11 Temmuz 2021 Pazar

SOYKIRIM KATLİAM VE VAHŞETLER Ve SREBRENİTSA SOYKIRIMI

SOYKIRIM KATLİAM VE VAHŞETLER

Ve

SREBRENİTSA SOYKIRIMI
Birleşmiş Milletler SOYKIRIMINI, 1948 yılında kabul edilen ‘Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ ile tanımlamıştır.
Buna göre #soykırım ulusal, etnik, ırksal ya da dinsel bir topluluğun tümünü ya da bir bölümünü yok etme niyetiyle:
• Topluluk üyelerinin öldürülmesi
• Topluluk üyelerine fiziki ya da ruhsal açıdan zarar verilmesi
• Topluluğun fiziki varlığını tümüyle ya da kısmen sona erdirecek yaşam koşullarıyla yüz yüze bırakılması
• Topluluk içi çoğalmanın engellenmesi;
• Topluluk bünyesindeki çocukların başka bir topluluğa aktarılması
eylemlerinden herhangi birinin işlenmesi durumunda gerçekleşmektedir.
Bu sözleşme ile sadece soykırım değil
• soykırım teşebbüsleri,
• soykırıma teşebbüs etmek için bireylere veya topluma teşvikte bulunmak,
• soykırım komploları kurmak ve
• soykırıma suç ortaklığında bulunma
eylemleri de bu suç ve ceza kapsama girmektedir.
Sözleşme, soykırımın savaş halinde de barış halinde de gerçekleşebileceğini de vurgulamaktadır.
Srebrenitsa soykırımı başta Avrupanın, Sırpların, ABD’nin, Birleşmiş Milletlerin ve tüm insanlığın yüzkarasıdır. Utanç sayfasıdır. İnsanlığa karşı işlenmiş zulmün vahşetin adıdır
#Srebrenitsa #soykırım'ı da diğerleri gibi İNSANLIĞIN UTANÇ sayfalarından birisidir. Temmuz 1995'te #Bosna da yaşanan insanlığa karşı işlenmiş zulmün vahşetin adıdır https://twitter.com/aaldemira/status/1149181440464171008
#Zulüm, insanın ve diğer canlıların ve her varlığın varediliş amacından, ahsenu amelden, yaşama hakkından ve konumundan kendi veya başkası tarafından her ne şekil ve şartta ve yöntemde olursa olsun haksız mahrum bırakılmasıdır.
Zulüm, bütün aleme, dolayısıyla da her insanın hukukunu da saldırıdır. Bu nedenle zulme rıza da zulümdür. Zulüm sadece yapanla veya yapıldığı yerle sınırlı kalmayan ve tüm alemi etkileyen ağır bir vahşettir.
Bilinmelidir ki,
Dünyanın her yerinde, her döneminde, her coğrafyasında HER İnsan her içsel ve dışsal etkide veya istekte, bu iki sesi de duymaktadır, Vicdanının güzel olana çağrısını da iblisinin–yapısı gereği istekleri de bitmez, doyma da bilmez insana yaptığı- ayartısını da.
Yaptığı tercihlerle kitabını kendi yazmaktadır. Üstelik her kez, bu sesler açısından da aynı durumdadır.
Zamanla, bu sesleri duyulmaz yapan da insandır.
İBLİSİN sesine uydukça, vicdanın sesi duyulmaz olurken, vicdanın sesine tabi oldukça da iblisin sesi etkisizleşmeye başlar Öyle ki, iblise uya uya adeta İBLİSLEŞİR, İNSAN #Şeytanlardan olur.
Her olay insana seçimler sunar. İnsan fravunlaşabilir, Musalaşabilir. Lehepleşir ya da Muhammed’e uyabilir. Yaşamını NAR da NUR da yapabilir.
İnsan yaptığı bu #tercihleriyle şekillenmekte, amel kitabını yazmaktadır. 17/13, 76/3, 64/2, 18/29, 10/40, 41/46, 45/15, 17/15, 2/286, 91/7-10; 92/4-11; 95/4-6; 2/256, 10/99, 26/3-5; 88/21, 22; 36/17, 42/48, 81/27, 28; 13/11, 8/53 vb.
Bu, Evrensel İlkeler karşısındaki duruşuyla YELPAZE misali zerreden şemse ESFELE SAFİLİYNDEN ALAYI İLLİYYİNE kadar dağılmakta ve yer bulmaktadır. Her insanın her alemdeki cenneti de cehennemi de farklılaşmaktadır
İnsan tercihleriyle, EVLİYAULLAH Allahın #Evliyası da olur. 7/3, 4/45, 10/62 Yine tercihleriyle EVLİYAUŞ ŞEYTAN, şeytanın velileri, ŞEYTANİ VELİYYA da olabilmektedir. 4/119, 19/45, 3/155, 3/175, 7/27, 4/76, 16/63, 19/45, 18/50 vb.
İnsan, iblise ayartılara uya uya #ŞEYTANLAŞMIŞ insan olmakta ne de insanlık kalmaktadır. Her tür kötülüğün merkezi olabilmektedir.
Böyle tipler teşkilatlanmış güç olan devletin, hükümetin iktidarın yönetiminde yer alınca da her tür soygun vurgun, zulüm, vahşet, katliam vb her tür kötülükler sistemli olarak işlenmektedir.
Zira,
ADALETİ yitiren DEVLET, en tehlikeli #HAYDUT terörist olur.
"Adaleti ortadan kaldırdığınızda devletlerden geriye büyük bir haydut sürüsünden başka ne kalır ki? Ve her haydut sürüsü küçük bir devlet değil midir? der #Tolstoy
Bu gücü ele geçiren nice SÖZDE insan kılıklı ŞEYTANLAŞMIŞ mahluklar insanlık tarihinde yüzkarası vahşete, katliama her tür kötülüğe de sebep olmaktadır.
Hitler’den Mussolini’ye, Stalin’e, Cezayir’den Filistin’e Arakan’a, Abd den AB ülkelerine, İsrail’e, Rusya’ya Çin’e kadar hemen hemen her ülkede, her tarihte, devirde böyle veya buna benzer devlet gücünü yöneten zalimler şeytanlaşmış insanlar ve yüzkarası vahşet ve zulümleri bulunmaktadır.

Hangi toplum inanç olursa olsun kin nefret kusanlar zulümlerini vahşete katliama soykırıma vardırmıştır. Düşünce inanç ve fikirleri yolunda dik duranları ve etrafındakileri soykırıma varan zulümle değiştirmeye yönelmişlerdir.

Düşüncenin üstesinden gelemeyenler düşünürlerin ve çevrelerinin aile ve kavimlerinin üstesinden gelmeye çalışarak zalimler arasında kanlı elleriyle yer almıştır.

Üstelik bu vb her kötülüklerini de toplumda yükselen değerlerle, din, milliyetçilik, patiye hizmet vb kavramlarla süslenip gerekçe yapılabilmektedir.
Bunlardan birisi de Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanmış en büyük insanlık utancı olan,
#SrebrenitsaKatliamı ya da #SrebrenitsaSoykırımı, 1991-1995 Yugoslavya İç Savaşı (Hırvatistan Savaşı ve Bosna Savaşı)'nda Srpska Cumhuriyeti Ordusu'nun Srebrenitsa'ya karşı giriştiği Krivaya '95 Harekâtı esnasında Temmuz 1995'te yaşanan ve en az 8.372 Boşnak'ın #Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde general Ratko #Mladiç komutasindaki ağır silahlarla donatılmış Bosna #Sırp ordusu tarafından öldürülmesine verilen addır.
Katliamda bir kısım kadın ve küçük yaşta çocuğun da öldürüldüğü, belgelerle kanıtlanmıştır. Bosna Sırp ordusunun dışında katliama "Akrepler" olarak tanınan #Sırbistan #sırp özel güvenlik güçleri de katılmıştır. Birleşmiş Milletler Srebrenitsa'yı güvenli bölge ilan etmiş olmasına karşın 400 silahlı Hollanda barış gücü askerinin varlığı katliamı önlememiştir. #AliyaİZZETBEGOVİÇ”
Bu vahşet geç te olsa iş işten geçtikten sonra durdurulmuş ve bilahare de buna karar verenler #ULUSLARARASICEZAMAHKEMESİNDE yargılanıp cezalandırılmıştır.
SOYKIRIMA VAHŞETE uluslararası kurumlarca da ceza verilmesi anlamlı ve değerlidir.
Böyle olmakla birlikte İNSANLIK kaybetmiştir
Uluslararası toplum kaybetmiştir.
Sözde dost vs ülkeler kaybetmiştir.
"Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır." Aliya İzzetbegoviç
Bu vahşete sebep olanlar katılanlar şu veya bu yolla dahli olanlar ve sesiz kalanlar da o ölçüde bu suçla lekelidir.
Zira,
Zulme #duyarsız KALAN mazluma YARDIM ETMEYEN tüm GÖNÜLLER suça bulaşmıştır
“Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır....” der #AliyaİZZETBEGOVİÇ
Unutmamakla birlikte unutturmamak ta hatta bu vahşetlerin asıl sorumlularını perde geresindeki KANDAN beslenenleri ve yerli işbirlikçilerini de gündem etmelidir.
Elbette
#Petrolü, enerji kaynaklarını, madenleri, hastalıkları, terörü, darbeleri her tür kaçak işleri takip edin, zalimlerin, emperyalistlerin kanlı oyunlarını anlarsınız. Bunların değişik ülkelerdeki devlet gücünü kullanan yerli işbirlikçilerini de bulursunuz.
#Emperyalizm YÖNETİM ZAAFI ve zulmü ile yerli İŞBİRLİKÇİLERİ olmazsa asla AT OYNATAMAZ #Emperyalistler ÇIKARINDAN vazgeçmez İŞBİRLİKÇİLERİNİ değiştirir Dün #Sudan'ı bölenlerle iş tutanlar bugün #darbe yapanlar darbelere alkış tutanlar duyarsızlar da yarın acı bedeller öder https://twitter.com/aaldemira/status/1116287379898294272
#Emperyalist devlet ve grupların, işbirlikçilerinin ahlaksız sözde ahlakı Önce HARAP ET, yak, yık, ÖLDÜR, #SÖMÜR, Böl, parçala yut, sonra da "İNSANİ yardım" diye raks et! https://twitter.com/aaldemira/status/1153142468604567552
Emperyalistlerin ipiyle kuyuya inenler, onları dost vs diye kucaklayanlar, yar ve yardımcı sayanlar, yerli işbirlikçiliğine soyunanlar, o kuyuda boğulur.
#IndianGenocide, #NativeAmerikan Genocide #ArmenianGenocide isimlerle de adlandırılan 1492’de başlayıp 2000 yılındaki ÖZÜR e kadar devam eden "Kızılderili Soykırımları"nı ve diğer ülke #soykırım'larını unutmasın!
Rusya’da KAFKASYALILAR, AHISKA, ÇEÇEN İNGUS, KIRIM TATAR KAZAKİSTAN başta olmak üzere nice kavimlere yapılan sürgünler soykırımlar hala olumsuz etki ve acılarıyla yaşanmaktadır.
Cezayir, Libya Tasmanya, Kaliforniya, Selknam, Heroro Ve Name, Zunghar, Volin, Polonya, Bangadeş, Doğutimur, Kamboçya, Uygur, Guatamala, Ruanda, Darfur vb soykırımlar sayılabilir.
#Arakan #Myanmar #Filistin #Afganistan vb nice ülkelerde Emperyalistler ve yerli işbirlikçileri ÖTEKİLEŞTİRİP #KİN VE NEFRET kusan politikacılar şu bu nedenle BAHANELERLE ülkelerini, halkını, insanlığı kana bulayıp, AÇLIĞA, YOKSULLUĞA, sefalete, göçe mahkum etti #ZULME #SUSMA! https://twitter.com/aaldemira/status/1105014825640476672
İrak'taki baas ihtilalinden bir yıl sonra 14 Temmuz1959 tarihinde #Kerkük’te meydana gelen #terör #katliam, Irak daki Türkmenlerin yaşadığı en büyük facia, vahşetlerden biridir. Kim kime yaparsa yapsın, terör vahşet katliam #soykırım, insanlık suçudur #Kerkük #KerkükKatliamı https://twitter.com/aaldemira/status/1150439445927215104
#Ruanda Devlet Başkanı Juvenal'in uçağının düşüp ölmesi üzerine ÖTEKİLEŞTİRİP #KİN VE NEFRET kusan politikacılar Hutular olaydan Tutsileri sorumlu tutup 7 Nisan 1994'te başlayan ve 100 gün süren #NEFRET katliamda yaklaşık 1milyon Tutsi ve binlerce muhalif Hutu yaşamını yitirdi https://twitter.com/aaldemira/status/1105001122308255744
#Yemen'de de iktidar hırsıyla, çıkarları uğruna #HUSİ, #SUNNİ vb diye ÖTEKİLEŞTİRİP #KİN VE NEFRET kusan politikacılar emperyal çeteleriyle yaraları, sorunları KAŞIYIP Ülkeyi 22 milyon halkı kana bulayıp, AÇLIĞA, YOKSULLUĞA, sefalete, göçe mahkum ettiler ZALİMLERE sessiz kalma! https://twitter.com/aaldemira/status/1105010876720054272
İSRAİL kurulmadan teröristlerce 9 Nisan 1948'de #Kudüs'e bağlı #DeyrYassin köyünde 254 masum Filistinlinin öldürüldüğü katliam, diğer terör, vahşet ve zulümleri gibi uluslararası toplumun VİCDANINDA KARA bir LEKE OLARAK bu #soykırımı, insanlık suçu yargılanmayı BEKLİYOR! https://twitter.com/aaldemira/status/1115584105264177155
#Filistin'e, Filistinliye yapılan #zulüm adeta #soykırım'a dönüşmekte ve bu hal #zalim Yahudi, sözde İsrail devleti ile bu ZULME sessiz kalıp hatta DESTEK olan başta Avrupanın, ABD’nin, Birleşmiş Milletlerin ve tüm insanlığın #yüzkarası'dır. https://twitter.com/aaldemira/status/1153140014634680321
ÜMMETE MEKTUBU Sana şikâyette bulunuyorum! Gücümüz dağıldı... Birliğimiz bozuldu... Yollarımız ayrıldı... Halkımızın zaafını ve ümmetimizin bize yardım edip, düşmanı yenmedeki aczini Sana şikâyet ediyoruz... #ŞeyhAhmedYasin ŞEYH AHMED YASİN’İ ANLAMAK https://twitter.com/aaldemira/status/1091311192977694720...
İnsanlık bu zalimlerden, zulümlerden vb her tür kötülüklerden yorulmuştur.
Stephen King’in aynı adlı kitabından uyarlanan ‘ The Green Mile-Yeşil Yol da vurgulandığı üzere
"Yoruldum patron! İnsanların birbirlerine saldırmasından, Çocukların ömrünün kelebeklerin ömründen kısa olmasından, Adaletin bozguna uğradığı bu dünyada yoruldum."
İYİLİK İNSANLIK CENNET varken, kötülük, zulüm ve vahşet niye!
Ne zaman duyarlı olup tüm kötülüklere karşı çıkma ve hesap sorma bilincine ulaşıldığında bedel ödemeye katlanıldığında ancak bu bataklıklar da kurutulur.

Öldürmek değil, insanın yaşatılması esastır, asıldır.
Kim insanı yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur. Kim de bir masumu haksız öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir. 5/32, 4/92, 17/33 vb. Bu ilkelerde hayat vardır.
Aksi halde
Tüm KÖTÜLÜKLERE #HAKSIZLIĞA, #zulme, vahşete, sürgüne, #soykırımına, #KATLİAMA her tür vicdansızlığa, #DUYARSIZ kalışta, gereken tepkiyi vermeyişte, faillerine, sebep ve vesile olanlarına #hesap sormayışta, ölen #insanlıktır, SENSİN! https://twitter.com/aaldemira/status/1099913397305556993
Her tür #katliam #soykırım #terör #zulüm vb KİM, KİME, nasıl, ne için ne zaman yaparsa yapsın #İnsanlıkSuçu olarak karşılık bulmalı ve tarihin sayfalarında da olsa insanlığa #İBRET için YARGILANMALI ve her tür kötülüklere vesile olan TÜM BATAKLIKLARIN da kurutulmasına çalışmalı
Her nedenle
Irkçılık, ayrımcılık insanlık suçudur, zulümdür.
Zulmedenlere meyletme hak olana da duyarsız kalma.
Zalimin kim olduğu da, zulmün azı çoğu da fark etmez
Zulme karşı sessiz duramazsın.
Allah, zâlimleri asla sevmez adil olanları sever.
Unutulmamalıdır ki,
insan; ahseni takvim/maddi ve manevi yönden sürekli gelişime uygun; var ediliş amacı olan ahsenu amelden 11/7, 18/7, 67/2 yana olduğunda; halifeliğin gereğini 2/30, 6/165, 10/14, 27/62, 35/39, 38/26 vb; kulluğu, arzu ve istekle, gönülden yaptığında 51/56, 2/21,2 3/32, 7/65, 23/23 vb #ALAYIİLLİYYİNE yücelirken 83/18; tersi durumda ise #ESFELESAFİLİNE düşmektedir. 95/5
Bilinmelidir ki,
HAK HUKUK yemekle,
Kuran ahlakına aykırı her davranışla,
ayartıya iblise uymakla,
vicdana aykırı durmakla,
kötülüklere bulaşmakla
İNSANLIK da AHLAK ta,
#AKİBETİ de #AHİRETİ de #BOZULUR
Her Dünyada ACI BEDELLER ödenir.
HER DAİM HAKKTAN yana olup ZULME ve her tür kötülüklere KARŞI DURANLARDAN olmak dileğiyle,
Muhabbetle
11 Temmuz 1995- 11 Temmuz 2021
#Bakınız İlgili Yazılar
• İNSAN TERCİHLERİYLE ŞEKİLLENİR AMEL KITABINI YAZAR, CENNETI VEYA CEHENNEMINI İNŞA EDER https://www.facebook.com/photo?fbid=124099029732079&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../insan-tercihiyle...
• İNSANIN SERÜVENİ TEKAMÜLÜ ve ESFELİ SAFİLİYNE YUVARLANIŞI veya ALAYI İLLİYYİNE YÜCELİŞİ https://www.facebook.com/photo/?fbid=172236991584949&set=a.107800448028604
• TOPLUMLAR TERCİHLERİYLE KADERİNİ
dolayısıyla KEDERİNİ ya da KEREMİNİ KENDİ YAZMAKTADIR.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı