27 Aralık 2022 Salı

"Doğrudan doğruya KUR'AN'DAN alıp ilhamı, Asrın idrakine söyletmeliyiz İslâm'ı... "

 "Doğrudan doğruya KUR'AN'DAN alıp ilhamı,

Asrın idrakine söyletmeliyiz İslâm'ı... "

#MehmetAkifErsoy’un çağrısı ve insanlığa hediyesidir

EVET,
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetlerin veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı DOĞRU MANALAR, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.

Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm #İLİM #BİLGİ #KANUNLAR onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.

Her nedenle İNSAN, alakası, emeği, samimiyeti, ihlas ve gayreti, çalışması, bu ilkelere verdiği ÖNEM VE ÖNCELİĞİ ölçüsünde doğru manalara, evrensel ilkelere, kanunlara, teknik ve teknolojiye ulaşmakta bilgilenmekte ve YAŞAMA YAZDIĞI nispette de ahlaklanmakta, gelişmekte, müreffeh olup yücelmekte ve her alemde de cenneti yaşamaktadır.

Bundan uzak düştükçe, AYARTIYA kötü tutkulara ESİR oldukça da o konuda cehalet bataklığında debelenip her Dünya da CEHENNEMİ yaşayıp acı bedeller öder.

HER NEDENLE
Kitaptaki doğru manalara KURANA ULAŞIP Rabbilalemini Kuranı, ilmi, vicdanın sesini gözetip her şeyden daha güçlü ALAKA ile önem ve öncelik vererek YAŞAMDA da var edip
ahsenu ameller, özellikle amenu ve amilussaliahatlar yapıp

KURAN NURUYLA yaşayıp örnek ve önderlerden, Muttakilerden, Rabbin Rızasına varıp her Dünyada da cenneti sevdikleriyle yaşayanlardan olma dileğiyle

Muhabbetle

Bakınız



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı