3 Mart 2022 Perşembe

ATLAR TEPİŞİRKEN ARADA EŞEKLER EZİLİR

 ATLAR TEPİŞİRKEN ARADA EŞEKLER EZİLİR

Her Dünyada KAHROLAN da TEKASÜR ÇOĞALTMA hastalığında debelenenler, yandaşları ile yerli işbirlikçileridir
Rusya Ukrayna Savaşının PERDE ARKASI ve zalimlerin emperyalistlerin bitmez oyunları bunlar:
Zalim, terörist ve emperyalist #ABD,
AB ve diğer müttefiklerle ilişkisini, istediği kıvama getirip yandaşlarını sıkılaştırmak ve
Ortadoğu’da, Afrika’da, Asya’da, Gürcistan’da, Kafkasya’da vb diğer yerlerde pay kapan ve KIRIM’I ilhak ile azgınlaşıp saldırganlaşan zalim, terörist ve emperyalist #RUSYA’yı da dizginleyip ve ekonomisini de çökertip had bildirmek ve PUTİN’i de halkalı ayıya çevirmek veya devirmek için
Bu oyunda, bu kez seçtiği
#UKRAYNA’yı; yerli işbirlikçileriyle teşvik, destek, vaat vb yollarla gaza getirip NATO’ya giriş gibi hamlelerle, saldırgan, yayılmacı Rusya’yı, Karadeniz’de Ukrayna’nın göz diktiği kıyılarına olan iştahını da tetikleyerek tahrik edip URRAYNA bataklığına GİRMESİNİ sağlayarak belini kırıp zille, defle oynayan AYIYA döndürmektedir.
Böylece tüm Dünyada söz dinlemez ülke ve liderlere ve özellikle Asya’da ezeli rakibi ÇİN’E, İRAN’a vb ülke liderlere de sopa göstermekte ve emperyal çıkarlarının sürmesini sağlamaktadır.
Olan insanlara halklara ülkelere olmaktadır.
Atlar tepişirken arada eşekler ezilmektedir.
ZİRA
Eşek olanların, sırtına binen, semer yapan çok olur.
Her nedenle, önce eşeklikten kurtulmanın yolu aranıp gereği yapılmalıdır. Aksi halde o eşekler de onları seçenler de duyarsız kalanlar da acı bedeller ödemektedir.
Onların ipiyle asla kuyuya inilmez.
Emperyalistlerin #ABD, #RUSYA vb asla dost, post olmaz
Sadece çıkarları ve emperyal hedefleri vardır Çıkarlarına hizmet ettiği sürece hangi rejim, anlayış, hükümet, devlet kişi vs de fark etmez YANDAŞ olur, el üstünde tutarlar Tersi oldu mu da, İŞBİRLİKÇİLERİ sırtından da vurur
ELBETTE
İnsan gibi, toplumlar da yaptığı tercihlerle, #kaderini, dolayısıyla kederini ya da keremini kendi yazmaktadır.
Herkes ve her toplum seçtiği yaşadığı hayatın bedeliyle sonuçlarıyla karşılaşır.
Siz nasıl olursanız yöneticileriniz de öyle olur. Hz #MUHAMMED
"Her toplum layık olduğu şekilde yönetilmektedir." Fransız düşünür #Montesquieu
"Devlet yapıları, vatandaşların karakterlerinden değil de kayalıklardan ya da meşhur meşe ağaçlarından kaynaklanacak değildir herhalde, değil mi? der. #PLATON
Nitekim, yöneticiler hangi yol veya yöntemle belirlenir ya da gelirse gelsin, o toplumdan o insanların arasından, kültürden gelmektedir.
İnsanı insan yapan düşünce, inanaç kabullenim ve yargılar ile eylemleri değişmedikçe toplumda ahsen anlayışlar taban bulmadıkça da eski tas eski hamam devam edegelmektedir.
En genel ifadeyle #BAŞINIZA GELENLER YAPTIKLARINIZIN tercihlerinizin SONUCUDUR
Elbette duyarsız kalanlar da bunlara göz yumanlar da acı bedellerden PAYINI ALMAKTADIR
HAK olanda DİRENENLER olsaydı #ZULÜM haksızlık YAP BOZ vb onca KÖTÜLÜK olur muydu? Hak sustu mu, BATIL hakim olur.
Zalime SESSİZ KALAN mazluma YARDIM ETMEYEN tüm GÖNÜLLER suça bulaşmıştır.
#Zalimler, DUYARSIZ ve KORKAKLARIN duruşundan BESLENİR ve GÜÇ ALIR.
EVET
#Petrolü, enerji kaynaklarını, madenleri, hastalıkları, terörü, darbeleri her tür kaçak işleri takip edin, zalimlerin, emperyalistlerin kanlı oyunlarını anlarsınız.
CUŞ Çok Uluslu Şirketlerin, #SömürüDüzeni #SömürüSanayi durmaksızın çalışması gerekmektedir
NİTEKİM
#ÇUŞ #ÇokUlusluŞirketler ve emperyalistler ise
#silah, savunma vb sanayinin devamı ve
insanların toplumların kazanımlarını, alın terlerini sömürmek için #Yerliİşbirlikçileriyle,
her tür #terörü beslemeye,
farklılıkları ötekileştirip kaşımaya,
kin, nefret ve intikam duygularını köpürtmeye,
insan, topluluk ve ülkeleri, devletleri #kızıştırmaya
vb her tür unsuru kullanarak
#SavaşÇıkarmaya #CEHALET'e durmaksızın devam etmektedir.
Ölen CANLAR, onların umurunda değil ki!
**
TÜM BUNLARIN #NEDENİ
Varsa yoksa ÖLESİYE ÖLÜNCEYE kadar süren ve nesillerince de devam edegelen #TEKASÜR #ÇOĞALTMA YARIŞI!
Bu öyle bir hastalık ve kahroluş ki, tekasür bataklığında debelendikçe azap içinde azap yaşayıp kahrolur.
Bu durum ölesiye, tüm benliğiyle, acımasız bir rekabetle, tüm değerleri ve ölçüleri öldüren ve yok sayan bir OBURLUKLA sürer ki ölünceye kadar da artarak devam eder.
Zira insanı yaratan, onu dizayn eden bu kanunu koymuş. Amaçları unutan, araçları amaç edinir, bu araçların, malın, mülkün, makamın, şöhretim en’lerin esiri olur. Ölesiye, tüm meleke ve imkanlarıyla ölünceye kadar bu ATEŞIN içerisinde kıvranır.
Öyle ki, bu yolu seçen insanlar cehimi, cehennemi, acıyı, feryadı, yürekleri yakan ateşi yaşamalarına ragmen bu bataklıkta debelenir durur. Kuranın rehberliğine önem vermedikleri için de dirilemez.
Bir taraftan, daha çok, en çok tutkusuyla asıldıkça, diğer taraftan da kaybetmemek için ne gerekiyorsa yaptıkça ve bu uğurda doyumsuzluğun getirdiği sınır ve ölçü tanımayan davranış ve yöntemler sonucu kuşatılmışlık nedeniyle yaşadığı çoğaltma hastalığı ve ateşi artarak devam eder.
Öyle ki; var oluş amacına ne ölçüde AMA/kör bakarsa, yaşamı kolaylaştıran eşyanın, unsurların, malın efendisi değil de esiri olursa, adeta mallaşırsa, mal onu değil de o malı tamamlarsa, süvarisi değil de esiri, hamalı olursa, mala hizmet etmeye kalkarsa, malla bütünleşirse, o ölçüde,
ŞERDE İHVAN /İHVANEŞ ŞEYATÎN 17/27 den,
velayuşrik bi ibadeti rabbihi ehada/ ONLARI ŞERİK EDİNMEYE 18/110 ve
TA’BUDİŞ ŞEYTAN’a tapmaya 19/44, 36/60,
HASABU CEHENNEM odunu olmaya 21/98 varmakta,
ve CEHİMİ de yaşamaktadır 102/6.
Diğer taraftan çoğaltma tutkusunun verdiği çirkinleşmeyi, yaşadığı cehennemi örtmek ve tekasür bataklığında doyma bilmez iştihasına daha çok variyat ekleyebilmek amacıyla tüm güzel, iyi, hayır ve fedakarlık gibi cennet kavramlarını da dilinde, şeklen üçüncü insanlara karşı #ELBİSE yapmaktadır. 7/22, 20/121 vb.
El Füccar olup, tapındığın kesret/tekasüre kendini hapsedip, mana aleminde davası olmadığından #SİCCİNDE boğulmaktadır 83/7.
Böylece, tekasür bataklığında var gücüyle ölesiye, ölünceye kadar debelenip, elde ettiklerini de yeterli bulmadığından, #HUTAME de bağlı kalmaktadır 104/6-9.
Rabbin RIZASINA ilkesine aykırı tüm kazanımlar İZZET değil ZİLLETTİR
İnsan, Rabbilalemine, Kurana, Vicdana uyup evrensel değerlere ulaşıp güncele aktardığı, yaşama geçirdiği ölçüde Hayattaki Bu Olgunlaşma Sürecinde yücelmekte, olgunluğun zirvesine doğru yol almaktadır.
Aksi halde tekasür bataklığında tutkular ve enler ateşiyle debelenip hayatını da çevresini de DUYARSIZ tepkisiz tüm Dünyayı da cehenneme çevirmektedir.
#SarıÖküzü boğarlarken #duyarsızlaşanlar #VURUNABALIYA yapanlar ZULÜM onların da kapısını çalar.
ZULÜM, sadece birilerine değil, tüm TOPLUMA DÜNYAYA yapılan VADELİ HAKSIZ bir saldırıdır. Sustukça, #masum'un yanında yer almadıkça, sıranın sana gelmesi hızlanır ve #zulüm yaygınlaşır
#Susma, sıra susanlara, duyarsız ve bencillere de gelir
Asla duyarsız ve tepkisiz kalma!
Zulüm, haksızlık ve tüm kötülükler karşısında, SUS PUS olanın, BİLDİKLERİNİN de YAŞAMININ da insanlığa hiçbir FAYDASI olmaz
Kötülükler, 4 MAYMUNU OYNAYAN görmedim duymadım bilmiyorum BANA NE diyen duyarsızların da kapısını çalar
"Suçlar karşısında kimler sorumludur? der ve ekler:
Mazluma yardıma kalkmayan bütün eller bu suça bulaşmıştır. Sadece cinayet işleyen suçlu değil, ek olarak suç karşısında SUSAN herkes suça bulaşmıştır! der #DOSTOYEVSKY #SuçveCeza"
"Hatta sözle itiraz edip de bir iş yapmayanlar dahi sorumludur... diye ekler #AliŞeriati -#KendisiOlmayanİnsan
ELBETTE
#Duyarlı insanlar her daim var olmaya da devam edecektir.
Bunlar var olsun olsun da demezler mi yarın, ben, sen o, onlar #NERDEYDİNİZ?
İnsan olmak #DUYARLI OLMAKTIR, asla DUYARSIZ kalmamaktır.
Çözüm, #DUYARLI OLMAKLA başlar.
KİTAP KURAN ve ZİKRE uymakla başarılır.
ZİRA
Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlatmak istediği doğru manalar, evrensel ilkeler her daim insanı, toplumu ve yaşamı mutlu etmek için önemli ve vazgeçilmez bir yoldaştır, nurdur, rehberdir, hediyedir, hidayettir, 2/2, 2/5, 2/38, 2/97, 17/9, 3/4, 3/138, 6/88, 7/52, 12/111, 16/64, 16/89, 16/102, 17/9, 20/123, 27/2, 27/77, 28/43, 31/3,40/54, 45/20, 46/30 vb
Bu ilkelerde #hayat vardır. 5/45, 2/178, 2/179, 2/194, 5/32, 4/92, 23/96, 41/34 vb.
Bunlar, RABBİLALEMİNİN insanlara yollarını aydınlatması ve doğruyu bulması için lütfettiği karanlıklardan aydınlığa NUR a çıkaran ilkeleridir. / liyuhricekum minezzulumati ilennur. 14/1, 14/5, 33/43, 57/9, 65/11, 5/16, 2/257 vb.
Bunun yolu insanın var edilişinin ve kulluğun gereği olan her durumda her hali ahsen yapıp AHSENU AMEL yapmakla mümkündür. 11/7, 18/7, 67/2, 51/56, 2/21, 23/32, 7/65, 23/23 vb.
**
Oysa, Dünya senin onun olsa
ele geçirse
hükmetse
Rabbin Rızasına varMAdıkça ne yazar!
Ziyadeyle, kaliteli, helal ve temiz olanla yetinip hak hukuka özen göstererek yaşayanlardan, var ediliş amacı yolunda AHSENU AMELER yaparak DUYARLI DAVRANIP her daim haktan adaletten özgürlük ve BARIŞTAN yana durup emperyalistlerin, zalimlerin OYUNLARINI BOZAN ve SULHU, BARIŞI, ÖZGÜRLÜĞÜ ayakta tutan, MUTTAKILERDEN, Rabbin RIZASINA varanlardan olup SAVAŞTAN, TEKASÜR bataklığından, esfele safilinden, siccinden, cehimden, hutamaden beri olma dileğiyle,
Muhabbetle,
Bakınız
• TOPLUMLAR TERCİHLERİYLE KADERİNİ
dolayısıyla KEDERİNİ ya da KEREMİNİ KENDİ YAZMAKTADIR.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı