27 Şubat 2022 Pazar

İSRA VE MİRACI ANLAMAK VE YAŞAMAK

 İSRA VE MİRACI ANLAMAK VE YAŞAMAK


Kuranı Kerim tarih vs kitabı değildir, insana insanı anlatır.

Her alemde de cenneti yaşamasının yollarını, ilkelerini, her ayetle, kıssa ve anlatılarla sunar.

Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetlerin veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı DOĞRU MANALAR, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.

Bunun gibi Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi de dahil alemdeki tüm İLİM BİLGİ KANUNLAR, insanda var edilen zihni melekeler ve VİCDAN onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.

Rehberi KİTAP KURAN ZİKİR olduğunda her Dünyada CENNETİ yaşamasının öğretisini varılır

Kitaplardaki ayetlerin anlattığı doğru manalar, insan ve toplumların yaşamını nasıl cennetleştirip rızayı ilahiye ulaştıracağına rehberlik yapan evrensel ilkeler taşır.

Hayatlaştırılmayan, yaşama indirgenmeyen, güne taşınmayan, her ayet o insan için yok hükmündedir.

KURAN kime, hangi coğrafyada, hangi dönemde olursa olsun, o kişinin toplumun yaşamına, hayatına indiğinde o an o gece mübarek, bereketli ve kadir kıymetli olur. Bin andan değerli yapar. Her alemini de cennetleştirir

BU BAĞLAMDA
MİRAÇ’ın çoğul şekli olan, MEARİÇ vb kelimeler “uruç” kökünden türemiş olup bu kök ve türevleriyle 70/3, 43/33, 15/14, 57/4, 34/2, 32/5, 70/4, 48/17, 24/61 vb ayetlerde de yer almakta olup kısaca YÜCELMEKTİR.

#Miraç, bildiklerini yaşayanlara bilmediklerinin öğretilme ve bunları da yaşayarak hakkel yakine ulaşıp her yönden mutmain olup Rabbin rızasına varıp anlam ve değer bulup yücelme sürecidir.

Yoksa rivayetlerde anlatıldığı gibi FİZİKİ bir olaydan, göğe vs diye Allah’â mekan yön vs uydurmaktan, Allah ile pazarlık vs yapmaktan vb anlatılardan ötedir.

Üstelik Kitaptaki bu anlatılar, tek kişiye değil onun üzerinden, tüm insanlığın yaşamında yer alması gereken, ayetlerin doğru manalarına ulaşıp uygulayıp nurlanıp miracına ve Rabbin Rızasına varma ve yücelmesine dair EVRENSEL İLKE ve kuralların yol ve yöntemlerin açıklanmasıdır.

Miraç sürecinde, #İSRA; kulun, bilip yaşadıklarından, bilmesi, yaşanılması gerekenlere kilitlenip, yoğunlaşıp, ardına bile bakmadan, engel tanımadan, doğru hedefe, yönelmesidir, yürüyüşüdür 44/23, 26/52, 20/77, 15/65, 11/81, 17/1, 19/24 vb.

İsra yapmak, Rabbin Rızasına varmak için Miracı yaşama yolunda verilen emeklerdir. Yapılan çalışmalardır.

#İSRA
öğrendiği doğru manaları yaşayanların
bilmediklerine ÖĞRENİLMESİ GEREKENLERE kilitlenip
YOĞUNLAŞIP, engelleri aşıp ahsen HEDEFE doğru YÖNELMESİ ve bu yolda istikrarlı YÜRÜYÜŞÜDÜR 44/23, 26/52, 20/77, 15/65, 11/81, 17/1, 19/24 vb.

#Miraç, öğrendiklerini yaşayanların, bilinmesi gerekenleri, yoğunlaştıkları ölçüde, İSRA yaptıkça dahasına, en mükemmel değişmez doğrulara ulaşıp değişip, nurlanıp, perdeleri aşıp RAHMANA rızasına YÜCELMESİDİR 17/1, 96/5 vb

İsra ve Miraç, bildiklerini yaşayanların nihai bilinmesi gerekenleri, kendine uzak olanları anlamak için Mescid-i Aksa'ya isra edip, AYETLERLE, hakikatlerle, doğrularla NUR lanıp yücelmektir. 17/1.

KİTAP DER, YAKLAŞIK MEALLERDE;

• Subhan ki O, leylen, kulunu, Mescid-i Haram'dan, Mescid-i Aksa'ya isrâ etti... Subhanellezi ESRA bi abdihi LEYLEM minel mescidil harami ilel mescidil aksalLEZİ BARAKNA HAVLEHU Lİ NURİYEHU MİN AYATİNA, innehu huves semiul besîr. 17/1



Yoksa, bu isimler mekandan öte anlamlar mı yüklüdür...

#Mescidi Haram, bilinen coğrafi bir alanın da ötesinde olup bildiklerini yaşamakla birlikte, gündemde olan ve çözümler aranılan soruların konuların etrafında çabalandığı haldir.

Bu nedenle,
• kıblenizi, Mescidi Haram yapın 2/144.
• Nerde olursanız olun, yüzünüzü Mescidi Harama çevirin denilmektedir 2/149, 2/150.

Mescidi Haram bildiklerini yaşayıp dahasını arzulayanlara gerçeğin peşine düşenlere emek verildikçe yoğunlaşıldıkça bilinmesi gerekenlere ulaşılmasının kapısıdır. 5/2, 2/144, 2/149, 2/150, 2/191, 2/196, 2/217, 8/34, 9/7, 9/19, 9/28, 17/1, 22/25, 48/25, 48/27 vb

• Bildiklerini yaşayanlara bilmediklerini bilmesi gerekenleri de öğretir. Allemel'insane ma lem ya'lem. 96/5, 55/2 vb

#Kabe, bilinen doğrunun, hakikatin, makbul olanların adıdır, merkezidir. Bunları elde etmek, yararlanmak, yaşamına uyarlamak için insanların yöneldiği, toplandığı, çevresinde döndüğü tavaf yaptığı konumdur...

#Mescidi Aksa, soruların sorunların çözümleri olup yaşanılan bilinenden uzakta olan, secde edilecek, UYGULANACAK nihai en MÜKEMMEL doğrulardır.

Perdelere takılmadan engelleri aşıp AYETLERİN anlattığı en mükemmel manalara NURA, VARDENE rızasına varmaktır

Yoğunlaştıkça, arayış içinde oldukça, bildiklerini yaşadıkça, bilinmesi gerekenlere bu en mükemmel değişmez evrensel ilkelere her alemi cennet yapan çözümlere ulaşılmaktadır

İsra ve Miraç, insanın kendini bilme, alemin manasına erme, hak gönüle girme yolculuğunda NUR’a doğru yücelmesidir.

İsra ve Miraç, Nur üstüne NUR lanmaktır.

İsra ve Miraç, kutsanan, bir gün bir gece vs değil bir ömür süren var gücüyle sabırla, salatla ümitle çalışmayla hakikatler deryasında, kana kana yunmaktır.

İsra ve Miraç, ilmen yakin, aynel yakinden, hakkel yakin bilmeye, yaşamaya varmaktır. 3/126, 5/113, 8/10, 13/28, 16/106, vb.

İsra ve Miraç, tüm benliğiyle mutmain olup, içselleştirip en Doğruya, en HAKK olana en MÜKEMMELE doğru yücelmektir.

Aklen, kalben-vicdanen ruhen, manen içselleştirip, ilmen ve aynel yakın olanları yaşama geçirip, gönül gözüyle görüp Hakkul Yakın olmaktır. 56/95, 69/51 ile 2/259, 2/260, 7/143, 3/126, 5/113, 8/10, 13/28, 16/106, vb.

Zira, ÖNEM ve ÖNCELİK verdiği ölçüde, Yaratılmış Kainat Kitabında ve Yazılmış Kitap Kuranı Kerimdeki ayetleri, ikra, tertil, tilavet ve tedrisat yaparak teakkul-akleden, tefekkür-düşünen, tefakkuh-sorgulayan, tedebbür-ne anlattığını anlamaya çalışanları; BİLGİDE en Doğruya, en HAKK olana en MÜKEMMELE doğru yüceltir.

Yaşamlarında gerçekleştirdikleri yani şahitliğini yaptıkları şehadete ve şehitliğe ulaştırdığı nispette her alemde Cenneti yaşamasını temin eder.

İnsan, alakası ölçüsünde, önem ve öncelik verdikleriyle bilgilenmekte ve yaşamda uygulamakla da onunla ahlaklanmaktadır.

Tüm #OKUMALARIN amacı, kendin bilmek, #Alemin manasına ermek, ilme, doğru manalara ulaşmak, yaşama yazmak, her dünyada #CENNETİ yaşamak ve #HAKK gönüle girmektir.

Bu yolda
#İSRA ve #MİRAÇ üzere olup
kendini bilme, manaya erme, HAK gönüle Rabbin RIZASINA NUR’a doğru YÖNELME ve YÜCELMEYİ başarıp
#KURAN ahlakıyla yaşayanlardan MUTTAKİ olup Rabbin Rızasına varanlardan olma dileğiyle,
Muhabbetle

2001-27 Şubat 2022 





Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı