8 Ocak 2022 Cumartesi

KARA DELİKLER KAPATILSIN

 KARA DELİKLER KAPATILSIN

HAZİNEDEN siyasi partilere, YOKSUL VE YOKSUN OLMAYAN diğer kişi kurum ve kuruluşlara yapılan YARDIMLAR ile her tür İSRAFLAR önlenmeli kaldırılmalıdır
Ürettiğinden daha çok tüketen ekonomilerde daha fazla İÇ VE DIŞ BORÇ, daha FAZLA VERGİ daha fazla mal ve hizmetlere ZAM kaçınılmazdır.
Hukuktan adil ve bağımsız yargıdan, özgür medyadan verimlilikten toplam kaliteden, ŞEFFALIKTAN HESAP VERİLEBİLİRLİKTEN uzak düştükçe de KEYFİLİK, HAKSIZ VE YERSİZ, YOLSUZ işler her yanı kuşatır. KARA DELİKLER çoğalır ve dipsizleşir.
Brüt dış borç stokunun 30 Eylül itibarıyla 453,5 milyar dolar, AB tanımlı genel yönetim borç stoku aynı tarih itibarıyla 2 trilyon 415,7 milyar lira, Kamu net borç stoku bu dönemde 1 trilyon 144,7 milyar lira olan bir #ülkede hemen derhal tüm İSRAFIN önlenmesi ve KARA DELİKLERİN KAPATILMASI öncelikle ŞARTTIR.
Bu bağlamda,
“Siyasi partiler faaliyetlerini sürdürmek için bağış, aidat, gayrimenkul gelirleri ve parti etkinliklerinden elde edilen gelirleri kullanabiliyor. Fakat bunların yetersiz kalması nedeniyle Türkiye'de 1965 yılından beri hazine tarafından siyasi partilere destek veriliyor.
Siyasi partiler kanuna göre en son parlamento seçimlerime katılmış ve genel barajı aşmış partilere toplamda HER YIL O YILKİ GENEL BÜTÇE GELİRLERİNİN 5 BİNDE İKİSİ ORANINDA ÖDEME yapılıyor.
Bunun haricinde barajın altında kalmasına rağmen yüzde 3'ten fazla oy alan partilere de en düşük yardımı alan partiyle orantılı olarak destek veriliyor.
2022 YILI GENEL BÜTÇE GELİRLERİNİN 1 TRİLYON 448 MİLYAR 944 MİLYON 742 BİN LİRA OLMASI BEKLENDİĞİNE GÖRE BARAJI AŞAN PARTİLERE TOPLAM HAZİNE YARDIMI #579 MİLYON 577 BİN 896 LİRA OLACAK.
Barajı geçen 4 partinin dışında, en son yapılan 2018 seçimlerinde yüzde 10 barajının altında kalıp yüzde 3'ten fazla oy alan İYİ Parti'ye, en düşük yardımı alan siyasi parti olan MHP'nin aldığı yardım tutarına orantılı olarak 65 milyon 588 bin lira verilecek.
Yasa gereği GENEL SEÇİMLERİN YAPILDIĞI YILLARDA YARDIMLARIN #3KATI, YEREL SEÇİM YILLARINDA #2KATI TUTARINDA EK YARDIM ÖDEMESİ yapılıyor.
2023 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri #erkene alınırsa partilere 645 milyon liralık bu yardıma ilave olarak 1 milyar 290 milyon 329 bin lira daha para ödenecek.
Bu durumda seçime giderken AKP'nin kasasına girecek toplam para 841 milyon lirayı bulacak. Aynı şekilde CHP'ye 447 milyon lira, HDP'ye 231 milyon lira, MHP'ye 219 milyon lira ve İYİ Parti'ye de 196 milyon lira ödenecek. Toplam ödeme 1.9 #milyarı aşarak rekor düzeye ulaşacak.” Olması da hazindir.
*
Siyasi partiler de harcamalarını, bu alanda rol alan yüzbinlere varan yöneticilerinden milyonlara ulaşan üyelerinden karşılamalıdır. Bu bedele razı olmayanın da o alanda yeri olmamalıdır.
ÜSTELİK siyasi partilere politik kişilere yardım edenler de verdikleri yardımlar da düzenli listelenip güncellenmeli ve halka açık olmalıdır.
**
Bu ARADA,
YOKSUL VE YOKSUN OLMAYAN #bütçe ekindeki listelerde sıralanan veya bu listede olmayan DİĞER kişi kurum ve kuruluşlara yapılan yardımlar da KALKMALIDIR.
**
Hatta he tür #ÖRTÜLÜ ödenekler, TEMSİL ödenekleri vb de durdurulmalı veya en aza indirilip ilan edilmeli ve denetlenmelidir.
Öyle keyfince dilediğince dilediği yere harcama yetkisi de kimseye verilmemelidir.
**
Yine #MAKAMARABASI vs başta olmak zorunlu ve asgari olanlar dışında tüm İSRAF YOLLARI kesilmelidir. Hatta bu makamlara atanmadan önce nasıl özel araç kullanılıyorsa yine öyle devam sağlanmalı MAKAM ARACI saltanatı da önlenmelidir.
**
#Koruma hizmetleri de birinin keyfine bırakılmayıp makul mantıklı ve reel gerekçelere dayalı standarda bağlanıp denetlenmelidir
**
Öyle, uzun vadeli planlara dayanmayan anlık keyfi kararlarla verilen #TEŞVİK uygulamaları da düzeltilmeli ve gereksiz olanlar da kaldırılmalıdır.
**
Başta ihale, torpil vb uygulamalar ve yolsuz işlemler olmak üzere kişisel ya da kurumsal yapılan her tür #kötülük ve buna sebep olan #bataklıklar da kurutulmalıdır.
**
Sivil halktan asgari ücretliden, emekliden ve STK lardan da birer temsilcilerin olduğu İSRAFI VE YOLSUZLUKLARI KÖTÜLÜKLERİ ÖNLEME VE DENETLEME KURULU oluşmalı ve her kişiyi ve kurumu denetleme yardım vb düzenlemeleri yapma vb yetkiler verilmelidir.
**
Ne zaman ki, tükettiğinden daha çok üreten, dış ticaret fazlası veren, cari dengede ödemelerde artıya geçen #ZENGİN ÜLKE DEVLET HAZİNE olup her ferdi refah ve mutluluk içinde yaşayan ülke oluncaya kadar da böyle devam etmelidir.
**
Hazinenin tek kuruşunda bile
GEÇMİŞİN GELECEK neslin ve HALDEKİ tüm insanların, YETİMİN, GARİP VE GURABANIN hakkı olduğu asla unutulmamalı ve ancak YOKSUL VE YOKSUN olanlara yardım yapılmalıdır.
Öyle bir alemde yaşanılmaktadır ki, insan yaptıklarıyla, sonuçlarıyla her Dünyada, hem bu Dünya da, hem de Ahirde de buluşacağı vurgulanmaktadır.
Kim, zerre ağırlığınca hayır ya da şer yapmışsa onunla karşılaşmaktadır. 21/47, 7/8, 7/9, 23/102, 23/103,101/6, 101/7, 99/7, 99/8,101/8, 101/9, 18/104-108 vb
Her nimetten, emanetten, yaptıklarınızdan, zerresinden dahi sorulacaksınız.102/8
Bu ilkeler bilinciyle yaşayan ülke toplum ve insan olma dileğiyle,
Muhabbetle


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı