17 Şubat 2024 Cumartesi

Her ne halde olursan ol Dirilip KURAN'LA, ilimle, vicdanla ahlaklanıp KIYAM et ki her alemde Rabbin Rızasına varan olasın

Her ne halde olursan ol
Dirilip KURAN'LA, ilimle, vicdanla ahlaklanıp KIYAM et ki
her alemde Rabbin Rızasına varan olasın
.
Her anınız her ne halde olursanız olun, HER TERCİH VE KARARDA Kurana, ilme vicdana uygun davranarak AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
İnsanı insan yapan düşünce, inanç, kabullenim ve yargıları ile #eylemleridir.
İnsan neye alaka, ilgi duyar, fiilen samimiyet gösterir, yani ÖNEM VE ÖNCELİK verirse, yaşarsa, onunla ahlaklanmaktadır.
Hali, yaşantısı, ilkeleri, ölçüleri, düşünce, inanç, kabullenim ve yargıları ile eylemleri de etkilenip, değişmekte ve ahlak olarak görünmektedir.
İnsan ne ile nasıl yoğrulursa, öyle olmaktadır. Bu yapılanmada, vicdanın sesine uyup #insanlıktan, iyilikten, hayırdan, güzellikten, pozitif halden yana durduğunda, evrensel insani değerlerle yapılandığında ahsen ahlaka ulaşmaktadır.
KURAN’la ahlaklanmak da aynı EVRENSEL ilkelere tabidir.
Tüm #OKUMALARIN amacı, kendin bilmek, #Alemin manasına ermek, ilme, doğru manalara ulaşmak, yaşama yazmak, her dünyada #CENNETİ yaşamak ve #HAKK gönüle girmektir.
BU var olmak DİRİLMEK ve var ediliş amacına da uygun yaşamaktır.
KURANI okuyup anlayıp ahlak edindiğinde
içselleştirip yaşama geçirdiği süreçte, karşılaştığı her durumda; sabırla, salatla, ümitle dayanarak direnerek bu ilkeler uğruna bedeller ödediği ölçüde de AZİM BİR AHLAKA dönüşür. 68/4, 9/24, 9/111, 2/214 vb.
Kurandan her uzaklık o konularda
zulümatta karanlıkta kalıp acı bedeller ödemektir
Nitekim, Yazılı Kitapta da “ÖLÜ İKEN KENDİSİNİ DİRİLTTİĞİMİZ ve kendisine NUR verdiğimiz kimse, ZULUMATLAR karanlıklar içinde kalıp ondan hiç çıkamayan kimse gibi olur mu?” der. 6/122, 2/243 vb
İNSAN, iblisi ayartısını duyguları kontrol edip tüm köleliklerden kurtulup Rabbilalemine, Kurana, Vicdana, evrensel doğrulara uygun yaşayıp insanlığa da örnek ve önderler olup bu yolda olmayı dava edindiği ölçüde Rabbin Rızasına varmaktır.
Dirilip KURAN'LA, ilimle ahlaklanıp KIYAM edip
her hali vaziyet edilen her durumu AHSEN yapıp
amenu ve amilussaliahtlar yaparak
muttakilerden RABBİN Rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
Bakınız
.
.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı