17 Mart 2016 Perşembe

TARİH YAZANLAR


132 Okuma
İnsanı insan yapan düşünce, inanç, kabullenim ve yargıları ile eylemleridir,
Daha güzel olana ulaşıncaya kadar SABIRLA SALATLA ÜMİTLE, direnerek, dayanarak, çalışarak belirlediği ideal uğrunda olanlar yaşamı değiştiren, gelişimi sağlayan, insanlığın ufkunu açan kahramanlardır.
Bunlar Hak bildiği yolda var gücüyle bittim noktasına kadar çalışan, tarih yazan, çağ değiştiren gönül kazananlardır.
Yeryüzünde var ediliş nedenini anlayıp, amenu ve amenussalihatı yapanlardır, kendini, başkalarını, insanlığı, alemi düşünceleriyle, duruşlarıyla, yaşamlarıyla değiştirenlerdir.
Başkalarının ocağına ateş düştüğünde, hatta daha düşmeden feryat edenlerdir. Var gücünle yardıma koşan, en sevdiklerinden sarsacak şekilde verenlerdir. Açlık gününde doyuranlardır ev it'amun fi yevmin zi mesğabeh. 90/14. Sarp yokuşa atılanlardır, boynu çözenlerdir 90/11-13. Rastladığı her kötülüğü de en güzel olanla karşılayanlardır. 23/96, 41/34 vb.
İlkesel durup, oyunlara, tezgahlara, dolaplara düşmeyenlerdir. İblisin ayartısına uymayıp VİCDANLARININ sesine her daim uyanlardır.
Haksız zerreye dahi tenezzül etmeyip, lütuflara yön dönmeyenlerdir. Tekasür bataklığına girmeyenlerdir. DİN üzerinden para’lanmayanlardır.
Her yeni icadın, insani ilkenin, aydınlık günlerin, hatta tekniğin, teknolojinin, tedavinin, ilacın, yöntemin vb altında ismi olanlardır. Hatta bunları aleme, insanlığa fedakarca bağışlayanlardır. Hayır ve fedakarlığın öncüleri, kahramanlarıdır
Baskılara, zulme, haksızlığa, toplumsal lince, teröre, dayatmaya her tür tağutluğa direnenlerdir. Her ne olursa olsun, her şartta, herkese karşı, evrensel doğruları dikkate alıp, vicdanın sesini dinleyip, dosdoğru olan, yamulmayan, taviz vermeyen, bu yolda olmayı amaç edinen, bu uğurda çile çeken, can veren veya bunları göze alanlardır.
Karanlıklara ışık olup, insanlığı aydınlatanlardır. Evrensel İlkelerle yoğrulup ışık saçanlardır.
KİTAP taki RESULLERİN/PEYGAMBERLERİN yaşamdaki izdüşümleridir. Yaşayan KURAN yolunda olup, her daim, güzelden, hakktan, doğrudan yana olanlardır.
Ne mutlu onlara ve bu yolda olma dileğiyle,
Muhabbetle


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı