16 Şubat 2016 Salı

DUR ! BİR DÜŞÜN!



Var gücüyle, ölesiye ölünceye kadar, ölçü ilke gözetmeden bu koşturma! nereye?
İnsan yaptığı tercihleriyle şekillenmekte, amel kitabını yazmakta, cennetini, cehennemini inşa etmekte ve seviyesini de belirlemektedir. 17/13, 91/8. 9, 10; 95/4. 5; 76/3 vb
Zira, insana say’ından, çalışmasından, vesile ve sebep olduklarından, hayır ve fedakarlıklardan başka bir şey yoktur. 53/39-42, 79/35, 76/22, 4/32, 36/12, 3/195, 34/3, 10/61 vb.
Dünyaca ünlü Apple’ın kurucularından olan ve 2011 yılında ölen Steve Jobs’un Google sayfalarında yankılanan, alıntı olan, aşağıda yer alan ve NİCELERİNİN buna benzer son sözlerinden de ders alarak, Gel, vakit varken, ÖLMEDEN ÖNCE bir daha düşün!
Yaşamındaki; her bir AN’ın, zerrenin, nimetin, insanın, dostun vb kıymetini bil. Gönül gözüyle alemdeki muhteşem güzellikleri, anlatmak istediklerini gör, dinle. Varlıktan öteye geçip, ne güzel ikram etmiş diyerek Yaratanına var. Her anını hayırla, her alemi cennet yapan fedakarlıklarla doldur.
Evet, vakit varken; insan olmak, sevgiyle yaklaşmak, sabırla büyümek, davayla yücelmek, infakla, tövbeyle arınmak, ahsenu amelden yana durmak, hanif olmak, sıdk ya da hak üzere yaşamak, gönül gözüyle bakmak, KURAN la yoğrulmak senin elinde!
Evet, değişmek vaktidir, bilesin! Ölüm aniden habersiz gelmektedir.
BAKINIZ: Dünyaca ünlü Apple’ın kurucularından olan ve 2011 yılında ölen Steve Jobs’un Geogle sayfalarında yankılanan alıntı olan son sözleri:
“İş dünyasında başarının zirvesine ulaştım. Diğer insanların gözünde, benim hayatım tam bir başarı örneği. Ancak, çalışmanın yanında mutluluğu çok az yaşadım. Sonuç olarak, zenginlik ve varlık hayatın alıştığım bir yönü oldu. Şu anda bir hasta yatağında tüm hayatımı gözden geçirirken, anlıyorum ki tüm gurur duyduğum tanınma ve zenginliğin, ÖLÜMÜN KARŞISINDA SOLDUĞUNU VE ANLAMSIZLAŞTIĞINI anlıyorum. Karanlıkta bana hayat desteği veren cihazların yeşil ışıklarına bakarken onların çalışma uğultularını dinliyorum. Ölümün nefesinin giderek yaklaştığını hissediyorum…
Şimdi şunu biliyorum; hayatımız için yeteri kadar varlık elde ettiğimiz zaman, zenginlikle ilgisi olmayan konuların peşinden gitmemiz gerekir… daha önemli olan şeylerin: Belki dostluklar, belki sanat, belki de gençlik yıllarında kurduğumuz hayaller… SÜREKLİ OLARAK ZENGİNLİĞİN PEŞİNDE KOŞMAK İNSANI BENİM GİBİ EĞRİ BÜĞRÜ HALE GETİRİYOR.
Allah herkesin kalbindeki sevgiyi hissedebilmemiz için duygular verdi. Kazandığım zenginliği ve varlığı birlikte götüremiyorum. Birlikte götürebildiğim tek şey sevginin oluşturduğu hatıralarım. Sizinle birlikte olan, size güç veren ve size yola devam etmeniz için ışık veren gerçek zenginlik işte bu sevgi dolu hatıralar. Sevgi binlerce mil gidebilir. Hayatın sonu yok. Gitmek istediğiniz yere gidin. Ulaşmak istediğiniz yüksekliğe ulaşın. Hepsi sizin kalbinizde ve ellerinizdedir.
Dünyada en pahallı yatak nedir biliyor musunuz? – “Hasta yatağı” . Sizin için arabayı sürmesi için bir kişiyi kiralayabilirsiniz. Sizin için para kazanması için bir kişiyi isdihdam edebilirsiniz. Ancak hastalığınızı sizin için taşıyacak kimseyi bulamazsınız.Kaybedilen şeylerin telafisi olabilir. ANCAK KAYBOLDUĞU ZAMAN ASLA BULAMAYACAĞINIZ BİRŞEY VAR – “HAYAT”. Bir insan ameliyathaneye girdiğinde, o ana kadar okumayı bitirmiş olması gereken bir kitabın olduğunu farkediyor: “Sağlıklı Hayat Kitabı”.
ŞU ANDA NASIL BİR HAYAT SAHNESİNDE OLDUĞUMUZLA, ZAMAN İÇİNDE, PERDELER AŞAĞIYA İNİNCE YÜZLEŞİYORUZ. Ailenizin, eşinizin ve dostlarınızın sevgilerine değer verin. Kendinize iyi bakın. Diğer insanlara şefkat gösterin.”
DAHA SONRASI İSE: Kızkardeşi Mona Simpson:
“Steve Jobs’un ÖLÜRKEN son sözleri “Oh WOW. Oh WOW. Oh WOW” Önce kızkardeşi Patty’ye baktı, ardından uzunca bir süre çocuklarına ve en son eşi Laurene’e. Ardından da onların omuzlarının üzerinden gerilerindeki bir noktaya. Nefes alıp verişi değişti. Zorlaştı, güçlükle ve amaçlı bir şekle dönüştü. Ve ardından üç defa Oh WOW sözlerini tekrar etti.”
Bu ÜNLÜ bir kişinin ilk defa bu tarz bir söz söylediği durum değildi. Edison da, diğer bazı önemli hizmetlere imza atmış kişilerde benzer sözler mırıldanmıştı. Edison:ORADA HER ŞEY ÇOK GÜZEL.” demişti. Bunlar: Ölüm öncesi bir hayal görerek akıllarındaki bir görüntü mü, ya da ölmeden önce kişinin bulabildiği tek sözler mi,
Yoksa…….?
Muhabbetle


Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı