13 Aralık 2015 Pazar

GÖNÜL İNSANI OLMAK


69 Okuma
Gönül insanı olmak, kendin bilmektir, Alemin manasına ermektir ve HAKK gönüle girmektir.
Her daim, güzelden, hakktan, doğrudan yana olmaktır.
Gönül kırmaktan beri olmaktır.
Gönül kazanmaktır.
İnsan da, DENEME, TEKAMÜL ve AHSENU AMEL yapmak için yaratılmıştır 11/7, 18/7, 67/2.
Ahsenu amela, karşılaşılan her durumu, daha iyi, daha doğru, daha güzel hale getiren, geliştiren hasene ile amenu ve amilussalihatı; ya da hayır ile fedakarlık içeren her türlü tavırdır.
Bunlar, sadece iyilik güzellik değildir, kendini, başkalarını, insanlığı, Rabbilalemine, evrensel ilkelere ulaştıran, islah eden, fedakarlık gerektiren, sabırla, salatla, ümitle başarılan, muttaki olmakla farklılaşan, her alemi de cennetleştiren amellerdir 9/111, 3/92, 9/24 vb.
Bu nedenle, insan kendini, alemi, kainatı anladığı, YARATILIŞ AMACINI gerçekleştirdiğinde, yaratılmış Kainat kitabındaki veya yazılmış kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin doğru manalarına ulaşıp bu evrensel ilkeleri yaşamlaştırdığı ölçüde, müslim, mümin, muttaki, mukarrebun olup gönül insanı olmaktadır
Zira, gönül insanı olmak, ateş ocağa düşünce feryat etmek değildir. Başkalarının ocağına ateş düştüğünde, hatta daha düşmeden feryat edebilmektir. Var gücünle yardıma koşmaktır. En sevdiklerinden sarsacak şekilde vermektir.
Kitap der: Yaklaşık meallerde-
Yahut AÇLIK GÜNÜNDE doyurmaktır Ev it'amun fi yevmin zi mesğabeh. 90/14”.
SARP YOKUŞA atılmaktır.
Yine, rastladığı her kötülüğü de en güzel olanla karşılamaktır. 23/96, 41/34 vb.
Kötülüğe misliyle, dengiyle karşılık vermek, haddini bildirmek hakkı ve gücü de varken 42/41-42, onları da ıslah etmek, ahsenu amele kervanına katabilmek için daha güzel karşılık vermek, affetmek erdemdir, gönül güzelliğidir, gönül kazanmaktır. 23/96, 41/34, 42/43, 25/63, 12/91 vb.
Gönül insanı olmak, aleme gönül güzelliği yaymaktadır. Öyle ki; ahsenu ameller, yani yapılan her hayır ve hasene ile amenu ve amilus salihati ve fedakarlıklar, her dünyada güzellik olarak karşılık bulmaktadır. Bir zerresi dahi, Rabbilaleminin ilkesiyle, bereketiyle, kelebek etkisiyle, HER alemi sarmaktadır.
İnsan, yaptığı gelişim ve ahsenu ameller, hayır ve fedakarlıklar ölçüsünde gönül insanı olup, anlamlı ve değerli olmakta ve Rahman huzurunda yerini bulmaktadır.
Her durumda, her haliyle haktan, güzelden, ahsenu amelden 11/7, 18/7, 67/2 yana olup her daim gönül insanı olmak dileğiyle,
Muhabbetle,

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı