2 Mayıs 2024 Perşembe

İktidar, cepte, evde, işte İNTERNET ücretlerinde yapıla gelen FAHİŞ ZAMLARA DUR demelidir


İktidar,
cepte, evde, işte
İNTERNET ücretlerinde yapıla gelen FAHİŞ ZAMLARA
DUR demelidir
.
Devlet, insanların bir arada ve birlikte yaşamalarının sonucunda geliştirdikleri en etkili toplumsal TEŞKİLATLANMIŞ, KURUMSALLAŞMIŞ GÜÇTÜR.
Her insanın, insan onuruna yaraşır asgari düzeyde de olsa ekonomik, sosyal, kültürel vb ihtiyaçlarının karşılanması tüm toplumun ve dolaysıyla devlet denen toplumsal gücün vazgeçilmez ve birincil görev ve hedeflerindendir.
Bunu başardığı ölçüde adil sosyal devlet olmaktadır.
Uzaklaştıkça da zalimler arasında yer almaktadır.
Anayasada yer alan haberleşme hakkının gereğince kullanılmasını sağlamak Devletin görevidir. Bu bağlamda haberleşme internet vb hakların kullanılması önündeki FİYAT VB ZORLUKLARIN FAHİŞ ZAMLARIN da kontrol altına alınması elzemdir.
Böyle bir kamusal hizmetin İNTERNET VE HABERLEŞME HAKKININ yaygın ve rahatlıkla kullanılması yolunda gerekirse kamulaştırmak da dahil her tür tedbiri alması kaçınılmazdır.
Öyle birkaç FİRMAYA bırakıp dolaylı da olsa fiyat tekeli oluşturulmasına keyfince fahiş zamların, nakil erteleme vb hizmetlerin, mukayesesi bile zorlaştırılan tarifelerin yapıla gelmesine da asla göz yumulamaz.
İnsanı insan yapan düşünce, inanç, kabullenim ve yargılarını özgürce dillendirip yaşatabildiği,
Ekonomik sosyal ve kültürel ihtiyaçları asgari düzeyde de olsa karşılayacak insanca yaşama imkanı sunduğu,
Zorbalıktan, zulümden, baskıdan, korkudan beri yaşattığı ölçüde #İSLAM üzeredir.
Bu bağlamda her alanda her tür tedbiri alması devletin iktidarın asli görevidir.
Elbette ekonominin şartları önemlidir.
Lakin SOSYAL devlet olmak bu vb zorunlu giderler konusunda da teşvik destek vb tüm araçlarla bu hakkın yaygın ve rahatça kullanımını sağlaması beklenir.
Her anınızda Rabbilalemine, Kurana, İlme, Vicdana evrensel ilkelere her daim önem ve öncelik vererek, her halde de üretilen değerler İNSANCA HAKÇA paylaşılıp islam, barış, esenlik, adalet eşitlik özgürlük üzere yaşam yolunda çalışarak her tüm ulusun, insanlığın karnı TOK, sırtı PEK, vicdanı GÜR, aklı HÜR, gönlü SEVGİ DOLU, yaşamdan MUTLU, yarınlardan daha ÜMİTLİ yaşayıp AKIBET ve AHİRİNİZ de AHSEN olsun
Muhabbetle



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı