12 Ekim 2015 Pazartesi

ALLAHE YARDIM EDEBİLMEK

İnsan her içsel ve dıssal etkide veya istekte, Vicdanının güzel olana çağrısını da iblisinin ayartısını da duymaktadır. Yaptığı tercihlerle kitabını kendi yazmaktadır. Üstelik her kez, bu sesler açısından da aynı durumdadır. Zamanla, bu sesleri duyulmaz yapan da insandır.

Şayet şu alemde, ahsenu ameladaha güzel iş yaptığını deneyelim 11/7,18/7, 67/2  diye var edilen, Fuad, Basar, Semi verilen ve Vicdan ile donatılan insan, Vicdanının güzel olana çağrısına uyarsa, ondan ahsenu ameller ortaya çıkmaktadır.

Bu yaratılış amacına uygun tercihler yapmak, ALLAHE YARDIMCILAR OLMANINyoludur.3/52, 47/7, 61/14.

ALLAHE YARDIMCILAR OLMAK, her alanda ahsenu ameller işlemektir.

Vicdanın sesini dinlemektir.  Evrensel doğru ve ilkelere uymaktır.

Güzelden, Haktan, Doğrudan yana olmaktır.

Masumun yanında, zulmün karşısında yer almaktır.

İnsana insanlığa destek olmaktır. İnsanlığın sorunlarıyla ilgilenmektir.

Üretmek ve paylaşmaktır. En sevdiklerinden acıtarak da olsa vermektir.3/92.

Canlarını ve mallarını insanlık uğrunda vermektir.9/111  İnnellaheştera minel mu'minineenfusehehum ve emvalehum bi enne lehumul cenneh…

Başta kendi kişiliği, yaşantısı, ahlakı, tavır ve davranışları,düşünce, inanç kabullenim ve yargıları olmak üzere HER ŞEYİ, evreni,alemi,  insanlığı daha da güzelleştirmek,en güzele, Zirveye yol almasını sağlamak için gereken çalışmaları, hayır ve fedakarlıkları 3/92, 9/24, yapmaktır.


·       47/7 Yaklaşık Ateş meali-Ey inananlar, eğersiz ALLÂHE YARDIM EDERSENİZ size yardım eder; ayaklarınızı sağlam tutar./Ya eyyuhellezine amenu inTENSURULLAHEyensurkum ve yusebbit akdamekum.

·       3/52  Yaklaşık Ateş meali-Îsâ onlardan inkârı sezince: "Allâh yolunda kimler bana yardımcı olacak?" dedi. Havariler: "Biz, ALLÂHIN YARDIMCILARIYIZ; Allah'a inandık, şâhid ol, biz müslümanlarız." dediler.Fe lemma ehasse isa minhumul kufra kale men ensari ilellah, kalel havariyyunenahnu ENSARULLAH, amenna billah,veşhed bi enna muslimûn.

·       61/14 Yaklaşık Ateş meali- Ey inananlar, ALLÂH'IN YARDIMCILARI OLUN! Nitekim Meryem oğlu Îsâ da havârilere:"Allâh yolunda benim yardımcılarım kimdir?" demişti. Havâriler:"Allâh ın yardımcıları biziz" dediler. İsrâil oğullarından bir zümreinandı, bir zümre inkâr etti. Biz de inananları, düşmanlarına karşıdestekledik, onlar üstün geldiler. Ya eyyuhellezîne amenu kunu ENSARALLAHİkema kale 'isebnu meryemelilhavariyyîne men ensari ilellah, kalelhavariyyune nahnuENSARULLAHİ feamenet taifetum mim beni israile ve keferat taifeh,feeyyednellezîne amenu 'ala 'aduvvihim feasbehu zahirîn.

Bilinmelidir ki, "...Allâhe yardım edene elbette yardım eder. Kuşkusuz Allâh, kuvvetlidir, gâlibdir. /...ve le yensurannellahu mey yensuruh, innellahe le kaviyyun azîz 22/40 vb.

Böylece ALLAHA YARDIMCILAR  OLANLAR arasında yerini alarak RAZI olan ve olunanlar arasında bulunmak, her alemde barış ve esenlikle, huzur ve mutlulukla buluşmak dileğiyle,
Muhabbetle,

KENDİNİZİ TANIMAK İSTERMİSİNİZ: Buyrun:

İNSAN TERCİHİYLE ŞEKİLLENİRhttps://www.facebook.com/notes/ahmet-aldemir/insan-tercihiyle-%C5%9Fekillenir/1475006946121761

İNSAN İLE HAYVANIN KONUM FARKIhttps://www.facebook.com/notes/ahmet-aldemir/insan-ile-hayvanin-konum-farki/1485927978362991.

VİCDAN NEDİR BİLRMİSİNhttps://www.facebook.com/notes/ahmet-aldemir/vicdan-nedir-bilrmisin/1438620403093749

AH İBLİS AH ! KİMLERİ AYARTMADIN Kİ?https://www.facebook.com/notes/ahmet-aldemir/ah-iblis-ah-kimleri-ayartmadin-ki/1483743305248125

ŞEYTANIN İHVANI KARDEŞİ OLMAK ve ŞEYTANA TAPMAK https://www.facebook.com/notes/ahmet-aldemir/%C5%9Feytanin-ihvani-karde%C5%9Fi-olmak-ve-%C5%9Feytana-tapmak/1435637710058685

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı