13 Eylül 2015 Pazar

ALLAH DA ŞAKİRDİR Kulların Da Şakir Şükreden Olmasını İster

Allah Şakir olur mu, Şükreder mi? Olacak şey mi? Dediklerini duyar gibiyim.
Oysa Yaratılmış ve Yazılmış kitabı ikra, tertil, tilavet ve tedrisat ile teakkul, tefekkür, tefakkuh ile tedebbür yapanlar veya duvardaki önceki yazıları anlayanlar bilirler ki,

Yazılı kitapta her kavram gibi, Şakir de, nerde, kim için geçerse geçsin aynı anlamda olup, dilde tekrarlanan bir söz olmaktan öte, her ne olursa olsun DOĞRU ANLAYIP, GEREĞİNİ YAPANDIR.

ŞÜKÜR kelimesinin kökü, şin, kef, ra  harflerinden oluşmakta ve  bu kök 22 türev formuyla birlikte 75 yerde geçmektedir. Şükreden anlamındaki Şakir de bu köktendir. Sukker /şeker de bu kökten gelmektedir.

İnsan için şükür, insana ulaşan insanla ilgili, hayat, insan, mal, mülk, nimet, servet, eş, evlat, kitap, emir, vb herşeyi doğru ANLAYIP, tanıyıp, kıymetini bilip, onun GEREKLERİNİ gereği gibi yerine getirmektir. Örneğin: Yazılı kitabı, ana babayı, evladı, eşi, işi, aşı, malı mülkü, doğru anlayıp, kıymetini bilip, veriliş amacına uygun olarak gereğini yapmaktır.

Allah için de, aynı anlamda olup, kullarından, yaratıklarından gelen,  çabayı, yakarışı veher şeyi, en mükemmel ve doğru anlayıp, gereğini yapmaktır. 2-158,35-30,35-34. 42-23, 64-17.

Rabbilalemin de, kullarının da ŞAKİR olmasını ister. 7-144, 16-121

Buna rağmen, yaklaşık mealler, şükrü, ŞAKİR olmayı, sadece karşılık vermek yanigereğini yapmak vurgusuyla sunmanın da etkisiyle, maalesef uygulamada daha da kuşa çevrilerek sözel bir dillendirmeye, kelime tekrarına ve EVRENSEL İLKEYE aykırı bir hale indirgenmiştir.

Şakir, DOĞRU ANLAYIP, GEREĞİNİ YAPANLARDAN, her alemde cenneti yaşayanlardan olmak temennisiyle,

https://www.facebook.com/notes/ahmet-aldemir/%C5%9F%C3%BCk%C3%BCr-ile-hamd-etmenin-farki/1497610323861423

Muhabbetle,

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı