14 Eylül 2015 Pazartesi

KADIN da ERKEK de RABBİLALEMİNİN #ŞAHESERI olup AYNI HAKLARA SAHIP, BIRBIRINE EMANET EDILEN KULU ve MUHATABIDIR

KADIN da ERKEK de
RABBİLALEMİNİN #ŞAHESERI olup AYNI HAKLARA SAHIP, BIRBIRINE EMANET EDILEN KULU ve MUHATABIDIR
Kainatta her bir zerre her yönüyle #mucizedir. Her haliyle her özelliğiyle de var edeni, terbiye edeni anlatır.
Bu alemde, her şey hizmetine sunulan ve konuk edilen, KADIN da ERKEK de bu mucizelerden biri olup RABBİLALEMİNİN #şaheseridir.
Alemdeki her varlığı her unsuru terbiye emiş, kanunlara ilkelere bağlayan ve her ikisine de tercih yetisi verilen kadın ve erkek de RABBİLALEMİNİN aynı haklara sahip KULU ve MUHATABIDIR
Kadın da erkek de, önce İNSANDIR, İNSAN.
Kadın, Erkek, anne, baba, bacı, kardeş, abi, abla, eş, çocuk ve her tür sıfatından da ÖNCE İNSANDIR, İNSAN.
Toplumun da ailenin de sosyal yaşamın da ayrılmaz parçasıdır.
Üstelik, bu Dünya denilen muhteşem sarayda kadın da erkek de, birbirini tamamlayıp, her durumu daha da ahsen yaparak ebed memleketlerin yolcusu olan konuklardır.
Buna rağmen KADININ ötelenip, insan haklarından şundan bundan, söz sahibi olma vb insanca yaşama hakkından da MAHRUM bırakanlar, buna ses çıkarmayanlarla birlikte, her alemde de, acı bedeller yaşamaktadır.
Kadını İNSANCA YAŞAMAKTAN ve evrensel insan haklarından, KURANIN ilkelerine uygun yaşamaktan mahrum bırakanlar utansın!
Nitekim, kadının da ve erkeğin de aynı #haklara sahip, birbirine emanet edilen KULU ve MUHATABI olduğu hususunda Kitap der yaklaşık meallerde:
• Ey insanlar, Rabbilalemin sizi bir tek #nefisten yarattı Ya eyyuhen nasutteku rabbekumullezi halekakum min #nefsiv vahidetiv 4/1, 7/189,3 9/6 vb
• Erkeklere kazandıklarından pay kadınlara da kazandıklarından pay vardır. lir ricali nasibum mimmektesebu ve lin nisai nasibum mimmektesebn, 4/32
• Erkek veya kadından her kim inanarak #SALİHAT yaparsa, işte öyle kimseler cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar. Ve mey ya'mel mines salihati min zekerin ev unsa ve huve mu'minun fe ulaike yedhulunel cennete ve la yuzlemune nekira. 4/124
• Erkek ve kadından her kim inanmış olarak SALİHAT yaparsa, onu hoş bir hayâtla yaşatırız, onların ücretini yaptıklarının AHSENİNİ veririz. Men amile saliham min zekerin ev unsa ve huve mu'minun fe le nuhyiyennehu hayaten tayyibeh, ve la necziyennehum ecrahum bi ahseni ma kanu ya'melûn. 16/97.
• İnanan erkekler ve inanan kadınlar, birbirlerinin #velisidirler. Vel mu'minune vel mu'minatu ba'duhum evliyau ba'd, 9/71
• Allâh inanan erkeklere ve inanan kadınlara, altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler va'detmiştir. Allâh'ın (onlardan) râzı olması ise hepsinden büyüktür. İşte büyük başarı budur. Veadellahul mu'minine vel mu'minati cennatin tecri min tahtihel enharu halidine fiha ve mesakine teyyibeten fi cennati adn, ve ridvanum minallahi ekber, zalike huvel #fevzulazîm. 9/72
• Şüphesiz, Müslüman erkekler ve Müslüman kadınlar, mü'min erkekler ve mü'min kadınlar, gönülden (Allah'a) itaat eden erkekler ve gönülden (Allah'a) itaat eden kadınlar, sadık olan erkekler ve sadık olan kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, saygıyla (Allah'tan) korkan erkekler ve saygıyla (Allah'tan) korkan kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah'ı çokça zikreden erkekler ve (Allah'ı çokça) zikreden kadınlar; (işte) bunlar için Allah bir bağışlanma ve büyük bir ecir hazırlamıştır. Ahzab Suresi 35.
• O gün inanan erkekleri ve inanan kadınları; NURLARI, önlerinde ve sağlarında koşar durumda görürsün. (Kendilerine): "Bugün müjdeniz, altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacağınız cennetlerdir." (denilir). İşte büyük başarı budur! Yevme terelmu'minîne velmu'minati yes'a nuruhum beyne eydihim ve bieymanihim buşrakumulyevme cennatun tecri min tahtihel'enharu halidine fiha, zalike huvelfevzul'azîm. 57/12
• Hakikati tasdik eden #SIDK üzere olan erkekler ve Hakikati tasdik eden SIDK üzere olan kadınlar ve Allah'a güzel borç verenler, işte onlara, (verdikleri), kat kat yapılır ve onlar için değerli bir mükâfât da vardır. İnnelmusaddikîne velmusaddikati ve akredullahe kardan hasenen yuda'afu lehum ve lehum ecrun kerîm. 57/18
İnsanlar arasında ÜSTÜNLÜK, kadın ya da erkek olmakta, #cinsiyette değil, sadece TAKVADADIR, Rabbilalemine, Kurana, İlkelerine, Vicdanın sesine, her daim, her şartta, ÖNEM VE ÖNCELİK verip bunlara SADIK yaşamakla ulaşılır. 49/13 vb.
#TAKVA’lı olmak, Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı doğru manaları, ilkeleri vb değerleri, içselleştirip YAŞAMDA her kişiye, her olayda #öncelik yapmak, #önemsemekle gerçekleşmektedir.
#Muttaki’ler, Rabbilalemine, Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı doğru manalara, evrensel ilkelere, #SIDK veya #HAK olarak ulaşan, candan, canandan her şeyden çok bu HUDEN, HEDİYE, HİDAYETe her daim önem ve öncelik verdiğini, her durumda #AhsenuAmeller işleyerek, hayır ve fedakarlık yaparak yaşamda da gerçekleştirenlerdir. 39/33, 2/38, 2/177, 3/133, 3/76, 5/35, 5/100, 7/26, 9/4, 9/7, 9/24, 9/36, 9/111, 9/123 3/92, 16/128, 20/123, 24/52, 59/9, 64/16 92/5 vb.

Örneğin kitap der:
• Hayır, kim sözünü yerine getirir ve #TAKVALI OLURSA, şüphesiz Allâh da #MUTTAKİLERİ sever. Bela men evfa bi ahdihi vetteka fe innellahe YUHİBBUL #MUTTEKÎN.
3/76
#SIDKI getirene ve onu doğrulayanlara gelince: İşte #MUTTAKİLER onlardır. Vellezi cae BİS SİDKİ VE SADDEKA BİHİ ULAİKE HUMUL #MUTTEKÛN. 39/33
• Ey inananlar, Allah'a #TAKVALI OLUN ve #SADIKLARLA beraber olun Ya eyyuhellezine amenuttekullahe ve kunu meas sadikîn 9/119
• Allâh buyurdu: "Bu, #SÂDIKLARA, doğruluklarının fayda sağlayacağı gündür. Onlar için altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler vardır." Allâh onlardan râzı olmuştur, onlar da O'ndan râzı olmuşlardır. İşte büyük başarı budur! Kalellahu haza yevmu yenfeus SADIKÎNE SIDKUHUM, lehum cennatun tecri min tahtihel enharu halidine fiha ebeda, radiyellahu anhum ve radu anh, zalikel fevzul azîm. 5/119
Elbette İnnallahe ELMUTTAKIN OLANLARI sevmektedir.
Kitap der, innellahe yuhibbul muttekîn. 3/76, 9/4, 9/7 vb.
Ve Muttakilere #cennet vardır. 3/133, 5/119, 44/56, 15/45, 16/31, 16/30, 7/128, 11/49, 28/83, 50/31 vb
Kimi #SIDK üzere alemi kainatı okuyarak 39/32, 39/33, 5/119, 9/119 vb;
kimi de #HAK üzere, hem alemi hem kitabı, Kuranı Kerimi okuyarak 10/94, 9/48, 35/24, 34/49, 28/48, 23/90, 22/54, 18/29, 15/64, 13/19, 13/1, 11/45, 10/76, 10/77 vb.
bu gerçeklere, #Kurana ulaşmaktadır.
Bu okumaları yaparak, gerek evrendeki, kainattaki gerekse yazılı kitaptaki doğru manalara, evrensel ilkelere ulaşarak değişmek ve böylece en güzele en doğruya, mükemmele doğru yücelme yolunda olmalıdır.
Bilinmelidir ki, insan, #bilmek veya bilgi yüklenmekten öte,
doğru manalara ulaşıp #yaşamakla, yaşadıklarıyla, amelleriyle
hayatında ve #Rahmanın indinde #anlam ve #değer kazanmaktadır.
Bunun için de önce, #CİNSİYET değil AHLAK ve ŞAHSİYET; erkek ya da kadın değil İNSAN OLMAK ve AHSEN YOLDA bulunmak SIDK üzere yaşamak ELZEMDİR.
Her anında, kadın erkek, çocuk, yaşlı, güçlü güçsüz herkese karşı, Rabbin #rızasını gözetip önem ve öncelik vererek, her tercihte, her durumda, nerde olursa olsun, Rabbilaleminin, Kuran'ın, Vicdanın terbiyesine uygun yaşayanlardan olmak büyük başarı ve zaferdir.
Böyle olmasına karşın
KADINA, İNSANIN YAPTIĞI #ZULÜM AZAP İÇİN KAFİDİR
Kadın, erkek, tüm alem de, İNSANA, ahsenu amel yapması için EMANET ve HEDİYEDİR.
Buna rağmen, insanın, eşine, kadınlara, çocuklara, güçsüzlere, çaresizlere karşı yaptığı kötülükler, HAK, HUKUK tanımaz ADALETSİZLİKLER yapması zulümdür.
Allah EZ ZALİMİN olanları asla sevmez. Kitap der, vallahu la yuhibbuz ZALİMÎN. 3/57, 3/140, 42/40 vb
Kadın sanki köle! Ev işleri yetmez gibi, dışarda da iş aleminde de çalışmakta olması da değiştirmiyor efendiyi!
Esecek, yağacak! Her türlü hizmeti görülmesine ve evine çeki düzen verilmesine, adeta hayat bahşedilmesine rağmen, bir teşekkür dahi yapılmayacak! Üstelik olmamış, tuzu az, şekeri fazla vs diye yerden yere vurulacak!
Yetmedi, köşesine oturacak ve ara sıra gürleyecek! Şunu getir bunu götür! Arada çocukların sesini bahane ederek: Kes sesini! Şu zırıltıları durdur! Ey nasıl anasın diyerek! Söz de beylik, babalık taslayacak!
Eli değse işlere sanki kirlenecek! Ucundan tutsa, kaşık çatal tabak yerleştirse, ya da kendi çayını suyunu doldurup içse vs yapsa, erliğinden, insanlığından bir şeyler azalacak!
Koşuşturan kadına küçük de olsa katkı sunsa, adamlığı bitecek! Yemeklere, şuna buna dahli olsa karizması çizilecek! Zorunlu olarak yapsa bile çevreden saklayacak! Aman bilmesinler diye titreyecek! Daha neler neler. Her biri de utanç verici acı gerçekler. Ne yazık ki ailelerden kesitler.
Nasıl #sevgi bu! Nerde saygı! Hani, evlilik bizleşerek, iyi günde, kötü günde, her halde, her durumda, yardımlaşmaydı!
O kitaplarda kalmış! Çok değerin kitaplarda, dilde kalması gibi. Lafa geldi mi, mangalda kül bırakmaz! Hele bu, kendi tabiriyle “boyalı, asortik vb kadınların olduğu ortam ise, kadın hakları savaşçısı sanırsın.
Gel gör ki, evde tam bir duyarsız, lakayt ve insafsız, nankör bir zalim!
Sanki, Rabbilaleminin mobeseleri kaydetmiyor! Evrendeki Rabbilaleminin mobeseleri, hiçbir engel tanımadan, içerden dışardan, zerre miskal dahi olsa, her boyutlu, kaybolmaz ve eskimez, kayıt yapmaktadır. 50/17, 50/18, 10/21, 13/11, 82/10-12, 7/8, 7/9, 4/40, vb.
Sonra döner, bu çocuklar neden böyle oldu der? Eğitim sisteminin, toplumun, çevrenin bozukluğundan dem vurur. Bilmez mi ki, ÇOCUKLAR AİLEDEN ve TOPLUMDAN az ya da çok İZLER TAŞIR. Çocukların da eserleri olduğunu hiç aklına getirmez.
EBED yolculuğunda, bu dünya sarayındaki misafirlikte, ahsenu ameller işlemek üzere, birbirlerini tamamlayarak,
SEVGİ SAYGI VE GÜVEN üzerine, sen, ben demeden, bizleşerek, iyi günde, kötü günde, her halde, her durumda, yardımlaşarak,
Ahsenu amellerle, hayır ve fedakarlarla, Kuranı yaşamına indirerek, her anını Nurlaştırıp o ölçüde de her alemde mutlu ve bahtiyar olunan,
Kök sarmaşıklar misali, erkek ve kadını bütünleştiren, birbirini örten, tamamlayan, teskin eden, güç ve moral veren destek olan, motive eden, eserleriyle yücelten, SEVGİ ve AŞK la coşan EVLİLİK ve AİLE oluşturmaktaydılar.
GEL GÖR Kİ, bu yaşamda, kendi dahil tüm yükler kadına yıkılmış, canhıraş var gücüyle her tür hizmete koşan, dışarda evde aile saadeti için durup dinlenmeden koşuşturan, fedakarlığın kalesi olan kadınlara bırakın teşekkürü, alabildiğince de nankörlük ve zulüm yapılagelmektedir.
Ya #sosyal hayatta, iş aleminde, şahsiyeti görmezden gelerek hatta yok edilerek cinsiyetiyle öne çıkarılan, mal ve hizmet sunumunda, reklamlarda eşyanın parçası gibi konumlandırılarak zulmedilen yine de kadın olmaktadır.
Oysa, BEBEKLERİN, ÇOCUKLARIN hakları da unutulmadan, "Elbette şefkatin kahramanı kadınlar da, #annelik ve evdeki yönetsel özellikleri de göz ardı edilmeden ve gelecek neslin şekillenmesindeki "baskın rolleri" de dikkate alınarak buna uygun ÇALIŞMA ŞARTLARI da sunularak "gelişimde gereğince rol de alıp" toplumsal düzende etkili olmalı https://twitter.com/aaldemira/status/1184113092310913027
Bilinmelidir ki, hiçbir kötülük, haksız, hukuksuz, adaletsiz işler, karşılıksız kalmaz.
Verdiğin 'üzüntü' ve aldığın 'ah' bir cam parçasından daha keskindir. Dönüp dolaşıp üzerine basarsın...''Kime ne yaparsan, bir gün aynısını yaşarsın...'' #Mevlana
Kendinden güçsüze merhamet etmeyen, kendinden güçlülerin zulmüne uğrar der, #Şirazi
Öyle bir alemde yaşanılmaktadır ki, insan yaptıklarıyla, sonuçlarıyla her Dünyada, hem bu Dünya da, hem de Ahirde de buluşacağı vurgulanmaktadır.
Üstelik, “zerre miskal hayır ya da şer yapmışsa onu görür” 99/7, 99/8 vb . “Size kıl kadar zulüm haksızlık edilmez VE LA TUZLEMUNE FETİLA. 4/77, 4/49, 17/71 “ denilmektedir.
Kötülük yapanlara Dünyada azap, Akıbette ve Ahirde de azap vardır.
İnsan tercihleriyle şekillenmekte, yaptıklarıyla ve sonuçlarıyla, kötülüklerinin çirkinliği, kepazeliği, azabıyla,
• hem DÜNYADA buluşmakta, 39/26, 22/9, 41/16, 13/34, 40/21, 65/9, 59/15, 64/5, 32/21, 8/14, 30/41, 43/48 vb.
• belki DÖNERLER diye de tattırılmakta 30/41, 32/21, 43/48, 7/168, 7/174, 43/28, 46/27
• hem AKİBETTE 40/21, 65/9,
• hem de AHİRETTE 39/26, 41/16, 13/34, 59/15, 64/5, 32/21, 16/94, 8/14 vb
buluşmakta ve ahirde de bu azap
• azabun ELİM 59/15, 64/5,
• azabun AZÎM16/94
• azaben NÂR. 8/14
• azabul AHİRATİ EKBER39/26, 32/21
• azabel HARÎK 22/9
• azabul AHİRATİ AHZA 41/16
• azabul AHİRATİ EŞAK13/34
nitelenip yaptıklarının cezasıyla karşılaşacağı UYARILMAKTADIR.
#GELİN, ölüm gelmeden, iş işten geçmeden, yol arkadaşlarınızı kaybetmeden, sevdiklerinizi yitirmeden, sevgiyi kaybetmeden, ahlakınızı, yaşantınızı da sorgulayıp, en ahsen olan yolda değişimi başaralım.
Bu günler hiç olmazsa düşünüp, değişim için vesile olsun.
Her nimetten, emanetten, yaptıklarınızdan, zerresinden dahi sorulacaksınız.102/8
Elbette insan, KADIN DA ERKEK DE; ahseni takvim/maddi ve manevi yönden sürekli gelişime uygun; var ediliş amacı olan ahsenu amelden 11/7, 18/7, 67/2 yana olduğunda; halifeliğin gereğini 2/30, 6/165, 10/14, 27/62, 35/39, 38/26 vb; kulluğu, arzu ve istekle, gönülden yaptığında 51/56; ALAYI İLLİİNE yücelirken 83/18; tersi durumda ise ESFELE SAFİLİNE düşmektedir. 95/5
Yaptığı gelişim ve ahsenu ameller, hayır ve fedakarlıklar ölçüsünde anlamlı ve değerli olmakta ve Rahman huzurunda yerini bulmaktadır.
İnsanlık yolculuğunda, ÖTEKİLEŞTİRMEDEN kadın da erkek de dayanışma içerisinde Müslim, Mümin, Muttakilerden, Mukarrebunlardan olup her şeyin, kadının da erkeğin de değerini bilenlerden, tüm nimetleri veren, alemi böyle muhteşem terbiye eden Rabbilalemini, ilkelerini anlayıp gereğini yapanlardan ve sıdk üzere güzel karşılık vererek HAMD edenlerden olmak esastır.
Her nedenle her durumda VİCDANLI, MERHAMETLİ olup merhameti tavsiye eden, merhametli olmayı hakim kılanlardan olmalıdır 90/17.
Her daim, her işte, her tercihte, ALLAH’IN Rızasını öncelleyenlerden, #Vicdanın sesine kulak verenlerden, #SIDK üzere yaşayanlardan, #Kuran ilkelerini yaşamına yazıp ahlakıyla yoğrulanlardan, RABBİNE gönülden isteyerek #rağbet edenlerden, olma dileğiyle,
Muhabbetle,


8 Mart 2015- 8 Mart 2021
#8MartDünyaKadınlarGünü #8MartDunyaEmekciKadınlarGunu
#HayatKADINlaGüzelleşir #HayatKADINlaERKEKleGüzelleşir
#WomensDay #DünyaÇocukHaklarıGünü #DünyaErkeklerGünü










Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı