AVUKATLAR GÜNÜ ANISINA
YARGILAMANIN amacı, öncelikle GERÇEĞİ, sadece gerçeği bulmak, ortaya çıkarmaktır. Bu Gerçek üzerinden de toplumsal anlayış, kültür, medeniyet seviyesinin öngördüğü sistemi, ceza ve diğer yaptırımları uygulamaktır.
Bu süreçte, #avukatlar, müvekkilleri de olsa, ADALETTEN, HAKKIN YERİNİ BULMASI ilkesinden ayrılmadan gerçeğin peşinde olmalıdır.
Müvekkilinin çıkarlarından da önce insanlığın toplumun hakkın adaletin adalete olan GÜVENİN korunması dikkate alınmalıdır.
Yargılamanın ve #CEZALARIN AMACI asla intikam da değildir.
CEZALARIN EVRENSEL AMACI
Toplumu korumak
Mağduru teskin etme
Suçluyu ISLAH edip kazanma ve
Potansiyel suç ve suçluların oluşumunu önleme
Bataklıkları kurutma
HAK ve ADALETİ hakim kılmaktır.
Böylece RABBİN rızasına uygun
insanca ve hakça yaşayan
mutlu ve müreffeh AHSENU AMELDEN yana duran
birey ve toplumun inşası ve devamını sağlamaktır
Bu nedenle,
İnsan ve toplumlar için adaletten de öte #HAKKINYERİNİBULMASI daha önemlidir.
#Savunmayı temsil eden #AVUKATLARIN da müvekkilinin çıkarlarından daha çok #YARGININ amacı olan #GERÇEĞİ bulup hak edene HAKKINI vermeye çalışmalıdır.
#SavunmaHakkı da olmazsa olmazdır.
İddia makamı olan SAVCININ da SAVUNMAYI temsil eden #AVUKATLARLA aynı düzeyde ve HAKİM karşısında bulunmalı ve AVUKATLAR da savcı gibi yetkili ve aynı ölçüde SORUMLU bulunmalıdır.
Hakim savcı ve avukat CÜBBELERİ, kimsenin, ama kimsenin önünde iliklenmesin, yani, adil, bağımsız ve tarafsız kalsınlar, kimseden emir ve talimat almasınlar diye, bunu sembolize ederek düğmesizdir.
Zira; Adalet mülkün, yönetimin, idarenin, yaşamın da, alemin de temelidir.
Adalet, hak olana önem ve öncelik verip, her durumda hakkın gereğinin yapılması ve gerçekleştirilmesidir. Adalet Hakkın yerini bulmasıdır. Hak ve nesafete, evrensel ilkelere, vicdana uygun hal üzere olmaktır.
Her ne olursa olsun, herkese karşı; güçlüye de masuma da, zayıfa karşı da, ADALET, HAK, HUKUK VAZGEÇİLMEZDİR.
.
Her daim, #adil, #merhametli, vicdanlı insan olarak
KURANA ilme, vicdana önem ve öncelik verip
ZULÜM kimden olursa olsun, ondan olmayıp var gücüyle karşı durup
Haktan adaletten hukukun üstünlüğünden, insanlıktan, hakkın yerini bulmasından yana olup
iyilik, hayır ve ahsenu ameller yapanlardan
muttakilerden Rabbin rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
Muhabbetle
.
.
#5NisanAvukatlarGünü ilan edilişi
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının ardından ilk kez 3 Ocak 1934 tarihinde İzmir'de yapılan en geniş katılımı Türkiye Avukatlar Birliği toplantısında, 5 Nisan tarihi 'Avukatlar Günü' olarak ilan edildi.
5 Nisan 1958'de İzmir Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 2 günlük toplantının ardından Barolar Birliği'nin kuruluş çalışmaları başladı.
Bunlarla birlikte yapılan görüşmeler sonucunda tesadüf eden tarihler öneri olarak sunularak 5 Nisan 'Avukatlar Günü' olarak belirlendi.
İstanbul Barosu'nun ilk genel kurulunun 5 Nisan 1878 tarihinde yapılması da, bugünün Avukatlar Günü seçilmesinde etkili oldu.
TBB’nin 2011 yılında aldığı kararla 5 Nisan Avukat Gününü kapsayacak şekilde 4-10 Nisan haftası Avukatlar Haftası olarak kutlanmaya başladı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder