18 Ocak 2024 Perşembe

KURAN, tarih vs kitabı değildir. İnsanlıkta ve toplumdaki zaafları ve çözümlerini, tarihsel TİPLER vakalar üzerinden #AHSEN olasın diye SANA anlatır.


KURAN, tarih vs kitabı değildir.
İnsanlıkta ve toplumdaki zaafları ve çözümlerini, tarihsel TİPLER vakalar üzerinden #AHSEN olasın diye SANA anlatır.
Her haliniz ayetlerin anlattığı DOĞRU MANALARA ondaki her dönemde herkes için geçerli EVRENSEL İLKELERE ulaşıp Rabbilalemine, Kurana, ilme, vicdana uygun yaşayarak AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
.
Okumak, bilmek ya da bilgi yüklenmekten de ötedir.
İnsan, #bilmek veya bilgi yüklenmekten öte, okuyup araştırıp düşünüp sorgulayıp doğru manalara ulaşıp #yaşamakla, yaşadıklarıyla, amelleriyle, hayatında, sosyal yaşamda ve #Rahmanın indinde #anlam ve #değer kazanmaktadır.
Aksi halde, bilgi yüklenmekten öte geçmeyip, KİTAP YÜKLÜ olanlara benzemekle kalınmaktadır.
DOĞRU MANA, İLİM, en kıymetli HAZİNEDİR, YAŞAMA yazdıkça ANLAM VE DEĞER KATAR.
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetlerin veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı DOĞRU MANALAR, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm #İLİM #BİLGİ #KANUNLAR onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
Her nedenle İNSAN, alakası, emeği, samimiyeti, ihlas ve gayreti, çalışması, bu ilkelere verdiği ÖNEM VE ÖNCELİĞİ ölçüsünde doğru manalara, evrensel ilkelere, kanunlara, teknik ve teknolojiye ulaşmakta bilgilenmekte ve YAŞAMA YAZDIĞI nispette de ahlaklanmakta, gelişmekte, müreffeh olup yücelmekte ve her alemde de cenneti yaşamaktadır.
KURANA, ilme, vicdanın sesine uyarak yoğrulup
toplumsal ISLAH VE DEĞİŞİM için çalışarak
ahsenu ameller, salihatlar yaparak
muttakilerden RABBİN Rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı