22 Eylül 2022 Perşembe

ALLAH’A KULLUK

 ALLAH’A KULLUK


Gönülden, bilinçle, isteyerek, aşkla,
Rabbilalemine, Kurana, ilkelerine, ilme, vicdana
her daim ÖNEM VE ÖNCELİK verip
KURAN AHLAKINI yaşamakla, AHSENU AMELLER yapmakla, RABBİN RIZASINA varmakla gerçekleşir.

#KULLUK ile #KÖLELİĞİN farkı
Gönülden, bilinçle, isteyerek, aşkla yapmakla, yaşamakla ayrışır.

Kimin rızası isteniyorsa, kişinin iradesini, tercihlerini, yaşantısını ONUN isteklerine, ilke ve kurallarına gönülden, istikrarlı ve sürekli uyumlaştırması elzemdir.
Her tercihte, ne ölçüde, kime, neye önem ve öncelik vermekte ise, o nispette de ONUN RAZILIĞINA ulaşılmaktadır.
Bu bağlamda, Rabbin rızasına varmak, tercihine bağlı her konuda her tercihte, Rabbilalemine, Kurana, ilkelerine, vicdanın sesine uymakla, her şeyden daha çok önem ve öncelik vermekle, önemsemekle, insanlıktan iyilikten, hayırdan, ahsenu amelden yana olmakla, her durumda ahlakı Kuran yapmakla başarılır.
Din yaşamdır yaşam biçimidir. İnsanı insan yapan düşünce, inanç, kabullenim ve yargıları ile EYLEMLERİDİR.
Neye ÖNEM VE ÖNCELİK verirse O ÖLÇÜDE onunla AHLAKLANIR.
Kurandan evrensel ilkelerinden Rızayı İlahiden daha çok
SÜREKLİ önem ve öncelik verdiğini sorgulayanlar PUTLARI anlar
Rabbilaleminden KURANDAN vicdandan daha çok ÖNEM ve ÖNCELİK vermeyi
#SÜREKLİ YAPIP,
#ahlak huy haline getirdi mi
azapta ortak oldukları PUTLARI OLMAKTADIR.


Elbette Allah’a #kulluk,
Sen bizim RABBİMİZSİN, Allaha inanıyorum vs demekten ya da bunları, bilerek anlayarak da olsa söylenmekten de öte
her tercihte her halde Rabbilalemine, Kurana ilme vicdana uygun yaşamaya azami gayret sarf edip hayatta KURANA ve İLKELERİNE her şeyden daha güçlü ÖNEM VE ÖNCELİK verip AHSENU AMELLER yaparak, bireysel arınmakla birlikte toplumsal değişim için çalışmakla KURAN AHLAKINA #şehadet etmekle gerçekleşir

#AHSENUAMELA, her durumu daha iyi, daha doğru, daha güzel hale getiren her türlü tavırdır.
Bunlar kitapta, HASENE ile AMENU VE AMİLUSSALİHATI; ya da HAYIR ile FEDAKARLIK olarak iki ana kavram ile karşılanmaktadır.
AMENU VE AMİLUS SALİHATİ, fedakarlık yaparak değiştiren, dönüştüren amellerdir. Kendini, başkalarını, insanlığı, alemi, Rabbilalemine, evrensel ilkelere, güzele, doğruya ve hakk olana dönüştüren, #ISLAH eden amellerdir. Asıl iyilik yani, EL #BİRR olan amellerdir.

Marifet ahsen yaşamaktır. Her hali durumu ahsenleştirip var ediliş amacına hizmet ederek AHİRE de ulaşan eserler, ahsenu ameller yaparak Rabbin Rızasına varıp bu HAN dan PAK bir amel kitabıyla geçip gitmektir. 11/7, 18/7, 67/2, 51/56, 2/21, 23/32, 7/65, 23/23 vb.

Rasullerin, Nebilerin, evrensel #sünneti
Kendini, alemi, hayatı, Kuranı; okumak, anlamak, düşünmek, yaşamak ve anlatmaktır
#RASULLER NEBİLER ve her devirdeki dönemdeki #ashabı da Rabbilalemine, KURANA, vahyedilene, vicdana, ilme, evrensel ilkelere uyup, her daim önem ve öncelik verendi. 6/50, 7/203, 10/15, 21/108, 34/50, 38/70,41/6, 46/9 vb

Her nedenle İNSAN, alakası, emeği, samimiyeti, ihlas ve gayreti, çalışması, bu ilkelere verdiği ÖNEM VE ÖNCELİĞİ ölçüsünde doğru manalara, KURANA evrensel ilkelere, kanunlara, ZİKRE ulaşıp bilgilenmekte ve ilim amel ihlasla ve akıl gönül eylem birlikteliğiyle YAŞAMA YAZDIĞI nispette de azim ahlaka kavuşmakta, gelişmekte, alayı illiyyine yol alıp MUTTAKİ olup Rabbin Rızasına varıp her alemde de cenneti yaşamaktadır.

SEVGİNİZİ; eylemlerinizle, ALLAHIN RASULÜ NEBİSİ Muhammed başta olmak üzere RASULER, nebiler misali kulluk yaparak ahsenu amellerle, fedakarlıklarla, ahlakı Kuran ile yüceltiniz, MUHABBETULLAHLA ebedileştiriniz.

Üstünlüğümüz, TAKVADADIR, yaptıklarındadır, GÖNÜLDEDİR, sevgidedir, MUHABBETULLAHTADIR.

Muhabbetullaha ulaşmak ve hemhal olmak dileğiyle

Muhabbetle 






Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı