9 Ocak 2024 Salı

AYETLER RABBİNDEN, İNDİRİLEN HAK olmasına karşın NASIN insanların EKSERİ – yani araştırıp sorgulamayan zihni melekelerini kullanmayanlar kalitesiz niteliksiz olanlar - İNANMAZLAR yaşamlarında var edip güvenip #güvenilir olmazlar 13/1 vb.

 AYETLER RABBİNDEN, İNDİRİLEN HAK olmasına karşın

NASIN insanların EKSERİ – yani araştırıp sorgulamayan zihni melekelerini kullanmayanlar kalitesiz niteliksiz olanlar - İNANMAZLAR yaşamlarında var edip güvenip #güvenilir olmazlar 13/1 vb.
Her anınız, Rabbilalemini, Kuranı, ilmi, vicdanı dikkate alarak yaşayıp AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
Araştırmak, irdelemek, sorgulamak, düşünmek vb ZİHNİ ÇALIŞMALARI yapmak, ölçüye evrensel ilkelere vurmak gerçeklerle karşılaşmanın yoludur.
Bunları yapmadan DOĞRU BİLGİ olmadan GERÇEĞE de AHSEN fikre de ulaşılamaz.
Modern çağın tüm KÖLELİKLERİNDEN kurtulmanın tek ve yegâne yolu olan ARAŞTIRMAK, DÜŞÜNMEK, SORGULAMAK vb zihni çabaları yapmak DEĞİŞİMİN başlangıcıdır.
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetler veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı doğru manalar, kanunlar ilkeler #KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm #İLİM #BİLGİ #KANUNLAR onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
Her nedenle İNSAN, alakası, emeği, samimiyeti, ihlas ve gayreti, çalışması, bu ilkelere verdiği ÖNEM VE ÖNCELİĞİ ölçüsünde ARAŞTIRIP SORGULAYIP DÜŞÜNDÜKÇE, doğru manalara, evrensel ilkelere, kanunlara, teknik ve teknolojiye ulaşmakta bilgilenmekte ve YAŞAMA YAZDIĞI nispette de ahlaklanmakta, gelişmekte, müreffeh olup yücelmekte ve her alemde de cenneti yaşamaktadır.
Bu okumaları ARAŞTIRIP SORGULAMALARI zihni çalışmaları yaparak
gerek evrendeki, gerekse yazılı kitaptaki evrensel ilkelere ulaşıp
İÇSEL DIŞSAL tüm #KÖLELİKLERDEN esaret ve kötü tutkulardan KURTULUP değişmek
ve böylece en güzele, en doğruya, mükemmele doğru arınıp yücelme yolunda olup
muttakilerden RABBİN Rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle






Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı