24 Mart 2024 Pazar

KURANA, ilme, vicdana uymadığı, haktan yana durup ahsenu ameller yapmadığı her AN KAYIPTIR ÖLÜM gelmeden dirilip değişmelidir .

 24 Mart 2022

 

KURANA, ilme, vicdana uymadığı,
haktan yana durup ahsenu ameller yapmadığı
her AN KAYIPTIR
ÖLÜM gelmeden dirilip değişmelidir
.
Her anınız KURAN'A, ilme, vicdana, bilgiye Rabbin Rızasına önem ve öncelik verip AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
Hayat insanın, HAMKEN, YANMA, PİŞME, OLMA, OLGUNLAŞMA yani AHSENU AMELLER YAPMA sürecidir. 11/7, 18/7, 67/2, 51/56, 2/21, 23/32, 7/65, 23/23 vb.
Bu ise, Yaratılmış Kainat Kitabındaki varlıkları, kevni ayetleri veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetleri, gereğince okumasına, yani, aklı, kalbi ve zihni olarak her türlü ayartılardan uzaklaşarak, tüm benliğiyle DOĞRULARA TESLİM OLMAK AMACIYLA akletmek, düşünmek, sorgulamak ve tedebbür yapmak suretiyle, satır aralarını, arka planını, temel ilkelerini, anlatmak istediklerini anlayıp, hayatını buna göre yapılandırmasına bağlıdır.
Yani, evrensel değerlere ulaşıp güncele aktardığı, yaşama geçirdiği ölçüde hayattaki bu Olgunlaşma Sürecinde yücelmekte, olgunluğun zirvesine doğru yol almaktadır.
ZİRA, Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetler veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı doğru manalar, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm #İLİM #BİLGİ #KANUNLAR onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
Bundan uzak düştükçe, AYARTIYA kötü tutkulara ESİR oldukça da o konuda cehalet bataklığında debelenip her Dünya da CEHENNEMİ yaşayıp acı bedeller öder.
Rabbin RIZASINA ilkesine aykırı tüm kazanımlar İZZET değil #ZİLLETTİR
Üstelik, Rabbin RIZASI yolunda #feda edilemeyen DÜNYALIK, sözde her kazanım #HEBA olur
RABBİN RAZI OLDUĞU bir hayat başarıların en büyüğüdür.
ALLÂH onlardan #RÂZI OLMUŞTUR, onlar da O'NDAN RÂZI OLMUŞTUR. İşte büyük başarı, #FEVZULAZÎM BUDUR!
RADIYELLAHU ANHUM VE RADU ANH, zalikel FEVZUL AZÎM 5/119, 98/8, 58/22, 9/100, 48/18 vb
Evet, değişmek vaktidir, bilesin! Ölüm aniden habersiz gelmektedir.
Son saat, son gün gelmeden önce,
her anı, Rabbin Rızasına uygun yaşa!
Yaşamının her kesitinde her halde de KURAN’A, ilme vicdanın sesine uyup ahsenu ameller yaparak her hali AHSEN yapıp
muttakilerden RABBİN Rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
Bakınız
.
.
.
.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı