23 Ocak 2022 Pazar

YOLSUZLUK, YOKSULLUK ve ZULÜM YOK EDİLMELİDİR

 YOLSUZLUK, YOKSULLUK ve ZULÜM YOK EDİLMELİDİR

Yolsuzluk haksızlık vb kötülükleri yapanlar yargılanıp ıslah edecek şekilde, yaptırımla, gecikmeksizin cezalandırılamıyorsa orada ADELETTEN HUKUKTAN bahsedilemez.
Adil bağımsız ve tarafsız ADALET VE HUKUK SİSTEMİ de yok demektir
Adaletten uzaklaşanlar yaptıkları her haksız hale, kılıf ve gerekçe bulabilmektedir. İblisin ayartısına teslim olmakta ve bataklıkta debelenmektedir.
Kendi yada yandaş candaş vb kişiler hakkındaki ortaya çıkan sızan iddiaları ya örtbas edilmektedir. Ya da #ADALET sistemi etki altında bırakılarak farklı sonuçlara ulaşılmaktadır.
Her ne olursa olsun İnsan yaptıklarıyla buluşur.
#Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner
Ayarını bozduğu #kantar bir gün gelir
onu da duyarsızları da #ÇARPAR
Ne YAZIK Kİ,
Ülke siyasetinde her dönemdeki #muhalefetin her daim kullana geldiği üzere 2000 li yılların da yükselen SLOGANI idi bu,
3Y yolsuzluk yoksulluk ve yasakları kaldıracağız.
Hatta iktidar olunca da bu zaferle dillerden düşmeyen şarkıdır adeta her iktidar için.
İktidarda eskidikçe İNANDIĞI gibi yaşamayanların YAŞADIĞI gibi inanmaya başlayıp MAZERETLER, KILIFLAR bulup kendilerini ikna edip VAHŞİ BİR İŞTAHLA oturdukları DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN #DOMUZ sofrasından daha çoğunu KOPARMA sevdasına dönüşe gelmektedir.
Yalan dolan, aldatma vb tüm kötülükler bunca zehir ZIKKIMIN arasında SU gibi içildikçe azgınlaşma daha da artar.
Kitap uyarır:
ŞU AĞACA YAKLAŞMAYIN/ VE LA TAKRABA HAZİHİŞ ŞECERATE yoksa zâlimlerden olursunuz! der 2/35, 7/19,14/26, 17/60 vb
#ŞECERE, tutkulardır. Tutkuların, aynı ağaç gibi köklenmesi, dal budak salması, insanı kuşatmasıdır.
İhtiras, kötü #TUTKULAR
insanı bozan,
ölçü ilke tanımaz yapan şedid ateştir
NARDIR
Tutkuların esiri olundukça
amaca ulaşma yolunda
her şeyi mubah sayar
Artık yasak ta olsa tek HEDEF vardır. Helal haram demeden hak hukuk gözetmeden tutkulara ulaşmak, kendi ALDATICI çıkarlarına hamallık, kölelik yapmaktır.
İnsan, KURANDAN, ilkelerden uzaklaştıkça habis TUTKULARIN oyuncağı olur.
Bakınız:
#TekasürSuresi'nde de vurgulandığı üzere #çokluk yarışı, çoğaltma hırsı, en’lere ulaşma tutkusu, lüks ve gösterişe, makam ve mevkiye düşkünlük, kazanma ve sahip olma zaafı, bunlarla övünme, toplumda yer bulma, statü kazanma, güçlü olduğunu sanma hastalığı ölesiye, ölünceye, mezarlara varıncaya kadar var gücüyle oyalar.
Adeta büyüler. Uyutur. Zevk verir. Kölesi yapar. İnsanı yaşam amacından uzaklaştırır. Kurana erdeme, her Dünyada anlam ve değer katan ilkelere önem ve öncelik vermekten alıkoyar. Davasını unutturur.
Bu durum ölesiye, tüm benliğiyle, acımasız bir rekabetle, tüm değerleri ve ölçüleri öldüren ve yok sayan bir oburlukla sürer ki ölünceye kadar da artarak devam eder.
Yedikleri de, elde ettikleri de sevindirmez. Kendisine yeterli fayda vermez. Hep dahası vardır. #Zakkum gibidir. ŞECERETÜZ ZAKKUM yani fayda vermeyen tutkulardır 37/62-68, 56/52-56, 44/43-50 vb. Yaşamı cehenneme çevirir.
Öyle ki; var oluş amacına ne ölçüde AMA/kör bakarsa, yaşamı kolaylaştıran eşyanın, unsurların, malın efendisi değil de esiri olursa, adeta #mallaşırsa, mal onu değil de o malı tamamlarsa, süvarisi değil de esiri, hamalı olursa, mala hizmet etmeye kalkarsa, malla bütünleşirse, o ölçüde,
ŞERDE İHVAN /İHVANEŞ ŞEYATÎN 17/27 den,
velayuşrik bi ibadeti rabbihi ehada/ ONLARI ŞERİK EDİNMEYE 18/110 ve
TA’BUDİŞ ŞEYTAN’a tapmaya 19/44, 36/60,
HASABU CEHENNEM odunu olmaya 21/98 varmakta,
ve CEHİMİ de yaşamaktadır 102/6.
Üstelik bunu yapanlar da CENNET YAPRAKLARIYLA zahirde süslenirler halka karşı.
Çoğaltma tutkusunun verdiği çirkinleşmeyi, yaşadığı cehennemi örtmek ve tekasür bataklığında doyma bilmez iştihasına daha çok variyat ekleyebilmek amacıyla tüm güzel, iyi, hayır ve fedakarlık gibi cennet kavramlarını da dilinde, şeklen üçüncü insanlara karşı #ELBİSE yapmaktadır. 7/22, 20/121 vb.
El Füccar olup, tapındığın kesret/tekasüre kendini hapsedip, mana aleminde davası olmadığından #SİCCİNDE boğulmaktadır 83/7.
Böylece, tekasür bataklığında var gücüyle ölesiye, ölünceye kadar debelenip, elde ettiklerini de yeterli bulmadığından, #HUTAME de bağlı kalmaktadır 104/6-9.
OYSA
İNSANI kanaat, TEKASÜR BATAKLIĞINDA debeleneni de #karatoprak DOYURUR
ALLAH'TAN, #Kuran'dan ilkelerinden daha çok neye
SUREKLİ #önem ve #öncelik verdiğini sorgulayanlar şirk koştukları #PUTLARI anlar.
Peşinden koştuklarını, ALLAH'TAN Kuran'dan daha çok önem ve öncelik verdiklerini unsurlar, ölesiye ölünceye kadar ardında sürüklendikleri GÜNAHKAR YALANCI PERÇEMLERİYLE olur.
Nitekim Kitap der yakLaşık meallerde:
· Hayır, eğer bundan vazgeçmezse PERÇEMDEN yakalarız, Kella leil lem yentehilenesfe'am biNNASİYEH. 96/15
· O YALANCI, GÜNÂHKÂR PERÇEM Nasiyetin KEZİBETİN HATİEH 96/16
Bakınız:
Öyle ki, bu yolu seçen insanlar cehimi, cehennemi, acıyı, feryadı, yürekleri yakan ateşi yaşamalarına rağmen bu bataklıkta debelenir durur.
#Kuran'ın rehberliğine önem vermedikleri için de dirilemez.
Oysa, Dünya senin olsa
ele geçirsen
hükmetsen
Rabbin Rızasına varMAdıkça ne yazar!
Üstelik, Rabbin RIZASI yolunda #feda edilemeyen DÜNYALIK, sözde her kazanım #HEBA olur
#KASA, #MASA, #NİSA, #ŞÖHRET vb tutkulardan arındığı ölçüde İNSANİLEŞİR
İblise, azgın TUTKUNLARINA köle olmaktan kurtulmalı ki, İNSAN kalınabilsin!
ELALEM değil RABBİLALEMİN ne der diye yaşayanlar her alemde BAHTİYAR olur.
Elbette
#YOLSUZLUK, #YOKSULLUK ve #ZULÜM vb tüm kötülükleri yok etmek için öncelikle ERDEMLİ İNSANLARA, Kuranı Vicdanı Ahlakı hak ve adaleti yükselen değer yapan TOPLUMLARA ve şeffaflığı, hesap verilebilirliği, verimliliği, özgürlüğü hukukun üstünlüğünü hakim kılmış DEVLET SİSTEMİNE gerek vardır.
Her insanın, insan onuruna yaraşır asgari düzeyde de olsa ekonomik, sosyal, kültürel vb ihtiyaçlarının karşılanması tüm toplumun ve dolaysıyla devlet denen toplumsal gücün vazgeçilmez ve birincil görev ve hedeflerindendir.
Bunu başardığı ölçüde adil sosyal devlet olmaktadır.
Uzaklaştıkça da zalimler arasında yer almaktadır.
Gelin, Her Dünyayı cehenneme çeviren şu habis, melun şecere ağaca/ tutkulara yaklaşmaktan uzak durup helal temiz ve meşru olanıyla yetinip çalışıp hak hukuk adalet vb değerleri gözetip Rabbilalemine, Kurana Vicdana uyup ahsenu ameller yaparak muttakilerden olup Rabbin Rızasına varanlardan erdemli insan olup ahsen toplumu inşa edip adil bir devlet sistemini kuranlardan olma dileğiyle,
Muhabbetle
AYRINTISI İÇİN BAKINIZ
• İNSAN TERCİHLERİYLE ŞEKİLLENİR AMEL KITABINI YAZAR, CENNETI VEYA CEHENNEMINI İNŞA EDER https://www.facebook.com/photo?fbid=124099029732079&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../insan-tercihiyle...
• TOPLUMLAR TERCİHLERİYLE KADERİNİ
dolayısıyla KEDERİNİ ya da KEREMİNİ KENDİ YAZMAKTADIR.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı