1 Mart 2021 Pazartesi

FRAVUNLAR VAR OLDUKÇA 28 ŞUBATLAR vb ZULÜMLER BİTMEZ

 FRAVUNLAR VAR OLDUKÇA 28 ŞUBATLAR vb ZULÜMLER BİTMEZ


Fravunlar var oldukça #28Şubatlar vb ZULÜMLER bitmez
#Musalar da, #Yusuflar da eksik olmaz.

Yeter ki, vicdanın sesini dinleyip
DUYARLI davranıp KURAN İLKELERİNİ yaşama var gücüyle yazmaya, hak, hukuk adaletten yana olmaya çalışalım

#Özgürlük, insanlık için elzemdir ve bu nedenle de vazgeçilmezidir.

Özgürlük, insanın var ediliş nedeninin, denemenin, ahsenu ameller gerçekleştirmesi ve gelişimi için olmazsa olmazlardandır. 17/13, 76/3, 64/2, 18/29, 10/40, 41/46, 45/15, 17/15, 2/286, 91/7-10; 92/4-11; 95/4-6; 2/256, 10/99, 26/3-5; 88/21, 22; 36/17, 42/48, 81/27, 28; 13/11, 8/53 vb.

KURAN'ın bu evrensel, vazgeçilmez ilkesi, şu veya bu şekilde insan hakları belgelerinde, anayasalarda da yer almıştır:

Düşünce ve ifade etme özgürlüğü ve hakkı evrenseldir. Asla sınırlandırılamaz. Eyleme dökülerek, kendine ya da başka birine karşı hakaret şu bu yolla da zarar vermedikçe, her hangi bir hakkı ihlal etmedikçe de kimse düşüncesinden #FARKLI #AYKIRI vb fikrinden dolayı da yargılanamaz. Aksi hal, #zulümdür#Fravunluktur

BUNA KARŞIN, Dünyanın her yerinde, her devirde de, Firavunlar, halkını ehlini, GRUPLARA bölüp, ÖTEKİLEŞTİRİP, o TAİFELERİ birer birer ezer. Bunun için oğullarını yani onları ayakta tutan değerlerini, dayanaklarını, desteklerini keser. Kadınlarını sağ bırakıp yani, onların emeklerine, üretim ve yatırımlarına el koyar. Böylece, istediği gibi at oynatır, onların üstünde eziciler olmaya devam eder. 28/4, 7/127, 40/25 vb.

Dünyanın her yanında da #diktatörler #darbe'ciler #zalim'ler #emperyalistler #SorgulanamayanGÜÇ sahipleri #FRAVUNLAR VAR OLDUKÇA "Zindanlarında #Yusuf'lar" ve karşısında #MUSA'LAR gönül dava insanları" #mücahidler #mücahideler de EKSİK OLMAZ

#Kitap der, yaklaşık meallerde:

• Fravun, halkını GRUPLARA böldü. Onlardan bir TAİFEYİ eziyor, oğullarını kesiyor, kadınlarını sağ bırakıyordu. Çünkü o, FESADÇILARDAN idi. İnne FİR'avne ala fil erdi ve ceale ehleha şiyeay yestad'ifu taifetem minhum yuzebbihu ebnaehum ve yestahyi nisaehum, innehu kane minel mufsidîn. 28/4
• Fir'avn kavminden ileri gelen bir topluluk dedi ki: "Mûsâ'yı ve kavmini bırakıyorsun ki, seni ve tanrılarını terk edip yeryüzünde bozgunculuk mu yapsınlar?" (Fir'avn): "Biz onların oğullarını öldüreceğiz, kadınlarını sağ bırakacağız. Biz dâimâ onların üstünde eziciler olacağız!" dedi. Ve kalel meleu min kavmi fir'avne e etezeru musa ve kavmehu li yufsidu fil erdi ve yezerake ve alihetek kale senukattilu ebnaehum ve nestahyi nisaehum ve inna fevkahum kahirûn. 7/127

#SorgulanamayanGüçAzar AZGINLAŞIR #AZDIRIR #FRAVUNLAŞTIRIR Eleştiriden, denetimden, hesaba çekilmekten, şeffaflıktan, oto kontrolden uzak düştükçe de bu hal şiddetlenir Freni patlamış TIR gibi ÇIKTIĞI zirvelerden, TEPELERDEN AŞAĞIYA uçar, #enkaz olur.

#DÜŞÜNCE VE #FİKİRLER, baskıyla, dayatmayla, yasaklarla, ZORBALIKLA, zulümle yargıyla, tutuklamakla, hapse atmakla, cezalandırmakla vb yöntemlerle asla YOK EDİLEMEZ. Edilememiştir de! #Fravun'lar Ebu Cehiller zalimler er geç kaybetmeye mahkumdur.

Yönetimler halka hizmet yerine, kendine YANDAŞLARINA, YALAKALARA RANT ve haksız çıkarlar sunup ADALET yerine korkuya baskıya, lükse, ZULME dalıp #FRAVUNLAŞTIKÇA, O ezilen mahrum ve mağdur olan halk arasında #MUSALAR çoğalır

Bir toplum dayatmaya, zorbalığa Haksız ve hukuksuz vb her hale karşı Canı pahasına #bedel ödeyebiliyorsa, Bunu #ahlak haline getirdiğinde, #Zalimler, #zulmedenler, #fravunlar işbirlikçileri, Korksun.

Aksi HALDE,

Tüm kötülüklere duyarsız olup
Zalime SESSİZ KALAN
mazluma YARDIM ETMEYEN
BATAKLIKLARI kurutup
nedenlerini yok etmeye çalışmayan
tüm GÖNÜLLER suça bulaşmıştır. 8/25, 11/113, 18/59 vb

Zalime SESSİZ KALAN mazluma YARDIM ETMEYEN tüm GÖNÜLLER suça bulaşmıştır.

Bakınız

• DUYARSIZ GÖNÜLLER SUÇA BULAŞMIŞTIR
https://www.facebook.com/photo/?fbid=308618564613457&set=a.107800448028604
https://aaldemira.blogspot.com/.../duyarsiz-gonuller-suca...
https://twitter.com/aaldemira/status/1481877932893220866...

**

HAK olanda DİRENENLER olsaydı #ZULÜM haksızlık YAP BOZ vb onca KÖTÜLÜK olur muydu? Hak sustu mu, BATIL hakim olur.

#SarıÖküzü boğarlarken #duyarsızlaşanlar #VURUNABALIYA yapanlar ZULÜM onların da kapısını çalar.

ZULÜM, sadece birilerine değil, tüm TOPLUMA yapılan VADELİ HAKSIZ bir saldırıdır. Sustukça, #masum'un yanında yer almadıkça, sıranın sana gelmesi hızlanır ve #zulüm yaygınlaşır

#ZULME ses çıkarmamak, yarın bana, sana ona da yapılmasına PEŞİN #icazet VERMEKTİR

Duyarsızlaşıp, HAK olana sahip çıkmayanlar HAKSIZLIĞA mahkum olur

• DUYARSIZLIK YAŞAYAN ÖLÜ OLMAKTIR https://www.facebook.com/photo?fbid=123760149765967&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../insan-olmak-duyarsiz...

**

Zulüm, haksızlık ve tüm kötülükler karşısında, SUS PUS olanın, BİLDİKLERİNİN de YAŞAMININ da insanlığa hiçbir FAYDASI olmaz

Sarı öküzü boğazlarken 4 maymunu oynayan GÖRMEDIM DUYMADIM BILMIYORUM BANA NE diyen duyarsızların da kapısını çalar

#Zalimler, DUYARSIZ ve KORKAKLARIN duruşundan BESLENİR ve GÜÇ ALIR

Suçlar karşısında kimler sorumludur? Mazluma yardıma kalkmayan bütün eller bu suça bulaşmıştır. Sadece cinayet işleyen suçlu değil, ek olarak suç karşısında SUSAN herkes suça bulaşmıştır! der #DOSTOYEVSKY #SuçveCeza"

"Hatta sözle itiraz edip de bir iş yapmayanlar dahi sorumludur... der #AliŞeriati -#KendisiOlmayanİnsan

Her nedenle BİREYSEL arınmakla birlikte TOPLUMSAL değişim için çalışmakla AHSEN olunur.

• ZULÜM ve DUYARSIZLIK
https://www.facebook.com/photo?fbid=275820037893310&set=a.107800448028604
https://aaldemira.blogspot.com/.../zulum-ve-duyarsizlik.html

**

Gönlü, dini, dili, kültürü, ahlakı, edebi, adaleti vs bozulan, duyarsız İNSAN ve TOPLUMUN hali de, akıbeti de, sonu da, ahiri de #HÜSRANDIR

Nitekim “28 ŞUBAT bireyleri de toplumu da elekten geçirmesi sonucu her fitne ve bela gibi insan ve toplumları ayrıştırdı. Düşünce ve inançlar üzerinde derin darbeler indirdi. Dava insanlarını kopan tesbih tanesi gibi savurdu. Sözde islam olan ancak yaşamda dün karşısında bulunduğu zenginliğin iktidarın şımartıp azgınlaştırdığı tiplerie dönüştürdü.

Kelimeler kavramlar değerler uygulamaları da aşındırılıp çarpık ruhu yok olmuş şekilsel duruşları tipleri üretti.

Bu sadece turban başörtüsü vs değil her alanda görüldü. Düzeni değiştirmek iddia ve davasında olanları iktidarla buluşturunca düzenin kural tanımaz muhafızları yaptı.

Dün dava insanı olanların birkısmını, muhafazaKAR yapıp dünün mücahitlerdi iken müteahhiti yapıp yaşadıklarına inanıp sonunda her şeye müsait tipler oluşturdu.

İşte her kim de TERCİHLERİYLE
DOĞRU MANALARI keşfedip öğrenip #yaşama yazdığında bu hediyelere KURANA bilime vicdana evrensel ilkelere SAYGIN davranıp GERÇEK ÖZGÜRLÜĞE ulaşıp gelişip her alemde mutlu ve bahtiyar olmakta, anlam ve değer bulmaktadır.

Bundan uzak KALDIKÇA, ahsenu amellerden yana olma sorumluluğundan ırak düşüp DUYARSIZLAŞTIKÇA, yapısındaki AYARTIYA ayartı melekesine İBLİSİN SESİNE uyup DUYGULARINI kontrol etmeyip kötü tutkulara ESİR oldukça da o konuda CEHALET bataklığında, TEKASÜR çukurunda debelenip her tür KÖTÜLÜĞE MÜSAİT VE #HEVESLİ olup esfele safiline yuvarlanıp acı bedeller öder.

#NAR OLMAK DA #NUR OLMAK DA insan ve toplumların ELİNDE
TERCİH İNSANIN!

• KURANDAN VİCDANIN SESİNDEN EVRENSEL İLKELERDEN UZAKLAŞAN
DUYARSIZ İNSAN VE TOPLUMUN SONU DA HÜSRANDIR
https://www.facebook.com/photo/?fbid=299391432202837&set=a.107800448028604
https://aaldemira.blogspot.com/.../kurandan-vicdanin...

**

OYSA
Rabbin RIZASINA ilkesine aykırı tüm kazanımlar İZZET değil ZİLLETTİR

İnsan, Rabbilalemine, Kurana, Vicdana uyup evrensel değerlere ulaşıp güncele aktardığı, yaşama geçirdiği ölçüde Hayattaki Bu Olgunlaşma Sürecinde yücelmekte, olgunluğun zirvesine doğru yol almaktadır.

Aksi halde tekasür bataklığında tutkular ve enler ateşiyle debelenip hayatını da çevresini de cehenneme çevirmektedir.

Üstelik, Rabbin RIZASI yolunda #feda edilemeyen DÜNYALIK, sözde her kazanım #HEBA olur

Oysa, Dünya senin olsa
ele geçirsen
hükmetsen
Rabbin Rızasına varMAdıkça ne yazar!

28 Şubat sonrası sözde İslam olup yaşamda tekasür bataklığında debelenen tiplerin önde olduğu çarpık bozuk bir kültürü yaşantıyı ortaya çıkarmıştır.

• TEKASÜR BATAKLIĞINDA DEBELENMEK YAMULTUR
https://www.facebook.com/photo?fbid=158533719621943&set=a.107800448028604
https://aaldemira.blogspot.com/.../tekasur-batakliginda...

**

BÖYLECE

FANİ çıkarlar uğruna
KURAN a aykırı her hale bulaşarak
haramla haksızlıkla zulümle
yalan dolan yolsuzlukla
kanuna uy uydurarak da olsa
her tür kötülüğü de yaparak
tekasür bataklığında debelenip
esfele safiline yuvarlanıp

Üstelik bunları CENNET YAPRAKLARIYLA örterek
NAR biriktirip
her DÜNYADA REZİL olup
AZAP çekmeye değer mi?

BİR DÜŞÜN !

Az veya çok NE olursa olsun
Rabbin RIZASINA ilkesine aykırı tüm kazanımlar İZZET değil ZİLLETTİR

Kim de âyetlerimizi yalanlar ve onlara karşı büyüklük taslarsa, kibirlenirse işte onlar #NAR ASHABIDIR ve orada ebedî olarak kalacaklardır.
Vellezine kezzebu bi ayatina #vestekberu anha ulaike #ashabunnar, hum fiha halidûn. 7/36

• NAR OLMAK DA NUR OLMAK DA SENİN ELİNDE TERCİH İNSANIN! https://www.facebook.com/photo/?fbid=298667188941928&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../nar-olmak-da-nur-olmak...

**

ELBETTE
#ZULÜM hoyratça yayılıp İNSANLIK zemin kaybederken de haktan adaletten, evrensel ilke ve değerlerden yana olup, Kuranı ilkeleri doğru anlayıp, içselleştirip zulme, darbeye, ihtilale, putlara, fravunlara, zalime karşı durmak marifettir, kahramanlıktır. #Şahitliktir. #Şehadettir.

Bu ise, şahit olmayı veya şehadet etmeyi, hakikati içselleştirmeyi, yaşama ve aleme yazmayı, tüm #ZOR ŞARTLARA rağmen FEDAKARLIKLA ve İSTİKRARLI yapmakla gerçekleşmektedir.

Bu yoldaki duruşuyla ahlakıyla, canını versin ya da vermesin, fiziken ÖLMESE de her şartta ŞAHİTLİĞİ ve ŞEHADETİ de, FEDAKARLIKLA, İSTİKRARLI gereğince yapmakla ŞEHİT seviyesine ÇIKILMAKTADIR.

Bu nedenle, ŞEHİTLİK ölümle ilgili olmaktan öte olduğu için ALLAH hakkında da #ŞEHİDELLAHU kavramı kullanılmaktadır. 3/18.

• ŞEHİDELLAHU ennehu la ilahe illa huve vel melaiketu ve ulul ilmi kaimem bil kıst, la ilahe illa huvel azizul hakîm. 3/18.

Diğer bir ifadeyle, her ne olursa olsun, şahitliği de şehadeti de yapmakta İSTİKRARLI ve KARARLI olmak ve fedakarlık yapmak ŞEHİTLİĞİN olmazsa olmazıdır.

Elbette hak yolda şahit olup şehadet edip gerektiğinde fedakarlığın en zor olanını canını bile bu yolda verenler de ŞEHİT olmaktadır.

• ŞAHİT, ŞEHADET ve ŞEHİT OLMAK https://www.facebook.com/photo?fbid=185299876945327&set=a.107800448028604
https://aaldemira.blogspot.com/.../sahit-sehadet-ve-sehit...

**

BU BAĞLAMDA

"SİVİL #DİRENİŞ, #Sivilİtaatsizlik #duyarlı vicdanlı, haktan yana olanlar, Kuran Talebeleri için EVRENSEL bir GÖREV, HAK ve YETKİDİR"

#İTAATSİZLİK özellikle #MÜSLİM olanın Vicdanın sesine uyanın her #ZULME haksızlığa karşı da vazgeçilmezidir.

#Susma, sıra susanlara, duyarsız ve bencillere de gelir
Asla duyarsız ve tepkisiz kalma!

#Sivilİtaatsizlik, yasaların, uygulamaların ya da her tür kötü, olumsuz hallerin DEĞİŞTİRİLMESİNİ hedefleyen, kamuoyu önünde şiddete dayanmadan gerçekleştirilen bireysel ve toplumsal bir muhalif tavırdır. Aktif veya #Gandi misali pasif direniş olarak ta ortaya çıkabilmektedir. Düşünce özgürlüğü, düşünceyi ifade etme özgürlüğü ve örgütlenme özgürlüğünün de bir sonucudur.

Kötülüğü, elinle, dilinle, olmazsa gönlünle tavır koyarak değiştir anlayışının devirdeki yankısıdır.

İYİLİĞİ EMREDER, KÖTÜLÜKTEN MEN EDEN yani EMRI BIL MARUF NEHYI ANIL MUNKER yapan bir sistemin de gereğidir. 3/110, 2/143, 3/104, 3/114, 9/71 vb

• SİVİL İTAATSİZLİK: SUSMA, SIRA SUSANLARA, BENCİLLERE DE GELİR https://www.facebook.com/photo?fbid=165240468951268&set=a.107800448028604
https://aaldemira.blogspot.com/.../sivil-itaatsizlik...

**

Dünyanın her yerinde, her döneminde, her coğrafyasında ahseni takvim üzere yapılandırılan, ahseni ameller yapması ve gelişim için var edilen, her tür zihni melekelerle de donatılan HER İnsan TERCIHINE BIRAKILAN HER ALANDA her içsel ve dışsal etkide veya istekte, bu iki sesi de duymaktadır, Vicdanının güzel olana çağrısını da iblisinin ayartısını da.

Yaptığı tercihlerle kitabını kendi yazmaktadır.
Üstelik her kez, bu sesler açısından da aynı durumdadır.
Zamanla, bu sesleri duyulmaz yapan da insandır.
İBLİSİN sesine uydukça, vicdanın sesi duyulmaz olurken, vicdanın sesine tabi oldukça da iblisin sesi etkisizleşmeye başlar Öyle ki, iblise uya uya adeta İBLİSLEŞİR, İNSAN Şeytanlardan olur.

Her olay insana seçimler sunar. İnsan fravunlaşabilir, Musalaşabilir. Lehepleşir ya da Muhammed’e uyabilir.
Yaşamını NAR da NUR da yapabilir.

İnsan yaptığı bu tercihleriyle şekillenmekte, amel kitabını yazmakta ve #Cenneti de #Cehenemini de inşa etmektedir. 17/13, 76/3, 64/2, 18/29, 10/40, 41/46, 45/15, 17/15, 2/286, 91/7-10; 92/4-11; 95/4-6; 2/256, 10/99, 26/3-5; 88/21, 22; 36/17, 42/48, 81/27, 28; 13/11, 8/53 vb.

Bu, Evrensel İlkeler karşısındaki duruşuyla YELPAZE misali zerreden şemse ESFELE SAFİLİYNDEN ALAYI İLLİYYİNE kadar dağılmakta ve yer bulmaktadır.
Her insanın her alemdeki cenneti de cehennemi de farklılaşmaktadır
Tercih insanın!

• İNSAN TERCİHLERİYLE ŞEKİLLENİR AMEL KITABINI YAZAR, CENNETI VEYA CEHENNEMINI İNŞA EDER https://www.facebook.com/photo?fbid=124099029732079&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../insan-tercihiyle...

**

BİLİNMELİDİR Kİ
Rabbilalemine, KURANA, ilkelere, VİCDANA haksız hukuksuz her aykırılığa asla #İTAAT EDİLEMEZ.

Toplumların insanca özgürce düşünce inanç ve değerlerini yaşamalarının önündeki her tür zulüm, baskı ve despotluğun, fravunluğun sonlanması için usul ve esasına uygun yapılan çalışmalar her daim desteklenmelidir.

ELBETTE
Her olay insana, TOPLUMA seçimler sunar. Tercih yapma gücü, yetkisi, her türlü zihni melekeler ve donanım insanda var edilmiştir.

İnsan gibi, toplumlar da yaptığı tercihlerle, #kaderini, dolayısıyla kederini ya da keremini kendi yazmaktadır.

Herkes ve her toplum seçtiği yaşadığı hayatın bedeliyle sonuçlarıyla karşılaşır.

Zira, insana çalışmasından vesile ve sebep olduklarından başkası yoktur. 53/39-42,79/35, 76/22, 4/32, 36/12, 3/195, 34/3, 10/61vb.

Değişim isteyen önce KENDİNDEN BAŞLAMALIDIR.

Kendini değiştirmeyen toplumun değişmesini bekleyemez 8/53, 13/11 vb.
Karanlığa ışık olmadıkça toplum da aydınlanmaz.
Bir olmadıkça 11, 111 ve diğerleri de olmaz.

Balık baştan kokmaz gövdeden kokar, baştan da koktuğu anlaşılır. Toplumu oluşturan insanlar değişmedikçe, toplumda, baştakiler de sistem de değişmez 8/53, 13/11 vb.

Bedel ödenmeden, fedakarlık yapılmadan, sunnetullaha uygun davranmadan, değişim ve gelişim olmaz. Rızayı İlahi de kazanılmaz.

• TOPLUMLAR TERCİHLERİYLE KADERİNİ
dolayısıyla KEDERİNİ ya da KEREMİNİ KENDİ YAZMAKTADIR.
https://www.facebook.com/photo?fbid=154444786697503&set=a.107800448028604
https://aaldemira.blogspot.com/.../toplumlar...

**

EVET, DEĞİŞMEK VAKTİDİR, BİLESİN!
Ölüm aniden habersiz gelmektedir.
Son saat, son gün gelmeden önce, her anı, Rabbin Rızasına uygun yaşa!
ELALEM değil RABBİLALEMİN ne der diye yaşayanlar her alemde BAHTİYAR olur.

İyi, OLGUN ya da BİLGE insan, iblisin AYARTISINI ve DUYGULARINI kontrol edebilendir.

Gel, vakit varken, bir daha düşün!

Ölüm geldikten iş işten geçtikten sonra #sonpişmanlık fayda vermez 78/40, 4/42, 77/35, 77/36, 66/6, 2/24, 6/27, 33/66-68, 38/61, 7/38-39, 43/38-39, 37/20-38, 63/10, 23/99-100, 39/58 vb

DEĞİŞİMDE GEÇ KALMAYIN
https://www.facebook.com/photo/?fbid=311196614355652&set=a.107800448028604
https://aaldemira.blogspot.com/.../degisimde-gec-kalmayin...

**

HER NEDENLE

Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı doğru manaları, KURAN’ı rehber yapan, VİCDANIN sesini dinleyen, evrensel ilkelere uyan, DUYARLI davranıp hak hukuk ve adaletten ayrılmayan ve kimden nerden gelirse gelsin her tür zulme karşı duranlardan, zulmün haksızlıkların kaynağını, bataklıkları kurutmak için var gücüyle çalışanlardan
Her halde de Rabbilalemine, Kurana ilkelere vicdana, adalete önem ve öncelik verip karanlığa ışık olup kendini de toplumu da değiştirenlerden muttaki olup Rabbin Rızasına varanlardan olma dileğiyle,


Muhabbetle


28 ŞUBAT 1997- 28 ŞUBAT 2021



Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı