18 Şubat 2024 Pazar

Alemdeki; her varlık, her olay, her olgu, her kanun; aklını vb tüm zihni melekesini kullananlar için nice dersler anlatan Rabbinden bir MEKTUPTUR .

Alemdeki; her varlık, her olay, her olgu, her kanun;
aklını vb tüm zihni melekesini kullananlar için nice dersler anlatan Rabbinden bir MEKTUPTUR
.
Her anınız Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı doğru manalara, KURAN'A, vicdana, ilme, Rabbin Rızasına önem ve öncelik verip AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
"Tabiat, Allah’ın yazdığı bir kitaptır." der, #Harvey.
#Goethe de, "Doğa, her yaprağında en derin yazılar olan biricik kitaptır." diye ses verir.
#Crabbe "Doğa, görülebilen düşüncedir." derken,
#M.İkbal’de ‘Kainat Allah’ın davranışıdır. O’nun davranışı ile sözü-vahiy arasında çelişki olmaz" diyerek alemin de bir #kitap olduğuna vurgu yapar.
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetler veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı doğru manalar, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm #İLİM #BİLGİ #KANUNLAR onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
Lillahi Rabbilalemin, bu alemi yaratmış, terbiye etmiş, düzeni kurmuş, kanunları oluşturmuştur. Kitap, Kuran ve Zikri de lutfetmiştir 15/1, 27/1, 10/37, 10/61, 18/27, 56/77, 56/78, 15/9 vb.
Ancak insan, alaka ilgi önem ve öncelik verme vb zihni çalışmaları ölçüde bu BİLGİYE, ikrama ulaşabilmektedir.
İşte her kim de TERCİHLERİYLE bunu keşfedip öğrenip #yaşama yazdığında bu HEDİYEYE SAYGIN davranıp GERÇEK ÖZGÜRLÜĞE ulaşıp gelişip her alemde mutlu ve bahtiyar olmakta, anlam ve değer bulmaktadır.
Bundan uzak düştükçe, AYARTIYA kötü tutkulara ESİR oldukça da cehalet bataklığında debelenir.
Her nedenle İNSAN, alakası, emeği, samimiyeti, ihlas ve gayreti, çalışması,
DOĞRU MANALARA, GERÇEĞE verdiği ÖNEM VE ÖNCELİĞİ ölçüsünde
evrensel ilkelere, kanunlara, teknik ve teknolojiye ulaşmakta bilgilenmekte ve
YAŞAMA YAZDIĞI nispette de ahlaklanmakta, gelişmekte, müreffeh olup
muttakilerden RABBİN Rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
Bakınız
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı