10 Ocak 2016 Pazar

SİGARA İÇMEYE DAİR


117 Okuma
Başka söze gerek bırakmayan, her yönden kıskıvrak yakalayan, silkeleyen, sorgulayan, sorgulatan, değişim hususunda kendinizi test ettiren Gönül İnsanı Saadettin Merdin in bu konudaki YAZISINA buyrun:
“Sigara İçmeye Dair.. ....Bir yerlerden başlayalım...ufak ufak.. en yakınımızdan... hatta kendimizden ne dersiniz?.... Ey sigaraya müptela olmuş kardeşim! Ey bir ota yenilmiş, teslim-i silah etmiş arkadaş! Nedir bu halin? Kainat senin için yaratılmıştı! Sadece senin namı hesabına 100 milyar Güneş gibi yıldız düşen arkadaş! Halife-i arz olan arkadaş! Ey meleklerin secde ettiği /önünde saygıyla eğildiği / ya da tabiat kuvvetlerinin kendisine boyun eğdirildiği eşref-i mahlukat! Nedir bu halin? ....Göz göre göre kendini zehirleyen arkadaş! Kendini yakan, vurdum duymaz arkadaş, vatan yansa senin hasırın yanar mı? Göz göre göre ciğerlerini yakan, ülkenin ciğerlerini, ormanlarını yakmaz mı? Ülke bir yangın alanına dönüşse --ki dönmüş-- aldırış eder mi? Keş olmak nasıl bir şeydir? Saldım çayıra, mevlam kayıra modundaki arkadaş! Kendini düşünmeyen, ailesini, milletini düşünür mü? ...Kendisine söz geçiremeyen, nasıl olur da başkalarına söz geçirebilir? Senin iraden diye bir şeyin var mı? Ne işe yarar o? Hele o eşek inadı dediğimiz şey.. Nerede, ne zaman kullanılacak? Allah o inadı bizlere hak olan şeyde sebat etsinler /hak olan şeyde ayak diresinler diye vermemiş miydi? ...Ey beyaz gömleğinin cebinde sigarayla mihraba geçen İmam Efendi! Nolaydı, bir köpek öldüren şarabını cebine koyup da çıksaydın Allah’ın huzuruna! Ne farkı var. .....Ey sünneti seniyyeye uyma gayretiyle sakal bırakan kardeşim! Nedir o ağzındaki meret! O meret orada o kadar iğreti, o kadar bed duruyor. .....Ey bizim havamızı kirletenler! Park bahçelerimizi izmaritleriyle, külleriyle, boş paketleriyle kirletenler! Ey ÇUŞ'ların (çok uluslu şirketlerin) tasmasız gönüllü köleleri! Her bir paket sigara ile American Philip Morris şirketinin karına kar katan vatan hainleri! Ne zaman bu ÇUŞ 'lara sen ÇUŞŞ diyeceksin! Ne zamana kadar bu zehir taciri kapitalistleri sırtında taşıyacaksın?
...Ağzı hela tahtası gibi kokan tiryakiler! Karısının hakkını hukukunu çiğneyenler! Horoz gibi indi bindi yapanlar! Hatta onu da yapamayanlar! Yapsalar da iğrenç ağız kokularıyla karşı tarafa eziyet verenler! Sağlıksız nesiller yetişmesine katkı verenler! ....Evine et süt götüremeyip, ama Cigarasını ihmal etmeyenler! Evi barkı olmadığı halde her gün onlarca lirayı israf edenler! Cigara tüttürerek adam olduğunu zannedenler! Çoluk çocuğunun rızkını bu merete verenler! Erkeklik bu mu? ...Sizin bir alkol bağımlısından, tinerciden, bonzayi kullananlardan ne farkınız var? Hepiniz birer bağımlısınız ve özürlüsünüz, tedaviye ihtiyacınız var! ......Allah size akıl fikir versin diyeceğim ama! Verse ne yapacaksınız? Verdiği aklı kullanmadıktan sonra? Bir ot sizin aklınızı esir edebiliyorsa! Sizi hayvanlardan ayıran aklınız bir ota teslim olacak kadar işlevsiz ise. ......Hani Stockholm sendromu diye hastalık var! tecavüzcüsüne aşık olan aptal sarışın kız! Bu meret senin sağlığını, paranı, gücünü aldı. ...Sen hala onun peşinden koşturuyorsun! İnsan olan insan katiline aşık olur mu? Aptal sarışın kızdan da ahmaksın sen!
....Tüm ilahi dinler daha doğrusu Allah katındaki hak din şu beş esası korumak için gönderilmiş; Aklı, malı, canı, nesil/ üreme emniyeti ve bir de din ve vicdan hürriyetini garanti altına almak için! Bu meret, aklı gideriyor... malı gideriyor /israf ediyor...canı gideriyor /gebertiyor...üreme emniyetini yok ediyor.. cinsel gücü azaltıyor... geriye bir tek din emniyeti kalıyor! Bu beş emniyetten tek bir tanesini yok eden şey haram kılınmış. Mesela hırsızlık bir tek mal emniyetini ihlal ediyor... Oysa bu sigara tam dört tanesini yok ediyor... Bu da haram olmazsa ne olacak?...Kuran’da sigara içmeyin diye ayet yok, ama hocam diyenler! Kuran’da b..k yemeyin diye de ayet yok! O zaman yiyebilirsiniz! Allah tayyip /temiz ve sağlıklı şeyleri helal kılmış, pis ve zararlı şeyleri de haram kılmış! Bu kadar basit!...Her yıl yüz binlerce insan sigara yüzünden ölmekte! Bu kadar katliamı İsrail şerefsizi Gazze’ de yapmıyor! Kendini öldüren bir nefs /can öldürüyor. Yani bildiğiniz katildir, canidir!. Ha başkasını öldürdün, ha kendini! Bu can senin değil, sana verilmiş bir emanet! Neden bu kadar ölümü arzuluyorsun? Burada kendini dumana boğduğun gibi, öbür tarafta da dumanı bol bir yere gitmek istersin? ...Kendini fare zehiri ile zehirleyen ile nikotin ile zehirleyen arasında ne fark var? Birinde, zehirleme işlemi uzun süreye yayılmış, azar azar, o kadar! Yani; her ikisi de intihar. Ve intihar eden kafir olarak ölür ve varacağı yer ebedi cehennemdir! ....Kısaca; tıbben zararlı, dinen memnu’, ekonomik açıdan israf, ahlaki açıdan zaaf… Tutulacak tarafı yok!..Gel kendine bir iyilik yap! Vatan kurtaran şakir havalarını bırak! ufaktan ufaktan, temiz hava ciğerlerine dolsun. Kafan da tıkır tıkır çalışmaya başlasın...Gerisi gelir inşaallah! Saadettin Merdin”
İnsan, ancak alışkanlıkların yönettiği varlık olmaktan kurtulup, en güzel olana yönelip, değişimi yaptığı ölçüde, anlamlıdır, değerlidir.
Muhabbetle,

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı