15 Eylül 2015 Salı

ÇANAKKALE'Yİ ANLAMAK ve YAŞAMAK

ÇANAKKALE'Yİ ANLAMAK ve YAŞAMAK
İnsan,
#Çanakkale içindedir.
Çanakkale de insanın içinde.
Sadece 3 Kasım 1914-18 Mart 1915 de değil,
Hem de her an.
O #18Mart HAK ile BATILIN tarihte,
dış alemdeki bir sahnesi, DESTANIDIR.
OYSA Çanakkaleler, her an
her tercihte, yaşana gelmektedir.
Öyle ki,
Kimi Fravun'dan yana, kimi Musa'dan.
Kimi Cehilden, kimi de Muhammed'den yana.
Kimi hakka, vicdanın sesine kulak verip
şahitlik yapıp şehadete varırken
Kime de tam tersi #iblisin sesine uyup
şeytanlaşıp şeytanlara ihvan olup her alemini telef etmektedir
Bu cehd, mücadele, AYRIŞMA hep sürmekte,
ölesiye, ölünceye kadar da devam edecektir.
Zira, Bu alemde misafir edilen insan, kulluğun gereği, DENEME, TEKAMÜL ve AHSENU AMEL yapmak için yaratılmıştır 11/7, 18/7, 67/2, 51/56 2/21, 23/32, 7/65, 23/23 vb. AHSENU AMELA, her durumu daha iyi, daha doğru, daha güzel hale getiren her türlü tavırdır.
Kitap der; Yaklaşık Meallerde-
• Mü'minlerden öyleleri var ki, var ediliş amacını yerine getirdi. Onlardan kimi Allah’a (canını malını cennet karlığı verme, ahsenu amelden yana olma, her hal ve şartta hanif durma) ahdini yerine getirdi, kimi de bu yoldadır, sözlerini asla değiştirmemişlerdir.
Minel mu'minine ricalun sadeku ma ahedullahe aleyh, fe minhum men kada nahbe.hu ve minhum mey yenteziru ve ma beddelu tebdila. 33/23
• Size ne oldu ki Allah yolunda ve "Rabbimiz bizi şu, halkı zâlim kentten çıkar, bize katından bir VELİ ver, bize katından bir yardımcı ver!" diyen MUSTAZAF-zayıf bırakılmış erkek, kadın ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz? Ve ma lekum la tukatilune fi sebilillahi vel #mustadafine miner ricali ven nisai vel vildanillezine yekulune rabbena ahricna min hazihil garyetiz zalimi ehluha, vec'al lena mil ledunke VELIYYA, vec'al lena mil ledunke NESİRA. 4/75"
• İnsanlardan öylesi var ki, kendisini Allâh'ın rızâsına satar. Allâh da kullar(ın)a çok şefkatlidir. Ve minen nasi mey yeşri NEFSEHUBTİĞAE MERDATİLLAH, vallahu raufum bil ibâd.2/207.
• Allâh buyurdu: "Bu, #SÂDIKLARA, doğruluklarının fayda sağlayacağı gündür. Onlar için altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları CENNETLER vardır." ALLÂH onlardan razı olmuştur, onlar da o'ndan razı olmuşlardır. İşte büyük başarı budur! Kalellahu haza yevmu yenfeus SADIKÎNE SIDKUHUM, lehum cennatun tecri min tahtihel enharu halidine fiha ebeda, RADIYELLAHU ANHUM VE RADU ANH, zalikel FEVZUL AZÎM. 5/119
• Ki Allâh #SIDK üzere olanlara, SADIKLIĞINI, doğruluklarıyla mükâfâtladırsın, iki yüzlülere de dilerse azâbetsin; yahut tevbelerini kabul buyursun. Şüphesiz Allâh çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. Li yecziyellahus SADİKÎNE Bİ SİDKİHİM ve yuazzibel munafikîne in şae ev yetube aleyhim, innellahe kane ğafurar rahîma. 33/24
• Kim verir, takvalı davranırsa, en güzeli yaşamıyla güçlü şekilde DOĞRULARSA Ona en kolayı kolaylaştırırız Feemma men a'ta vetteka. Ve SADDEKA bilhusna Fesenuyessiruhu lilyusra. 92/5, 6, 7
• SIDKI getirene ve onu yaşantısıyla en güçlü DOĞRULAYANLARA gelince: İşte #MUTTAKİLER onlardır. Vellezi cae BİS SİDKİ VE SADDEKA BİHİ ULAİKE HUMUL #MUTTEKÛN. 39/33
YA #SEN!
Farkında mısın, Çanakkale içinde olduğunun!
Hesaba çekilmeden, ölüm gelip çatmadan, iş işten geçmeden, vakit varken kendi gerçeğinizle yüzleşiniz
Zira, İnsan ve toplumlar,
TERCIHLERIYLE ŞEKILLENMEKTE, kendı kıtabını yazmakta KADERINI, kederini veya keremini belirlemekte ve CENNETI VE CEHENNEMINI de INŞA ETMEKTEDIR.
Dünyanın her yerinde, her döneminde, her coğrafyasında HER İnsan her içsel ve dışsal etkide veya istekte, bu iki sesi de duymaktadır, Vicdanının güzel olana çağrısını da iblisinin ayartısını da. Yaptığı tercihlerle kitabını kendi yazmaktadır. Üstelik her kez, bu sesler açısından da aynı durumdadır.
Zamanla, bu sesleri duyulmaz yapan da insandır.
İBLİSİN sesine uydukça, vicdanın sesi duyulmaz olurken, vicdanın sesine tabi oldukça da iblisin sesi etkisizleşmeye başlar Öyle ki, iblise uya uya adeta İBLİSLEŞİR, İNSAN Şeytanlardan olur.
Her olay insana seçimler sunar. İnsan fravunlaşabilir, Musalaşabilir. Lehepleşir ya da Muhammed’e uyabilir.
Yaşamını NAR da NUR da yapabilir.
İnsan yaptığı bu tercihleriyle şekillenmekte, amel kitabını yazmaktadır. 17/13, 76/3, 64/2, 18/29, 10/40, 41/46, 45/15, 17/15, 2/286, 91/7-10; 92/4-11; 95/4-6; 2/256, 10/99, 26/3-5; 88/21, 22; 36/17, 42/48, 81/27, 28; 13/11, 8/53 vb.
Bu, Evrensel İlkeler karşısındaki duruşuyla YELPAZE misali zerreden şemse ESFELE SAFİLİYNDEN ALAYI İLLİYYİNE kadar dağılmakta ve yer bulmaktadır.
Her insanın her alemdeki cenneti de cehennemi de farklılaşmaktadır
Şayet insan; ahseni takvim/maddi ve manevi yönden sürekli gelişime uygun; var ediliş amacı olan ahsenu amelden 11/7, 18/7, 67/2 yana olduğunda; halifeliğin gereğini 2/30, 6/165, 10/14, 27/62, 35/39, 38/26 vb; kulluğu, arzu ve istekle, gönülden yaptığında 51/56; #ALAYIİLLİYYİNE yücelirken 83/18; tersi durumda ise #ESFELESAFİLİNE düşmektedir. 95/5
Var ediliş nedenini unutup ahsenu amellerden uzak düşenlerin DÜNYAYA olan HIRSI ve KÖLELİKLERİ bitmez.
Üstelik, var ediliş nedeni olan AHSENU AMELDEN uzaklaşıp TEKASÜR bataklığına düşerler her alemde MUTLU da olamaz.
Her olay insana seçimler sunar. EVLİYAULLAH Allahın velisi de olur, evliyauş şeytan, şeytanın velileri, ŞEYTANİ VELİYYA da olabilmektedir. Yaşamını NAR da NUR da yapabilir.
İnsan kendini, alemi, kainatı anladığı, YARATILIŞ AMACINI gerçekleştirdiğinde, yaratılmış Kainat kitabındaki veya yazılmış kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin doğru manalarına ulaşıp bu evrensel ilkeleri yaşamlaştırdığı ölçüde hayatından zevk ve lezzet almaktadır. Evrenle uyumlaşıp, barış içinde yaşamakta ve her alemde de bahtiyar olmaktadır 2/38,20/123 vb.
Yaptığı gelişim ve ahsenu ameller, hayır ve fedakarlıklar ölçüsünde anlamlı ve değerli olmakta ve Rahman huzurunda yerini bulmaktadır.
HER BİRİMİZ de her TERCİHTE her Çanakkale vb durumlarda, hayatın her sahnesinde, var ediliş amacına sadık kalıp, tüm benliğiyle RABBİLALEMİNE, KURANA, vicdanın sesine, evrensel ilkelere yaşamda ÖNEM ve ÖNCELİK verip her ne olursa olsun, #insanlıktan HAKTAN #iyilikten AHSENU AMELLERDEN yana olup Rabbin RIZASINA varanlardan olma dileğiyle,
Muhabbetle.
18 Mart 2013- 18 Mart 2021



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı