurmak diyalog, muhabbet önemlidir. İsa'nın ölüleri diriltmesi bu anlamdadır.3/49, 5/110 vb.

Sorgulamak, gerçeğe açılan kapıdır. Tüm köleliklerden kurtulmanın tek ve yegane yolu olan sorgulamak,  değişimin de çözümün de başlangıcıdır.

Yaşayan ölülerin de, GÜNEŞE, NURLARA ve Evrensel İlkelere kapattığı gözlerinin,gönlünün açılmasıyla, düşünmekle, sorgulamakla, ibret almakla, aklını özgürleştirmekle dirilmektedir.

Nitekim,Yazılı Kitapta da “ÖLÜ İKEN KENDİSİNİ DİRİLTTİĞİMİZ ve kendisine insanlar arasında yürüyebileceği bir ışık verdiğimiz kimse, karanlıklar içinde kalıp ondan hiç çıkamayan kimse gibi olur mu?”  der. 6/122, 2/243 vb

Yağmurun, ölü toprağı nasıl dirilttiğini anlatan ayetlerde de BUNDA DÜŞÜNENLER İÇİN İBRETLER VARDIR” diyerek dirilişin örneklerini de vermektedir. 7/57, 35/9 vb. 

Yaşamda da, böyle yaşayan ölülerin dirildiklerine, şahitler olmaktayız.

Bu ise, insanın tercihine kalmıştır.

Zira, RABBİLALEMİN her daim yardım etmektedir,VİCDAN ı da her insana vermiştir. İnsan her içsel ve dıssal etkide veya istekte, bu iki sesi de duymaktadır, Vicdanının güzel olana çağrısını da iblisinin ayartısını da. Yaptığı tercihlerle kitabını kendi yazmaktadır. Üstelik her kez, bu sesler açısından da aynı durumdadır.17/13,91/7, 8, 9 10; 92/ 4; 95/4, 5 vb.

Zamanla,bu sesleri duyulmaz yapan insan, tekrar bu seslerden kendisini diriltecek ve doğru yola ulaştıracak VİCDANINA da kulak verebilme yetisine sahiptir. Yeter ki, dilesin 35/22 vb.

Dirilişte olanlara ve karanlığa ışık yakanlara, dirilişe vesile olanlara da selam olsun.

Muhabbetle,

YAŞAYAN ÖLÜ OLMAK NEDİR BİLİRMİSİN  https://www.facebook.com/notes/ahmet-aldemir/ya%C5%9Fayan-%C3%B6l%C3%BC-olmak/1479533559002433

İNSAN TERCİHİYLE ŞEKİLLENİR  https://www.facebook.com/notes/ahmet-aldemir/insan-tercihiyle-%C5%9Fekillenir/1475006946121761

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı