6 Haziran 2024 Perşembe

TEVEKKÜL değil TEMBELLİKTİR ALEMDE var edilen ilke ve kanunları ES GEÇİP İŞLERİN gereğini, usulüne uygun yapmadan lafla, sözle Allah’a havale etmek TEVEKKÜL değil TEMBELLİKTİR

 

6 Haziran 2023 


TEVEKKÜL değil TEMBELLİKTİR 

ALEMDE var edilen ilke ve kanunları ES GEÇİP
İŞLERİN gereğini, usulüne uygun yapmadan
lafla, sözle Allah’a havale etmek
TEVEKKÜL değil TEMBELLİKTİR
,
Her anınız, TEVEKKÜL bilinciyle yaşayıp Dünyanız da AKİBET ve AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
HER İŞ, yana yakıla YAKARMAKTANDA öte GEREĞİNE uygun ilkelere OLUŞUM SUREÇLERİNE uyumlu, sabırla, salatla, samimiyetle, ümitle var gücüyle akıl gönül eylem veya ilim ihlas amel birlikteliğiyle ÇALIŞMAKLA BAŞARILIR
Alemdeki başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm İLİM BİLGİ onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı kitap, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
YAŞAM evrendeki Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetlere veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı doğru manalara, ilkelere aykırılığı affetmez ve o ölçüde de acı bedeller ödetir.
#TEVEKKÜL, Rabbilalemini, ALEMDEKİ her ilke ve kanunları es geçip İŞLERİNİ, gereğini yapmadan bedel ödemeden lafla, sözle Allah’a havale etmek hiç DEĞILDIR.
Tam aksine, #tevekkül Rabbilalemine, KURANA, her alemi cennet yapan evrensel ilkelere, her unsurda var edilen kanunlara, vicdanın sesine, var gücüyle, bitim noktasına kadar uyup, itaat edip, yaşamda, olayların içinde uygulayıp, tercihine bırakılmayan alanlarda veya #takatinin bittiği, gücünü aşan hususlarda veyahut nihayetinde ulaşılan sonuçları, tam bir #GönülRahatlığıyla MEVLAN NE EYLERSE AHSEN EYLER diyerek karşılamasıdır.
Bu hediyeye, rehbere itaat ve ittiba edip her işin OLUŞUM süreçlerine uyup var gücüyle ÇALIŞIP gereğini yapıp SONUÇLARI hoşnutlukla KARŞILAYIP kendini anlayışını yenileyip o işlerinde varsa hatalarını bulup ortak akıldan yararlanıp kendini geliştirip davasında ümitle sabırla salatla DAİM olabilmektir.
Tevekkül, insanın, kendisinden beklenen tüm çalışmayı yapması, işin oluşum süreçlerine bağlı kalarak, usul ve esasına, edep ve adabına uygun davranmasıyla ortaya çıkan sonuçla #barışık olmasıdır.
Bir an gelir ki, bu yolda artık takatin bitmiş, çaren tükenmiştir. İşte o an dönüm noktasıdır ve TEVEKKÜL ün doruğudur.
O anlarda, dayanıp, salatla, sabırla, ümitle, tevekkülle devam eden için başarının, mutluluğun Rabbilaleminin o #HAS yardımının arifesidir. 2/153, 2/249, 8/46, 8/66, 16/110; 3/146; 2/155; 11/11, 13/22, 16/96, 23/111, 25/75, 33/35, 41/35, 76/12, 28/54, 33/31 vb.
Allâh TEVEKKÜL EDENLERİ sever. İnnellahe yuhibbul mutevekkilîn. 3/159
Her daim, insanı, alemi doğru okuyup
Rabbilalemini, Kuranı, evrensel ilkeleri, vicdanının sesini dinleyip
ALEMDE var edilen ilkelere kanunlara
ilim amel ihlasla uyup var gücüyle yaşama yazıp bittim noktasına kadar çalışıp
SONUÇLARI hoşnutlukla karşılayıp
her ne olursa olsun, kendini anlayışını yenileyip o işlerinde varsa hatalarını bulup ortak akıldan yararlanıp SÜREKLİ kendini geliştirip
karanlığa ışık olup toplumu da değiştirenlerden
HAK davasında ümitle sabırla salatla var gücüyle çalışmaya devam edip
#TEVEKKÜL üzere yaşayanlardan
muttakilerden Rızayı İlahiye varanlardan
her Alemde sevdikleriyle #Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle,
.
BAKINIZ:
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı