23 Ekim 2015 Cuma

ALIN TERİNDE YAŞANAN EŞEDDİ ZULÜM



Aynı işi emsallerinden daha da verimli yapıp da ücret alınması sırasında sen yabancı ve eli mahkum olduğun için diğerlerine 60 lira verilirken sana 20 lirayı reva görseler ne yapardınız?


Emeğin, alın terinin, gereğince ve vaktinde tam karşılık bulması esastır.

Ne yazık ki, emekçiler,  insanca insan onuruna yaraşır, aşgari düzeyde de olsa ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılıyacak ücrete çoğu kez ulaşamamaktadır.

Rabbimizin ikram ettiği gibi ikram etmeyi bırakın, çalışanlara alın terini karşılayacak, insanca asgari yaşam sürecek ücretin dahi verilmediği gerçeğiyle, gönlümüz vicdanımız sızlamaktadır.

Gelin görün ki, şu hasat mevsiminde, daha da kötüsü, sabah güneşle, tarlalara, bağ ve bahçelere koşturulan ve çoğu zaman ölmeyecek kadar yemek dahi verilmeyen, aletten edavattan hatta bir eldivenden dahi yoksun bırakılan insanlar arasında, ücret konusunda ayrım yapmak, bu yerli, bu da YABANCI, Sureye’li, “Razılar” diyerek birine 60 lira, ötekine üstelik işten çıkarırlar korkusuyla, “iki insan kadar çalıştığını da belirterek” 20 lira günlük yevmiye vermek bırakın zulmü, eşeddi zulümdür.Lehepleşmenin de, utanç  vesikasıdır. Hamanlaşmanın arsızlığıdır. Fravunlaşmanın yüzkarasıdır.

En kötüsü de, bu zulmü yapanların yaşadığı ülkede insanlar müslim olduğunu söylemektedir.

Buna da diğer zulümler gibi, nasıl hangi vicdan dayanabilir?


Ben yapmıyorum demek de yetmez!


Öyle değil mi?


ZİRA;

Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığıEVRENSEL İLKELERE aykırı olan, nerde, nasıl ve kendi dahil kime karşı yapılırsa yapılsın, ZULÜMDÜR. Bu süreç ise, zulümattır, karanlıktır, çıkmazlardır. Bunu yaptığı ölçüde de zulümle, zalimlikle ilişkilenmektedir. 28/16, 2/54, 30/29  vb.


Zulüm, bütün aleme, dolayısıyla da her insanın hukukunu da saldırıdır. Bu nedenle zulme rıza da zulümdür. Zulüm sadece yapanla veya yapıldığı yerle sınırlı kalmayan ve tüm alemi etkileyen ağır bir vahşettir.”

Zulümden lehepleşmekten, hamanlaşmaktan, fravunlaşmaktan beri yaşayıp, AHSENU AMELDEN yana olup, HANİF durup, bu yolda ses verme, elini taşın altına koyanlardan olma dileğiyle, Muhabbetle,


İYİ, GÜZEL ve ADİL OLMAK https://www.facebook.com/notes/ahmet-aldemir/iyi-g%C3%BCzel-ve-adil-olmak/1464505343838588

ZULME KARŞI SESSİZ DURAMAZSIN https://www.facebook.com/notes/ahmet-aldemir/zulme-kar%C5%9Fi-sessiz-duramazsin/1611946715761116

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı