6 Haziran 2024 Perşembe

DOĞAYI, denizi, sahili vb her yeri, #ÇÖPLÜK gibi kullanan ve buna duyarsız kalan İNSAN ve Toplumsal KÜLTÜR, Dünyaya ahsen değerler üretip sunamaz

 

DOĞAYI, denizi, sahili vb her yeri,
#ÇÖPLÜK gibi kullanan ve buna duyarsız kalan
İNSAN ve Toplumsal KÜLTÜR,
Dünyaya ahsen değerler üretip sunamaz
Her anınız, ALEMDEKİ, insan, hayvan, bitki, doğa, çevre, eşya, her unsurun Rabbilaleminin birer eseri, ayeti, mektubu, kitabı HEDİYESİ VE EMANETİ olduğu bilinciyle yaşayıp Dünyanız da AKİBET ve AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
Alem, insan, hayvan, bitki, doğa, çevre, eşya, her unsur Rabbilaleminin birer eseri, ayeti, mektubu, kitabı hediyesi olup kainatta hiçbir şey eksik bırakılmadan dizayn edilip insana, emanet ve hediye edilmiştir.
Bu bilinçle, #insanı #çevreyi, #doğayı, alemi korumak lafla olmaktan öte, her bir zerreyi, güzelliği fark edip bu hediyeyi, emaneti var ediliş amacı doğrultusunda değerlendirip KİRLETMEDEN, YOK ETMEDEN her tür kötülüğü yapmadan, ahsen yolda geliştirip tüm insanlığın hizmetine sunup paylaşabilmektir.
Her alanda olduğu üzere,
İnsanı, toplumu, doğayı, çevreyi, denizleri, sularını her unsuru kirleten ve bu kötülüğün önünü alamayan, OLUMSUZLUĞA DUYARSIZ KALAN bir toplum sistem, düzen, ahsen medeniyet seviyesine de ulaşamaz.
İnsan, doğa, orman, ağaç, su, yeşil ve her tür varlığa karşı yapılan haksız, gereksiz her tür zararı, müdahaleyi, kesimi, yangını vb #katliamı kim nerede nasıl ne zaman ne amaçla yaparsa yapsın, #vahşettir, yüzkarasıdır #İnsanlıkSuçudur #katlıam #yesilkatlıamıdır.
#ÇEVRE, doğa başta olmak üzere sorumsuzlarla birlikte duyarsızlar da acı bedeller ödemektedir.
Tüm #değişimler, öğüten de öte, #örnek olmakla, #eğitimle, duyarlı davranmakla, #DAVA İNSANLARIYLA başlar
İnsan, DENEME, TEKAMÜL ve AHSENU AMEL yapıp GELİŞİMİ sağladığı ölçüde yücelirken, aksi halde esfele safiline yuvarlanmaktadır.
İnsana, doğaya, çevreye, ormana, bitkiye, hayvana, suya, havaya, toprağa, canlı cansız her unsura karşı #duyarlı olup her birini emanet, hediye olarak görmek ve #hürmet edip gereğine uygun davranmak,
varedene Rabbilalemine, hürmettir.
Kendine, topluma, geleceğe ve tüm insanlığa hizmettir.
Her halde de Ahsen İŞLER yapanlardan,
Duyarlı davranıp
Bireysel arınmakla birlikte toplumsal değişim için de çalışıp
Ahsenu amellerle örnek olup
muttakilerden RABBİN Rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
BAKINIZ
.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı