8 Ekim 2015 Perşembe

TARİHTEN DERS ALMAK

Yakın tarihte beklenmedik bir şekilde Kuveyt’e çıkarma yapması sonrası, boşa düşürülen ve OYUNA GETİRİLEN Saddam Hüseyin ve Irak dünyayı karşısında bulmuştu.

Nihayetinde de ABD önderliğinde Dünya Irak’a ve Saddam Hüseyin’e çullanmıştı. Ve sonrası gelişen olaylar iflah olmaz bir IRAK’ı oluşturdu.

Bu arada, petrol vb her hususta, arzuladıkları tüm oyunlar perde gerisinde emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda gerçekleşmişti.
Nitekim bu konuda çıkan kitaplarda en yetkin isimlerin yaptığı açıklamalar eşliğinde gerçekler ortaya saçılmıştı.

İŞİD veya Türkiye’nin tanımıyla DEAŞ ve Irak ile Suriye de yaşanılanlar karşısında Türkiye’nin duruşunu başka bir yazıya bırakıp, sadece 9 aydır ABD nin İncirlik vb diğer üstleri kullanma hususundaki tüm talep ve tezgahlarına rağmen neden bu gün izin verilme durumunda kalındığı ibretle düşünülmelidir.

Yakın günlerde ülkemizde olan gelişmeler patlamalar, canlı bombalar, terörün tırmanması ve nihayetinde sınırda, küçük bir alanda İŞİD veya DEAŞ’in Türkiye’ye saldırısı!

Bu yolla ve yöntemle nice savaşlara imza atanlar, sebep olanlar hep aynı zihniyetin emperyalistlerin tezgahı ve eseridir.

Kapıştırmak için insanlar arasında da yapılan tahrikler, gaza getirmeler, sataşmalar vb haller misali!

Ve sonrası tepkisel ve haklı olarak olağan üstü bir askeri hareketlilik, jetler havalanıyor, tanklar devriye geziyor, sınırda büyük hareketlilik, tambir ibret vesikasıdır.

Algı ve tezgah operasyonlarıyla diledikleri davranışa sürükleyen GÖREVİMİZ TEHLİKE dizilerini andıran olaylar ve sonrası gelişmeler acı ama düşündürücüdür.

Sonunda ABD muradına ermenin açıklamasını yapıyor: Türkiye İncirlik vb üstlerin İŞİD’e karşı kullanımına izin verdi. Dokuz aydır devam eden görüşmeler sonuçlandı. Tabi Türkiye’ye de övgü eksik edilmiyor.

Oysa, Türkiye, TAMPON BÖLGE, UÇUŞA YASAK ALAN, ETKİN MUDAHALE, bölünmez ve değişmez Suriye ve IRAK sınırları vb olması gerekenleri, aylardır savunmakta, dillendirmekte idi. Hesap ve çıkarları planları uğruna milyonlarca insanın savaş acılarını zulmünü yaşamasına aldırış etmeden, malum devletlerce bu istekler RED EDİLMESİNE rağmen her seferinde ve her istekte masaya sürmekte idi.

Sonunda olan oldu!
Acı ama gerçek!

Tarih ibretlerle doludur.

Muhabbetle,

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı