8 Kasım 2022 Salı

İLİM SAHİBİ OLMAK

İLİM SAHİBİ OLMAK
Her ilim sahibinin üstünde
DAHA İYİ BİLEN vardır.
ve fevka kulli zî ilmin ALÎMUN. 12/76
ALLAH ise EN İYİ BİLENDİR
VALLAHU A'LEMU 12/77 vb
Bilgi, insanlıkla özdeş olup tüm insanlığın her dönemde üzerine ekleyerek geliştirip zenginleştirdiği paha biçilmez birikimidir.
Her ne olursa olsun onu yapan yaratan, terbiye eden, ortaya koyan onu en mükemmel bilendir.
Kainatta her bir zerre, her yönüyle birbirlerine bağlı, ilgili ve birer #mucizedir. Zerreyi yaratan ancak kainatı da var eden olabilir. Rabbilalemin, çekirdeğe, tohuma, bir ağacın programını koyduğu gibi, zerreye, atoma da bir kainatı sığdırır. #Atom, bir kainat kadar büyük. Kainatta bir atom kadar küçüktür.
Elbette, bilenlerle bilmeyenler bir olmaz 39/9 vb. Bildiğini yaşama yazmak, insanlık, hayır ve iyilik yönünde kullanmak veya buna aykırı davranmak da aynı olmaz.
İşte bu bakma görme, ilgi alaka vb nedenlerle oluşan BİLGİ ve BİLME FARKLILIĞI, #ortakaklı #ŞURAYI, #İSTİŞAREYİ zorunlu kılar. Aynı zamanda da KURANA ölçü ve ilkeye vurmayı da gerektirir.
Her hangi bir konuda, o konu hakkında birikimi olan kişilerin, özgür ortamda var güçleriyle konu hakkında farklı fikirlerini ortaya koyabilmeleri O DENLİ ortak akla ulaşılmasını sağlamaktadır.
Bu nedenle, özellikle bilge karar alıcılar, ortak akla, farklı fikirlere, muhalif düşüncelere, eleştirilere gereğince değer verdiği ölçüde her alandaki sorunlar ve çözümler konusunda başarılı olmaktadır.
Elbette, ALLAH EN İYİ BİLEN olması nedeniyle de bu vb çalışmalarda verilerin, referansların; Rabbilalemine, #KURANA, VİCDANA, evrensel ilkelere uygunluğu kesinlikle de aranmalıdır.
#Bilgi, içselleştirilip özümlendiği, kullanabildiği veya işlenerek eşyaya uygulanıp teknolojiye ulaşıldığı insan ve toplumların yaşamında etkili olduğu ölçüde bireysel toplumsal veya kurumsal #YETENEĞE, GÜCE DÖNÜŞMEKTEDİR.
Doğru mana, #ilim, en kıymetli hazinedir, yaşama yazdıkça anlam ve değer katar.
Araştırmak, üretmek, gerçeğe BİLGİYE, TEKNOLOJİYE ulaşmak, paylaşmak, hayata yazmak, dava insanı olmanın, BİLGELİĞİN ayrılmazıdır.
İnsan, #bilmek veya bilgi yüklenmekten de öte, doğru manalara ulaşıp #yaşamakla, yaşadıklarıyla, amelleriyle, hayatında, sosyal yaşamda ve #Rahmanın indinde #anlam ve #değer kazanmaktadır.
Her nedenle İNSAN, alakası, emeği, samimiyeti, ihlas ve gayreti, çalışması, bu ilkelere verdiği ÖNEM VE ÖNCELİĞİ ölçüsünde doğru manalara, evrensel ilkelere, kanunlara, teknik ve teknolojiye ulaşmakta bilgilenmekte ve YAŞAMA YAZDIĞI nispette de ahlaklanmakta, gelişmekte, insanlıkla paylaştığı ve ahsen yönde kullanıldığı ölçüde de alem müreffeh olup yücelmektedir.
Bu yolda olma dileğiyle
Muhabbetle
**
BAKINIZ
BİLGİ GÜÇTÜR BİLGİ olmadan GERÇEĞE ahsen FİKRE ve REFAHA ulaşılamaz 486 https://www.facebook.com/groups/bilgigucturbilgiolmadangercegeahsenfikreulasilamaz
----
• ORTAK AKIL ŞURA VİCDANLARIN SESİDİR 789 https://www.facebook.com/.../OrtakAkilSuraVicda.../requests/
-----
ÖLÇÜYÜ, İLKELERİ UNUTMA KURANA, VİCDANA, EVRENSEL İLKELERE uygunsa al, yaşa 29 https://www.facebook.com/groups/OlcuyuIlkeleriUnutmaKuranaVicdanaEvrenselIlkelereU/




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı