25 Haziran 2024 Salı

Allah’ın boyasıyla boyanmak Yaşayan Kuran olup ahlakı Kuran yapıp Ahsenu Ameller yapmakla gerçekleşir

 24 Haziran 2022


Allah’ın boyasıyla boyanmak

Yaşayan Kuran olup ahlakı Kuran yapıp
Ahsenu Ameller yapmakla gerçekleşir
.
Her anınız Allah’ın boyasıyla KURAN’la yoğrulup her haliniz, AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
Sibgatellahi #AllahınBoyası, ahlakını Kuranlaştırmaktır. Kurana ilkelere uygun Allah için yaşamaktır. Kurandan beslenmek, evrensel ilkelerini, vicdanı, ahsen olan her hali esas alıp yaşama yazmaktır.
Sibgatellahi #AllahınBoyası, insanın var ediliş nedeni olan ahsenu amelleri, hayır ve fedakarlıkları, hasene ile amanu ve amilussalihatları çokça, sıkça, daim önem ve öncelik vererek yaşamasıdır. 2/138, 23/20; 68/4, 26/137; 11/7, 18/7, 67/2 vb.
Başka değerler, ölçüler, ilkeler ve AMAÇLAR #karıştırılır ya da onlarla beslenilirse, ahsenu amellerden uzaklaşırsa, bu boya da karışık, katışık olmakta, özelliğini, güzelliğini, niteliğini yitirmekte, #Sibgatellahi #AllahınBoyasından uzaklaşılmakta ve o ölçüde de kaybedenlerden olunmaktadır. 28/62-64: 6/22-24; 14/21, 30/42, 40/84 vb.
Böyle durumlarda, insan ahlakı ve toplumsal yapı, katışan veya karıştırılan, diğer değer ve yargılar, AMAÇLAR, #boyalar ölçüsünde, alacalı bulacalı bir hal almaktadır. Adeta #yamalıbohçaya dönmektedir. Cami ile kilise arasında kalmakta, gelgitler içerisinde bocalamakta ve her alemdeki cennetten, refah ve mutluluktan uzaklaşmakta ve o nispette de azapla kavrulmaktadır.
Bu yolda var gücüyle çalışıp,
MUTTAKİLERDEN, Rabbin Rızasına varanlardan,
her Dünyada Cenneti yaşayanlardan, olma dileğiyle,
.
Bakınız
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı