11 Eylül 2024 Çarşamba

DÜŞÜNCE, İNANÇ ve FİKİRLER, baskıyla, dayatmayla, yasaklarla, ZORBALIKLA, zulümle yargıyla, tutuklamakla, hapse atmakla, cezalandırmakla vb yöntemlerle asla YOK EDİLEMEZ. Edilememiştir de! FRAVUN'LAR DESPOTLAR TAĞUTLAR, ZALİMLER er geç kaybetmeye mahkumdur.

 11 Eylül 2021

DÜŞÜNCE, İNANÇ ve FİKİRLER, baskıyla, dayatmayla, yasaklarla, ZORBALIKLA, zulümle yargıyla, tutuklamakla, hapse atmakla, cezalandırmakla vb yöntemlerle asla YOK EDİLEMEZ. Edilememiştir de!
FRAVUN'LAR DESPOTLAR TAĞUTLAR, ZALİMLER er geç kaybetmeye mahkumdur.
.
Her anınız düşünce, inanç ve ifade etme özgürlüğünden yana durup araştırıp sorgulayıp zihni melekelerini kullanıp yaratılan ya da yazılı ayetlerin doğru manalarına ulaşıp Kuranı İLKELERİNİ yaşamda hayatlaştırıp uygulayarak ÖĞÜTTEN DE ÖTE ÖRNEK olup Dünyanız, AKİBETİNİZ AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
Düşünceler, baskı ve zulümle yok edilemez. Tarih boyunca yapılan baskı ve zulümlerle düşünceler yok edilememiştir. Edilemez de.
Düşünceleri galebe çalmanın yolu ancak daha ahsen bir fikirle ve delile dayalı ikna eden düşünceyle gerçekleşebilir.
İnsanlık fikirlerle, düşünce ve ifade özgürlüğüyle #gelişebilir. En doğruya ulaşabilir.
Düşünceler ve değişim, ancak özgürlük atmosferinde ve o işin usul ve esasına, edep ve adabına en uygun imkan ve şartlar sağlandığında dal budak salıp yaygınlaşır.
Özgürlük, insanın doğruya gerçeğe ulaşması, deneme, gelişim ve ahsen ameller yapması için vazgeçilmezdir.
ÜSTELİK Rabbilalemin insana ÖZGÜRLÜK ve TERCİH yapma yetisi ve hakkı vermişken hele düşünce inanc ve ifade etme hak ve özgürlüğünün yasaklanması asla kabul edilemez!
İfade etme hakkı, o düşünce ve inancın hiç bir korku, engel, yaptırım vb baskılar olmaksızın açıklanmasıyla birlikte sadece başkasına zarar vermeden, başkasının hakkını ihlal etmeden de yaşama ve uygulama yetkisini de kapsar.
DEĞİŞİM de BOZULUŞ da bir SÜREÇTİR
Kimine AN’dır
Kimi için UZUN ZAMANDIR
Kimisine ise IRAKTIR
İnsan her kimden NASIL OLUNMASINI istiyorsa, önce kendi ÖYLE OLMALIDIR.
Değişimi isteyen KENDİNDEN başlamalıdır.
Kendini değiştirmeyen toplumun değişmesini bekleyemez.
Karanlığa ışık olmadıkça toplum da aydınlanmaz. Bir olmadıkça 11, 111 ve diğerleri de olmaz.
Sen değişirsen, karanlığa ışık olursan ALEM de değişir, SORUNLAR da çözülür.
Yeter ki, HAK bir davanız, idealiniz, iddianız olsun.
SUNDUĞUNUZ hakikatlerin, anlatılan evrensel doğruların yaşamda uygulanıp #ÖRNEK OLUP sunulması, anlatılması önemli, etkili ve daha anlamlıdır. 17/53, 33/70, 4/9, 4/63, 4/5, 17/23 33/32, 17/28, 73/5, 86/13, 22/24, 6/112, 6/152, 33/70, 4/9, 20/44, 49/2, 6/112, 4/148 vb
Düşünce, inanç ve ifade etme özgürlüğünden yana durup
Kuran ahlakını yaşayıp örnek ve önderlerden
#MUTTAKİLERDEN Rabbin Rızasına VARANLARDAN
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
BAKINIZ
.
.
11.08.2022
****DÜŞÜNCELER, BASKI VE ZULÜMLE YOK EDİLEMEZ Düşünceyi galebe çalmanın yolu ancak ahsen, delile dayalı, ikna eden fikirle olabilir
.
.
25.06.2024
****DÜŞÜNCE, İNANÇ VE FİKİRLER akarsular gibidir akar gider, ihtiyaç duyanda hayat bulur; AHLAK, DAVRANIŞ, AHSENU AMEL olarak ortaya çıktığında ise O ANDAN itibaren derin izler bırakır, İNSANLIĞIN DEĞİŞİME VESİLE OLUR
.
.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı