12 Ekim 2022 Çarşamba

GENÇLİK OLUŞTURMAK

 GENÇLİK OLUŞTURMAK


Araştırıp SORGULAMA, daha iyisini ÜRETME, eleştiri ve ÖNERİDE bulunma yerine #duyarsızlaştırılıp #yalakalaştırılan biat eden #GENÇLİK oluşturmak, O toplumun GELECEĞİNİN ÖLÜMÜDÜR

Oysa, Araştırmak, irdelemek, sorgulamak, düşünmek vb ZİHNİ ÇALIŞMALARI yapmak, ölçüye evrensel ilkelere vurmak gerçeklerle karşılaşmanın yoludur.

Bunları yapmadan DOĞRU BİLGİ olmadan GERÇEĞE de AHSEN fikre de ulaşılamaz.

Modern çağın tüm KÖLELİKLERİNDEN kurtulmanın tek ve yeğane yolu olan ARAŞTIRMAK, DÜŞÜNMEK, SORGULAMAK vb zihni çabaları yapmak DEĞİŞİMİN başlangıcıdır. Dertlendiğiniz her şey çözümün de habercisidir.

• ARAŞTIR SORGULA DÜŞÜN. SORGULAMAK, GERÇEĞE AÇILAN KAPIDIR
https://www.facebook.com/photo?fbid=113277727480876&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../arastir-sorgula-dusun...

ARAŞTIR SORGULA DÜŞÜN 4.7b https://www.facebook.com/groups/ArastirSorgulaDusun/

----

GERÇEĞİ ARAŞTIRIP #PEŞİNE DÜŞÜN

GERÇEĞİ HAKK olanı araştırıp PEŞİNE düşmeyenin,
YANILMASI, ALDATILMASI, ALDANMASI ve her Dünya da ZARAR görmesi KAÇINILMAZDIR

Bu nedenle her durumda, her tercihte, her teklifte, kimden ne gelirse gelsin tüm melekelerini ahsen yol ve yöntemleri kullanarak araştırmak, irdelemek, sorgulamak, düşünmek vb ZİHNİ ÇALIŞMALARI yapmak, ölçüye evrensel ilkelere vurmak şart olup bunu yaptığı ölçüde gerçeklerle karşılaşıp ancak HAKK olana uyulabilir.

Nitekim
KİTAPTA, zihni melekelerin gereğince kullanılmasına havi #AKLETMEK#TEFEKKÜR#TEFAKKUH#TEDEBBÜR #FEHM#FIKH#İDRAK#ŞUUR, KALB, VİCDAN, LUBB, FUAD, SADR, NUHA, VA'Y, HİCR, #TE’VÎL, #TEFSİR gibi kelimeler türevleriyle birlikte #yüzlerce ayette geçmekte ve bunları yaparak anlayıp çıkarımda bulunmanın, ibret alıp yaşama yazmanın önemi vurgulanmaktadır.
Her nedenle Kitap BİLMEDİĞİN ŞEYLER HAKKINDA bilmeden ardına gitmeyi, ardında durmayı ve taraftar, yandaş vs olmayı eleştirirken GERÇEĞE ulaşıp HAKKA uymanın gereğini vurgular, yaklaşık meallerde

• Bir de hiç bilmediğin İLMİN olmayan bir şeyin ardına düşme! -ardında durma, taraftar, yandaş vs olma Çünkü kulak, göz, gönül, bunların her biri yaptıklarından sorumludur. Ve la TAKFU ma leyse leke bihi ilm, innes sem'a vel besara vel fuade kullu ulaike kane anhu mes'ûla. 17/36

• Eğer onlar seni, hakkında bilgin ilmin olmayan bir şeyi bana ortak koşman için zorlarlarsa, onlara itâ'at etme. Ve in cahedake ala en tuşrike bi ma leyse leke bihi ilmun fe la tuti'huma 31/15, 29/8

Bunları yapmadan DOĞRU BİLGİ olmadan GERÇEĞE de AHSEN fikre de ulaşılamaz.…

Gerçeğin peşinden koşun.

Araştırıp HAKİKATİ öğrenmek ve içselleştirmek insanı, GÜÇLÜ ve ÖZGÜR yapıp ALLAH'A yaklaştırır

Bakınız

• GERÇEĞİ ARAŞTIRIP PEŞİNE DÜŞÜN https://www.facebook.com/photo/?fbid=306184654856848&set=a.107800448028604
• https://aaldemira.blogspot.com/.../gercegi-arastirip...

----

BUNA KARŞIN
POLİTİKACILAR ise KURŞUN ASKER İSTER

Politikacılar, taraftardan da öte kurşun asker olsun ister.

Öyle, özgür, düşünen, irdeleyen, daha ahseni üreten, eleştiren, hanif olan falan değil. Tam bir taraftar olsun, kurşun asker gibi hedefe kilitlensin ve ondan beklenen ne ise onu sorgusuz sualsiz, doğru yanlış demeden, hak hukuk gözetmeden, sorgulamadan tartışmadan yerine getirsin ister.

POLİTİKACI ile SİYASETÇİ BİRBİRİNDEN FARKLIDIR

Politikacı genelde çok yüzlü, hatta YÜZSÜZ olup nabza göre davranıp oy, çıkar vs için FIRFIR DÖNER.

SİYASETÇİ ise İLKELİDİR bilime, evrensel ilke ve değerlere, ortak akla, vicdana UYAR, hata yapınca kıvırmaz, çevir yansın yapmaz, takla attırmaz, ÖZÜR de diler BEDEL de ÖDER

Ülkeler, siyaset insanlarıyla yücelirken, politikacılar yüzünden de tarumar olur.

• POLİTİKACI ile SİYASETÇİ BİRBİRİNDEN FARKLIDIR
https://www.facebook.com/photo/?fbid=317424783732835&set=a.107800448028604
https://aaldemira.blogspot.com/.../politikaci-ile...
https://twitter.com/aaldemira/status/1486943093211467782...

----

Doğru mana, #ilim, en kıymetli hazinedir, yaşama yazdıkça anlam ve değer katar.

İnsanlığın düşünce birikiminden yararlanmadan ahsen fikirler üretilemez. Bu nedenle, farklı fikirlerin varlığı, sorgulamayı, karşılaştırmayı, #muhakeme etmeyi tetikler, gerçeğe ulaşmanın yollarını açar. "Eleştiriler de fikirleri güzelleştirmeye çalışan bahçıvanlardır."

Gerçeği bulmak için ENGİN DERYALARA AÇILMAKTAN dalmaktan muhalif ya da farklı fikirleri dinlemekten anlamaktan asla vazgeçilemez.

Bilgi sahibi olmak, emek ister, araştırmak ister. Okumak ister. Konuyla ilgili düşünceleri ön yargısız anlamak ister. Düşünmek, irdelemek ister. Hatta, yaşayarak yaşama yazıp tecrübe edinmek ister.

• BİLGİ GÜÇTÜR BİLGİ olmadan GERÇEĞE ahsen FİKRE ve REFAHA ulaşılamaz https://www.facebook.com/photo?fbid=121002820041700&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../bilgi-guctur-bilgi...

• BİLGİ GÜÇTÜR BİLGİ olmadan GERÇEĞE ahsen FİKRE ve REFAHA ulaşılamaz 486 https://www.facebook.com/groups/bilgigucturbilgiolmadangercegeahsenfikreulasilamaz

----

Tükettiğinden çok üretmesini bilen, daha çok ihracat yapan, teknoloji üreten, pazarlayan, verimliliği, toplam kaliteyi gerçekleştiren, güvenilen ve hak, hukuk ve adaletin hakim olduğu toplum olmadıkça ekonomik sorunlar çözülemediği gibi, döviz etrafındaki problemler de aşılamaz.

• EKONOMİ BİLİMİ DE AYETTİR https://www.facebook.com/photo?fbid=120691686739480&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../ekonomi-bilimi-de...

EKONOMİ İKTİSAT 264 https://www.facebook.com/groups/ekonomiiktisat/

-----

Değişim isteyen önce KENDİNDEN BAŞLAMALIDIR.

Kendini değiştirmeyen toplumun değişmesini bekleyemez 8/53, 13/11 vb.
Karanlığa ışık olmadıkça toplum da aydınlanmaz.
Bir olmadıkça 11, 111 ve diğerleri de olmaz.

Balık baştan kokmaz gövdeden kokar, baştan da koktuğu anlaşılır. Toplumu oluşturan insanlar değişmedikçe, toplumda, baştakiler de sistem de değişmez 8/53, 13/11 vb.

Bedel ödenmeden, fedakarlık yapılmadan, sunnetullaha uygun davranmadan, değişim ve gelişim olmaz. Rızayı İlahi de kazanılmaz.

• EĞİTİM ÖĞRETİM AŞKTIR SEVDADIR SABIRDIR FEDAKARLIKTIR
https://www.facebook.com/photo/?fbid=471212571687388&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../egitim-ogretim-asktir...
https://twitter.com/aaldemira/status/1569255454768758785...

• ÖĞRETİM, EĞİTİM, DEĞİŞİM 688 https://www.facebook.com/groups/OgretimEgitimDegisim/

----

#ELEŞTİRİLER fikirleri alemi, insanlığı güzelleştirmeye çalışan bahçıvanlardır.

#Eleştiriler, ÖVGÜYÜ de YERGİYİ de gereğince içinde barındırarak, fikirleri güzelleştirmeye çalışan BİLGİYE HAKİKATE ulaştıran gerçek DOSTLARDIR.

Övgü olumsuz yanlarını ihmal edip güzellikleri öne çıkarırken, YERGİ de ise, tam tersi olup güzellikler görmezden gelinip olumsuzluklar gündem yapılır. Övgüde de yergide de kısmen de olsa abartı da bulaşır.

Eleştiri, zayıf ve güçlü yönlerini, olumlu ve olumsuz taraflarını belirterek gerçek değerini yansıtma ve geliştirip ahsenleştirilmesi amacıyla yapılan en önemli yardımlardan biridir.

Eleştiri iyi ve kötü yönlerini delille ortaya koyması, HAK NAMINA ve her nedenle de güzelleştirme amacıyla yapılması nedeniyle tartışma ve cedelleşmeden de ayrılır.

Bu nedenle eleştiri (tenkit); değer verme, katkılarla kıymetlendirme çabasıdır.

• ELEŞTİRİ ÖVGÜDEN de YERGİDEN de daha DEĞERLİDİR https://www.facebook.com/photo?fbid=126036586204990&set=a.107800448028604
https://aaldemira.blogspot.com/.../elestiri-ovguden-daha...

ELEŞTİRİ ÖVGÜDEN de YERGİDEN de daha DEĞERLİDİR · 503 https://www.facebook.com/groups/ElestiriOvguYergi/

----

Çözüm, #DUYARLI OLMAKLA başlar.

Ancak, BİREYSEL arınmakla birlikte TOPLUMSAL değişim için çalışmakla AHSEN olunur.

Kuran’ı, evrensel ilkelerini hayatlaştırarak bu CEHALETE ZULME YOBAZLIĞA dur demelidir.

----

Tüm #OKUMALARIN amacı, ilme, doğru manalara ulaşmak, kendin bilmek, #Alemin manasına ermek, yaşama yazmak ve #HAKK gönüle girip her dünyada #CENNETİ yaşamaktır.

BU BAĞLAMDA
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetlerin veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı DOĞRU MANALAR, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.

Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm #İLİM #BİLGİ #KANUNLAR onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.

Ancak insan, alaka ilgi önem ve öncelik verme vb zihni çalışmaları ölçüde bu BİLGİYE, ikrama ulaşabilmektedir.

İşte her kim de TERCİHLERİYLE bunu keşfedip öğrenip #yaşama yazdığında bu HEDİYEYE SAYGIN davranıp GERÇEK ÖZGÜRLÜĞE ulaşıp gelişip her alemde mutlu ve bahtiyar olmakta, anlam ve değer bulmaktadır.

OKUYUP; ARAŞTIRIP SORGULAMALARI zihni çalışmaları yaparak
gerek evrendeki, gerekse yazılı kitaptaki evrensel ilkelere ulaşıp
İÇSEL DIŞSAL tüm #KÖLELİKLERDEN esaret ve kötü tutkulardan KURTULUP değişmek ve böylece en güzele, en doğruya, mükemmele doğru arınıp toplumsal değişim için çalışıp Rabbin rızasına varıp her Dünyada sevdikleriyle cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle

Muhabbetle




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı