4 Ekim 2015 Pazar

SAFINI BELİRLEMEK

A İzzetbegoviç: "Herşey bittiğinde, hatırlayacağımız şey, düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın SESSİZLİĞİ olacaktır".
NE ACI! değil mi?
Oysa, safımızı belirlemiş olmamız bile çok anlamlıdır.
Aşagıdaki yazıya buyrun:

Bir yaz sıcağı. Öğle vakti. Oruç, susuzluk ve sıcak. Şehrin merkezinde de Cuma yoğunluğu.

Ne olursan ol, kim olursan ol, nerde nasıl, ne şekilde olursan ol, her zaman vicdanının sesini dinleyen ve bu sesin gücüyle yolara düşen kadınlı, erkekli, genç, yaşlı, çocuk ama YÜREKLİ insanlar. İnsanlığın gereğini yapmak için yollara koyulmuş. Zalime, her yerdeki zulmün her çeşidine, elan İsraile, yeter, kahrolsun diye haykırılmakta.

Yanımda bir genç, matbaada asgari ücretle çalışıyormuş, izin almış, nefesi çıktığınca, ciğerleri sökülürcesine, ibadet aşkıyla slagonlara eşlik ediyor. Öbür yanımda bir tonton dede ve nine var, onlarda taa yürekten ses veriyorlar. Bir öndeki orta yaşlı adam da: Bağır bağır ne olacak bir şey olmuyor diyor. İsrail, zalim devlet ABD destekliyor, ne yapsan boş boş diye mırıldanıp, söyleniyor.

Bir genç kız, Gönlü Güzel İnsan birden haykırdı ! Hiç merak etme, yeter ki sen Safını belirle. Gör bak neler olur, eğer safında hep durabilsen. Nine imdada yetişti:-Oğlum, dedi. Karınca misali. Hacca varamazsak da, HİÇ OLMAZSA BU YOLDA ÖLÜRÜZ, umutvar ol. Rabbimiz var.

Bana uygun bir destek verin dünyayı yörüngesinden çıkarayım. Arşimet MÖ 287-212 in sözü aklıma geldi. Bittim noktasına gelinceye kadar HAK davanda ol, gör bak zalimler nasıl biter, zulüm nasıl sona erer. İşte sosyal olaylarda destek bu, Rabbilaleminin evrensel ilkesidir. Yeter ki, safınızı belirleyip safınızda durup, gereğini var gücünle bitim noktasına kadar yapabilmektir.


Nitekim Yaklaşık Meallerde :
-Yoksa siz, sizden önce geçenlerin durumu başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlara öyle yoksulluk ve sıkıntı dokunmuştu, öyle sarsılmışlardı ki, nihâyet ERRESULU ve onunla birlikte inananlar: "Allâh'ın yardımı ne zaman?" diyecek olmuşlardı. İyi bilinki, Allâh'ın yardımı yakındır. Em hasibtumen tedhulul cennete ve lemma ye'tikum meselullezine halev min kablikum,messethumul be'sau ved darrau ve zulzilu hatta yekuler rasulu vellezine amenumeahu meta nasrullah, ela inne nasrallahi karîb 2/214.  


Yapabilenlere selam olsun.
Muhabbetlerimle,

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı