6 Aralık 2015 Pazar

İLKELLİĞE SON VERİLMELİDİR



Ülkeyi yönetmeye talip olanların, ne düşündükleri, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ, attıkları gazellerden, yaptıkları propagandalardan, tek yanlı salvolardan daha da önemlidir.


Birinci ağızdan, kayıtlara geçerek, milletin gözü önünde ve candaş yoldaş vb medya değil, sorunları yaşayan GERÇEK! İNSAN ların sorularına karşın, özgürce fikirlerini açıklamaktan daha ehven yol olabilir mi?


Her konuda, Vahşi Tarafgirlik yerine, akla, mantığa dayanan, bilgilenmeyle, evrensel doğrularla, ilkelerle, vicdanla karar vermek evladır.


Dünyayı yeniden keşfe gerek bulunmamaktadır. Dünyanın tecrübesi, insanlığın mirasıdır. Bunlara ama kör davranmak toplumsal zarardır.


Bu nedenle, Liderler seçim suresince, her hafta bir gün, ülkedeki değişik meslek ve sosyal kesimlerin ayrı ayrı oluşturduğu oturumlarda birlikte tartışmalı ve ülke sorunlarına varsa çözümlerini anlatmalıdır.


Yine, Siyasi partilere üstelik her yıl halkın ekmeğinden kesilen vergilerle 500 milyon/trilyon liraları aşan yardım yapılması da durdurulmalıdır.


Siyasi Partiler Kanunu uyarınca, son milletvekili genel seçimlerine katılma hakkı tanınan ve genel barajı aşmış bulunan veya toplam geçerli oyların yüzde 7'sinden fazlasını alan siyasi partilere her yıl Hazineden ödenmek üzere o yılki genel bütçe gelirleri "(B) Cetveli" toplamının 5 binde 2'si oranında mali yardım sağlanmaktadır.


“Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2015 seçimleri kapsamında siyasi partilere verilecek ödeneğin ne kadar olduğunu kamuoyuna duyurdu. Şimşek, "2015 yılı için siyasi partilere toplamda 531 milyon ödenek konmuştur" açıklamasını yaptı. Buna göre
AK Parti, yapılacak olan Hazine yardımının 298 milyon TL'sini alacak.
CHP'nin alacağı yardım tutarı ise 115.3 milyon TL'yi bulacak.
MHP ise 77.8 milyon TL Hazine yardımı alacak.


Ocak 2015 itibarıyla gereken şartları taşıyan AK Parti, CHP ve MHP’ye, yılın ilk iki ayında toplamda 531,1 MİLYON TL ÖDEME YAPILDIĞINI hatırlatan Şimşek, “Dolayısıyla, ancak ilgili yılın ocak ayı itibarıyla hazine yardımı alan siyasi partilere katlı ödeme yapılabilmektedir. 2015 yılı için kanunun öngördüğü üst sınırda ödeme de tamamen yapılmıştır” dedi.


Oysa, her kuruşuna bu ülkenin, insanımızın ihtiyacı vardır.


Tek bir kuruşun israfı dahi yazıktır, günahtır.


Üstelik, bunca aç, açık, çöpten yiyecek artıkları toplayan insanlar varken!


Değil mi?


Onca ilkelliğe değer mi?


Muhabbetle

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı