6 Ocak 2022 Perşembe

İNSANIN DEĞERİ

 İNSANIN DEĞERİ


BİLDİKLERİN, KAZIMLARIN AZİM BİR AHLAKI yaşatmıyorsa
İnsanlığa katkı sunmuyorsa
O sadece yüktür HAMALLIKTIR

Davası sırf DÜNYA olanın Dünya kadar YÜKÜ DERDİ BELASI olur

Davası Rahmanın rızası, Kuran, Ahiret AHSENU AMELLER olmayıp #sırf DÜNYA olanın Dünya kadar YÜKÜ derdi belası olduğu gibi
Rabbin RIZASINA ilkesine aykırı tüm #kazanımları da İZZET değil
tekasür bataklığında debelenmekten iblisin maskarası olmaya kadar ZİLLETTİR

SÖZDE İZZET SAHİBİ gibi görünseler de her halleriyle özellikle KURAN ilkelerine ama kör kalışları ya da inkarları sonucu ZİLLET içinde TEKASÜR bataklığında debelenmekte ve her alemde de ACI bedeller ödeyip AZABI yaşamaktadır.

Kimin rızası isteniyorsa, kişinin iradesini, tercihlerini, yaşantısını ONUN isteklerine, ilke ve kurallarına gönülden, istikrarlı ve sürekli uyumlaştırması elzemdir. Her tercihte, ne ölçüde, kime, neye önem ve öncelik vermekte ise, o nispette de ONUN RAZILIĞINA ulaşılmaktadır.

Bu bağlamda, Rabbin rızasına varmak, tercihine bağlı her konuda her tercihte, Rabbilalemine, Kurana, ilkelerine, vicdanın sesine uymakla, her şeyden daha çok önem ve öncelik vermekle, önemsemekle, insanlıktan iyilikten, hayırdan, ahsenu amelden yana olmakla, her durumda ahlakı Kuran yapmakla başarılır.

Bilmek, bilgi YÜKLENMEKLE, mal mülk vs YIĞMAKLA değil
NE yaptığıyla NE İÇİN yaptığıyla ve NASIL yaptığıyla Rabbin indinde de anlam ve DEĞER BULUR

Her halde de
RABBİN RAZI OLDUĞU bir hayat başarıların en büyüğüdür. ALLÂH onlardan #RÂZI OLMUŞTUR, onlar da O'NDAN RÂZI OLMUŞTUR. İşte büyük başarı, #FEVZULAZÎM BUDUR! RADIYELLAHU ANHUM VE RADU ANH, zalikel FEVZUL AZÎM 5/119, 98/8, 58/22, 9/100, 48/18 vb

Bu yolda olma dileğiyle
Muhabbetle







Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı