14 Eylül 2021 Salı

BEYAZ GRİ ve SİYAH 15 Temmuz #Marmaris Gerçekleri İDDİASI

 BEYAZ GRİ ve SİYAH

15 Temmuz #Marmaris Gerçekleri İDDİASI
Kim ne olursa olsun her iddiacı “Müddei iddiasını ispatla mükelleftir"
Kanunda aksine bir hüküm bulunmadıkça, taraflardan her biri, hakkını dayandırdığı olguların varlığını veya iddialarını ispatla yükümlüdür.
Bireysel konularda olduğu gibi toplumsal olaylarda da bu ilkeler geçerlidir.
Böyle olmakla birlikte toplumsal olayların perde arkasındaki gerçeklerin ortaya çıkarılması, ispatı, dillendirilmesi uzun ince çalışmalara ve süreçlere bağlıdır.
Olayların üzerinden zaman geçtikçe, sular duruldukça, bu ve benzeri olaylar, iddialar tarih sureci içerisinde gelecek dönemlerde de araştırılmaya, tartışılmaya devam etmekte ve nihayetinde daha önceki 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat gibi 15Temmuz vb darbeler veya toplumsal olaylar da her yönüyle tüm çıplaklığıyla kamuoyunda ortaya konulması kaçınılmazdır.
Zira,
Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. der #FrenchOje
Bu yolda isteneni değil
GERÇEĞİ araştırıp HABER yapabilenler GAZETECİ HABERCİ lerin çalışması sonucu ortaya çıkarılabilmiştir.
#Gücün haklı sayıldığı ülkelerde, ADALET SİSTEMİ ve düzeni SAVCILIKLARI genelde GERCEĞİ ve HAKİKATİ gereğince ortaya çıkaramamaktadır.
Araştırmak, irdelemek, #sorgulamak, düşünmek vb ZİHNİ ÇALIŞMALARI yapmak, ölçüye evrensel ilkelere vurmak gerçeklerle karşılaşmanın yoludur.
Bunları yapmadan DOĞRU BİLGİ olmadan GERÇEĞE de AHSEN fikre de ulaşılamaz.
Kim ne gerekçe ile yaparsa yapsın, #terör, #ihtilal #darbe #zorbalıktır #vahşettir #zulümdür
Bu günlerde gündem olan linkteki 15 Temmuz #Marmaris Gerçekleri yolundaki videolardaki #İDDİALARIN ve varsa karşı DELİL ve iddiaların da #12Eylül, #28Şubat #15Temmuz ve daha nicelerinin, araştırılması ve gerçeğin tüm çıplaklığıyla ortaya konulması şarttır.
#Yalancının MUMU yatsıya kalmaz SÖNER.
Konularla ilgili delil ve belgesi olanların bir düzlemde iddialarını sunması ve beyin fırtınası düşünce cümbüşü yoluyla tartışılmasıyla ancak gerçeklere giden yolda önemli açılımlara da ulaşılabilir.
Savcılar da her iddiayı araştırarak GERÇEĞE de ulaşabilecek KAMU GÖREVLİLERİDİR.
Elbette ADALET esastır.
Zulmün zerresi de zulümdür. Zulme rıza dahi zulümdür.
ZİRA, Allah adil olanları, adalet üzere hüküm verenleri, hakkın yerini bulmasını, hakkın hakim kılınmasını sever. 5/42, 49/9, 60/8 vb. Allah, zâlimleri asla sevmez. 42/40, 3/57, 3/140 vb.
Yine,
herkes tercihleriyle yaptıklarıyla sonuçlarıyla Dünyada da AHİRDE de karşılaşacak ve her nimetten her halden de KURAN karşısındaki duruşuyla sorulacaktır.
Evrendeki Rabbilaleminin mobeseleri, hiçbir engel tanımadan, içerden dışardan, zerre miskal dahi olsa, her boyutlu, kaybolmaz ve eskimez, kayıt yapmaktadır. 50/17, 50/18, 10/21, 13/11, 82/10-12, 7/8, 7/9, 4/40, vb.
O günden #hesapgününden yaptıklarından kaçış ta yoktur.
HER zorbalık, vahşet ve zulüm gibi, terör, İHTİLAL ya da DARBE de, her alemde karşılıksız kalmamaktadır.
Zalim de zulmünün acısını dünyada tatsa da ahirde ebediyetle de olsa her dünyada görmektedir.
Her ne olursa olsun, her şartta herkese karşı HAK HUKUK VE ADALET üzere, HANİF olup Rabbin rızasını her şeyin önünde ve üstünde tutarak vahşi tarafgirliğe kin nefret ve düşmanlık çamuruna çukuruna düşmeden zulme zalime karşı HAKKTAN yana durup
Rabbilalemine, Kurana, Vicdana, evrensel ilkelere önem ve öncelik vererek yaşayıp muttakilerden olup Rabbin Rızasına varanlardan olma dileğiyle
Muhabbetle,
**
**
• ASHABUL UHDUD HENDEĞİN ASHABI TUZAĞINA DÜŞME 209 https://www.facebook.com/groups/AshabulUhdudHendeginAshabiTuzaginaDusme/
**
**
**

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı