.
AHSEN ve EVRENSEL ilkeleri olmayanlar, bunları yaşama yazmayanlar, ilkesizliğe, kötülüğe ve SÜRÜNMEYE mahkum olur
.


Her daim ilkesiz ölçüsüz olmaktan uzak durup Rabbilalemine, #KURANA, İLME, VİCDANA, evrensel ilkelere yaşamında rehber ölçü ilke edinip HAYATIN her kesitinde yaşamında uygulayarak her Dünyanız akıbet ve ahiretiniz ahsen olsun
DOĞRU MANA, İLİM, en kıymetli HAZİNEDİR, YAŞAMA yazdıkça ANLAM VE DEĞER KATAR.
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetlerin veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı DOĞRU MANALAR, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm #İLİM #BİLGİ #KANUNLAR onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
İşte her kim de TERCİHLERİYLE bunu keşfedip öğrenip #yaşama yazdığında bu HEDİYEYE SAYGIN davranıp GERÇEK ÖZGÜRLÜĞE ulaşıp gelişip her alemde mutlu ve bahtiyar olmakta, anlam ve değer bulmaktadır.
Bundan uzak düştükçe, AYARTIYA kötü tutkulara ESİR oldukça da o konuda cehalet bataklığında debelenip her Dünya da CEHENNEMİ yaşayıp acı bedeller öder.
Her halde de zihni melekelerini gereğince kullanarak
Kimden gelirse gelsin,
Her ne olursa olsun
KURAN ilkelerine uygun olanlara içselleştirip yaşamına İNDİRGEYEREK,
Elalem değil Rabbilaleminin ne der diye yaşayıp,
İyilik, hayır, fedakarlıklar, ahsenu ameller,
amenu ve amelissalihatlar yaparak
Her Dünyasını, akibet ve ahiretini de ziynetlendirerek,
muttakilerden Rabbin rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
BAKINIZ
.
.
.
.
.
.
22 Mayıs 2021
****İnsanın bilgi yüklenmesi ya da söylediği vs değil hayatta NE YAPTIĞI, NE İÇİN, NASIL YAPTIĞI hepsinden daha önemlidir
.
.