8 Haziran 2024 Cumartesi

ÇALIYA DALMA Cahillerle tartışmak dikenli çalıya dalmak gibidir. Böyle durumlarda, çalıyı dolanıp selam üzere uzaklaşılmalıdır.

 8 Haziran 2022

ÇALIYA DALMA Cahillerle tartışmak dikenli çalıya dalmak gibidir. Böyle durumlarda, çalıyı dolanıp selam üzere uzaklaşılmalıdır.
.
Her anınız, Kuran ahlakı üzere olup cehaletten cahillerden uzak durup Dünyanız, AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
Elbette her kişilik her karakter bir olmadığı gibi
iyilikle kötülük de bir olmaz. 23/96, 41/34, 42/43, 25/63, 12/91, 13/22, 28/54 vb
Kötülüğe misliyle, dengiyle karşılık vermek, haddini bildirmek hakkı ve gücü de varken 42/41-42, onları da ıslah etmek, ahsenu amele kervanına katabilmek için daha güzel karşılık vermek, affetmek erdemdir, yüceliktir 23/96, 41/34, 42/43, 25/63, 12/91,13/22, 28/54 vb.
Her nedenle,
Kitap der, yaklaşık meallerde;
De ki: "Herkes kendi karakteri-ahlakı üzere DAVRANIR. Rabbiniz kimin en doğru, HİDAYET yolunda olduğunu en iyi bilir." Kul küllüy ya'melu ala şakiletih, fe rabbukum a'lemu bi men huve ehda sebila. 17/84
Rahmân'ın kulları öyle kimselerdir ki, yeryüzünde mütevâzi olarak yürürler, CAHİLLER kendilerine laf atarsa "Selâm" -benden kimseye zarar gelmez- derler.
Elbette
HERKES kendine yakışanı yapar. Testinin dışına bile içindekiler sızar. İnsan #yediğinden ikram eder. Herkes kendinde, ahlakında, yanında, heybesinde, dünyasında olanı söyler. Üslubu beyan aynıyla insandır. Söz söyleyenin ahlakını yansıtır. Sözler sahibinindir. Üslup da esas kadar önemlidir. İnsanı en iyi anlatan lisanı halidir.
İnsan hayat aynasında amelleriyle kendi karakterini ahlakını yansıtır
Sui ZANLAR, muhatabın değil, ONU YAPANIN değersizliğini, #çukurluğunu gösterir. Ön yargılar cehennemde yaşamak etrafa da alev saçmaktır.
#Cehalet, tüm KÖTÜLÜKLERİN kaynağıdır.
Cehalet, ilimden de edepten de AHLAKTAN da uzak kalmaktır.
Her ne olursa olsun
CAHİLLİKTEN, CEHALETTEN uzak olup
ahlakını Kuran yapıp,
her halde de HAKKTAN, ahsenu amelden yana durup
muttakilerden RABBİN Rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
BAKINIZ
.
.
.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı