15 Mayıs 2024 Çarşamba

NAKBA NEKBE GÜNÜ Soykırıma uğrayan Yahudi Toplumunun Ortadoğu'da HANCER gibi saplanıp kurduğu Devlet eliyle FİLİSTİN halkına yaptığı sistemli soykırımın başlangıcıdır.

NAKBA NEKBE GÜNÜ
Soykırıma uğrayan Yahudi Toplumunun Ortadoğu'da HANCER gibi saplanıp kurduğu Devlet eliyle FİLİSTİN halkına yaptığı sistemli soykırımın başlangıcıdır.
.
#Hitler #Almanya'sında zulme vahşete #soykırıma uğrayan yahudi toplumu Ortadoğu da adeta hançer gibi saplanıp yer açıp İsrail Devletini kurduktan sonra destekçilerinin göz yummasıyla Dünyanın gözü ve duyarsızlığı önünde, FİLİSTİN halkına daha şedit zulüm vahşet ve SOYKIRIM yapma surecinin devlet eliyle de başlamasıdır
Türkçe karşılığı «felaket» anlamına gelen #NAKBA #NEKBE, nekbet ya da nikbet kelimesi, Filistinliler açısından felaket olarak görülen İsrail Devleti'nin bağımsızlık ilanını ve ardından gelişen olayları nitelemek için kullanılır.
Bu nedenle İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği tarih olan 14 Mayıs 1948 tarihini takip eden gün olan 15 Mayıs 1948 #NakbaGünü olarak sembolleşmiştir.
Ne yazık ki emperyalistlerin oyunları sonrası FİLİSTİNDE yer tutan yahudilere,
1947 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun aldığı ve çoğunluk planı olarak bilinen tasarı doğrultusunda Filistin'de Yahudilere ve Araplara ait iki devletli çözüm kabul edilmiştir.
Oysa Filistin'deki Arap halkı bu karara karşı çıkmış, arkasında da Arap devletlerinin, Türkiye'nin, Yunanistan'ın ve birkaç devletin daha bulunduğu destek ile azınlık planı olarak bilinen planı desteklemiştir.
Çoğunluk planı; 33 lehte, 13 aleyhte ve 10 çekimser oyla kabul edilmiştir. Aleyhte oy veren ülkeler ise şunlardır: "Afganistan, Hindistan, Irak, İran, Küba, Lübnan, Mısır, Pakistan, Suudi Arabistan, Suriye, Türkiye, Yemen, Yunanistan"
Bu durum uzun bir surecin sonucudur
Kısaca
İngiltere savaşın sonunda, 1918'de bölgeyi işgal etti.
25 Nisan 1920'de alınan Milletler Cemiyeti kararıyla, İngiltere'ye, bölgenin manda idaresi için yetki verildi.
İngiltere, 14 Mayıs 1948’de, Filistin’deki manda yönetimini tek taraflı olarak kaldırdı. Aynı gün, 14 Mayıs 1948 tarihinde Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını duyurup İsrail Devleti’nin kurulduğu ilan etti
14 Mayıs'ı 15 Mayıs'a bağlayan gece gerçekleşen bu ilanın ardından Mısır, Suriye, Ürdün, Lübnan ve Irak beş Arap ülkesi İsrail'e karşı askeri operasyona başlamıştır. Bu olay 1948 Arap-İsrail savaşının da başlamasına neden olmuştur."
.
Bu savaşta İsrail Filistinlere bırakılan toprakların da yarısını hatta savaşan taraf ülke topraklarını da işgal etmiştir. Ve o toprakları haritadan da görüleceği üzere ele geçirmeyi sürdürmektedir.
#Hitler #Almanya'sında zulme vahşete #soykırıma uğrayan yahudi toplumu Ortadoğu da adeta hançer gibi saplanıp yer açıp İsrail Devletini kurduktan sonra destekçilerinin göz yummasıyla Dünyanın gözü ve duyarsızlığı önünde, FİLİSTİN halkına daha şedit zulüm vahşet ve SOYKIRIM yapmaktadır.
O NAKBA NEKBE 15 Mayıs 1948 günden beri FİLİSTİN halkı silahsız ve her tür baskı yasak vb zulmün altında bu VAHŞETE SOYKIRIMA direnmeye devam etmektedir.
Bu zulme vahşete ve soykırıma duyarsız kalınamaz.
Her halde de, Kurana ilme vicdanın sesine uyup nerede hangi coğrafyada kim kime karşı yaparsa yapsın haksızlık zulüm vahşet katliam ve soykırım ile her tür kötülükler karşısında duyarsız kalmayıp eliyle diliyle kalemiyle maddi manevi var gücüyle DUYARLI olup haktan yana davranarak AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
.
BAKINIZ
7.05.2024
****Dünyayı TEPKİLERİ kale almayıp ZULME, VAHŞETE SOYKIRIMA devam eden İsrail’e ve yandaşlarına, haddini bildirecek ve artık dayanılmaz olan vahşet ve soykırımı durduracak LİDER, ÜLKE, DEVLET ve İCRAAT aranıyor!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
16.03.2023
****ZULMÜN azı, çoğu, kime yapıldığı fark etmeyip tümü kötüdür, KARŞI durulmalıdır. ZALİMİN, bendeni sendeni, şunu bunu olmaz, hepsi lanetlidir 33/57, 11/18, 7/44 vb.
.
.
.
16.03.2024
****Bizim için vargücüyle çalışıp mücadele edip CİHAD edenleri, YOLLARIMIZA ulaştırırız Şüphesiz ki Allah ahsen MUHSİN olanlarla beraberdir 29/69
.
.
.
aa resimi çin teşekkürler



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı