20 Haziran 2024 Perşembe

HİÇLİK, Rabbilalemini anlayıp içselleştirdikçe alemde zerre bile olmadığının farkındalığıyla Rabbine, Kurana ilme vicdana uyup pervaneler misali ALLAH için almak vermek yaşamaktır

 20 Haziran 2023

HİÇLİK, Rabbilalemini anlayıp içselleştirdikçe alemde zerre bile olmadığının farkındalığıyla Rabbine, Kurana ilme vicdana uyup pervaneler misali ALLAH için almak vermek yaşamaktır
.
Her anınız Rabbilalemini ilkelerini anlayıp Kurana ilme vicdana uyup hasbi davranarak AKIBETİNİZ, AHİRİNİZ de ahsen olsun
Hiçlik, hiç olmak değildir. Tam aksine yaşamında var edenin ilkelerinden gayrısına yer vermemektir. Rabbilaleminin boyasıyla boyanmaktır. Benlikten zerre bırakmadan Rahmanın rızasına uygun hal ahlak üzere yaşamaktır.
Sibgatellahi #AllahınBoyası, ahlakını Kuranlaştırmaktır. Kurana ilkelere uygun Allah için yaşamaktır. Kurandan beslenmek, evrensel ilkelerini, vicdanı, ahsen olan her hali esas alıp yaşama yazmaktır.
Sibgatellahi #AllahınBoyası, insanın var ediliş nedeni olan ahsenu amelleri, hayır ve fedakarlıkları, hasene ile amanu ve amilussalihatları çokça, sıkça, daim önem ve öncelik vererek yaşamasıdır. 2/138, 23/20; 68/4, 26/137; 11/7, 18/7, 67/2 vb.
Başka değerler, ölçüler, ilkeler ve AMAÇLAR #karıştırılır ya da onlarla beslenilirse, ahsenu amellerden uzaklaşırsa, bu boya da karışık, katışık olmakta, özelliğini, güzelliğini, niteliğini yitirmekte, #Sibgatellahi #AllahınBoyasından uzaklaşılmakta ve o ölçüde de kaybedenlerden olunmaktadır. 28/62-64: 6/22-24; 14/21, 30/42, 40/84 vb.
#HİÇLİK, Şeriat, tarikat, MARİFET ve HAKİKAT ile perdelere takılmadan VAR EDENE varmaktır. Her durumu AHSEN yaparak ahsenu amellerle, fedakarlıklarla Rabbin indinde anlam bulup VAR olmaktır.
İnsanı anlamlı kılan önemli özelliklerden birisi TEVAZUDUR.
#TEVAZU, benliği bertaraf edip var edeni, RABBİNİ bilmek, ilkelerine uymak #HİÇ olmayı anlamak ve yaşamaktır.
KENDİN bilmenin, ÂLEMİN manasına ermenin ve HAKK GÖNÜLE girmenin
RIZAYI İLAHİ YOLUNDA olmanın
insanlıktan yana durmanın
vicdanın sesine uymanın
#KİBİR ve benzeri tüm kötü vasıflardan arınmışlığın,
olgunluğun
ete kemiğe bürünüp
YAŞAMA, SÖZE, EYLEME
ahlaka dökülmesidir.
AHLAK ve #TAKVA ÖRTÜSÜ insanı insan eder belki sultan eder.
İNSAN her alanda her ne olursa olsun Rabbilaleminin karşısında şu alemde zerre bile değildir.
Ey İNSAN,
EVRENDE, ikiyüz milyardan fazla olduğu düşünülen Galaksilerden
öyle ki, her Galakside de var olan 200 milyardan fazla Güneş siteminden birinde, #nokta bile olmayan bu MUHTEŞEM #DÜNYA'DA ölümlü olup #ZERRE bile değilsin!
Kitap uyarır, yaklaşık meallerde
• Ey insan! O sonsuz Kerîm Rabbine karşı seni aldatıp #GARREKE kılan nedir? !Ya eyyuhel'insanu ma ğarrake birabbikelkerîm. 82/6
• O, insanı bir NUTFEDEN yarattı. Fakat birden Rabbine apaçık bir HASIM oluvermiştir. Halekal insane min nutfetin fe iza huve HASÎMUN mubîn. 16/4
Şayet, insan kendini, alemi, kainatı anladığı, YARATILIŞ AMACINI gerçekleştirdiğinde,
yaratılmış Kainat kitabındaki veya yazılmış kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin doğru manalarına ulaşıp bu evrensel ilkeleri yaşamlaştırdığı ölçüde hayatından zevk ve lezzet almaktadır.
İnsana, Rabbini de haddini de bilmek ve tevazu ile her halde de takvalı olmak yaraşır.
Boş başaklar dik, diklenerek; dolu olgun başaklar da boynu eğilip olgun durur!
Diklenmeden; onurlu, olgun DİK durmak, ahsen örnek olmak erdemdir.
Bu ise, Yaratılmış Kainat Kitabındaki varlıkları, kevni ayetleri veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetleri, gereğince okumasına, yani, aklı, kalbi ve zihni olarak her türlü ayartılardan uzaklaşarak, tüm benliğiyle DOĞRULARA TESLİM OLMAK AMACIYLA akletmek, düşünmek, sorgulamak ve tedebbür yapmak suretiyle, satır aralarını, arka planını, temel ilkelerini, anlatmak istediklerini anlayıp, hayatını buna göre yapılandırmasına bağlıdır.
Yani, bu evrensel değerlere ulaşıp güncele aktardığı, yaşama geçirdiği ölçüde Hayattaki Bu Olgunlaşma Sürecinde, olgunluğun zirvesine doğru yol almaktadır.
Bu süreçte, RIZASINA varma, OLMA yolunda; OLDUM DİYENLER, böyle sananlar, kendini yeterli görüp değişime ve gelişime yeni fikirlere kapalı olmaları nedeniyle de yaşarken #ÖLMÜŞTÜR.
var gücüyle çalışıp yanma, pişme olgunlaşıp ayrışmakla ölünceye kadar DEVAM eder.
Her halde de
HESABÎ davrananların düştüğü #TEKASÜR bataklığından, #EsfeleSafilinden, #Siccinden, #Cehimden, #Hutamaden uzak durup
her tür BENLİK KİRİNDEN arınıp HASBÎ davranıp
Rabbilalemini anlayıp içselleştirdikçe alemde zerre bile olmadığının farkındalığıyla Rabbine KURANA vicdana uyup pervaneler misali ALLAH için alıp verip yaşayanlardan
Rabbilalemine KURANA ilme, vicdana, hak hukuk ve adalete önem ve öncelik verip özen göstererek
var ediliş amacı yolunda, insanlığa katkı sunup AHSENU AMELELR yaparak
kendini arındırıp toplumsal değişime de vesile olanlardan
MUTTAKİLERDEN olup Rabbin Rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle #Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
BAKINIZ
.
.
18 Temmuz 2021 ·
****MAĞRURLANMA ey İNSAN Rabbilaleminin karşısında zerre bile değilsin
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
14.06.2023
****HAMD ETMEK, sözden laftan da öte, Rabbin ilkelerine uygun yaşayıp İNSANLIĞIN HAYRINA ahsenu ameller yaparak karşılık vermekle gerçekleşir.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı