18 Eylül 2024 Çarşamba

İNSAN ve TOPLUMLAR, diğer insan ve toplumların, AHSEN fikir ve hallerini de YİTİĞİ sayıp ÖRNEK alıp uyguladıkça o ölçüde GELİŞİR

 17 Eylül 2022

İNSAN ve TOPLUMLAR, diğer insan ve toplumların, AHSEN fikir ve hallerini de YİTİĞİ sayıp ÖRNEK alıp uyguladıkça o ölçüde GELİŞİR


Her anınız, nerde kimde olursa olsun ortaya koyduğu, Rabbilaleminin alemdeki ve kitaptaki ilkelerine uyup AHSEN fikir ve hallerini de YİTİĞİ sayıp ÖRNEK alıp uygulayıp AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de CENNET olsun
.
BİLGİ GÜÇTÜR
#BİLGİ olmadan GERÇEĞE ahsen FİKRE ve REFAHA ulaşılamaz
Bilgi, insanlıkla özdeş olup tüm insanlığın her dönemde üzerine ekleyerek geliştirip zenginleştirdiği paha biçilmez birikimidir.
NERDE kimde nasıl olursa olsun yitiği kabul edip alınmalı ve değerlendirilmelidir.
ZİRA,
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetler veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı doğru manalar, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm #İLİM #BİLGİ #KANUNLAR onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
Her nedenle
İnsanlığın düşünce birikiminden yararlanmadan ahsen fikirler üretilemez.
Bu nedenle, farklı fikirlerin varlığı, sorgulamayı, karşılaştırmayı, #muhakeme etmeyi tetikler, gerçeğe ulaşmanın yollarını açar.
"Eleştiriler de fikirleri güzelleştirmeye çalışan bahçıvanlardır."
Gerçeği bulmak için engin deryalara açılmaktan dalmaktan muhalif ya da farklı fikirleri dinlemekten anlamaktan asla vazgeçilemez.
Bilgi sahibi olmak, emek ister, araştırmak ister. Okumak ister. Konuyla ilgili düşünceleri ön yargısız anlamak ister. Düşünmek, irdelemek ister. Hatta, yaşayarak yaşama yazıp tecrübe edinmek ister.
#Bilgi, içselleştirilip özümlendiği, kullanabildiği veya işlenerek eşyaya uygulanıp teknolojiye ulaşıldığı insan ve toplumların yaşamında etkili olduğu ölçüde bireysel toplumsal veya kurumsal #YETENEĞE, GÜCE DÖNÜŞMEKTEDİR.
Rabbilalemine, Kurana, ilme, vicdana, AHSEN DEĞERLERE önem ve öncelik verip
karanlığa IŞIK olup kendini de toplumu da değiştirenlerden
muttakilerden Rabbin Rızasına varanlardan
HER Dünyada da SEVDİKLERİYLE Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
BAKINIZ
.
.
.
.
.
15.06.2023
****Kuran’ı Kerim, AKLETME DÜŞÜNME TEFEKKÜR TEDEBBÜR vb onlarca kavrama, yüzlerce ayette yer vererek ZİHNİ MELEKELERİN gereğince kullanılmasını ister
.
.
.
.
.
-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı