11 Kasım 2022 Cuma

YALAKALIK VE DÜŞMANLIK YAPMAYINIZ HAKTAN yana olup HAKİKATİ söyleyiniz.

 YALAKALIK VE DÜŞMANLIK YAPMAYINIZ HAKTAN yana olup HAKİKATİ söyleyiniz.

Her kim, ne olursa olsun,
SAKIN YALAKALIK VE DÜŞMANLIK YAPMAYINIZ
ÖVGÜDE de YERGİDE de HAKTAN yana olup HAKİKATİ söyleyiniz.
Araştırmak, irdelemek, sorgulamak, düşünmek vb ZİHNİ ÇALIŞMALARI yapmak, ölçüye evrensel ilkelere vurmak gerçeklerle karşılaşmanın yoludur
.
Modern çağın tüm KÖLELİKLERİNDEN kurtulmanın tek ve yegâne yolu olan ARAŞTIRMAK, DÜŞÜNMEK, SORGULAMAK vb zihni çabaları yapmak DEĞİŞİMİN de başlangıcıdır.
İnsanın sorgulamadığı okuma, araştırma, sorgulama vb zihni çalışmaları yapmadığı her konuyla din de dahil bağı yüzeysel ya da kesiktir.
Ancak sorgulamakla başlayan süreçle birlikte, ZİHNİ çalışmaları yaptığı, önem ve öncelik verdiği ölçüde GERÇEKLERLE bağı, yakınlığı ve ALAKASI oluşmaktadır.
Bunları yapmayarak gerçekleşen YALAKALIK da,
#VahşiTarafgirlik de, DÜŞMANLIK ta tam bir hastalık olup, gönüllerin ölmesidir.
#Tarafgirlik ise; sorgulamadan, mihenge vurmadan, haklı haksız, doğru yanlış demeden her neyse FANİ ve ALDATICI ÇIKARLARI için KİTABA, ALLAHA, HAK olana değil de, nefsine, iblise, ayartıya şeytanlaşmış öğreti ve insanlara uyup onunla yandaş, candaş yoldaş veya düşman olmaktır. 2/170, 5/104, 10/78, 31/21, 21/53, 26/74, 43/22, 43/23 vb
Şayet, bu tarafgirlik, tüm uyarılara evrensel ilkelere rağmen vicdanın sesini de duyulmaz yaparak inatla devam ettiğinde #vahşi tarafgirliğe dönüşmektedir.
Vahşi tarafgirlik, kendine taraftar olanı her kim, şeytan dahi olsa, melek görür, bağrına basar. Kendine taraftar olmayanı, alim, hanif dahi olsa, şeytan ilan edip, #recm eder.
#Tarafgirlik ise; sorgulamadan, mihenge vurmadan, haklı haksız, doğru yanlış demeden her neyse FANİ ve ALDATICI ÇIKARLARI için KİTABA, ALLAHA, HAK olana değil de nefsine, iblise, ayartıya şeytanlaşmış öğreti ve insanlara uyup onunla yandaş, candaş yoldaş veya düşman olmaktır. 2/170, 5/104, 10/78, 31/21, 21/53, 26/74, 43/22, 43/23 vb
#YANINDA olmakla, #TARAFGİRLİĞİN farkı da, bu düşünme ve en DOĞRUYA göre değişebilmekte ayrışmaktadır. 39/18 vb.
Kitap der yaklaşık meallerde
• Onlar ki, sözü dinlerler ve ONUN EN GÜZELİNE UYARLAR. İşte onlar Allâh'ın kendilerini doğru yola ilettiği kimselerdir ve onlar ulul elbabtır. Ellezine yestemiunel kavle feyettebiune ahseneh, ulaikellezine hedahumullahu ve ulaike hum ulul elbâb. 39/18
YANINDA OLMAK, araştırmayı yapıp, ölçüye ilkeye vurup HAK DOĞRU VE GÜZEL olanı benimsemekle, bu hal devam ettiği sürece destek vermekle gerçekleşir. Bu ilkelerden uzaklaştığı anda ve o ölçüde de bu desteği çekmeyi ve ikaz edip düzeltmeyi, emri bir maruf nehyi anil munker yapmayı gerektirir.
Var ediliş amacını unutanlar, malın tekasürün hamalı olanlar her rant kokusuna, AT SİNEKLERİ GİBİ ÜŞÜŞMEKTE, tüm ulvi değerlerini çoktan terk ettikleri gibi bir PARÇA için BİNLER TAKLA ATMAKTA, olur, peki, emredersiniz diye efendimcilik oynamaktadır.
Bir yerinden yakaladıkları RANTI da kendi benzeşleriyle, yalakalarıyla, kapalı devre yapıp, hamuduyla götürmenin kokuşmuşluğunu da solumaktadır.
Her durumda, doğru yanlış demeden, yalakalık yaptıklarının her ne söyledi ise, haktır gerçektir, doğrudur diyerek var güçleriyle her tür çirkefliği de yaparak savunurlar.
Yalakalar, yalan söyleyenler, sözünde durmayanlar gibi, sadece kendilerini değil, toplumu da değerleri de fesada uğratanlardır. İflah olmaz virüstür. İki yüzlü değil, yüzsüzdürler.
Oysa, gemi su almaya başlayınca da ilk terk edenler de bu hayasız ve vefasızlardır.
Fırsat kollayıp sırtından ilk hançeri vuranların başında yer alırlar. Kral ölünce de yaşasın yeni kral diye ilk çığlığı da atan onlardır.
ZİRA, tekasür bataklığında debelenenler, var ediliş nedenini unutanlar, şeytanın ihvanı olanlar, malın efendisi süvarisi değil de hamalı olanlar adeta MALLAŞANLAR.
Hayır ve fedakarlıktan, iyilikten, yardımdan, insanlıktan, duyarlı olmaktan, HAK HUKUK, ADALETTEN, kısaca KURAN HAKİKATLERİNDEN bahsedildiğinde de TOPUKLARININ ÜZERİNDE DÖNER, ARSLANDAN ÜRKÜP KAÇAN YABAN EŞEKLERİ gibi, yüz çevirmekte, ya da kör sağır ve dilsizleşmektedir.
Kimi yalakalığın, tekasürün kokusuna misk diye yaklaşmakta canhıraş atlamaktadır. Haktan yana olanlar ise haksız her kuruştan her halden de bırakınız midesinin bulanmasını, tüm benliğiyle kaçınmaktadır.
YALAKALR
Her ne söyledi ise haktır gerçektir hikmetlidir diye rantın çevresinde pervane olanlardır
Onlar köle olmaya alışık unsurlardır.
Bedel ödemekten uzak duranlardır.
Bir kere değil binler kez ölmeyi yeğleyenlerdir.
Her ne söyledi ise
tarafları saptırır, #azdırır
ALLAH'TAN, #Kuran'dan ilkelerinden daha çok neye SUREKLİ #önem ve #öncelik verdiğini sorgulayanlar şirk koştukları ve övüştükleri tabi oldukları #PUTLARI anlar.
Cehaletten beslenen SİSTEMLER ya da öndeki kimileri de, ötekileştirip, düşman yaratarak, bölen, kin ve nefret söylevleriyle vahşi tarafgirliğin ateşini artırıp fani, özel, kısır çıkarları için yandaşlarını kenetleyerek, KURŞUN ASKER yapıp #TROLLLEŞTİRİP insanlığa ve toplumlara, ülkeye onulmaz zararlar verenlerdir.
UNUTULMAMALIDIR Kİ,
Rabbin RIZASINA ilkesine aykırı tüm kazanımlar İZZET değil ZİLLETTİR
HAKTAN HAKLIDAN YANA OLANLAR ise, Hakkın hatırını Âlidir, her şeyden yücedir diye gerektiğinde HAK UĞRUNDA bedel ödemeyi de göze alarak yaşayanlardır.
Her ne olursa olsun, her şartta, herkese karşı,
Yaratılmış kâinattaki ve yazılı kitap Kuranı Kerim'deki EVRENSEL DOĞRULARI dikkate alıp,
VİCDANIN sesini dinleyip,
DOSDOĞRU OLAN, yamulmayan, taviz vermeyenlerden,
bu yolda olmayı amaç edinenlerden
bu uğurda çile çeken, can veren veya bunları göze alanlardan,
yani #HANİF OLUP vicdanlı MERHAMETLİ ADİL davranmak ESASTIR, erdemdir.
Nitekim
ELALEM değil
RABBİLALEMİN ne der diye yaşayanlar
her alemde BAHTİYAR olur
Onlar MUTTAKİ olup
Rabbin RIZASINA varan CENNET halkıdır.
RABBİN RAZI OLDUĞU bir hayat başarıların en büyüğüdür.
ALLÂH onlardan #RÂZI OLMUŞTUR, onlar da O'NDAN RÂZI OLMUŞTUR. İşte büyük başarı, #FEVZULAZÎM BUDUR! RADIYELLAHU ANHUM VE RADU ANH, zalikel FEVZUL AZÎM 5/119, 98/8, 58/22, 9/100, 48/18 vb
Her konuda, araştırıp sorgulayıp zihni melekelerini gereğince kullanıp ölçüye ilkeye vurup en Doğruya, en HAKK olana en MÜKEMMELE doğru değişenlerden olup Rabbilalemine, Kurana , Vicdana evrensel ilkelere her daim önem ve öncelik vererek, kim olursa olsun HAKKIN, HAKLININ YANINDA yer alıp kesinlikle YALAKALIKTAN, VAHŞİ TARAFGİRLİKTEN VE DÜŞMANLIKTAN beri kalıp haktan haklıdan yana olma dileğiyle,
Muhabbetle
---
---
Bakınız
-----
----
----
-----
-----
----
-----
----
----
-----
-----
----
----

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı