9 Ocak 2016 Cumartesi

TERÖR ZORBALIKTIR VAHŞETTİR ZULÜMDÜR

TERÖR ZORBALIKTIR VAHŞETTİR ZULÜMDÜR

TERÖR, korkutma, yıldırma güvensizlik yaratıp, acizleştirmektir.

#TERÖR, bireysel, grupsal ya da KURUMSAL da olsa, korkutma, yıldırma, sindirmeye dönük maddi veya manevi şiddet, baskı, dayatma, işkence ve zorbalık olup masum, ilgisiz, dahli olmayan insanların yanı sıra kime, nerede, nasıl ve ne amaçla yapılırsa yapılsın, VAHŞETTİR, ZULÜMDÜR.

TERÖR tüm insanlığa, varlıklara, aleme karşı hiçbir mazeret dahi kabul edilemez ZORBALIKTIR VAHŞETTİR ZULÜMDÜR. 40/52, 7/44, 11/18 vb

ZİRA;
"Zulüm, insanın var ediliş amacından, ahsenu amelden, yaşama hakkından ve konumundan kendi veya başkası tarafından her ne şekil ve şartta ve yöntemde olursa olsun haksız mahrum bırakılmasıdır.
Elbette, saldırgana, işgalciye, zulmedene karşı HAKKINI HUKUKUNU KORUMAK, vazgeçilmez bir MEŞRU MÜDAFADIR.
Bu meşru müdafaanın da, saldırıyı, işgali, zulmü önlemek ve def etmek amacıyla karar verenlerine, dahli olanlarına FAİLLERİNE karşı denk, dengeli, etkin, etkili olanın yapılmasında hayat vardır.
Esas olan meşru yolla çözümler bulunmasıdır. Zulmün hak ve hukukla alt edilmesi, savaşın müdafaa savaşıyla önlenmesi gibi
Bu niteliklerin
saldırıyı, işgali, zulmü önlemek ve def etmek için
sivil halka değil,
karar verenlerine, dahli olanlarına FAİLLERİNE karşı
denk, dengeli, etkin, etkili olanın yapılması
vb yönlerinin olması nedeniyle
meşru müdafaa, terörden ayrılır.
Kuran yeryüzünün, sulh selam islam BARIŞ YURDU olmasını, insanlığın özgürce, eşitlik ve adalet üzere yaşamasını ve ZULMÜN SALDIRGANLIĞIN misliyle denk dengeli etkin bir şekilde önlenmesini ve ETKISIZLEŞTIRILMESINI emreder.


Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı EVRENSEL İLKELERE aykırı olan, nerde, nasıl ve kendi dahil kime karşı yapılırsa yapılsın, ZULÜMDÜR. Bu süreç ise, zulümattır, karanlıktır, çıkmazlardır. Bunu yaptığı ölçüde de zulümle, zalimlikle ilişkilenmektedir. 28/16, 2/54, 30/29 vb.

• ZALİM ZULÜM NEDİR https://www.facebook.com/photo?fbid=127587392716576&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../zalim-zulum-nedir...

TERÖR, bütün aleme, dolayısıyla da her insanın hukukunu da saldırıdır. Bu nedenle TERÖRE rıza da zulümdür. TERÖR sadece yapanla veya yapıldığı yerle sınırlı kalmayan ve tüm alemi etkileyen ağır bir vahşettir.

Allah’ın laneti gazabı üzerlerinedir. Lanetliyoruz 4/93, 4/52, 3/87, 11/99, 15/35, 28/42, 40/52, 7/44, 11/18, 13/25, 26/152, 27/48 vb.

Teröre sözel lanetler okumak yetmez. Ne zaman gereği yapılırsa o zaman lanet okuma gerçekleşir.

Bunun için terörün iç ve dış nedenlerini dikkate almak ve kaynaklarını, doğuran bataklıkları da kurutmak şarttır.

Türkiye, eski Dünyanın merkezindedir.
Yeni Dünya da, Türkiye’nin merkezinde, TERÖRLE, kanlı elleriyle, yandaşlarıyla zulümden ve vahşetten sorumlu ve mahkumdur.

Zalimlerin, emperyalistlerin duruşu, hali hiç değişmemektedir.
Elbette, #petrolü, enerji kaynaklarını, madenleri, hastalıkları, terörü, krizleri takip edin, zalimlerin, emperyalistlerin kanlı oyunlarını anlarsınız.

Başta Silah Sanayi olmak üzere durmaksızın çalışması gerekmektedir. Varsın ölen ölsün, öldüren öldürsün! Akan kanlar, biten CANLAR onlardan değil!

Tarihten, olaylardan, eşyadan en genel ifade ile Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı evrensel ilkelerden, KURAN dan, ders almayanlar, her alemde acı bedeller ödemektedir.

Sadece dış faktörlere bağlamak da yetmez. Zira, emperyalistlerin, yerli işbirlikçilerinin at oynatacağı, kaşıyacağı ortamları, şartları, faktörleri de evrensel ilke ve değerlerle ıslah etmek şarttır.

Terörün zulmün yeşerdiği, yandaş bulduğu bataklıklarını da desteklerini de kurutmak elzemdir.

Bu yolda öncelikle, suçluları en kısa sürede yakalayan ve etkin, dengeli ceza veren ve adil, tarafsız ve bağımsız yargı ve hukuk sistemi olmazsa olmazdır.

Adalet varsa yolsuzluk haksızlık, zulüm, terör vb kötülükleri yapanlar hak ettiğini bulur.

Yolsuzluk haksızlık zulüm, terör vb kötülükleri yapanlar yargılanıp ıslah edecek şekilde yaptırımla gecikmeksizin cezalandırılamıyorsa orada ADELETTEN HUKUKTAN bahsedilemez.

Sonuçta, ayarını bozduğu #kantar bir gün gelir onu da duyarsızları da #ÇARPAR.

Yine, Düşüncenin #fikrin konuşulmadığı,
birliğin beraberliğin,
sosyal adaletin,
hakça paylaşımın,
insana sevgi ve saygının,
bilginin ahlakın erdemin faziletin
hukukun üstünlüğünün, #adaletin
emanet ve ehliyetin,
ortak aklın, kamu vicdanının
vb asil özelliklerin
YÜKSELEN DEĞER olmadığı ülkelerde.
#ÖTEKİLEŞTİRME
kin nefret,
yandaşlık düşmanlık,
yalakalık,
cehalet,
sefalet,
zorbalık,
haksızlık,
#zulüm,
adaletsizlik,
yalan dolan,
soygun,
sömürü,
rüşvet,
sahtekarlık
#mafya,
çökme,
saldırganlık,
ajitasyon,
provakasyon
#TERÖR
#kan
vb tüm kötülükler akmaktadır.

Tepeden tırnağa eğitimden tv lere kadar, AYNI GEMIDE OLUNDUĞU BILINCIYLE, birliğin beraberliğin, sosyal adaletin, hakça paylaşımın, insana sevgi ve saygının, düşünce inanç ve ifade özgürlüğünün, bilginin ahlakın erdemin faziletin, hukukun üstünlüğünün, #adaletin, emanet ve ehliyetin, ortak aklın, kamu vicdanının vb her tür ahsen özelliğin yükselen değer yapılması ve yaşamda özellikle de başta toplumun önünde olanlarca yaşamda gösterilmesi gerekmektedir.

• TOPLUMLAR TERCİHLERİYLE KADERİNİ
dolayısıyla KEDERİNİ ya da KEREMİNİ KENDİ YAZMAKTADIR.
https://www.facebook.com/photo?fbid=154444786697503&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../toplumlar...

Elbette, TERÖR her alemde karşılıksız kalmamaktadır. Zalim gibi, terörist de, teröre destek olan, yandaş yoldaş, candaşları da kurgulayıcıları da hasılı ortakları da yaptıkları bu zulmünün acısını yaşamda tatsa da ahirde ebediyen de olsa her DÜNYADA görmektedir. 52/47, 4/10, 4/30, 20/111, 18/87, 7/23, 43/76 vb.

• YAPTIKLARIYLA SADECE AHİRDE DEĞİL DÜNYADA DA KARŞILAŞILMAKTADIR
https://www.facebook.com/photo?fbid=155191599956155&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../yaptiklariyla-sadece...

TERÖR, yaptığı zulümlere bağlı olarak kökünü kurutan, içini çürüten kof bir ağaca benzer, daha çok zulümle sulandıkça, beslendikçe, zulümleri arttıkça da çürümesi hızlanarak er geç yıkılışı ve yok oluşu mukadder olmaktadır.

Ancak TERÖRE, yaptığı zulme ses çıkarmayanlar da her olayda olduğu gibi zalimlerle sınırlı kalmayan azapla karşılaşmaktadır.

Duyarlı olup #tepki vermediğin her #kötülüğün #vebalinden de kurtulamazsın.

İnsan her tür #kötülüğe,
karşı çıktığı ölçüde #sorumluluktan kurtulur.

ZULÜM vb her tür KÖTÜLÜKLER sadece birilerine değil, tüm TOPLUMA yapılan VADELİ HAKSIZ bir saldırıdır.

Sustukça, #masum'un yanında yer almadıkça, sıranın ona da gelmesi hızlanır ve #zulüm yaygınlaşır

#ZULME, teröre, KÖTÜLÜKLERE ses çıkarmamak, yarın bana, sana ona da yapılmasına PEŞİN #icazet VERMEKTİR

Duyarsızlaşıp, HAK olana sahip çıkmayanlar HAKSIZLIĞA mahkum olur

Duyarsızlığa tepki olarak
“Yoruldum patron!
İnsanların insanlara saldırmasından, çocukların ömrünün kelebekten az olmasından, #adaletin bozguna uğradığı bu Dünyadan yoruldum."
diyordu #YeşilYol

• DUYARSIZLIK YAŞAYAN ÖLÜ OLMAKTIR https://www.facebook.com/photo?fbid=123760149765967&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../insan-olmak-duyarsiz...

ÖTEKİLEŞTİRİP
KİN ve NEFRET kusanlar, her tür kötülüğe, bataklıklara sebep olanlar, her terör olayına, tüm kötülüklere,
her #cinayete daha çok AĞLASIN!

Vahşi tarafgirlik, kendine taraftar olanı her kim, şeytan dahi olsa, melek görür, bağrına basar. Kendine taraftar olmayanı, alim, hanif dahi olsa, şeytan ilan edip, recm eder. Bu nedenle de, toplumlar da hüsran olur.

Terörün de Zulmün de, dahli olanın da azı, çoğu farketmez, BEN’DENİ SEN’DENİ olmaz, dini, dili, milleti, makamı, mevkiisi, ne olursa olsun tümü kötüdür.

TERÖR, sonunda kendini besleyenlere, destek ve katkı verenlere, ses çıkarmayanlara, duyarsızlara, ihmal ve hata yapanlara da ulaşmakta ve bedel ödetmektedir.

Oysa, insanca, özgür mutlu yaşamak varken tüm bu kötülükler niye!?

Öldürmek değil insanın yaşatılması esastır, asıldır.
Kim insanı yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur. Kim de bir masumu haksız öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir. 5/32, 4/92, 17/33 vb.

Cinayetlerin vahşetin çığlığına, masumların acısına, toplumların çöküşüne, insanlığın yitişine duyarsız olanlar, insan da kalamaz! Mutlu da olamaz

İslam selam silm üzere olmak, selam yurduna CENNET yolana girmektir.

İslam Muslim olmak, insanın yaşam biçiminin, düşünce inanç kabullenim ve yargılarının silm, selam, barış, esenlik içerisinde olup, tüm alemi kuşatan Rabbilalemine, ilkelerine UYUMLAŞMAKLA, uyum içerisinde olmakla sağlanmaktadır

Nitekim, her RASUL; İbrahim, İsa, Musa, Muhammed ve diğerleri de İSLAMA çağırmaktadır 2/136, 2/133, 2/132, 2/128, 12/101, 3/67,3/84, 5/111, 21/108, 29/46, 30/53, 10/84, 15/2, 22/78, vb.

Allah, zâlimleri asla sevmez. 42/40, 3/57, 3/140 vb.

Allah adil olanları, adalet üzere hüküm verenleri, hakkın yerini bulmasını, hakkın hakim kılınmasını sever. 5/42, 49/9, 60/8 vb.

Her nedenle BİREYSEL arınmakla birlikte TOPLUMSAL #değişim için çalışmakla ZULME TERÖRE tüm kötülüklere DUYARLI olup herkese her durumda her halde de ahlak ve erdemden, haktan adaletten yana olmakla AHSEN olunur.

Her daim DUYARLI olup her tür kötülüğe, haksızlığa zulme #TERÖRE karşı durup HAKKTAN, haklıdan, ADALETTEN, AHLAK, erdemden faziletten yana olup HANİF duranlardan Rabbilalemine, Kurana ilkelere vicdana, AHSEN DEĞERLERE önem ve öncelik verip karanlığa IŞIK olup kendini de toplumu da değiştirenlerden muttaki olup Rabbin Rızasına varanlardan olma dileğiyle,

Muhabbetle

14 KASIM 2015-19 HAZİRAN 2021 



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı