21 Temmuz 2021 Çarşamba

TANINMAYAN ÜLKE DEVLET: KKTC

 TANINMAYAN ÜLKE DEVLET: KKTC

#AhmetKutsiTECER’in ORDA BİR KÖY VAR UZAKTA şiiri gibi
ORADA BİR ÜLKE var, TANINMASA da bir KKKTC devleti var, gitmesek de gezmesek de tozmasak da o ülke Türkiye’nin YAVRU VATANIDIR.
Ne acıdır ki,
#20Temmuz1974 de #KıbrısBarışHarekatı’na karar veren #BülentEcevit, #NecmettinErbakan hükümeti ile #FazılKüçük ve #RaufDenktaş başta olmak üzere cephede de tarih yazanlara rağmen hala Türkiye dışında tek ülkece bile #TANINMAYAN bir #KKTC ve diplomasideki hezimet düşündürücüdür.
Üstelik, kanlı darbeye girişen, VAHŞETİ SOYKIRIMINI yapan KIBRIS RUM kesimi, AB tam üyelik için kapıda bekletilen Türkiye’ye rağmen tam üye yapılı verilmiştir.
Nitekim tarih sürecinde de KIBRIS Osmanlı Adası toprağı iken masa başı oyunlarla, diploması başarısızlıklarıyla ülkenin yaşadığı olumsuzluklara paralel olarak kaybedilmiştir.
Bu #KıbrısBarışHarekatı'ndan günümüze NERDE hata yapıldı? Pakistan ve Azerbaycan #KKTC'yi TANIMASINA rağmen bu KARARINDAN neden vazgeçti. Uluslararasında #KKTC TANINMA konusundaki hezimetin başarısızlığın nedenleri nedir? Dış borca bilime teknolojiye mahkum olan ŞAH olabilir mi? https://twitter.com/aaldemira/status/1417453788592578560...
Bu arada benzer konumdaki FİLİSTİN haklı mücadelesine devam etmekte ve son İİT Olağanüstü Zirvesi “Kudüs İçin Özgürlük” Konulu İstanbul Deklarasyonunda
13 Aralık 2017 tarihinde Türkiye’de düzenlenen Olağanüstü İslam Zirvesi’nde bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) Üye Ülkelerin Kralları ile Devlet ve Hükümet Başkanları olarak başlayan metnin 6 maddesinde
“6. 1988 yılında ilan edilen ve Filistin halkının hür yaşama iradesinin eseri olan Filistin Devleti’ni henüz tanımamış tüm ülkelere, vuku bulan gelişmeler ışığında artık bölgede aklıselimi ve adaleti ayakta tutacak bir dengenin sağlanabilmesi bakımından zaruri hale gelen bu önemli adımı atmaları ve derhal Filistin Devleti’ni tanımaları çağrısında bulunuyoruz.”
Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı teyit ediyor, tüm dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz.” Diye açıklama yapabilmiştir. https://www.oic-oci.org/docdown/?docID=1698&refID=1073
Zira,
“Filistin Ulusal Konseyi’nin 1988’de kuruluşunu ilan ettiği Filistin Devleti, aralarında Avrupa devletlerinin de bulunduğu 130 küsur devlet -yeryüzündeki devletlerin yüzde 70’inden fazlası- tarafından #resmen tanınıyor ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “üye olmayan gözlemci devlet” sıfatıyla temsil ediliyor. Yani Birleşmiş Milletler Teşkilatı da bağımsız bir devlet olarak tanıyor Filistin’i.
#KKTC ise Türkiye dışında tanıyan tek bir ülke devlet ya da uluslararası kurum kuruluş yok!
#DoğuAkdeniz’deki sorunların temelinde de bu tanınmamanın getirdiği etkenler de bulunmaktadır.
Evet, TARİHTEN, olaylardan Kitaplardan, ayetlerden, evrensel ilkelerden DERS ALMAYANLAR, acı BEDELLER ÖDER.
İnsanı, toplumu, olay ve olguları ve insanlık tarihinde, tüm coğrafyalarda, Ortadoğu'da, sözde İslam ülkelerinde olup bitenleri gereğince araştırıp okumayı başaranlar, yaşanılan vahşetin, sömürünün, zulmün vb kötülüklerin ardındaki gerçeğe ve kanlı hesaplara da vakıf olmaktadır.
Araştırmak, irdelemek, sorgulamak, düşünmek vb ZİHNİ ÇALIŞMALARI yapmak, ölçüye evrensel ilkelere vurmak gerçeklerle karşılaşmanın yoludur.
Bunları yapmadan DOĞRU BİLGİ olmadan GERÇEĞE de AHSEN fikre de ulaşılamaz.
Modern çağın tüm KÖLELİKLERİNDEN kurtulmanın tek ve yeğane yolu olan ARAŞTIRMAK, DÜŞÜNMEK, SORGULAMAK vb zihni çabaları yapmak DEĞİŞİMİN başlangıcıdır. Dertlendiğiniz her şey çözümün de habercisidir.
YAŞAM, Yazılı kitap Kuranı Kerim gibi Yaratılan Kainat Kitabına Bunlardaki Evrensel İlkelere, Rabbilalemine, Aykırı davranışları affetmemekte ve bu ilkelere aykırılık ölçüsünde ağır bedeller, acılar ve mutsuzluklar yaşatmaktadır.
Bu hali yaşayanlar, SUÇU, SUÇLUYU, KUSURU öncelikle kendinde aramalıdır. 4/62, 42/30, 39/48, 39/51 vb.
ZİRA, toplumlar da, insan da, yaptığı tercihlerle yaşamını şekillendirmekte, kederini ve keremini belirlemektedir.
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetler veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı doğru manalar, kanunlar ilkeler #KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Elbette, #okumak, sadece yazılı kitap Kuranı Kerimi değil, Yaratılan Kainat kitabını, insan, toplum, diğer canlılar cansızları, eşyayı, olay ve olguları da okuyup, araştırıp incelemek, anlattığı manalara, ilkelere, kanunlara ulaşmak,
o kanunları dikkate alarak insan ve toplumların kendini tanıyarak yücelmesini sağlamak,
alemde var edilen kanunlara ulaşıp eşyaya uygulayarak teknik ve teknoloji üreterek insanlığın hizmetine de sunmaktır.
Sözde #İslamülkeleri, bu OKUMALARI İHMAL ettikleri ve Ortak akla, bu evrensel ilkelere, ekonomi başta tüm ayetlere, ilke ve kanunlara aykırı davrandıkları günden beri cehaletin, geri kalmışlığın cenderesinde #kıvranmakta, bu kitapları okuyanların doğru manalara, ilkelere, kanunlara ulaşanların bunu yaşama taşıyanların gerisinde #NAL TOPLAMAKTADIR.
Uluslararası alan, gücün, güçlünün haklı sayıldığı bir zemindir.
Uluslararası ilişkiler; güç, denge, çıkar merkezli strateji ve diplomasi üzerinde dönmektedir.
Ülkeler arası ilişkilerde esas olan ÇIKARLARDIR.
Menfaatlerin çatıştığı yerde GÜÇ belirleyici olmaktadır.
Ekonomiden, bilim ve teknolojiye kadar her alanda Rabbilaleminle, ilkeleriyle uyumlaşıp GÜÇLÜ insan, millet ve devlet olamadıkça Dış Dünyada #şah olunamaz.
"Değirmenin suyu"
iç ve dış BORÇDAN değil, #ÜRETİM'DEN gelmedikçe,
#Şah olmak da HAYAL olur
Oyunun parçası piyonu değil, oyunları bozan, evrensel doğrulara uygun düzenler kuran, her alanda Rabbilalemine, ilkelerine uygun, uzun vadeli bakışlara, planlara, siyaset anlayışına ve zamanında yapılan duruşlara tavırlara, gerek bulunmaktadır.
Dünya arenasında etkili olma yolunda ekonomiden teknolojiye kadar her alanda MUKTEDİR de olmak şarttır.
KURANA evrensel ilkelerine, EKEONOMİNİN KANUNLARINA uyarak, feraset ve basiretle yaklaşarak, bilge insanlardan, ORTAK AKILDAN ve tecrübeden yararlanıp, eleştiri ve muhalif görüşleri değerlendirip şeffaflığa, hesap verilebilirliğe, EHLİYET VE LİYAKATE, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE, ADALETE, ÖZGÜRLÜĞE önem ve öncelik veren ÜLKE ve İKTİDAR olup tükettiğinden daha çok üreten, ihracat yapan, israftan kaçınan, hakça paylaşan, her ferdiyle insanca insan onuruna yaraşır şekilde yaşam süren toplum olunması dileğiyle,
Muhabbetle,
20 Temmuz 2002- 20 Temmuz 2021
**
İlgili #Makaleler
• TOPLUMLAR TERCİHLERİYLE KADERİNİ
dolayısıyla KEDERİNİ ya da KEREMİNİ KENDİ YAZMAKTADIR.
**
• DIŞ POLİTİKA DIŞ SİYASET ·61 https://www.facebook.com/groups/DisPolitikaDisSiyaset/
• TOPLUMLAR TERCİHLERİYLE KADERİNİ KEDERİNİ ya da KEREMİNİ KENDİ YAZMAKTADIR 159 https://www.facebook.com/groups/ToplumlarTercihleriyleKaderiniKederiniKereminiKend
• BİLGİ GÜÇTÜR BİLGİ olmadan GERÇEĞE ahsen FİKRE ve REFAHA ulaşılamaz 486
• ORTAK AKIL ŞURA VİCDANLARIN SESİDİR 789 https://www.facebook.com/.../OrtakAkilSuraVicda.../requests/
• ARAŞTIR SORGULA DÜŞÜN 4.7b https://www.facebook.com/groups/ArastirSorgulaDusun/
• İKTİDAR MUKTEDİR ya da ENKAZ OLMAK 87 https://www.facebook.com/groups/IktidarMuktedirEnkazOlmak/




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı