9 Eylül 2015 Çarşamba

LEŞ OLMAK NEDİR BİLİRMİSİN

LEŞ OLMAK; KİRLENMEKTİR. HAYATI, İMKANLARI, ZAYİ ETMEKTİR, TELEF ETMEKTİR. HAYIRDAN UZAK DURMAKTIR.

Yazılı Kitap Kuranı Kerimde de, MEYTETE kelimesi, MEVT/ölüm kelimesinin türevlerinden birisidir. MEVT kelimesinin kökü, mim, vav, te  harflerinden oluşmakta ve  bu kök 54 türev formuyla birlikte 175 yerde geçmekte, meytete/leş de bunlar arasındadır.

Yaratılmış ve Yazılmış kitapların ayetleri, insana ve hayata rehberlik yapmaktadır. Bakınız:

LEŞ,  şekli anlamda, daha önce ölmüş veya öldürülmüş kanı akıtılmamış hayvan ölüsü ya da ölü hayvan parçasıdır. Bu nedenle insanlara da faydası yoktur. 

ŞAYET, Rabbilalemin insanlara ihsan ettiği mal, mülk vb nimetleri, insan kendi ihtiyaçlarını gideripte arta kalanını stoklarsa, ihtiyacı bulunanlara ikram etmezse, onlar açlıktan yoksulluktan kıvranırken umursamazsa, BU FAZLALIKTAN İNSANLAR YARARLANAMAZSA, İNSANLARA FAYDASI OLMAZSA. İşte bu da mana anlamında LEŞTİR. İsmet özel de,  "insanın ihtiyacı olandan fazlasını elinde tutması kendisi için taş " olur der. Taş yemek yasaktır. Taş yiyen de iflah olmaz. Bırakın fazlalıkları taşlaştırmayın, diğer insanlarla paylaşın. Leş olmayın. Verilenleri paylaşmayarak leş yapmayın.

LEŞ yasaklanmıştır. Leşten uzak durmalıdır. Şeklen de, manen de, ruhen de 2/173, 5/3, 6/145, 16/115 vb.

HİÇBİR varlığa, İNSANA, HAYIR VE FEDAKARLIĞI OLMAYAN DA LEŞ konumuna düşmektedir.
Zira, insanın, canı malı ve tüm imkanlarının kimseye faydası yoksa, hayır ve fedakarlığa kapalıysa LEŞ OLMUŞTUR. “Hayat süren leşler” der Şair Necip FK.

Şu alemde, ahsenu ameladaha güzel iş yaptığını deneyelim 11/7, 18/7, 67/2  diye var edilen insanlar, yaşamı ve ikram edilen nimetleri, LEŞ YAPMAMALIDIR.

Oysa hayvanın istek dışı ölümü sonrası gerçekleşen ve leş olarak anılandan dahi başkalarına, aç hayvanlara, mikro organizmalara vb fayda vardır.

Bu nedenle:

LEŞTEN BERİ OLMAK DİLEĞİYLE,
Muhabbetle, 

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı