2 Ağustos 2024 Cuma

KURAN’I, KAİNAT KİTABINI okumayı ve gereğini yapmayı İHMAL edenler, GERİ KALMIŞLIĞIN cenderesinde kıvranmaktadır.

 2 Ağustos 2023



KURAN’I, KAİNAT KİTABINI okumayı ve gereğini yapmayı İHMAL edenler, GERİ KALMIŞLIĞIN cenderesinde kıvranmaktadır.

.
Her anınızda Kuranı, Kainat Kitabını okuyup gereğini yaparak AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetler veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı doğru manalar, kanunlar ilkeler #KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Ancak insan, alaka ilgi önem ve öncelik verme vb zihni çalışmaları ölçüde bu BİLGİYE, ikrama ulaşabilmekte, YAŞAMA YAZDIKÇA da her Dünyada bahtiyar olmaktadır
Bundan uzak düştükçe, AYARTIYA kötü tutkulara ESİR oldukça da o konuda cehalet bataklığında debelenip her Dünya da CEHENNEMİ yaşayıp acı bedeller öder.
ELBETTE,
#okumak, sadece yazılı kitap Kuranı Kerimi değil, Yaratılan Kainat kitabını, insan, toplum, diğer canlılar cansızları, eşyayı, olay ve olguları da okuyup, araştırıp incelemek, anlattığı manalara, ilkelere, kanunlara ulaşmak,
o kanunları dikkate alarak insan ve toplumların kendini tanıyarak ahsenu ameller yaparak
alemde var edilen kanunlara ulaşıp eşyaya uygulayarak teknik ve teknoloji üreterek insanlığın hizmetine de sunmaktır.
Her nedenle İNSAN, alakası, emeği, samimiyeti, ihlas ve gayreti, çalışması, bu ilkelere verdiği ÖNEM VE ÖNCELİĞİ ölçüsünde doğru manalara, evrensel ilkelere, kanunlara, teknik ve teknolojiye ulaşmakta bilgilenmekte ve YAŞAMA YAZDIĞI nispette de ahlaklanmakta, gelişmekte, müreffeh olup yücelmekte ve her alemde de Cenneti yaşamaktadır.
Sözde #İslamülkeleri, bu OKUMALARI, ARAŞTIRIP SORGULAMALARI, zihni çalışmaları İHMAL ettikleri günden beri cehaletin, geri kalmışlığın cenderesinde #kıvranmakta, bu kitapları okuyanların doğru manalara, ilkelere, kanunlara ulaşanların bunu yaşama taşıyanların gerisinde NAL TOPLAMAKTADIR.
İkrası, alakası sadece TELAFFUZDA kalırsa, SESTEN, MEALDEN, görünenden de öteye geçmezse, bilgi ve ahlakının da yüzeysel kalması kaçınılmazdır.
Her alemi cennet yapan bu ilkelerden uzaklaştıkça, o ölçüde ağır bedeller ödenmekte ve her alemde, yaşamı cehenneme dönmektedir
Her daim Rabbilalemine, Alemdeki KANUNLARA, Kurana, evrensel ilkelere, vicdanın sesine bilime, tecrübeye önem ve öncelik vererek ELALEM değil RABBİLALEMİN ne der diye yaşayarak
muttakilerden Rabbin rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
BAKINIZ
.
.
.
.
.
23.03.2021
****Kainattaki ya da kitaptaki AYETLERİN anlattığı DOĞRU MANA, İLİM, BİLGİ
en kıymetli HAZİNEDİR, yaşama yazdıkça, uyguladıkça anlam ve değer katar.
.
28.07.2021
****Ayetlerin Doğru Manaları; #KURAN, #İLİM, en kıymetli hazinedir, yaşama yazdıkça anlam ve değer katar. Bundan #uzak düştükçe, cehalet bataklığında debelenir.
.
.
.
1.08.2023
****KURAN’I, yazılı kitabı, kainat kitabını, ayetlerin DOĞRU MANALARINI, ilmi dikkate almadan yaşamak, KÖR ARABA KULLANMAYA benzer. O ölçüde acı bedeller ödetir.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı