16 Nisan 2014 Çarşamba

9 TEVBE SURESİ

ARAPÇASI OKUNUŞU YAKLAŞIK MEALİ
 rtfSelectedTabRef*4*129*100*009.100*Tevbe 1-129**1*100*tumSure*rtfSelectedTabRef
 rtfBulunanSayi*100*rtfBulunanSayi
 rtfSndPly*9.1*

(٩-١)
9.1*************
بَرَاءَةٌ مِنَ اللّٰهِ وَرَسُولِهٖ اِلَى الَّذٖينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكٖينَ
9.1 - Berâetum minallâhi ve rasûlihî ilellezîne âhedtum minel muşrikîn.
S ATEŞ- Allâh ve Elçisinden, andlaşma yaptığınız müşriklere ihtârdır.

 rtfSndPly*9.2*

(٩-٢)
9.2*************
فَسٖيحُوا فِى الْاَرْضِ اَرْبَعَةَ اَشْهُرٍ وَاعْلَمُوا اَنَّكُمْ غَيْرُ مُعْجِزِى اللّٰهِ وَاَنَّ اللّٰهَ مُخْزِى الْكَافِرٖينَ

9.2 - Fesîhû fil ardı erbeate eşhuriv vağlemû ennekum ğayru muğcizillâhi ve ennallâhe muhzil kâfirîn.

9.2 - Dört ay daha yeryüzünde dolaşın, bilin ki siz, Allâh'ı âciz bırakamazsınız ve Allâh, kâfirleri rezil, perişan edecektir!

 rtfSndPly*9.3*
(٩-٣)
9.3*************
وَاَذَانٌ مِنَ اللّٰهِ وَرَسُولِهٖ اِلَى النَّاسِ يَوْمَ الْحَجِّ الْاَكْبَرِ اَنَّ اللّٰهَ بَرٖیءٌ مِنَ الْمُشْرِكٖينَ وَرَسُولُهُ فَاِنْ تُبْتُمْ فَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَاِنْ تَوَلَّيْتُمْ فَاعْلَمُوا اَنَّكُمْ غَيْرُ مُعْجِزِى اللّٰهِ وَبَشِّرِ الَّذٖينَ كَفَرُوا بِعَذَابٍ اَلٖيمٍ

9.3 - Ve ezânum minallâhi ve rasûlihî ilen nâsi yevmel haccil ekberi ennallâhe berîum minel muşrikîne ve rasûluh, fein tubtum fehuve hayrul lekum, ve in tevelleytum fağlemû ennekum ğayru muğcizillâh, ve beşşirillezîne keferû biazâbin elîm.

9.3 - En büyük Hac günü, Allâh ve Elçisinden insanlara duyurudur: Allâh ve Elçisi puta tapanlardan uzaktır. Eğer tevbe ederseniz, bu sizin için daha iyidir. Ve eğer dönerseniz bilin ki siz Allâh'ı âciz bırakacak değilsiniz! (Ey Muhammed) kâfirlere acı bir azâbı müjdele.

 rtfSndPly*9.4*
(٩-٤)
9.4*************
اِلَّا الَّذٖينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكٖينَ ثُمَّ لَمْ يَنْقُصُوكُمْ شَيْپًا وَلَمْ يُظَاهِرُوا عَلَيْكُمْ اَحَدًا فَاَتِمُّوا اِلَيْهِمْ عَهْدَهُمْ اِلٰى مُدَّتِهِمْ اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الْمُتَّقٖينَ

9.4 - İllellezîne âhedtum minel muşrikîne summe lem yengusûkum şey'ev ve lem yuzâhirû aleykum ehaden feetimmû ileyhim ahdehum ilâ muddetihim, innallâhe yuhıbbul muttegîn.

9.4 - Ancak andlaşma yaptığınız müşriklerden, (andlaşma şartlarından) hiçbir şeyi size eksik bırakmayan ve size karşı hiç kimseye arka çıkmayanların andlaşmalarını, kendilerine tanıdığınız süreye kadar tamamlayın. Çünkü Allâh korunanları sever.

 rtfSndPly*9.5*
(٩-٥)
9.5*************
فَاِذَا انْسَلَخَ الْاَشْهُرُ الْحُرُمُ فَاقْتُلُوا الْمُشْرِكٖينَ حَيْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَخُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُوا لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ فَاِنْ تَابُوا وَاَقَامُوا الصَّلٰوةَ وَاٰتَوُا الزَّكٰوةَ فَخَلُّوا سَبٖيلَهُمْ اِنَّ اللّٰهَ غَفُورٌ رَحٖيمٌ

9.5 - Feizenselehal eşhurul hurumu fagtulul muşrikîne haysu vecedtumûhum ve huzûhum vahsurûhum vag'udû lehum kulle mersad, fein tâbû ve egâmus salâte ve âtevuz zekâte fehallû sebîlehum, innallâhe ğafûrur rahîm.

9.5 - Harâm aylar çıkınca (Allah'a) ortak koşanları nerede bulursanız öldürün; onları yakalayın, hapsedin ve her gözetleme yerinde otur(up) onları bekleyin. Eğer tevbe ederler, namazı kılarlar, zekâtı verirlerse yollarını serbest bırakın. Çünkü Allâh bağışlayandır, esirgeyendir.

 rtfSndPly*9.6*
(٩-٦)
9.6*************
وَاِنْ اَحَدٌ مِنَ الْمُشْرِكٖينَ اسْتَجَارَكَ فَاَجِرْهُ حَتّٰى يَسْمَعَ كَلَامَ اللّٰهِ ثُمَّ اَبْلِغْهُ مَاْمَنَهُ ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَعْلَمُونَ

9.6 - Ve in ehadum minel muşrikînestecârake feecirhu hattâ yesmea kelâmallâhi summe eblığhu meé'meneh, zâlike biennehum gavmul lâ yağlemûn.

9.6 - Ve eğer ortak koşanlardan biri güvence dileyip yanına gelmek isterse, onu yanına al ki, Allâh'ın sözünü işitsin; sonra onu güven içinde bulunacağı yere ulaştır. Böyle (yap), çünkü onlar, bilmez bir topluluktur.

 rtfSndPly*9.7*
(٩-٧)
9.7*************
كَيْفَ يَكُونُ لِلْمُشْرِكٖينَ عَهْدٌ عِنْدَ اللّٰهِ وَعِنْدَ رَسُولِهٖ اِلَّا الَّذٖينَ عَاهَدْتُمْ عِنْدَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ فَمَا اسْتَقَامُوا لَكُمْ فَاسْتَقٖيمُوا لَهُمْ اِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الْمُتَّقٖينَ

9.7 - Keyfe yekûnu lilmuşrikîne ahdun ındallâhi ve ınde rasûlihî illellezîne âhedtum ındel mescidil harâm, femestegâmû lekum festegîmû lehum, innallâhe yuhıbbul muttegîn.

9.7 - Ortak koşanların, Allâh'ın yanında ve Elçisinin yanında nasıl andlaşması olabilir? Ancak Mescid-i harâm'da andlaştıklarınız hariç. Onlar size dürüst davrandıkça siz de onlara dürüst davranın, çünkü Allâh, korunanları sever.

 rtfSndPly*9.8*
(٩-٨)
9.8*************
كَيْفَ وَاِنْ يَظْهَرُوا عَلَيْكُمْ لَا يَرْقُبُوا فٖيكُمْ اِلًّا وَلَا ذِمَّةً يُرْضُونَكُمْ بِاَفْوَاهِهِمْ وَتَاْبٰى قُلُوبُهُمْ وَاَكْثَرُهُمْ فَاسِقُونَ

9.8 - Keyfe ve iy yazherû aleykum lâ yergubû fîkum illev ve lâ zimmeh, yurdûnekum biefvâhihim ve teé'bâ gulûbuhum, ve ekseruhum fâsigûn.

9.8 - Evet (Allâh ve Elçisi yanında onların) nasıl (ahdi olabilir)? Eğer onlar size gâlib gelselerdi, sizin hakkınızda ne and ne de andlaşma gözetmezlerdi. Ağızlarıyla sizi râzı ederler, fakat kalbleri (sizi) istemez. Çokları da yoldan çıkmışlardır.

 rtfSndPly*9.9*
(٩-٩)
9.9*************
اِشْتَرَوْا بِاٰيَاتِ اللّٰهِ ثَمَنًا قَلٖيلًا فَصَدُّوا عَنْ سَبٖيلِهٖ اِنَّهُمْ سَاءَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ

9.9 - İşterav biâyâtillâhi semenen galîlen fesaddû an sebîlih, innehum sâe mâ kânû yağmelûn.

9.9 - Allâh'ın âyetlerini az bir paraya sattılar da O'nun yoluna engel oldular. Onların yaptıkları, gerçekten ne kötüdür!

 rtfSndPly*9.10*
(٩-١٠)
9.10*************
لَا يَرْقُبُونَ فٖى مُؤْمِنٍ اِلًّا وَلَا ذِمَّةً وَاُولٰئِكَ هُمُ الْمُعْتَدُونَ

9.10 - Lâ yergubûne fî mué'minin illev ve lâ zimmeh, ve ulâike humul muğtedûn.

9.10 - Bir mü'mine karşı ne and, ne de andlaşma gözetmezler. İşte saldırganlar onlardır.

 rtfSndPly*9.11*
(٩-١١)
9.11*************
فَاِنْ تَابُوا وَاَقَامُوا الصَّلٰوةَ وَاٰتَوُا الزَّكٰوةَ فَاِخْوَانُكُمْ فِى الدّٖينِ وَنُفَصِّلُ الْاٰيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ

9.11 - Fein tâbû ve egâmus salâte ve âtevuz zekâte feıhvânukum fid dîn, ve nufassılul âyâti ligavmiy yağlemûn.

9.11 - Eğer tevbe ederler, namazı kılarlar ve zekâtı verirlerse, dinde sizin kardeşlerinizdirler. Biz, bilen bir kavme âyetleri böyle uzun uzun açıklıyoruz.

 rtfSndPly*9.12*
(٩-١٢)
9.12*************
وَاِنْ نَكَثُوا اَيْمَانَهُمْ مِنْ بَعْدِ عَهْدِهِمْ وَطَعَنُوا فٖى دٖينِكُمْ فَقَاتِلُوا اَئِمَّةَ الْكُفْرِ اِنَّهُمْ لَا اَيْمَانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَنْتَهُونَ

9.12 - Ve in nekesû eymânehum mim bağdi ahdihim ve taanû fî dînikum fegâtilû eimmetel kufri innehum lâ eymâne lehum leallehum yentehûn.

9.12 - Eğer andlaşma yaptıktan sonra andlarını bozarlar ve dininize dil uzatırlarsa, o küfür önderleriyle savaşın. Çünkü onların andları yoktur; belki (böylece küfürden) vazgeçerler.

 rtfSndPly*9.13*
(٩-١٣)
9.13*************
اَلَا تُقَاتِلُونَ قَوْمًا نَكَثُوا اَيْمَانَهُمْ وَهَمُّوا بِاِخْرَاجِ الرَّسُولِ وَهُمْ بَدَؤُكُمْ اَوَّلَ مَرَّةٍ اَتَخْشَوْنَهُمْ فَاللّٰهُ اَحَقُّ اَنْ تَخْشَوْهُ اِنْ كُنْتُمْ مُؤُمِنٖينَ

9.13 - Elâ tugâtilûne gavmen nekesû eymânehum ve hemmû biıhrâcir rasûli ve hum bedeûkum evvele merrah, etahşevnehum, fallâhu ehaggu en tahşevhu in kuntum mué'minîn.

9.13 - Andlarını bozan, Elçiyi (Mekke'den) çıkarmağa yeltenen ve ilk önce kendileri siz(inle savaş)a başlamış olan bir kavimle savaşmayacak mısınız? Yoksa onlardan korkuyor musunuz? Eğer gerçekten inanan insanlar iseniz, kendisinden korkmanıza en lâyık olan Allah'tır.

 rtfSndPly*9.14*
(٩-١٤)
9.14*************
قَاتِلُوهُمْ يُعَذِّبْهُمُ اللّٰهُ بٖاَيْدٖيكُمْ وَيُخْزِهِمْ وَيَنْصُرْكُمْ عَلَيْهِمْ وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُؤْمِنٖينَ

9.14 - Gâtilûhum yuazzibhumullâhu bieydîkum ve yuhzihim ve yensurkum aleyhim ve yeşfi sudûra gavmim mué'minîn.

9.14 - Onlarla savaşın ki Allâh, sizin ellerinizle onlara azâbetsin, onları rezil etsin, sizi onlara üstün getirsin ve inananlar toplumunun göğüslerine şifa versin;

 rtfSndPly*9.15*
(٩-١٥)
9.15*************
وَيُذْهِبْ غَيْظَ قُلُوبِهِمْ وَيَتُوبُ اللّٰهُ عَلٰى مَنْ يَشَاءُ وَاللّٰهُ عَلٖيمٌ حَكٖيمٌ

9.15 - Ve yuzhib ğayza gulûbihim, ve yetûbullâhu alâ mey yeşâé', vallâhu alîmun hakîm.

9.15 - Yüreklerinin öfkesini gidersin. Allâh, dilediğinin tevbesini kabul eder. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.

 rtfSndPly*9.16*
(٩-١٦)
9.16*************
اَمْ حَسِبْتُمْ اَنْ تُتْرَكُوا وَلَمَّا يَعْلَمِ اللّٰهُ الَّذٖينَ جَاهَدُوا مِنْكُمْ وَلَمْ يَتَّخِذُوا مِنْ دُونِ اللّٰهِ وَلَا رَسُولِهٖ وَلَا الْمُؤْمِنٖينَ وَلٖيجَةً وَاللّٰهُ خَبٖيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ

9.16 - Em hasibtum en tutrakû ve lemmâ yağlemillâhullezîne câhedû minkum ve lem yettehızû min dûnillâhi ve lâ rasûlihî ve lel mué'minîne velîceh, vallâhu habîrum bimâ tağmelûn.

9.16 - Yoksa siz, Allâh içinizden cihâd eden ve Allah'tan, Elçisinden ve mü'minlerden başkasını kendisine sırdaş edinmeyenleri bilmeden, bırakılacağınızı mı sandınız? Allâh yaptıklarınızı haber almaktadır.

 rtfSndPly*9.17*
(٩-١٧)
9.17*************
مَا كَانَ لِلْمُشْرِكٖينَ اَنْ يَعْمُرُوا مَسَاجِدَ اللّٰهِ شَاهِدٖينَ عَلٰى اَنْفُسِهِمْ بِالْكُفْرِ اُولٰئِكَ حَبِطَتْ اَعْمَالُهُمْ وَفِى النَّارِ هُمْ خَالِدُونَ

9.17 - Mâ kâne lilmuşrikîne ey yağmurû mesâcidallâhi şâhidîne alâ enfusihim bil kufr, ulâike habitat ağmâluhum, ve fin nâri hum hâlidûn.

9.17 - (Allah'a) Ortak koşanlar nefislerinin küfrünü göre göre Allâh'ın mescidlerini şenlendiremezler. Onların yaptıkları işler, boşa çıkmıştır. Ve onlar, ateşte sürekli kalacaklardır.

 rtfSndPly*9.18*
(٩-١٨)
9.18*************
اِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّٰهِ مَنْ اٰمَنَ بِاللّٰهِ وَالْيَوْمِ الْاٰخِرِ وَاَقَامَ الصَّلٰوةَ وَاٰتَى الزَّكٰوةَ وَلَمْ يَخْشَ اِلَّا اللّٰهَ فَعَسٰى اُولٰئِكَ اَنْ يَكُونُوا مِنَ الْمُهْتَدٖينَ

9.18 - İnnemâ yağmuru mesâcidallâhi men âmene billâhi vel yevmil âhıri ve egâmes salâte ve âtez zekâte ve lem yahşe illallâhe feasâ ulâike ey yekûnû minel muhtedîn.

9.18 - Allâh'ın mescidlerini, ancak Allah'a ve âhiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayanlar şenlendirirler. Onların, doğru yolu bulanlardan olacakları umulur.

 rtfSndPly*9.19*
(٩-١٩)
9.19*************
اَجَعَلْتُمْ سِقَايَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ كَمَنْ اٰمَنَ بِاللّٰهِ وَالْيَوْمِ الْاٰخِرِ وَجَاهَدَ فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ لَا يَسْتَوُنَ عِنْدَ اللّٰهِ وَاللّٰهُ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الظَّالِمٖينَ

9.19 - Ecealtum sigâyetel hâcci ve ımâratel mescidil harâmi kemen âmene billâhi vel yevmil âhıri ve câhede fî sebîlillâh, lâ yestevûne ındallâh, vallâhu lâ yehdil gavmez zâlimîn.

9.19 - (Ey müşrikler siz), hacılara su verme ve Mescid-i harâm'ı şenlendirmeyi; Allah'a, âhiret gününe inanan ve Allâh yolunda cihâd eden(in eylemiy)le bir mi tuttunuz? Bunlar, Allâh katında bir olmazlar. Allâh, zâlimler topluluğuna yol göstermez.

 rtfSndPly*9.20*
(٩-٢٠)
9.20*************
اَلَّذٖينَ اٰمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ بِاَمْوَالِهِمْ وَاَنْفُسِهِمْ اَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللّٰهِ وَاُولٰئِكَ هُمُ الْفَائِزُونَ

9.20 - Ellezîne âmenû ve hâcerû ve câhedû fî sebîlillâhi biemvâlihim ve enfusihim  ağzamu deraceten ındallâh, ve ulâike humul fâizûn.

9.20 - İnanan, hicret eden ve Allâh yolunda mallarıyle, canlarıyle savaşanların, Allâh katında dereceleri daha büyüktür. İşte kurtuluşa erenler onlardır.

 rtfSndPly*9.21*
(٩-٢١)
9.21*************
يُبَشِّرُهُمْ رَبُّهُمْ بِرَحْمَةٍ مِنْهُ وَرِضْوَانٍ وَجَنَّاتٍ لَهُمْ فٖيهَا نَعٖيمٌ مُقٖيمٌ

9.21 - Yubeşşiruhum rabbuhum birahmetim minhu ve rıdvâniv ve cennâtil lehum fîhâ neîmum mugîm.

9.21 - Rableri onlara, kendisinden bir rahmet, rızâ ve içinde sürekli kalacakları ni'meti bol cennetleri müjdeler.

 rtfSndPly*9.22*
(٩-٢٢)
9.22*************
خَالِدٖينَ فٖيهَا اَبَدًا اِنَّ اللّٰهَ عِنْدَهُ اَجْرٌ عَظٖيمٌ

9.22 - Hâlidîne fîhâ ebedâ, innallâhe ındehû ecrun azîm.

9.22 - Orada ebedi kalacaklardır. Şüphesiz büyük mükâfât Allâh katındandır!

 rtfSndPly*9.23*
(٩-٢٣)
9.23*************
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا اٰبَاءَكُمْ وَاِخْوَانَكُمْ اَوْلِيَاءَ اِنِ اسْتَحَبُّوا الْكُفْرَ عَلَى الْاِيمَانِ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَاُولٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

9.23 - Yâ eyyuhellezîne âmenû lâ tettehızû âbâekum ve ıhvânekum evliyâe inistehabbul kufra alel îmân, ve mey yetevellehum minkum feulâike humuz zâlimûn.

9.23 - Ey inananlar, eğer imânâ karşı küfrü seviyorlarsa babalarınızı ve kardeşlerinizi veliler edinmeyin. Sizden kim onları veli tanır(dost tutar)sa işte zâlimler onlardır.

 rtfSndPly*9.24*
(٩-٢٤)
9.24*************
قُلْ اِنْ كَانَ اٰبَاؤُكُمْ وَاَبْنَاؤُكُمْ وَاِخْوَانُكُمْ وَاَزْوَاجُكُمْ وَعَشٖيرَتُكُمْ وَاَمْوَالٌ اقْتَرَفْتُمُوهَا وَتِجَارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسَادَهَا وَمَسَاكِنُ تَرْضَوْنَهَا اَحَبَّ اِلَيْكُمْ مِنَ اللّٰهِ وَرَسُولِهٖ وَجِهَادٍ فٖى سَبٖيلِهٖ فَتَرَبَّصُوا حَتّٰى يَاْتِىَ اللّٰهُ بِاَمْرِهٖ وَاللّٰهُ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الْفَاسِقٖينَ

9.24 - Gul in kâne âbâukum ve ebnâukum ve ıhvânukum ve ezvâcukum ve aşîratukum ve emvâlunıgteraftumûhâ ve ticâratun tahşevne kesâdehâ ve mesâkinu terdavnehâ ehabbe ileykum minallâhi ve rasûlihî ve cihâdin fî sebîlihî feterabbesû hattâ yeé'tiyallâhu biemrih, vallâhu lâ yehdil gavmel fâsigîn.

9.24 - De ki: "Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabânız, kazandığınız mallar, düşmesinden korktuğunuz ticaret(iniz), hoşlandığınız konutlar, size Allah'tan, Elçisinden ve O'nun yolunda cihâdetmekten daha sevgili ise o halde Allâh emrini getirinceye kadar gözetleyin (başınıza gelecekleri göreceksiniz)! Allâh, yoldan çıkmış topluluğu (doğru) yola iletmez.

 rtfSndPly*9.25*
(٩-٢٥)
9.25*************
لَقَدْ نَصَرَكُمُ اللّٰهُ فٖى مَوَاطِنَ كَثٖيرَةٍ وَيَوْمَ حُنَيْنٍ اِذْ اَعْجَبَتْكُمْ كَثْرَتُكُمْ فَلَمْ تُغْنِ عَنْكُمْ شَيْپًا وَضَاقَتْ عَلَيْكُمُ الْاَرْضُ بِمَا رَحُبَتْ ثُمَّ وَلَّيْتُمْ مُدْبِرٖينَ

9.25 - Legad nasarakumullâhu fî mevâtıne kesîrativ ve yevme huneynin iz  ağcebetkum kesratukum felem tuğni ankum şey'ev ve dâgat aleykumul ardu bimâ rahubet summe velleytum mudbirîn.

9.25 - Andolsun Allâh size birçok yerlerde, Huneyn gününde de yardım etmişti. Hani (o gün) çokluğunuz sizi böbürlendirmişti. Fakat size hiçbir yarar da sağlamamıştı. Bütün genişliğine rağmen yeryüzü başınıza dar gelmişti, nihâyet bozularak arkanızı dönmüş(kaçmağa başlamış)tınız.

 rtfSndPly*9.26*
(٩-٢٦)
9.26*************
ثُمَّ اَنْزَلَ اللّٰهُ سَكٖينَتَهُ عَلٰى رَسُولِهٖ وَعَلَى الْمُؤْمِنٖينَ وَاَنْزَلَ جُنُودًا لَمْ تَرَوْهَا وَعذَّبَ الَّذٖينَ كَفَرُوا وَذٰلِكَ جَزَاءُ الْكَافِرٖينَ

9.26 - Summe enzelallâhu sekînetehû alâ rasûlihî ve alel mué'minîne ve enzele cunûdel lem teravhâ ve azzebellezîne keferû, ve zâlike cezâul kâfirîn.

9.26 - Sonra Allâh, Elçisinin ve mü'minlerin üzerine sekinetini (güven veren rahmetini) indirdi, sizin görmediğiniz askerler indirdi ve kâfirlere azâb etti (onları bozguna uğrattı). İşte kâfirlerin cezâsı budur!

 rtfSndPly*9.27*
(٩-٢٧)
9.27*************
ثُمَّ يَتُوبُ اللّٰهُ مِنْ بَعْدِ ذٰلِكَ عَلٰى مَنْ يَشَاءُ وَاللّٰهُ غَفُورٌ رَحٖيمٌ

9.27 - Summe yetûbullâhu min bağdi zâlike alâ mey yeşâé', vallâhu ğafûrur rahîm.

9.27 - Sonra Allâh, bunun ardından yine dilediğinin tevbesini kabul eder. Allâh bağışlayandır, esirgeyendir.

 rtfSndPly*9.28*
(٩-٢٨)
9.28*************
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا اِنَّمَا الْمُشْرِكُونَ نَجَسٌ فَلَا يَقْرَبُوا الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ بَعْدَ عَامِهِمْ هٰذَا وَاِنْ خِفْتُمْ عَيْلَةً فَسَوْفَ يُغْنٖيكُمُ اللّٰهُ مِنْ فَضْلِهٖ اِنْ شَاءَ اِنَّ اللّٰهَ عَلٖيمٌ حَكٖيمٌ

9.28 - Yâ eyyuhellezîne âmenû innemel muşrikûne necesun felâ yagrabul mescidel harâme bağde âmihim hâzâ, ve in hıftum ayleten fesevfe yuğnîkumullâhu min fadlihî in şâé', innallâhe alîmun hakîm.

9.28 - Ey inananlar, (Allah'a) ortak koşanlar pisliktir, artık bu yıllarından sonra Mescid-i Harâm'a yaklaşmasınlar. Eğer (onların hacca gelmemeleri sonucu ekonominiz bozulup) yoksulluğa düşmekten korkarsanız; biliniz ki Allâh dilerse yakında sizi kendi lutfundan zengin edecektir. Şüphesiz Allâh, bilendir, hikmet sâhibidir.

 rtfSndPly*9.29*
(٩-٢٩)
9.29*************
قَاتِلُوا الَّذٖينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِاللّٰهِ وَلَا بِالْيَوْمِ الْاٰخِرِ وَلَا يُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ اللّٰهُ وَرَسُولُهُ وَلَا يَدٖينُونَ دٖينَ الْحَقِّ مِنَ الَّذٖينَ اُوتُوا الْكِتَابَ حَتّٰى يُعْطُوا الْجِزْيَةَ عَنْ يَدٍ وَهُمْ صَاغِرُونَ

9.29 - Gâtilullezîne lâ yué'minûne billâhi ve lâ bil yevmil âhıri ve lâ yuharrimûne mâ harramallâhu ve rasûluhû ve lâ yedînûne dînel haggı minellezîne ûtul kitâbe hattâ yuğtul cizyete ay yediv vehum sâğırûn.

9.29 - Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve âhiret gününe inanmayan, Allâh'ın ve Elçisinin harâm kıldığını harâm saymayan ve gerçek dini din edinmeyen kimselerle, küçül(üp boyun eğ)erek elleriyle cizye verecekleri zamana kadar savaşın.

 rtfSndPly*9.30*
(٩-٣٠)
9.30*************
وَقَالَتِ الْيَهُودُ عُزَيْرٌ ابْنُ اللّٰهِ وَقَالَتِ النَّصَارَى الْمَسٖيحُ ابْنُ اللّٰهِ ذٰلِكَ قَوْلُهُمْ بِاَفْوَاهِهِمْ يُضَاهِؤُنَ قَوْلَ الَّذٖينَ كَفَرُوا مِنْ قَبْلُ قَاتَلَهُمُ اللّٰهُ اَنّٰى يُؤْفَكُونَ

9.30 - Ve gâletil yehûdu uzeyrunibnullâhi ve gâletin nasâral mesîhubnullâh, zâlike gavluhum biefvâhihim, yudâhiûne gavlellezîne keferû min gabl, gâtelehumullâhu ennâ yué'fekûn.

9.30 - Yahûdiler: "Uzeyr, Allâh'ın oğludur." dediler. Hıristiyanlar da: "Mesih Allâh'ın oğludur." dediler. Bu, onların ağızlariyle geveledikleri sözleridir. (Sözlerini), önceden inkâr etmiş(olan müşrik)lerin sözlerine benzetiyorlar. Allâh onları kahretsin, nasıl da (haktan bâtıla) çevriliyorlar!?

 rtfSndPly*9.31*
(٩-٣١)
9.31*************
اِتَّخَذُوا اَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ اَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللّٰهِ وَالْمَسٖيحَ ابْنَ مَرْيَمَ وَمَا اُمِرُوا اِلَّا لِيَعْبُدُوا اِلٰهًا وَاحِدًا لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ سُبْحَانَهُ عَمَّا يُشْرِكُونَ

9.31 - İttehazû ahbârahum ve ruhbânehum erbâbem min dûnillâhi vel mesîhabne meryem, ve mâ umirû illâ liyağbudû ilâhev vâhıdâ, lâ ilâhe illâ hû, subhânehû ammâ yuşrikûn.

9.31 - Hahamlarını ve rahiplerini Allah'tan ayrı rabler edindiler, Meryem oğlu Mesih'i de öyle. Oysa kendilerine yalnız tek Tanrı olan Allah'a ibâdet etmeleri emredilmişti. O'ndan başka tanrı yoktur. O, onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir.

 rtfSndPly*9.32*
(٩-٣٢)
9.32*************
يُرٖيدُونَ اَنْ يُطْفِؤُا نُورَ اللّٰهِ بِاَفْوَاهِهِمْ وَيَاْبَى اللّٰهُ اِلَّا اَنْ يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ

9.32 - Yurîdûne ey yutfiû nûrallâhi biefvâhihim ve yeé'ballâhu illâ ey yutimme nûrahû ve lev kerihel kâfirûn.

9.32 - Allâh'ın nurunu ağızlariyle söndürmek istiyorlar. Halbuki, kâfirler hoşlanmasa da Allâh, mutlaka nurunu tamamlamak ister, (bundan başka bir şeye râzı olmaz).

 rtfSndPly*9.33*
(٩-٣٣)
9.33*************
هُوَ الَّذٖى اَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدٰى وَدٖينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدّٖينِ كُلِّهٖ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

9.33 - Huvellezî ersele rasûlehû bil hudâ ve dînil haggı liyuzhirahû aled dîni kullihî ve lev kerihel muşrikûn.

9.33 - O, Elçisini hidâyetle ve hak dinle gönderdi ki (Allah'a) ortak koşanlar hoşlanmasa da o (hak di)ni, bütün din(ler)in üstüne çıkarsın.

 rtfSndPly*9.34*
(٩-٣٤)
9.34*************
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا اِنَّ كَثٖيرًا مِنَ الْاَحْبَارِ وَالرُّهْبَانِ لَيَاْكُلُونَ اَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَيَصُدُّونَ عَنْ سَبٖيلِ اللّٰهِ وَالَّذٖينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا يُنْفِقُونَهَا فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذَابٍ اَلٖيمٍ

9.34 - Yâ eyyuhellezîne âmenû inne kesîram minel ahbâri verruhbâni leyeé'kulûne emvâlen nâsi bil bâtıli ve yesuddûne an sebîlillâh, vellezîne yeknizûnez zehebe vel fiddate ve lâ yunfigûnehâ fî sebîlillâhi febeşşirhum biazâbin elîm.

9.34 - Ey inananlar, hahamlardan ve rahiplerden birçoğu, insanların mallarını haksızlıkla yerler ve (insanları) Allâh yolundan çevirirler. Altın ve gümüşü yığıp da onları Allâh yolunda harcamayanlar var ya, işte onlara acı bir azâbı müjdele!

 rtfSndPly*9.35*
(٩-٣٥)
9.35*************
يَوْمَ يُحْمٰى عَلَيْهَا فٖى نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوٰى بِهَا جِبَاهُهُمْ وَجُنُوبُهُمْ وَظُهُورُهُمْ هٰذَا مَا كَنَزْتُمْ لِاَنْفُسِكُمْ فَذُوقُوا مَا كُنْتُمْ تَكْنِزُونَ

9.35 - Yevme yuhmâ aleyhâ fî nâri cehenneme fetukvâ bihâ cibâhuhum ve cunûbuhum ve zuhûruhum, hâzâ mâ keneztum lienfusikum fezûgû mâ kuntum teknizûn.

9.35 - O gün cehennem ateşinde bunların üzeri ısıtılı(p pullanı)r; bunlarla, onların alınları, yanları ve sırtları dağlanır: "İşte nefisleriniz için yığdıklarınız, yığdıklarınızı tadın!" (denilir).

 rtfSndPly*9.36*
(٩-٣٦)
9.36*************
اِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللّٰهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فٖى كِتَابِ اللّٰهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَ مِنْهَا اَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذٰلِكَ الدّٖينُ الْقَيِّمُ فَلَا تَظْلِمُوا فٖيهِنَّ اَنْفُسَكُمْ وَقَاتِلُوا الْمُشْرِكٖينَ كاٰفَّةً كَمَا يُقَاتِلُونَكُمْ كاٰفَّةً وَاعْلَمُوا اَنَّ اللّٰهَ مَعَ الْمُتَّقٖينَ

9.36 - İnne ıddeteş şuhûri ındallâhisnâ aşera şehran fî kitâbillâhi yevme halegas semâvâti vel arda minhâ erbeatun hurum, zâliked dînul gayyimu felâ tazlimû fîhinne enfusekum ve gâtilul muşrikîne kâffeten kemâ yugâtilûnekum kâffeh, vağlemû ennallâhe meal muttegîn.

9.36 - Gökleri ve yeri yarattığı gündeki yazısına göre Allâh'ın katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü harâm(ay)lardır. İşte doğru din budur. O aylar içinde (konulmuş yasağı çiğneyerek) kendinize zulmetmeyin ve (Allah'a) ortak koşanlar nasıl sizinle topyekûn savaşıyorlarsa, siz de onlarla topyekûn savaşın ve bilin ki Allâh korunanlarla beraberdir.

 rtfSndPly*9.37*
(٩-٣٧)
9.37*************
اِنَّمَا النَّسٖیءُ زِيَادَةٌ فِى الْكُفْرِ يُضَلُّ بِهِ الَّذٖينَ كَفَرُوا يُحِلُّونَهُ عَامًا وَيُحَرِّمُونَهُ عَامًا لِيُوَاطِؤُا عِدَّةَ مَا حَرَّمَ اللّٰهُ فَيُحِلُّوا مَا حَرَّمَ اللّٰهُ زُيِّنَ لَهُمْ سُوءُ اَعْمَالِهِمْ وَاللّٰهُ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الْكَافِرٖينَ

9.37 - İnnemen nesîu ziyâdetun fil kufri yudallu bihillezîne keferû yuhıllûnehû âmev ve yuharrimûnehû âmel liyuvâtıû ıddete mâ harramallâhu feyuhıllû mâ harramallâh, zuyyine lehum sûu ağmalihim, vallâhu lâ yehdil gavmel kâfirîn.

9.37 - (Harâm ayını) ertelemek, küfürde daha ileri gitmektir. İnkâr edenler, onunla saptırılır. O(harâm ayı)nı bir yıl helâl sayarlar, bir yıl harâm sayarlar ki, Allâh'ın harâm kıldığının sayısını denk getirip, Allâh'ın harâm kıldığını helâl yapsınlar. Yaptıkları işin kötülüğü, kendilerine süslü gösterildi. Allâh, kâfirler toplumuna yol göstermez.

 rtfSndPly*9.38*
(٩-٣٨)
9.38*************
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا مَا لَكُمْ اِذَا قٖيلَ لَكُمُ انْفِرُوا فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ اثَّاقَلْتُمْ اِلَى الْاَرْضِ اَرَضٖيتُمْ بِالْحَيٰوةِ الدُّنْيَا مِنَ الْاٰخِرَةِ فَمَا مَتَاعُ الْحَيٰوةِ الدُّنْيَا فِى الْاٰخِرَةِ اِلَّا قَلٖيلٌ

9.38 - Yâ eyyuhellezîne âmenû mâ lekum izâ gîle lekumunfirû fî sebîlillâhis sâgaltum ilel ard, eradîtum bil hayâtid dunyâ minel âhırah, femâ metâul hayâtid dunyâ fil âhırati illâ galîl.

9.38 - Ey inananlar, size ne oldu ki: "Allâh yolunda topluca savaşa çıkın!" dendiği zaman yere çakılıp kaldınız? âhirettense dünyâ hayâtına mı râzı oldunuz? Ama dünyâ hayâtının geçimi, âhiretin yanında pek azdır.

 rtfSndPly*9.39*
(٩-٣٩)
9.39*************
اِلَّا تَنْفِرُوا يُعَذِّبْكُمْ عَذَابًا اَلٖيمًا وَيَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ وَلَا تَضُرُّوهُ شَيْپًا وَاللّٰهُ عَلٰى كُلِّ شَیْءٍ قَدٖيرٌ

9.39 - İllâ tenfirû yuazzibkum azâben elîmev ve yestebdil gavmen ğayrakum ve lâ tedurrûhu şey'â, vallâhu alâ kulli şey'in gadîr.

9.39 - Eğer topluca (savaşa) çıkmazsanız, (Allâh) size acı (bir şekilde) azâbeder ve yerinize sizden başka bir topluluk getirir, O'na hiçbir zarar veremezsiniz, Allâh herşeyi yapabilendir.

 rtfSndPly*9.40*
(٩-٤٠)
9.40*************
اِلَّا تَنْصُرُوهُ فَقَدْ نَصَرَهُ اللّٰهُ اِذْ اَخْرَجَهُ الَّذٖينَ كَفَرُوا ثَانِىَ اثْنَيْنِ اِذْ هُمَا فِى الْغَارِ اِذْ يَقُولُ لِصَاحِبِهٖ لَا تَحْزَنْ اِنَّ اللّٰهَ مَعَنَا فَاَنْزَلَ اللّٰهُ سَكٖينَتَهُ عَلَيْهِ وَاَيَّدَهُ بِجُنُودٍ لَمْ تَرَوْهَا وَجَعَلَ كَلِمَةَ الَّذٖينَ كَفَرُوا السُّفْلٰى وَكَلِمَةُ اللّٰهِ هِىَ الْعُلْيَا وَاللّٰهُ عَزٖيزٌ حَكٖيمٌ

9.40 - İllâ tensurûhu fegad nasarahullâhu iz ahracehullezîne keferû sâniyesneyni iz humâ fil ğâri iz yegûlu lisâhıbihi lâ tahzen innallâhe meanâ, feenzelallâhu sekînetehû aleyhi ve eyyedehû bicunûdil lem teravha ve ceale kelimetellezîne keferus suflâ, ve kelimetullâhi hiyel ulyâ, vallâhu azîzun hakîm.

9.40 - Eğer siz o(Hak elçisi)ne yardım etmezseniz, iyi bilin ki, Allâh ona yardım etmişti: Hani yalnız iki kişiden biri olduğu halde, inkâr edenler kendisini (Mekke'den) çıkardıkları sırada ikisi mağarada iken arkadaşına "Üzülme, Allâh bizimle beraberdir!" diyordu. (İşte o zaman) Allâh (ona yardım etti) onun üzerine sekine(huzûr ve güven duygu)sunu indirdi ve onu, sizin görmediğiniz askerlerle destekledi; inanmayanların sözünü alçattı. Yüce olan, yalnız Allâh'ın sözüdür. Allâh dâimâ üstündür, hüküm ve hikmet sâhibidir.

 rtfSndPly*9.41*
(٩-٤١)
9.41*************
اِنْفِرُوا خِفَافًا وَثِقَالًا وَجَاهِدُوا بِاَمْوَالِكُمْ وَاَنْفُسِكُمْ فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ ذٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ اِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ

9.41 - İnfirû hıfâfev ve sigâlev ve câhidû biemvalikum ve enfusikum fî sebîlillâh, zâlikum hayrul lekum in kuntum tağlemûn.

9.41 - Gerek hafif, gerek ağır olarak savaşa çıkın, mallarınızla ve canlarınızla Allâh yolunda cihâd edin. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.

 rtfSndPly*9.42*
(٩-٤٢)
9.42*************
لَوْ كَانَ عَرَضًا قَرٖيبًا وَسَفَرًا قَاصِدًا لَاتَّبَعُوكَ وَلٰكِنْ بَعُدَتْ عَلَيْهِمُ الشُّقَّةُ وَسَيَحْلِفُونَ بِاللّٰهِ لَوِ اسْتَطَعْنَا لَخَرَجْنَا مَعَكُمْ يُهْلِكُونَ اَنْفُسَهُمْ وَاللّٰهُ يَعْلَمُ اِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ

9.42 - Lev kâne aradan garîbev ve seferan gâsıdel lettebeûke ve lâkim beudet aleyhimuş şuggah, ve seyahlifûne billâhi levistetağnâ leharacnâ meakum, yuhlikûne enfusehum, vallâhu yağlemu innehum lekâzibûn.

9.42 - Yakın bir dünyâ menfaati ve orta bir yolculuk olsaydı (savaşa katılmayan o münafıklar), elbette sana tâbi olurlardı. Fakat güç aşılacak mesafe, kendilerine uzak geldi. Bir de "Gücümüz yetseydi, sizinle beraber çıkardık!"diye Allah'a yemin edecekler. Boşuna kendilerini mahvediyorlar. Allâh, onların yalancı olduklarını biliyor.

 rtfSndPly*9.43*
(٩-٤٣)
9.43*************
عَفَا اللّٰهُ عَنْكَ لِمَ اَذِنْتَ لَهُمْ حَتّٰى يَتَبَيَّنَ لَكَ الَّذٖينَ صَدَقُوا وَتَعْلَمَ الْكَاذِبٖينَ

9.43 - Afallâhu ank, lime ezinte lehum hattâ yetebeyyene lekellezîne sadegû ve tağlemel kâzibîn.

9.43 - Allâh seni affetsin; doğru söyleyenler sana iyice belli olup, yalan söyleyenleri bilmezden önce niçin onlara izin verdin?

 rtfSndPly*9.44*
(٩-٤٤)
9.44*************
لَا يَسْتَاْذِنُكَ الَّذٖينَ يُؤْمِنُونَ بِاللّٰهِ وَالْيَوْمِ الْاٰخِرِ اَنْ يُجَاهِدُوا بِاَمْوَالِهِمْ وَاَنْفُسِهِمْ وَاللّٰهُ عَلٖيمٌ بِالْمُتَّقٖينَ

9.44 - Lâ yesteé'zinukellezîne yué'minûne billâhi vel yevmil âhıri ey yucâhidû biemvâlihim ve enfusihim, vallâhu alîmum bil muttegîn.

9.44 - Allah'a ve âhiret gününe inananlar; mallariyle, canlariyle, cihâd etmek(ten geri kalmaları) için senden izin istemezler. Allâh, korunanları bilir.

 rtfSndPly*9.45*
(٩-٤٥)
9.45*************
اِنَّمَا يَسْتَاْذِنُكَ الَّذٖينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِاللّٰهِ وَالْيَوْمِ الْاٰخِرِ وَارْتَابَتْ قُلُوبُهُمْ فَهُمْ فٖى رَيْبِهِمْ يَتَرَدَّدُونَ

9.45 - İnnemâ yesteé'zinukellezîne lâ yué'minûne billâhi vel yevmil âhıri vertâbet gulûbuhum fehum fî raybihim yeteraddedûn.

9.45 - Ancak Allah'a ve âhiret gününe inanmayan, kalbleri kuşkuya düşmüş ve şüpheleri içinde bocalayıp duranlar, (geri kalmak için) senden izin isterler.

 rtfSndPly*9.46*
(٩-٤٦)
9.46*************
وَلَوْ اَرَادُوا الْخُرُوجَ لَاَعَدُّوا لَهُ عُدَّةً وَلٰكِنْ كَرِهَ اللّٰهُ انْبِعَاثَهُمْ فَثَبَّطَهُمْ وَقٖيلَ اقْعُدُوا مَعَ الْقَاعِدٖينَ

9.46 - Ve lev erâdul hurûce leeaddû lehû uddetev ve lâkin kerihallâhumbiâsehum fesebbetahum ve gîleg'udû meal gâıdîn.

9.46 - Eğer (cihâda) çıkmak isteselerdi, onun için bir hazırlık yaparladı. Fakat Allâh, onların davranışlarından hoşlanmadığı için onları durdurdu: "Oturan(kadın ve çocuk)larla beraber oturun!" denildi.

 rtfSndPly*9.47*
(٩-٤٧)
9.47*************
لَوْ خَرَجُوا فٖيكُمْ مَا زَادُوكُمْ اِلَّا خَبَالًا وَلَااَوْضَعُوا خِلَالَكُمْ يَبْغُونَكُمُ الْفِتْنَةَ وَفٖيكُمْ سَمَّاعُونَ لَهُمْ وَاللّٰهُ عَلٖيمٌ بِالظَّالِمٖينَ

9.47 - Lev haracû fîkum mâ zâdûkum illâ habâlev ve le evdaû hılâlekum yebğûnekumul fitneh, ve fîkum semmâûne lehum, vallâhu alîmum biz zâlimîn.

9.47 - Sizin içinizde (sefere) çıkmış olsalardı, size bozgunculuktan başka bir katkıları olmazdı. Sizi birbirinize düşürmek için hemen aranıza sokulurlardı, içinizde de onlara kulak verenler vardı. Allâh zâlimleri bilir.

 rtfSndPly*9.48*
(٩-٤٨)
9.48*************
لَقَدِ ابْتَغَوُا الْفِتْنَةَ مِنْ قَبْلُ وَقَلَّبُوا لَكَ الْاُمُورَ حَتّٰى جَاءَ الْحَقُّ وَظَهَرَ اَمْرُ اللّٰهِ وَهُمْ كَارِهُونَ

9.48 - Legadibteğavul fitnete min gablu ve gallebû lekel umûra hattâ câel haggu ve zahera emrullâhi vehum kârihûn.

9.48 - (Onlar) önceden de fitne çıkarmak istediler ve sana nice işleri ters çevirdiler. Nihâyet hak geldi, onlar istemedikleri halde Allâh'ın emri galebe çaldı.

 rtfSndPly*9.49*
(٩-٤٩)
9.49*************
وَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ ائْذَنْ لٖى وَلَا تَفْتِنّٖى اَلَا فِى الْفِتْنَةِ سَقَطُوا وَاِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحٖيطَةٌ بِالْكَافِرٖينَ

9.49 - Ve minhum mey yegûlué'zel lî ve lâ teftinnî, elâ fil fitneti segatû, ve inne cehenneme lemuhîtatum bil kâfirîn.

9.49 - İçlerinden öylesi var ki: "Bana izin ver, beni fitneye düşürme" der. İyi bilin ki, onlar zaten fitneye düşmüşlerdir. Cehennem de kâfirleri kuşatacaktır.

 rtfSndPly*9.50*
(٩-٥٠)
9.50*************
اِنْ تُصِبْكَ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَاِنْ تُصِبْكَ مُصٖيبَةٌ يَقُولُوا قَدْ اَخَذْنَا اَمْرَنَا مِنْ قَبْلُ وَيَتَوَلَّوْا وَهُمْ فَرِحُونَ

9.50 - İn tusıbke hasenetun tesué'hum, ve in tusıbke musîbetuy yegûlû gad ehaznâ emranâ min gablu ve yetevellev vehum ferihûn.

9.50 - Sana bir iyilik ulaşsa (bu,) onların hoşuna gitmez ve eğer sana bir kötülük ulaşsa: "Biz önceden (sefere katılmamakla) başımızın çaresine bakmışız" derler, sevinerek döner(gider)ler.

 rtfSndPly*9.51*
(٩-٥١)
9.51*************
قُلْ لَنْ يُصٖيبَنَا اِلَّا مَا كَتَبَ اللّٰهُ لَنَا هُوَ مَوْلٰینَا وَعَلَى اللّٰهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

9.51 - Gul ley yusîbenâ illâ mâ keteballâhu lenâ, huve mevlânâ, ve alallâhi felyetevekkelil mué'minûn.

9.51 - De ki: "Allâh, bizim için ne yazmış (ne takdir etmiş) ise ancak o, bize ulaşır, bizim sâhibimiz O'dur. İnananlar Allah'a dayansınlar."

 rtfSndPly*9.52*
(٩-٥٢)
9.52*************
قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنَا اِلَّا اِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ وَنَحْنُ نَتَرَبَّصُ بِكُمْ اَنْ يُصٖيبَكُمُ اللّٰهُ بِعَذَابٍ مِنْ عِنْدِهٖ اَوْ بِاَيْدٖينَا فَتَرَبَّصُوا اِنَّا مَعَكُمْ مُتَرَبِّصُونَ

9.52 - Gul hel terabbesûne binâ illâ ıhdel husneyeyn, ve nahnu neterabbesu bikum ey yusîbekumullâhu biazâbim min ındihî ev bieydînâ feterabbesû innâ meakum muterabbisûn.

9.52 - De ki: "Bize yalnız iki iyilikten (ya gâzilik veya şehidlikten) birini gözetmiyor musunuz? Ama biz, Allâh'ın size ya kendi tarafından veya bizim ellerimizle bir azâb ulaştırmasını gözetiyoruz. Haydi gözetin, biz de sizinle beraber gözetenleriz."

 rtfSndPly*9.53*
(٩-٥٣)
9.53*************
قُلْ اَنْفِقُوا طَوْعًا اَوْ كَرْهًا لَنْ يُتَقَبَّلَ مِنْكُمْ اِنَّكُمْ كُنْتُمْ قَوْمًا فَاسِقٖينَ

9.53 - Gul enfigû tav'an ev kerhel ley yutegabbele minkum, innekum kuntum gavmen fâsigîn.

9.53 - De ki: "İster gönüllü, ister gönülsüz sadaka verin: sizden kabul edilmeyecektir. Çünkü siz yoldan çıkan bir kavimsiniz!"

 rtfSndPly*9.54*
(٩-٥٤)
9.54*************
وَمَا مَنَعَهُمْ اَنْ تُقْبَلَ مِنْهُمْ نَفَقَاتُهُمْ اِلَّا اَنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللّٰهِ وَبِرَسُولِهٖ وَلَا يَاْتُونَ الصَّلٰوةَ اِلَّا وَهُمْ كُسَالٰى وَلَا يُنْفِقُونَ اِلَّا وَهُمْ كَارِهُونَ

9.54 - Ve mâ meneahum en tugbele minhum nefegâtuhum illâ ennehum keferû billâhi ve birasûlihî ve lâ yeé'tûnes salâte illâ vehum kusâlâ ve lâ yunfigûne illâ vehum kârihûn.

9.54 - Sadakalarının kabul edilmesine engel olan sadece şudur: Onlar Allah'a ve elçisine karşı nankörlük ettiler; namaza da üşene üşene gelirler ve istemeye istemeye sadaka verirler.

 rtfSndPly*9.55*
(٩-٥٥)
9.55*************
فَلَا تُعْجِبْكَ اَمْوَالُهُمْ وَلَا اَوْلَادُهُمْ اِنَّمَا يُرٖيدُ اللّٰهُ لِيُعَذِّبَهُمْ بِهَا فِى الْحَيٰوةِ الدُّنْيَا وَتَزْهَقَ اَنْفُسُهُمْ وَهُمْ كَافِرُونَ

9.55 - Felâ tuğcibke emvâluhum ve lâ evlâduhum, innemâ yurîdullâhu liyuazzibehum bihâ fil hayâtid dunyâ ve tezhega enfusuhum ve hum kâfirûn.

9.55 - Onların ne malları, ne de evlâdları seni imrendirmesin. Allâh bunlarla onlara dünyâ hayâtında azâbetmeyi ve kâfir olarak canlarının çıkmasını istiyor.

 rtfSndPly*9.56*
(٩-٥٦)
9.56*************
وَيَحْلِفُونَ بِاللّٰهِ اِنَّهُمْ لَمِنْكُمْ وَمَا هُمْ مِنْكُمْ وَلٰكِنَّهُمْ قَوْمٌ يَفْرَقُونَ

9.56 - Ve yahlifûne billâhi innehum leminkum, ve ma hum minkum ve lâkinnehum gavmuy yefragûn.

9.56 - Sizden olduklarına Allah'a yemin ediyorlar. Oysa onlar sizden değiller, fakat onlar korkak bir topluluktur.

 rtfSndPly*9.57*
(٩-٥٧)
9.57*************
لَوْ يَجِدُونَ مَلْجَاً اَوْ مَغَارَاتٍ اَوْ مُدَّخَلًا لَوَلَّوْا اِلَيْهِ وَهُمْ يَجْمَحُونَ

9.57 - Lev yecidûne melceen ev meğârâtin ev muddehalel levellev ileyhi vehum yecmehûn.

9.57 - Eğer (sizden korunmak için) sığınacak bir yer, yahut (barınacak) mağaralar, ya da sokulacak bir delik bulsalardı, hemen oraya doğru koşarlardı.

 rtfSndPly*9.58*
(٩-٥٨)
9.58*************
وَمِنْهُمْ مَنْ يَلْمِزُكَ فِى الصَّدَقَاتِ فَاِنْ اُعْطُوا مِنْهَا رَضُوا وَاِنْ لَمْ يُعْطَوْا مِنْهَا اِذَا هُمْ يَسْخَطُونَ

9.58 - Ve minhum mey yelmizuke fis sadegât, fein uğtû minhâ radû ve il lem yuğtav minhâ izâ hum yeshatûn.

9.58 - Onlardan kimi de sadakalar(ın bölüştürülmesi hususun)da sana dil uzatır. Eğer o sadakalardan kendilerine pay verilse hoşlanırlar, onlardan kendilerine pay verilmezse hemen kızarlar.

 rtfSndPly*9.59*
(٩-٥٩)
9.59*************
وَلَوْ اَنَّهُمْ رَضُوا مَا اٰتٰیهُمُ اللّٰهُ وَرَسُولُهُ وَقَالُوا حَسْبُنَا اللّٰهُ سَيُؤْتٖينَا اللّٰهُ مِنْ فَضْلِهٖ وَرَسُولُهُ اِنَّا اِلَى اللّٰهِ رَاغِبُونَ

9.59 - Ve lev ennehum radû mâ âtâhumullâhu ve rasûluhû ve gâlû hasbunallâhu seyué'tînallâhu min fadlihî ve rasûluhû innâ ilallâhi râğıbûn.

9.59 - (Ne olur) onlar, Allâh'ın ve Elçisinin kendilerine verdiğine râzı olup: "Allâh bize yeter, yakında Allâh da bize bol lutfundan verecek, Elçisi de; biz sadece Allah'a rağbet ederiz (yalnız O'ndan umarız)." deselerdi!

 rtfSndPly*9.60*
(٩-٦٠)
9.60*************
اِنَّمَا الصَّدَقَاتُ لِلْفُقَرَاءِ وَالْمَسَاكٖينِ وَالْعَامِلٖينَ عَلَيْهَا وَالْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ وَفِى الرِّقَابِ وَالْغَارِمٖينَ وَفٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ وَابْنِ السَّبٖيلِ فَرٖيضَةً مِنَ اللّٰهِ وَاللّٰهُ عَلٖيمٌ حَكٖيمٌ

9.60 - İnnemes sadegâtu lilfugarâi vel mesâkîni vel âmilîne aleyhâ vel muellefeti gulûbuhum ve fir rigâbi vel ğârimîne ve fî sebîlillâhi vebnis sebîl, ferîdatem minallâh, vallâhu alîmun hakîm.

9.60 - Sadakalar, (zekâtlar) Allah'tan bir farz olarak ancak fakirlere, düşkünlere, onlar üzerinde çalışan (zekât toplayan) memurlara, kalbleri (İslâm'a) ısındırılacak olanlara, kölelik altında bulunanlara, borçlulara, Allâh yoluna ve yolcuya mahsustur (toplanan zekât, ancak bu sayılanlara verilir). Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.

 rtfSndPly*9.61*
(٩-٦١)
9.61*************
وَمِنْهُمُ الَّذٖينَ يُؤْذُونَ النَّبِىَّ وَيَقُولُونَ هُوَ اُذُنٌ قُلْ اُذُنُ خَيْرٍ لَكُمْ يُؤْمِنُ بِاللّٰهِ وَيُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنٖينَ وَرَحْمَةٌ لِلَّذٖينَ اٰمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذٖينَ يُؤْذُونَ رَسُولَ اللّٰهِ لَهُمْ عَذَابٌ اَلٖيمٌ

9.61 - Ve minhumullezîne yué'zûnen nebiyye ve yegûlûne huve uzun, gul uzunu hayril lekum yué'minu billâhi ve yué'minu lilmué'minîne ve rahmetul lillezîne âmenû minkum, vellezîne yué'zûne rasûlallâhi lehum azâbun elîm.

9.61 - İçlerinden bazıları da Peygamberi incitirler: "O, (her söyleneni dinleyen) bir kulaktır." derler. De ki: "(O), sizin için hayır kulağıdır. Allah'a inanır, mü'minlere inanır. Sizden inananlar için de (O), bir rahmettir, Allâh'ın Elçisini incitenlere acı bir azâb vardır."

 rtfSndPly*9.62*
(٩-٦٢)
9.62*************
يَحْلِفُونَ بِاللّٰهِ لَكُمْ لِيُرْضُوكُمْ وَاللّٰهُ وَرَسُولُهُ اَحَقُّ اَنْ يُرْضُوهُ اِنْ كَانُوا مُؤْمِنٖينَ

9.62 - Yahlifûne billâhi lekum liyurdûkum, vallâhu ve rasûluhû ehaggu ey yurdûhu in kânû mué'minîn.

9.62 - Gönlünüzü hoş etmek için size (gelip) Allah'a yemin ederler. Halbuki inanmış olsalardı, Allâh'ı ve Resulünü hoşnud etmeleri daha uygundu.

 rtfSndPly*9.63*
(٩-٦٣)
9.63*************
اَلَمْ يَعْلَمُوا اَنَّهُ مَنْ يُحَادِدِ اللّٰهَ وَرَسُولَهُ فَاَنَّ لَهُ نَارَ جَهَنَّمَ خَالِدًا فٖيهَا ذٰلِكَ الْخِزْیُ الْعَظٖيمُ

9.63 - Elem yağlemû ennehû mey yuhâdidillâhe ve rasûlehû feenne lehû nâra cehenneme hâliden fihâ, zâlikel hızyul azîm.

9.63 - Bilmediler mi ki kim Allah'a ve Elçisine karşı koymağa kalkarsa onun için sürekli kalacağı cehennem ateşi vardır. İşte, büyük rezillik budur.

 rtfSndPly*9.64*
(٩-٦٤)
9.64*************
يَحْذَرُ الْمُنَافِقُونَ اَنْ تُنَزَّلَ عَلَيْهِمْ سُورَةٌ تُنَبِّئُهُمْ بِمَا فٖى قُلُوبِهِمْ قُلِ اسْتَهْزِٶُا اِنَّ اللّٰهَ مُخْرِجٌ مَا تَحْذَرُونَ

9.64 - Yahzerul munâfigûne en tunezzele aleyhim sûratun tunebbiuhum bimâ fî gulûbihim, gulistehziû, innallâhe muhricum mâ tahzerûn.

9.64 - Münafıklar, kendileri hakkında, kalblerinde bulunanı kendilerine haber verecek bir sûrenin indirileceğinden çekiniyorlar. De ki; "Siz alay edin, Allâh çekindiğiniz şeyi ortaya çıkaracaktır.

 rtfSndPly*9.65*
(٩-٦٥)
9.65*************
وَلَئِنْ سَاَلْتَهُمْ لَيَقُولُنَّ اِنَّمَا كُنَّا نَخُوضُ وَنَلْعَبُ قُلْ اَبِاللّٰهِ وَاٰيَاتِهٖ وَرَسُولِهٖ كُنْتُمْ تَسْتَهْزِٶُنَ

9.65 - Ve lein seeltehum leyegûlunne innemâ kunnâ nehûdu ve nel'ab, gul ebillâhi ve âyâtihî ve rasûlihî kuntum testehziûn.

9.65 - Eğer onlara sorsan: "Biz sadece lafa dalmış, şakalaşıyorduk!" derler. De ki: "Allâh ile, O'nun âyetleriyle ve O'nun Elçisi ile mi alay ediyordunuz?"

 rtfSndPly*9.66*
(٩-٦٦)
9.66*************
لَا تَعْتَذِرُوا قَدْ كَفَرْتُمْ بَعْدَ اٖيمَانِكُمْ اِنْ نَعْفُ عَنْ طَائِفَةٍ مِنْكُمْ نُعَذِّبْ طَائِفَةً بِاَنَّهُمْ كَانُوا مُجْرِمٖينَ

9.66 - Lâ tağtezirû gad kefertum bağde îmânikum, in nağfu an tâifetim minkum nuazzib tâifetem biennehum kânû mucrimîn.

9.66 - Hiç özür dilemeyin, siz inandıktan sonra inkâr ettiniz. Sizden bir kısmını affetsek bile suç işlediklerinden dolayı bir kısmına da azâb edeceğiz.

 rtfSndPly*9.67*
(٩-٦٧)
9.67*************
اَلْمُنَافِقُونَ وَالْمُنَافِقَاتُ بَعْضُهُمْ مِنْ بَعْضٍ يَاْمُرُونَ بِالْمُنْكَرِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمَعْرُوفِ وَيَقْبِضُونَ اَيْدِيَهُمْ نَسُوا اللّٰهَ فَنَسِيَهُمْ اِنَّ الْمُنَافِقٖينَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

9.67 - El munâfigûne vel munâfigâtu bağduhum mim bağd, yeé'murûne bil munkeri ve yenhevne anil mağrûfi ve yagbidûne eydiyehum, nesullâhe fenesiyehum, innel munâfigîne humul fâsigûn.

9.67 - Münafık erkekler ve münafık kadınlar birbirlerindendir. Kötülüğü emrederler, iyilikten meneder ve ellerini sıkı tutarlar. Allâh'ı unuttular, O da onları unuttu. Münafıklar; işte yoldan çıkanlar onlardır.

 rtfSndPly*9.68*
(٩-٦٨)
9.68*************
وَعَدَ اللّٰهُ الْمُنَافِقٖينَ وَالْمُنَافِقَاتِ وَالْكُفَّارَ نَارَ جَهَنَّمَ خَالِدٖينَ فٖيهَا هِىَ حَسْبُهُمْ وَلَعَنَهُمُ اللّٰهُ وَلَهُمْ عَذَابٌ مُقٖيمٌ

9.68 - Veadallâhul munâfigîne vel munâfigâti vel kuffâra nâra cehenneme hâlidîne fîhâ, hiye hasbuhum, ve leanehumullâh, ve lehum azâbum mugîm.

9.68 - Allâh münafık erkeklere ve münafık kadınlara ve kâfirlere içinde ebedi kalacakları cehennem ateşini va'detmiştir. O, onlara yeter. Allâh, onları la'netlemiştir. Onlar için sürekli bir azâb vardır.

 rtfSndPly*9.69*
(٩-٦٩)
9.69*************
كَالَّذٖينَ مِنْ قَبْلِكُمْ كَانُوا اَشَدَّ مِنْكُمْ قُوَّةً وَاَكْثَرَ اَمْوَالًا وَاَوْلَادًا فَاسْتَمْتَعُوا بِخَلَاقِهِمْ فَاسْتَمْتَعْتُمْ بِخَلَاقِكُمْ كَمَا اسْتَمْتَعَ الَّذٖينَ مِنْ قَبْلِكُمْ بِخَلَاقِهِمْ وَخُضْتُمْ كَالَّذٖى خَاضُوا اُولٰئِكَ حَبِطَتْ اَعْمَالُهُمْ فِى الدُّنْيَا وَالْاٰخِرَةِ وَاُولٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ

9.69 - Kellezîne min gablikum kânû eşedde minkum guvvetev ve eksera emvâlev ve evlâdâ, festemteû bihalâgıhim festemtağtum bihalâgıkum kemestemteallezîne min gablikum bihalâgıhim ve hudtum kellezî hâdû, ulâike habitat ağmâluhum fid dunyâ vel âhırah, ve ulâike humul hasirûn.

9.69 - (Siz de), sizden öncekiler gibi (yaptınız). Onlar kuvvetçe sizden daha yaman, mal ve evlâdça sizden daha çok idiler. Onlar, (dünyâ malından) kendi paylarına düşenle zevklerine baktılar, sizden öncekilerin, (dünyâdan) kendi paylarına düşenle zevklerine baktıkları gibi, siz de kendi payınıza düşenle zevkinize baktınız ve (bâtıla) dalanlar gibi siz de(bâtıla) daldınız. Onlar, eylemleri, dünyâ ve âhirette boşa gitmiş kimselerdir ve ziyana uğrayanlar da onlardır.

 rtfSndPly*9.70*
(٩-٧٠)
9.70*************
اَلَمْ يَاْتِهِمْ نَبَاُ الَّذٖينَ مِنْ قَبْلِهِمْ قَوْمِ نُوحٍ وَعَادٍ وَثَمُودَ وَقَوْمِ اِبْرٰهٖيمَ وَاَصْحَابِ مَدْيَنَ وَالْمُؤْتَفِكَاتِ اَتَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ فَمَا كَانَ اللّٰهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَلٰكِنْ كَانُوا اَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ

9.70 - Elem yeé'tihim nebeullezîne min gablihim gavmi nûhıv ve âdiv ve semûde ve gavmi ibrâhîme ve ashâbi medyene vel mué'tefikât, etethum rusuluhum bil beyyinât, femâ kânallâhu liyazlimehum ve lâkin kânû enfusehum yazlimûn.

9.70 - Onlara kendilerinden öncekilerin, Nûh, Âd, Semûd kavminin, İbrâhim kavminin, Medyen halkının ve başları üstüne ters dönen şehirlerin haberi gelmedi mi? Elçileri, onlara açık deliller getirmişti (Ama inanmadılar, bundan dolayı Allâh'ın gazabına uğradılar). Allâh onlara zulmediyor değildi, onlar kendi kendilerine zulmediyorlardı.

 rtfSndPly*9.71*
(٩-٧١)
9.71*************
وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ اَوْلِيَاءُ بَعْضٍ يَاْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيُقٖيمُونَ الصَّلٰوةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكٰوةَ وَيُطٖيعُونَ اللّٰهَ وَرَسُولَهُ اُولٰئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللّٰهُ اِنَّ اللّٰهَ عَزٖيزٌ حَكٖيمٌ

9.71 - Vel mué'minûne vel mué'minâtu bağduhum evliyâu bağd, yeé'murûne bil mağrûfi ve yenhevne anil munkeri ve yugîmûnes salâte ve yué'tûnez zekâte ve yutîûnallâhe ve rasûleh, ulâike seyerhamuhumullâh, innallâhe azîzun hakîm.

9.71 - İnanan erkekler ve inanan kadınlar, birbirlerinin velisidirler. İyiliği emrederler, kötülükten men'ederler, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah'a ve Elçisine itâ'at ederler. İşte onlara Allah rahmet edecektir. Allâh dâimâ üstündür, hüküm ve hikmet sâhibidir.

 rtfSndPly*9.72*
(٩-٧٢)
9.72*************
وَعَدَ اللّٰهُ الْمُؤْمِنٖينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرٖى مِنْ تَحْتِهَا الْاَنْهَارُ خَالِدٖينَ فٖيهَا وَمَسَاكِنَ طَيِّبَةً فٖى جَنَّاتِ عَدْنٍ وَرِضْوَانٌ مِنَ اللّٰهِ اَكْبَرُ ذٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظٖيمُ

9.72 - Veadallâhul mué'minîne vel mué'minâti cennâtin tecrî min tahtihel enhâru halidîne fîhâ ve mesâkine tayyibeten fî cennâti adn, ve rıdvânum minallâhi ekber, zâlike huvel fevzul azîm.

9.72 - Allâh inanan erkeklere ve inanan kadınlara, altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler va'detmiştir. Allâh'ın (onlardan) râzı olması ise hepsinden büyüktür. İşte büyük başarı budur.

 rtfSndPly*9.73*
(٩-٧٣)
9.73*************
يَا اَيُّهَا النَّبِىُّ جَاهِدِ الْكُفَّارَ وَالْمُنَافِقٖينَ وَاغْلُظْ عَلَيْهِمْ وَمَاْوٰيهُمْ جَهَنَّمُ وَبِئْسَ الْمَصٖيرُ

9.73 - Yâ eyyuhen nebiyyu câhidil kuffâra vel munâfigîne vağluz aleyhim, ve meé'vâhum cehennem, ve bié'sel masîr.

9.73 - Ey peygamber, kâfirlerle ve münafıklarla cihâd et, onlara sert davran; onların varacakları yer cehennemdir. Ne kötü bir gidiş yeridir o!

 rtfSndPly*9.74*
(٩-٧٤)
9.74*************
يَحْلِفُونَ بِاللّٰهِ مَا قَالُوا وَلَقَدْ قَالُوا كَلِمَةَ الْكُفْرِ وَكَفَرُوا بَعْدَ اِسْلَامِهِمْ وَهَمُّوا بِمَا لَمْ يَنَالُوا وَمَا نَقَمُوا اِلَّا اَنْ اَغْنَٰیهُمُ اللّٰهُ وَرَسُولُهُ مِنْ فَضْلِهٖ فَاِنْ يَتُوبُوا يَكُ خَيْرًا لَهُمْ وَاِنْ يَتَوَلَّوْا يُعَذِّبْهُمُ اللّٰهُ عَذَابًا اَلٖيمًا فِى الدُّنْيَا وَالْاٰخِرَةِ وَمَا لَهُمْ فِى الْاَرْضِ مِنْ وَلِىٍّ وَلَا نَصٖيرٍ

9.74 - Yahlifûne billâhi mâ gâlû, ve legad gâlû kelimetel kufri ve keferû bağde islâmihim ve hemmû bimâ lem yenâlû, ve mâ negamû illâ en ağnâhumullâhu ve rasûluhû min fadlih, feiy yetûbû yeku hayral lehum, ve iy yetevellev yuazzibhumullâhu azâben elîmen fid dunyâ vel âhırah, ve mâ lehum fil ardı miv veliyyiv ve lâ nasîr.

9.74 - (Senin aleyhinde söyledikleri yakışıksız sözleri) söylemediklerine Allah'a yemin ediyorlar. Halbuki o küfür sözünü söylediler, İslâm olduktan sonra inkâr ettiler, başaramadıkları bir şeye yeltendiler. Sırf Allâh ve Elçisi, Allâh'ın lutfiyle kendilerini zengin etti diye (şimdi) öc almağa kalktılar. (Allâh ve Elçisinin iyiliğine karşı böyle nankörlük ettiler.) Eğer tevbe ederlerse kendileri için daha iyi olur. Yok eğer (inkâr yoluna) dönerlerse Allâh onlara dünyâda da, âhirette de acı bir biçimde azâbedecektir. Yeryüzünde onların ne velisi, ne de yardımcısı vardır.

 rtfSndPly*9.75*
(٩-٧٥)
9.75*************
وَمِنْهُمْ مَنْ عَاهَدَ اللّٰهَ لَئِنْ اٰتٰینَا مِنْ فَضْلِهٖ لَنَصَّدَّقَنَّ وَلَنَكُونَنَّ مِنَ الصَّالِحٖينَ

9.75 - Ve minhum men âhedallâhe lein âtânâ min fadlihî lenessaddeganne ve lenekûnenne mines sâlihîn.

9.75 - Kimileri de: "Eğer Allâh, lutfundan bize verirse elbette sadaka vereceğiz ve yararlı insanlardan olacağız!" diye Allah'a and içtiler.

 rtfSndPly*9.76*
(٩-٧٦)
9.76*************
فَلَمَّا اٰتٰیهُمْ مِنْ فَضْلِهٖ بَخِلُوا بِهٖ وَتَوَلَّوْا وَهُمْ مُعْرِضُونَ

9.76 - Felemmâ âtâhum min fadlihî behılû bihî ve tevellev ve hum muğridûn.

9.76 - Ne zaman ki Allâh lutfundan onlara verdi, O'n(un verdiğin)e cimrilik ettiler ve yüz çevirerek (sözlerinden) döndüler.

 rtfSndPly*9.77*
(٩-٧٧)
9.77*************
فَاَعْقَبَهُمْ نِفَاقًا فٖى قُلُوبِهِمْ اِلٰى يَوْمِ يَلْقَوْنَهُ بِمَا اَخْلَفُوا اللّٰهَ مَا وَعَدُوهُ وَبِمَا كَانُوا يَكْذِبُونَ

9.77 - Feağgabehum nifâgan fî gulûbihim ilâ yevmi yelgavnehû bimâ ahlefullâhe ma veadûhu ve bimâ kânû yekzibûn.

9.77 - Kendisine verdikleri sözden döndüklerinden ve yalan söylediklerinden dolayı Allâh, kendisiyle karşılaşacakları güne kadar onların kalblerine iki yüzlülük sokmuştur.

 rtfSndPly*9.78*
(٩-٧٨)
9.78*************
اَلَمْ يَعْلَمُوا اَنَّ اللّٰهَ يَعْلَمُ سِرَّهُمْ وَنَجْوٰيهُمْ وَاَنَّ اللّٰهَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ

9.78 - Elem yağlemû ennallâhe yağlemu sirrahum ve necvâhum ve ennallâhe allâmul ğuyûb.

9.78 - Bilmediler mi ki Allâh, onların sırlarını ve gizli konuşmalarını bilir ve Allâh, gizlileri bilendir?

 rtfSndPly*9.79*
(٩-٧٩)
9.79*************
اَلَّذٖينَ يَلْمِزُونَ الْمُطَّوِّعٖينَ مِنَ الْمُؤْمِنٖينَ فِى الصَّدَقَاتِ وَالَّذٖينَ لَا يَجِدُونَ اِلَّا جُهْدَهُمْ فَيَسْخَرُونَ مِنْهُمْ سَخِرَ اللّٰهُ مِنْهُمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ اَلٖيمٌ

9.79 - Ellezîne yelmizûnel muttavviîne minel mué'minîne fis sadegâti vellezîne lâ yecidûne illâ cuhdehum feyesharûne minhum, sehırallâhu minhum ve lehum azâbun elîm.

9.79 - Sadakalar hususunda gönülden veren mü'minleri çekiştiren ve güçlerinin yettiğinden başkasını bulamayanlarla alay edenler yok mu, Allâh onlarla alay etmiştir. Onlar için acı bir azâb vardır.

 rtfSndPly*9.80*
(٩-٨٠)
9.80*************
اِسْتَغْفِرْ لَهُمْ اَوْ لَا تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ اِنْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ سَبْعٖينَ مَرَّةً فَلَنْ يَغْفِرَ اللّٰهُ لَهُمْ ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللّٰهِ وَرَسُولِهٖ وَاللّٰهُ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الْفَاسِقٖينَ

9.80 - İstağfir lehum ev lâ testağfir lehum, in testağfir lehum seb'îne merraten feley yağfirallâhu lehum, zâlike biennehum keferû billâhi ve rasûlih, vallâhu lâ yehdil gavmel fâsigîn.

9.80 - Onlar için ister af dile, ister dileme, onlar için yetmiş defa af dilesen, yine Allâh onları affetmez. Böyledir, çünkü onlar Allâh'ı ve Elçisini tanımadılar; Allâh, yoldan çıkan kavmi yola iletmez.

 rtfSndPly*9.81*
(٩-٨١)
9.81*************
فَرِحَ الْمُخَلَّفُونَ بِمَقْعَدِهِمْ خِلَافَ رَسُولِ اللّٰهِ وَكَرِهُوا اَنْ يُجَاهِدُوا بِاَمْوَالِهِمْ وَاَنْفُسِهِمْ فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ وَقَالُوا لَا تَنْفِرُوا فِى الْحَرِّ قُلْ نَارُ جَهَنَّمَ اَشَدُّ حَرًّا لَوْ كَانُوا يَفْقَهُونَ

9.81 - Ferihal muhallefûne bimag'adihim hılâfe rasûlillâhi ve kerihû ey yucâhidû biemvâlihim ve enfusihim fî sebîlillâhi ve gâlû lâ tenfirû fil harr, gul nâru cehenneme eşeddu harrâ, lev kânû yefgahûn.

9.81 - Allâh'ın Elçisinin arkasından oturmakla sevindiler, mallarıyle ve canlarıyle cihâdetmekten hoşlanmadılar: "Sıcakta sefere çıkmayın." dediler. De ki: "Cehennemin ateşi daha sıcaktır!" Keşke anlasalardı!

 rtfSndPly*9.82*
(٩-٨٢)
9.82*************
فَلْيَضْحَكُوا قَلٖيلًا وَلْيَبْكُوا كَثٖيرًا جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ

9.82 - Fel yadhakû galîlev vel yebkû kesîrâ, cezâem bimâ kânû yeksibûn.

9.82 - Artık kazandıkları işlere karşılık az gülsünler, çok ağlasınlar!

 rtfSndPly*9.83*
(٩-٨٣)
9.83*************
فَاِنْ رَجَعَكَ اللّٰهُ اِلٰى طَائِفَةٍ مِنْهُمْ فَاسْتَاْذَنُوكَ لِلْخُرُوجِ فَقُلْ لَنْ تَخْرُجُوا مَعِىَ اَبَدًا وَلَنْ تُقَاتِلُوا مَعِىَ عَدُوًّا اِنَّكُمْ رَضٖيتُمْ بِالْقُعُودِ اَوَّلَ مَرَّةٍ فَاقْعُدُوا مَعَ الْخَالِفٖينَ

9.83 - Feir raceakallâhu ilâ tâifetim minhum festeé'zenûke lilhurûci fegul len tahrucû meıye ebedev ve len tugâtilû meıye aduvvâ, innekum radîtum bil guûdi evvele merratin fag'udû meal hâlifîn.

9.83 - Eğer Allâh, seni onlardan bir topluluğun yanına döndürür de (onlar savaşa) çıkmak için senden izin isterlerse "Asla benimle çıkmayacaksınız, benimle beraber düşmanla savaşmayacaksınız. Siz ilk önce oturmağa râzı olmuştunuz. Öyle ise geri kalanlarla beraber oturun!"de.

 rtfSndPly*9.84*
(٩-٨٤)
9.84*************
وَلَا تُصَلِّ عَلٰى اَحَدٍ مِنْهُمْ مَاتَ اَبَدًا وَلَا تَقُمْ عَلٰى قَبْرِهٖ اِنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللّٰهِ وَرَسُولِهٖ وَمَاتُوا وَهُمْ فَاسِقُونَ

9.84 - Ve lâ tusalli alâ ehadim minhum mâte ebedev ve lâ tegum alâ gabrih, innehum keferû billâhi ve rasûlihî ve mâtû ve hum fâsigûn.

9.84 - Ve Onlardan ölen birinin üzerine asla namaz kılma, onun kabri başında durma. Çünkü onlar Allâh'ı ve Elçisini tanımadılar ve yoldan çıkmış olarak öldüler.

 rtfSndPly*9.85*
(٩-٨٥)
9.85*************
وَلَا تُعْجِبْكَ اَمْوَالُهُمْ وَاَوْلَادُهُمْ اِنَّمَا يُرٖيدُ اللّٰهُ اَنْ يُعَذِّبَهُمْ بِهَا فِى الدُّنْيَا وَتَزْهَقَ اَنْفُسُهُمْ وَهُمْ كَافِرُونَ

9.85 - Ve lâ tuğcibke emvâluhum ve evladuhum, innemâ yurîdullâhu ey yuazzibehum bihâ fid dunyâ ve tezhega enfusuhum ve hum kâfirûn.

9.85 - Onların malları ve evlâdları seni imrendirmesin; Allâh onlara dünyâda, bunlarla azâbetmeyi ve kâfir olarak canlarının çıkmasını istiyor.

 rtfSndPly*9.86*
(٩-٨٦)
9.86*************
وَاِذَا اُنْزِلَتْ سُورَةٌ اَنْ اٰمِنُوا بِاللّٰهِ وَجَاهِدُوا مَعَ رَسُولِهِ اسْتَاْذَنَكَ اُولُوا الطَّوْلِ مِنْهُمْ وَقَالُوا ذَرْنَا نَكُنْ مَعَ الْقَاعِدٖينَ

9.86 - Ve izâ unzilet sûratun en âminû billâhi ve câhidû mea rasûlihisteé'zeneke ulut tavli minhum ve gâlû zernâ nekum meal gâıdîn.

9.86 - Allah'a inanın, Elçisiyle beraber cihâdedin! diye bir sûre indirildiği zaman içlerinden servet sâhibi olanlar, senden izin istediler: "Bizi bırak, oturanlarla beraber oturalım." dediler.

 rtfSndPly*9.87*
(٩-٨٧)
9.87*************
رَضُوا بِاَنْ يَكُونُوا مَعَ الْخَوَالِفِ وَطُبِعَ عَلٰى قُلُوبِهِمْ فَهُمْ لَا يَفْقَهُونَ

9.87 - Radû biey yekûnû meal havâlifi ve tubia alâ gulûbihim fehum lâ yefgahûn.

9.87 - Geride kalan kadınlarla beraber olmağa râzı oldular, kalbleri mühürlendi, artık onlar anlamazlar.

 rtfSndPly*9.88*
(٩-٨٨)
9.88*************
لٰكِنِ الرَّسُولُ وَالَّذٖينَ اٰمَنُوا مَعَهُ جَاهَدُوا بِاَمْوَالِهِمْ وَاَنْفُسِهِمْ وَاُولٰئِكَ لَهُمُ الْخَيْرَاتُ وَاُولٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

9.88 - Lâkinir rasûlu vellezîne âmenû meahû câhedû biemvâlihim ve enfusihim, ve ulâike lehumul hayrât, ve ulâike humul muflihûn.

9.88 - Fakat Elçi ve onunla beraber inananlar, mallariyle, canlariyle cihâdettiler. İşte bütün hayırlar onlarındır ve işte başarıya erenler onlardır.

 rtfSndPly*9.89*
(٩-٨٩)
9.89*************
اَعَدَّ اللّٰهُ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرٖى مِنْ تَحْتِهَا الْاَنْهَارُ خَالِدٖينَ فٖيهَا ذٰلِكَ الْفَوْزُ الْعَظٖيمُ

9.89 - Eaddallâhu lehum cennâtin tecrî min tahtihel enhâru hâlidîne fîhâ, zâlikel fevzul azîm.

9.89 - Allâh, onlar için altlarından ırmaklar akan, içlerinde ebedi kalacakları cennetler hazırlamıştır. İşte büyük başarı budur.

 rtfSndPly*9.90*
(٩-٩٠)
9.90*************
وَجَاءَ الْمُعَذِّرُونَ مِنَ الْاَعْرَابِ لِيُؤْذَنَ لَهُمْ وَقَعَدَ الَّذٖينَ كَذَبُوا اللّٰهَ وَرَسُولَهُ سَيُصٖيبُ الَّذٖينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ عَذَابٌ اَلٖيمٌ

9.90 - Ve câel muazzirûne minel ağrâbi liyué'zene lehum ve gaadellezîne kezebullâhe ve rasûleh, seyusîbullezîne keferû minhum azâbun elîm.

9.90 - Özür bahane eden bedevi Araplar, kendilerin(in savaşa katılmamasın)a izin verilmesi için geldiler; Allah'a ve Elçisine yalan söyleyenler oturdular. Onlardan inkâr edenlere, acı bir azâb erişecektir.

 rtfSndPly*9.91*
(٩-٩١)
9.91*************
لَيْسَ عَلَى الضُّعَفَاءِ وَلَا عَلَى الْمَرْضٰى وَلَا عَلَى الَّذٖينَ لَا يَجِدُونَ مَا يُنْفِقُونَ حَرَجٌ اِذَا نَصَحُوا لِلّٰهِ وَرَسُولِهٖ مَا عَلَى الْمُحْسِنٖينَ مِنْ سَبٖيلٍ وَاللّٰهُ غَفُورٌ رَحٖيمٌ

9.91 - Leyse aled duafâi ve lâ alel merdâ ve lâ alellezîne lâ yecidûne mâ yunfigûne haracun izâ nesahû lillâhi ve rasûlih, mâ alel muhsinîne min sebîl, vallâhu ğafûrur rahîm.

9.91 - Zayıflara, hastalara, harcayacak bir şey bulamayanlara, Allâh ve Elçisi için öğüt verdikleri takdirde (sefere katılmamalarından ötürü) bir günâh yoktur. İyilik edenlerin aleyhine bir yol yoktur (onlar kınanmazlar). Allâh, bağışlayandır, esirgeyendir.

 rtfSndPly*9.92*
(٩-٩٢)
9.92*************
وَلَا عَلَى الَّذٖينَ اِذَا مَا اَتَوْكَ لِتَحْمِلَهُمْ قُلْتَ لَا اَجِدُ مَا اَحْمِلُكُمْ عَلَيْهِ تَوَلَّوْا وَاَعْيُنُهُمْ تَفٖيضُ مِنَ الدَّمْعِ حَزَنًا اَلَّا يَجِدُوا مَا يُنْفِقُونَ

9.92 - Ve lâ alellezîne izâ mâ etevke litahmilehum gulte lâ ecidu mâ ahmilukum aleyh, tevellev ve ağyunuhum tefîdu mined dem'ı hazenen ellâ yecidû mâ yunfigûn.

9.92 - Kendilerini (binek sağlayıp) bindirmen için sana geldikleri zaman, sen: "Sizi bindirecek bir şey bulamıyorum" deyince harcayacak bir şey bulamadıklarından dolayı üzüntüden gözlerinden yaş akarak dönen kimselerin aleyhine de (yol yoktur, Onlar da kınanmazlar).

 rtfSndPly*9.93*
(٩-٩٣)
9.93*************
اِنَّمَا السَّبٖيلُ عَلَى الَّذٖينَ يَسْتَاْذِنُونَكَ وَهُمْ اَغْنِيَاءُ رَضُوا بِاَنْ يَكُونُوا مَعَ الْخَوَالِفِ وَطَبَعَ اللّٰهُ عَلٰى قُلُوبِهِمْ فَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ

9.93 - İnnemes sebîlu alellezîne yesteé'zinûneke ve hum ağniyâé', radû biey yekûnû meal havâlifi ve tabeallâhu alâ gulûbihim fehum lâ yağlemûn.

9.93 - Ancak şu kimselerin kınanmasına yol vardır ki, zengin oldukları halde (geri kalmak için) senden izin isterler. Geri kalan kadınlarla beraber olmağa râzı oldular. Allâh da onların kalblerini mühürledi; artık onlar bilmezler.

 rtfSndPly*9.94*
(٩-٩٤)
9.94*************
يَعْتَذِرُونَ اِلَيْكُمْ اِذَا رَجَعْتُمْ اِلَيْهِمْ قُلْ لَا تَعْتَذِرُوا لَنْ نُؤْمِنَ لَكُمْ قَدْ نَبَّاَنَا اللّٰهُ مِنْ اَخْبَارِكُمْ وَسَيَرَى اللّٰهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ ثُمَّ تُرَدُّونَ اِلٰى عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ

9.94 - Yağtezirûne ileykum izâ racağtum ileyhim, gul lâ tağtezirû len nué'mine lekum gad nebbeenallâhu min ahbârikum, ve seyerallâhu amelekum ve rasûluhû summe turaddûne ilâ âlimil ğaybi veş şehâdeti feyunebbiukum bimâ kuntum tağmelûn.

9.94 - (Seferden) geri dönüp onların yanına geldiğiniz zaman sizden özür dilerler. De ki: "Hiç özür dilemeyin, size inanmayız! Allâh bize sizin haberlerinizden (bize karşı çevirdiğiniz entrikalardan) bazılarını bildirdi. Yaptığınızı Allâh da görecek, Elçisi de. Sonra görülmeyeni ve görüleni bilenin huzûruna döndürüleceksiniz, O size yaptıklarınızı haber verecek."

 rtfSndPly*9.95*
(٩-٩٥)
9.95*************
سَيَحْلِفُونَ بِاللّٰهِ لَكُمْ اِذَا انْقَلَبْتُمْ اِلَيْهِمْ لِتُعْرِضُوا عَنْهُمْ فَاَعْرِضُوا عَنْهُمْ اِنَّهُمْ رِجْسٌ وَمَاْوٰيهُمْ جَهَنَّمُ جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ

9.95 - Seyahlifûne billâhi lekum izengalebtum ileyhim lituğridû anhum, feağridû anhum, innehum ricsuv ve meé'vâhum cehennem, cezâem bimâ kânû yeksibûn.

9.95 - Siz yanlarına geldiğiniz zaman kendilerinden vazgeçesiniz diye Allah'a yemin edecekler. Onlardan vazgeçin, çünkü onlar murdardır. Kazandıkları işlerin cezâsı olarak varacakları yer de cehennemdir.

 rtfSndPly*9.96*
(٩-٩٦)
9.96*************
يَحْلِفُونَ لَكُمْ لِتَرْضَوْا عَنْهُمْ فَاِنْ تَرْضَوْا عَنْهُمْ فَاِنَّ اللّٰهَ لَا يَرْضٰى عَنِ الْقَوْمِ الْفَاسِقٖينَ

9.96 - Yahlifûne lekum literdav anhum, fein terdav anhum feinnallâhe lâ yerdâ anil gavmil fâsigîn.

9.96 - Size yemin ediyorlar ki kendilerinden râzı olasınız. Siz onlardan râzı olsanız bile Allâh, yoldan çıkan topluluktan râzı olmaz.

 rtfSndPly*9.97*
(٩-٩٧)
9.97*************
اَلْاَعْرَابُ اَشَدُّ كُفْرًا وَنِفَاقًا وَاَجْدَرُ اَلَّا يَعْلَمُوا حُدُودَ مَا اَنْزَلَ اللّٰهُ عَلٰى رَسُولِهٖ وَاللّٰهُ عَلٖيمٌ حَكٖيمٌ

9.97 - El ağrâbu eşeddu kufrav ve nifâgav ve ecderu ellâ yağlemû hudûde mâ enzelallâhu alâ rasûlih, vallâhu alîmun hakîm.

9.97 - Bedevi Araplar, küfür ve iki yüzlülükçe daha yaman ve Allâh'ın, Elçisine indirdiği şeylerin sınırlarını tanımamağa daha müsâittirler. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.

 rtfSndPly*9.98*
(٩-٩٨)
9.98*************
وَمِنَ الْاَعْرَابِ مَنْ يَتَّخِذُ مَا يُنْفِقُ مَغْرَمًا وَيَتَرَبَّصُ بِكُمُ الدَّوَائِرَ عَلَيْهِمْ دَائِرَةُ السَّوْءِ وَاللّٰهُ سَمٖيعٌ عَلٖيمٌ

9.98 - Ve minel ağrâbi mey yettehızu mâ yunfigu mağramev ve yeterabbesu bikumud devâir, aleyhim dâiratus sevé', vallâhu semîun alîm.

9.98 - Bedevi Araplardan kimi var ki, verdiğini angarya sayar ve sizin başınıza belâlar gelmesini gözetler. Kötü belâ onların başına gelsin. Allâh işitendir, bilendir.

 rtfSndPly*9.99*
(٩-٩٩)
9.99*************
وَمِنَ الْاَعْرَابِ مَنْ يُؤْمِنُ بِاللّٰهِ وَالْيَوْمِ الْاٰخِرِ وَيَتَّخِذُ مَا يُنْفِقُ قُرُبَاتٍ عِنْدَ اللّٰهِ وَصَلَوَاتِ الرَّسُولِ اَلَا اِنَّهَا قُرْبَةٌ لَهُمْ سَيُدْخِلُهُمُ اللّٰهُ فٖى رَحْمَتِهٖ اِنَّ اللّٰهَ غَفُورٌ رَحٖيمٌ

9.99 - Ve minel ağrâbi mey yué'minu billâhi vel yevmil âhıri ve yettehızu mâ yunfigu gurubâtin ındallâhi ve salevâtir rasûl, elâ innehâ gurbetul lehum, seyudhıluhumullâhu fî rahmetih, innallâhe ğafûrur rahîm.

9.99 - Bedevi Araplardan kimi de var ki Allah'a ve âhiret gününe inanır, verdiğini Allah'a yakın dereceler kazanmağa ve Elçinin du'âlarını almağa vesile sayar. Gerçekten o (verdikleri) kendileri için yakın dereceler(e vesile)dir. Allâh onları rahmetinin içine sokacaktır. Muhakkak ki Allâh bağışlayandır, esirgeyendir.

 rtfSndPly*9.100*
(٩-١٠٠)
9.100*************
وَالسَّابِقُونَ الْاَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرٖينَ وَالْاَنْصَارِ وَالَّذٖينَ اتَّبَعُوهُمْ بِاِحْسَانٍ رَضِىَ اللّٰهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ وَاَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرٖى تَحْتَهَا الْاَنْهَارُ خَالِدٖينَ فٖيهَا اَبَدًا ذٰلِكَ الْفَوْزُ الْعَظٖيمُ

9.100 - Ves sâbigûnel evvelûne minel muhâcirîne vel ensâri vellezînettebeûhum biıhsânir radıyallâhu anhum ve radû anhu ve eadde lehum cennâtin tecrî tahtehel enhâru hâlidîne fîhâ ebedâ, zâlikel fevzul azîm.

9.100 - Muhâcirlerden ve Ensârdan (İslâm'a girmekte) ilk öne geçenler ile bunlara güzelce tabi olanlar... Allâh onlardan râzı olmuştur, onlar da O'ndan râzı olmuşlardır. (Allâh) onlara, altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler hazırlamıştır. İşte büyük kurtuluş budur.



rtfSelectedTabRef*4*129*129*009.129*Tevbe 1-129*Tevbe 1-129*2*100*tumSure*rtfSelectedTabRef
 rtfBulunanSayi*29*rtfBulunanSayi
 rtfSndPly*9.101*

(٩-١٠١)
9.101*************
وَمِمَّنْ حَوْلَكُمْ مِنَ الْاَعْرَابِ مُنَافِقُونَ وَمِنْ اَهْلِ الْمَدٖينَةِ مَرَدُوا عَلَى النِّفَاقِ لَا تَعْلَمُهُمْ نَحْنُ نَعْلَمُهُمْ سَنُعَذِّبُهُمْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ يُرَدُّونَ اِلٰى عَذَابٍ عَظٖيمٍ

9.101 - Ve mimmen havlekum minel ağrâbi munâfigûn, ve min ehlil medîneti meradû alen nifâgı lâ tağlemuhum, nahnu nağlemuhum, senuazzibuhum merrateyni summe yuraddûne ilâ azâbin azîm.

9.101 - Çevrenizdeki bedevi Araplardan ve Medine halkından iki yüzlülüğe iyice alışmış münâfıklar vardır. Sen onları bilmezsin, onları biz biliriz. Onlara iki kere azâb edeceğiz, sonra da onlar, büyük azâba itileceklerdir.

 rtfSndPly*9.102*

(٩-١٠٢)
9.102*************
وَاٰخَرُونَ اعْتَرَفُوا بِذُنُوبِهِمْ خَلَطُوا عَمَلًا صَالِحًا وَاٰخَرَ سَيِّئًا عَسَى اللّٰهُ اَنْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ اِنَّ اللّٰهَ غَفُورٌ رَحٖيمٌ

9.102 - Ve âharûnağterafû bizunûbihim haletû amelen sâlihav ve âhara seyyiâ, asallâhu ey yetûbe aleyhim, innallâhe ğafûrur rahîm.

9.102 - Başka bir kısmı da günâhlarını itiraf ettiler, iyi işle kötü işi birbirine karıştırdılar. Belki Allâh, onların tevbesini kabul eder. Çünkü Allâh bağışlayandır, esirgeyendir.

 rtfSndPly*9.103*

(٩-١٠٣)
9.103*************
خُذْ مِنْ اَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكّٖيهِمْ بِهَا وَصَلِّ عَلَيْهِمْ اِنَّ صَلٰوتَكَ سَكَنٌ لَهُمْ وَاللّٰهُ سَمٖيعٌ عَلٖيمٌ

9.103 - Huz min emvâlihim sadegaten tutahhiruhum ve tuzekkîhim bihâ ve salli aleyhim, inne salâteke sekenul lehum, vallâhu semîun alîm.

9.103 - Onların mallarından, kendilerini temizleyeceğin, yücelteceğin bir sadaka al ve onlara du'â et; çünkü senin du'ân, onlara huzûr verir. Allâh işitendir, bilendir.

 rtfSndPly*9.104*

(٩-١٠٤)
9.104*************
اَلَمْ يَعْلَمُوا اَنَّ اللّٰهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهٖ وَيَاْخُذُ الصَّدَقَاتِ وَاَنَّ اللّٰهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحٖيمُ

9.104 - Elem yağlemû ennallâhe huve yagbelut tevbete an ıbâdihî ve yeé'huzus sadegâti ve ennallâhe huvet tevvabur rahîm.

9.104 - Bilmediler mi ki, kullarından tevbeyi kabul eden, sadakaları alan Allah'tır. Ve Allâh, tevbeyi çok kabul eden, çok esirgeyendir.

 rtfSndPly*9.105*

(٩-١٠٥)
9.105*************
وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللّٰهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ وَسَتُرَدُّونَ اِلٰى عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ

9.105 - Ve guliğmelû feseyerallâhu amelekum ve rasûluhû vel mué'minûn, ve seturaddûne ilâ âlimil ğaybi veş şehâdeti feyunebbiukum bimâ kuntum tağmelûn.

9.105 - De ki: "Yapın (yapacağınızı); yaptığınız işleri Allâh da görecek Elçisi de, mü'minler de. Sonra görülmeyeni ve görüleni bilen(Allâh)a döndürüleceksiniz. O size yaptıklarınızı bir bir haber verecek.

 rtfSndPly*9.106*

(٩-١٠٦)
9.106*************
وَاٰخَرُونَ مُرْجَوْنَ لِاَمْرِ اللّٰهِ اِمَّا يُعَذِّبُهُمْ وَاِمَّا يَتُوبُ عَلَيْهِمْ وَاللّٰهُ عَلٖيمٌ حَكٖيمٌ

9.106 - Ve âharûne murcevne liemrillâhi immâ yuazzibuhum ve immâ yetûbu aleyhim, vallâhu alîmun hakîm.

9.106 - Başka bir takımları da var ki Allâh'ın emrine bırakılmışlardır. (Allâh) ya onlara azâbeder, ya da onları affeder. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.

 rtfSndPly*9.107*

(٩-١٠٧)
9.107*************
وَالَّذٖينَ اتَّخَذُوا مَسْجِدًا ضِرَارًا وَكُفْرًا وَتَفْرٖيقًا بَيْنَ الْمُؤْمِنٖينَ وَاِرْصَادًا لِمَنْ حَارَبَ اللّٰهَ وَرَسُولَهُ مِنْ قَبْلُ وَلَيَحْلِفُنَّ اِنْ اَرَدْنَا اِلَّا الْحُسْنٰى وَاللّٰهُ يَشْهَدُ اِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ

9.107 - Vellezînettehazû mesciden dırârav ve kufrav ve tefrîgam beynel mué'minîne ve irsâdel limen hâraballâhe ve rasûlehû min gabl, ve leyahlifunne in eradnâ illel husnâ, vallâhu yeşhedu innehum lekâzibûn.

9.107 - (Seferden geri kalanlar arasında) Zarar vermek, nankörlük etmek, mü'minlerin arasını açmak ve önceden Allâh ve Elçisiyle savaşmış olan(adamın gelmesin)i gözetlemek için bir mescid yapanlar da var. "İyilikten başka bir niyetimiz yoktu" diye de yemin edecekler. Oysa Allâh onların yalan söylediklerine şâhittir.

 rtfSndPly*9.108*

(٩-١٠٨)
9.108*************
لَا تَقُمْ فٖيهِ اَبَدًا لَمَسْجِدٌ اُسِّسَ عَلَى التَّقْوٰى مِنْ اَوَّلِ يَوْمٍ اَحَقُّ اَنْ تَقُومَ فٖيهِ فٖيهِ رِجَالٌ يُحِبُّونَ اَنْ يَتَطَهَّرُوا وَاللّٰهُ يُحِبُّ الْمُطَّهِّرٖينَ

9.108 - Lâ tegum fîhi ebedâ, lemescidun ussise alet tagvâ min evveli yevmin ehaggu en tegûme fîh, fîhi ricâluy yuhıbbûne ey yetetahherû, vallâhu yuhıbbul muttahhirîn.

9.108 - Orada asla namaza durma, tâ ilk günden takvâ üzere kurulan mescid, elbette içinde namaza durmana daha uygundur. Onda temizlenmeyi seven erkekler vardır. Allâh da temizlenenleri sever.

 rtfSndPly*9.109*

(٩-١٠٩)
9.109*************
اَفَمَنْ اَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلٰى تَقْوٰى مِنَ اللّٰهِ وَرِضْوَانٍ خَيْرٌ اَمْ مَنْ اَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلٰى شَفَا جُرُفٍ هَارٍ فَانْهَارَ بِهٖ فٖى نَارِ جَهَنَّمَ وَاللّٰهُ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الظَّالِمٖينَ

9.109 - Efemen essese bunyânehû alâ tagvâ minallâhi ve rıdvânin hayrun em men essese bunyânehû alâ şefâcurufin hârin fenhâra bîhi fî nâri cehennem, vallâhu lâ yehdil gavmez zâlimîn.

9.109 - Yapısını, Allah'tan korku ve rızâ üzerine kuran mı hayırlıdır, yoksa yapısını bir yarın kenarına kurup onunla birlikte cehennem ateşine yuvarlanan mı? Allâh zâlimler topluluğunu doğru yola iletmez.

 rtfSndPly*9.110*

(٩-١١٠)
9.110*************
لَا يَزَالُ بُنْيَانُهُمُ الَّذٖى بَنَوْا رٖيبَةً فٖى قُلُوبِهِمْ اِلَّا اَنْ تَقَطَّعَ قُلُوبُهُمْ وَاللّٰهُ عَلٖيمٌ حَكٖيمٌ

9.110 - Lâ yezâlu bunyânuhumullezi benev rîbeten fî gulûbihim illâ en tegattaa gulûbuhum, vallâhu alîmun hakîm.

9.110 - Yaptıkları bina, kalbleri parçalanıncaya dek yüreklerinde bir kuşku olarak kalacaktır. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.

 rtfSndPly*9.111*

(٩-١١١)
9.111*************
اِنَّ اللّٰهَ اشْتَرٰى مِنَ الْمُؤْمِنٖينَ اَنْفُسَهُمْ وَاَمْوَالَهُمْ بِاَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ يُقَاتِلُونَ فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ فَيَقْتُلُونَ وَيُقْتَلُونَ وَعْدًا عَلَيْهِ حَقًّا فِى التَّوْرٰيةِ وَالْاِنْجٖيلِ وَالْقُرْاٰنِ وَمَنْ اَوْفٰى بِعَهْدِهٖ مِنَ اللّٰهِ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَيْعِكُمُ الَّذٖى بَايَعْتُمْ بِهٖ وَذٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظٖيمُ

9.111 - İnnallâheşterâ minel mué'minîne enfusehum ve emvâlehum bienne lehumul cenneh, yugâtilûne fî sebîlillâhi feyagtulûne ve yugtelûne vağden aleyhi haggan fit tevrâti vel incîli vel gur'ân, ve men evfâ biahdihî minallâhi festebşirû bibey'ıkumullezî bâyağtum bih, ve zâlike huvel fevzul azîm.

9.111 - Allah yolunda savaşıp düşmanları öldüren ve öldürülen müminlerin canlarını ve mallarını, Allah, cennet kendilerinin olmak karşılığında satın almıştır. onlara vaad olunan cennet hakdır ki, Tevrat'da, İncîl'de ve Kur'an'da sabittir. Allah'dan ziyade ahdine vefa eden kimdir? O halde, yaptığınız bu hayırlı alış-verişten dolayı sevinin. İşte bu, çok büyük saadettir.

 rtfSndPly*9.112*

(٩-١١٢)
9.112*************
اَلتَّائِبُونَ الْعَابِدُونَ الْحَامِدُونَ السَّائِحُونَ الرَّاكِعُونَ السَّاجِدُونَ الْاٰمِرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّاهُونَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَالْحَافِظُونَ لِحُدُودِ اللّٰهِ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنٖينَ

9.112 - Ettâibûnel âbidûnel hâmidûnes sâihûner râkiûnes sâcidûnel âmirûne bil mağrûfi vennâhûne anil munkeri vel hâfizûne lihudûdillâh, ve beşşiril mué'minîn.

9.112 - Tevbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, seyahat edenler, rükû edenler, secde edenler, iyiliği emredip kötülükten men'edenler ve Allâh'ın sınırlarını koruyanlar... İşte o mü'minleri müjdele (ne mutlu onlara)!

 rtfSndPly*9.113*

(٩-١١٣)
9.113*************
مَا كَانَ لِلنَّبِىِّ وَالَّذٖينَ اٰمَنُوا اَنْ يَسْتَغْفِرُوا لِلْمُشْرِكٖينَ وَلَوْ كَانُوا اُولٖى قُرْبٰى مِنْ بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُمْ اَنَّهُمْ اَصْحَابُ الْجَحٖيمِ

9.113 - Mâ kâne linnebiyyi vellezîne âmenû ey yestağfirû lilmuşrikîne velev kânû ulî gurbâ mim bağdi mâ tebeyyene lehum ennehum ashâbul cahîm.

9.113 - Akrabâ bile olsalar, cehennem halkı oldukları belli olduktan sonra (Allah'a) ortak koşanlar için mağfiret dilemek; ne peygamberin, ne de inananların yapacağı bir iş değildir.

 rtfSndPly*9.114*

(٩-١١٤)
9.114*************
وَمَا كَانَ اسْتِغْفَارُ اِبْرٰهٖيمَ لِاَبٖيهِ اِلَّا عَنْ مَوْعِدَةٍ وَعَدَهَا اِيَّاهُ فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ اَنَّهُ عَدُوٌّ لِلّٰهِ تَبَرَّاَ مِنْهُ اِنَّ اِبْرٰهٖيمَ لَاَوَّاهٌ حَلٖيمٌ

9.114 - Ve mâ kânestiğfâru ibrâhîme liebîhi illâ am mev'ıdetiv ve adehâ iyyâh, felemmâ tebeyyene lehû ennehû aduvvul lillâhi teberrae minh, inne ibrâhîme leevvâhun halîm.

9.114 - İbrâhim'in babası için mağfiret dilemesi, sadece ona verdiği bir sözden ötürü idi. Fakat onun, bir Allâh düşmanı olduğu, kendisine belli olunca ondan uzak durdu. Gerçekten İbrâhim, çok içli ve yumuşak huylu idi.

 rtfSndPly*9.115*

(٩-١١٥)
9.115*************
وَمَا كَانَ اللّٰهُ لِيُضِلَّ قَوْمًا بَعْدَ اِذْ هَدٰیهُمْ حَتّٰى يُبَيِّنَ لَهُمْ مَا يَتَّقُونَ اِنَّ اللّٰهَ بِكُلِّ شَیْءٍ عَلٖيمٌ

9.115 - Ve mâ kânallâhu liyudılle gavmem bağde iz hedâhum hattâ yubeyyine lehum mâ yettegûn, innallâhe bikulli şey'in alîm.

9.115 - Allâh, bir kavmi doğru yola ilettikten sonra, sakınmaları gereken şeyleri kendilerine açıklamadıkça onları saptıracak değildir. Allâh herşeyi bilendir.

 rtfSndPly*9.116*

(٩-١١٦)
9.116*************
اِنَّ اللّٰهَ لَهُ مُلْكُ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِ يُحْيٖ وَيُمٖيتُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللّٰهِ مِنْ وَلِىٍّ وَلَا نَصٖيرٍ

9.116 - İnnallâhe lehû mulkus semâvâti vel ard, yuhyî ve yumît, ve mâ lekum min dûnillâhi miv veliyyiv ve lâ nasîr.

9.116 - Göklerin ve yerin mülkü Allâh'ındır. Yaşatan, öldüren O'dur. Sizin Allah'tan başka bir dost ve yardımcınız yoktur.

 rtfSndPly*9.117*

(٩-١١٧)
9.117*************
لَقَدْ تَابَ اللّٰهُ عَلَى النَّبِىِّ وَالْمُهَاجِرٖينَ وَالْاَنْصَارِ الَّذٖينَ اتَّبَعُوهُ فٖى سَاعَةِ الْعُسْرَةِ مِنْ بَعْدِ مَا كَادَ يَزٖيغُ قُلُوبُ فَرٖيقٍ مِنْهُمْ ثُمَّ تَابَ عَلَيْهِمْ اِنَّهُ بِهِمْ رَؤُفٌ رَحٖيمٌ

9.117 - Legad tâballâhu alen nebiyyi vel muhâcirîne vel ensârillezînettebeûhu fî sâatil usrati mim bağdi mâ kâde yezîğu gulûbu ferîgım minhum summe tâbe aleyhim, innehû bihim raûfur rahîm.

9.117 - Andolsun Allâh, Peygamberi ve o güçlük sâ'atinde ona uyan Muhâcirleri ve Ensârı affetti. O zaman içlerinden bir kısmının kalbleri kaymağa yüz tutmuş iken yine de onların tevbesini kabul buyurdu. Çünkü O, onlara karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.

 rtfSndPly*9.118*

(٩-١١٨)
9.118*************
وَعَلَى الثَّلٰثَةِ الَّذٖينَ خُلِّفُوا حَتّٰى اِذَا ضَاقَتْ عَلَيْهِمُ الْاَرْضُ بِمَا رَحُبَتْ وَضَاقَتْ عَلَيْهِمْ اَنْفُسُهُمْ وَظَنُّوا اَنْ لَا مَلْجَاَ مِنَ اللّٰهِ اِلَّا اِلَيْهِ ثُمَّ تَابَ عَلَيْهِمْ لِيَتُوبُوا اِنَّ اللّٰهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحٖيمُ

9.118 - Ve ales selâsetillezîne hullifû, hattâ izâ dâgat aleyhimul ardu bimâ rahubet ve dâgat aleyhim enfusuhum ve zannû el lâ melcee minallâhi illâ ileyh, summe tâbe aleyhim liyetûbû, innallâhe huvet tevvâbur rahîm.

9.118 - Ve (seferden) geri bırakılan o üç kişinin de tevbesini kabul buyurdu. Bütün genişliğiyle beraber dünyâ başlarına dar gelmiş ve canları sıkıldıkça sıkılmış ve Allah'tan, yine kendisine sığınmaktan başka çare olmadığını anlamışlardı. Allâh onların tevbesini kabul buyurdu ki tevbe etsinler. Çünkü Allâh, tevbeyi çok kabul eden, çok esirgeyendir.

 rtfSndPly*9.119*

(٩-١١٩)
9.119*************
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا اتَّقُوا اللّٰهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقٖينَ

9.119 - Yâ eyyuhellezîne âmenuttegullâhe ve kûnû meas sâdigîn.

9.119 - Ey inananlar, Allah'tan korkun ve doğrularla beraber olun.

 rtfSndPly*9.120*

(٩-١٢٠)
9.120*************
مَا كَانَ لِاَهْلِ الْمَدٖينَةِ وَمَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْاَعْرَابِ اَنْ يَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللّٰهِ وَلَا يَرْغَبُوا بِاَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِهٖ ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ لَا يُصٖيبُهُمْ ظَمَاٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ وَلَا يَطَؤُنَ مَوْطِئًا يَغٖيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا اِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهٖ عَمَلٌ صَالِحٌ اِنَّ اللّٰهَ لَا يُضٖيعُ اَجْرَ الْمُحْسِنٖينَ

9.120 - Mâ kâne liehlil medîneti ve men havlehum minel ağrâbi ey yetehallefû ar rasûlillâhi ve lâ yerğabû bienfusihim an nefsih, zâlike biennehum lâ yusîbuhum zameuv ve lâ nesabuv ve lâ mahmesatun fî sebîlillâhi ve lâ yetaûne mevtıey yağîzul kuffâra ve lâ yenâlûne min aduvvin neylen illâ kutibe lehum bihî amelun sâlıh, innallâhe lâ yudîu ecral muhsinîn.

9.120 - Ne Medine halkının, ne de onların çevresinde bulunan bedevi Arapların, Allâh'ın Elçisinden geri kalmaları ve onun canından önce kendi canlarının kaygısına düşmeleri, onlara yakışmaz. Böyledir, çünkü Allâh yolunda uğrayacakları hiçbir susuzluk, yorgunluk, açlık; kâfirleri öfkelendirecek bir yeri çiğne(yip zaptet)meleri ve düşmana karşı bir başarı kazanmaları yoktur ki mutlaka bunlarla kendilerine iyi bir amel yazılmış olmasın. Allâh güzel davrananların ecrini zayi etmez.

 rtfSndPly*9.121*

(٩-١٢١)
9.121*************
وَلَا يُنْفِقُونَ نَفَقَةً صَغٖيرَةً وَلَا كَبٖيرَةً وَلَا يَقْطَعُونَ وَادِیًا اِلَّا كُتِبَ لَهُمْ لِيَجْزِيَهُمُ اللّٰهُ اَحْسَنَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ

9.121 - Ve lâ yunfigûne nefegaten sağîratev ve lâ kebîratev ve lâ yagtaûne vâdiyen illâ kutibe lehum liyecziyehumullâhu ahsene mâ kânû yağmelûn.

9.121 - Küçük, büyük bir masraf yapmaları, bir vâdiyi geçmeleri, mutlaka onların lehine yazılır ki Allâh onları, yaptıklarının en güzeliyle mükâfâtlandırsın.

 rtfSndPly*9.122*

(٩-١٢٢)
9.122*************
وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كاٰفَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِى الدّٖينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ اِذَا رَجَعُوا اِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ

9.122 - Ve mâ kânel mué'minûne liyenfirû kâffeh, felev lâ nefera min kulli firgatim minhum tâifetul liyetefeggahû fid dîni ve liyunzirû gavmehum izâ raceû ileyhim leallehum yahzerûn.

9.122 - İnsanların hepsi toptan sefere çıkacak değillerdi. Ama her kabileden bir cemâatin dini iyice öğrenmeleri ve dönüp kavimlerine geldiklerinde, sakınmaları umuduyla onları uyarmaları için sefere çıkmaları gerekmez miydi?

 rtfSndPly*9.123*

(٩-١٢٣)
9.123*************
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا قَاتِلُوا الَّذٖينَ يَلُونَكُمْ مِنَ الْكُفَّارِ وَلْيَجِدُوا فٖيكُمْ غِلْظَةً وَاعْلَمُوا اَنَّ اللّٰهَ مَعَ الْمُتَّقٖينَ

9.123 - Yâ eyyuhellezîne âmenû gâtilullezîne yelûnekum minel kuffâri vel yecidû fîkum ğılzah, vağlemû ennallâhe meal muttegîn.

9.123 - Ey inananlar, yakınınızda bulunan kâfirlerle savaşın, (onlar), sizde bir katılık bulsunlar. Bilin ki Allâh, korunanlarla beraberdir.

 rtfSndPly*9.124*

(٩-١٢٤)
9.124*************
وَاِذَا مَا اُنْزِلَتْ سُورَةٌ فَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ اَيُّكُمْ زَادَتْهُ هٰذِهٖ اٖيمَانًا فَاَمَّا الَّذٖينَ اٰمَنُوا فَزَادَتْهُمْ اٖيمَانًا وَهُمْ يَسْتَبْشِرُونَ

9.124 - Ve izâ mâ unzilet sûratun feminhum mey yegûlu eyyukum zâdethu hâzihî îmânâ, feemmellezîne âmenû fezâdethum îmânev vehum yestebşirûn.

9.124 - Ne zaman bir sûre indirilse onlardan kimi: "Bu, hanginizin imanını artırdı?" der. Bu, inananların imanını artırır, onlar sevinirler.

 rtfSndPly*9.125*

(٩-١٢٥)
9.125*************
وَاَمَّا الَّذٖينَ فٖى قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزَادَتْهُمْ رِجْسًا اِلٰى رِجْسِهِمْ وَمَاتُوا وَهُمْ كَافِرُونَ

9.125 - Ve emmellezîne fî gulûbihim meradun fezâdethum ricsen ilâ ricsihim ve mâtû ve hum kâfirûn.

9.125 - Fakat yüreklerinde hastalık olanlara gelince (bu), onların pisliklerine pislik katar. Ve onlar kâfir olarak ölürler.

 rtfSndPly*9.126*

(٩-١٢٦)
9.126*************
اَوَلَا يَرَوْنَ اَنَّهُمْ يُفْتَنُونَ فٖى كُلِّ عَامٍ مَرَّةً اَوْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ لَا يَتُوبُونَ وَلَا هُمْ يَذَّكَّرُونَ

9.126 - E ve lâ yeravne ennehum yuftenûne fî kulli âmim merraten ev merrateyni summe lâ yetûbûne ve lâ hum yezzekkerûn.

9.126 - Kendilerinin her yıl bir iki defa sınandıklarını görmüyorlar mı? Yine de tevbe etmiyor, öğüt almıyorlar.

 rtfSndPly*9.127*

(٩-١٢٧)
9.127*************
وَاِذَا مَا اُنْزِلَتْ سُورَةٌ نَظَرَ بَعْضُهُمْ اِلٰى بَعْضٍ هَلْ يَرٰیكُمْ مِنْ اَحَدٍ ثُمَّ انْصَرَفُوا صَرَفَ اللّٰهُ قُلُوبَهُمْ بِاَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَفْقَهُونَ

9.127 - Ve izâ mâ unzilet sûratun nazara bağduhum ila bağd, hel yerâkum min ehadin summensarafû, sarafallâhu gulûbehum biennehum gavmul lâ yefgahûn.

9.127 - Bir sûre indirildiği zaman: "Sizi birisi görüyor mu?" diye birbirine bakar, sonra sıvışırlar. Anlamaz bir topluluk oldukları için Allah onların kalblerini çevirmiştir.

 rtfSndPly*9.128*

(٩-١٢٨)
9.128*************
لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ اَنْفُسِكُمْ عَزٖيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرٖيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنٖينَ رَؤُفٌ رَحٖيمٌ

9.128 - Legad câekum rasûlum min enfusikum aziz, aleyhi mâ anittum harîsun aleykum bil mué'minîne raûfur rahîm.

9.128 - Andolsun, içinizden size öyle bir Elçi geldi ki sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir; size düşkün, mü'minlere şefkatli, merhametlidir.

 rtfSndPly*9.129*

(٩-١٢٩)
9.129*************
فَاِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِىَ اللّٰهُ لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظٖيمِ

9.129 - Fein tevellev fegul hasbiyallâhu lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm.

9.129 - Eğer yüz çevirirlerse de ki: "Allâh bana yeter! O'ndan başka tanrı yoktur. O'na dayandım, O büyük Arş'ın sâhibidir!"



399 yorum:

1 – 200 / 399   Yeni›   En yeni»
Adsız dedi ki...

٩-١)
بَرَاءَةٌ مِنَ اللّٰهِ وَرَسُولِهٖ اِلَى الَّذٖينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكٖينَ
9.1 - Berâetum minallâhi ve rasûlihî ilellezîne âhedtum minel muşrikîn.
S ATEŞ- Allâh ve Elçisinden, andlaşma yaptığınız müşriklere ihtârdır.

GİRİŞİ BİLE İNSANI TİTRETİYOR

Adsız dedi ki...

It's not my first time to pay a quick visit this site,
i am browsing this website dailly and obtain fastidious information from here everyday.


Here is my weblog: music firebrand commercials marketing tv spots

Adsız dedi ki...


(٩-٣١)
اِتَّخَذُوا اَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ اَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللّٰهِ وَالْمَسٖيحَ ابْنَ مَرْيَمَ وَمَا اُمِرُوا اِلَّا لِيَعْبُدُوا اِلٰهًا وَاحِدًا لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ سُبْحَانَهُ عَمَّا يُشْرِكُونَ

Nice piece of writing and nice urging commented at this place, I am
in fact enjoying by these.
9.31 - İttehazû ahbârahum ve ruhbânehum erbâbem min dûnillâhi vel mesîhabne meryem, ve mâ umirû illâ liyağbudû ilâhev vâhıdâ, lâ ilâhe illâ hû, subhânehû ammâ yuşrikûn.

9.31 - Hahamlarını ve rahiplerini Allah'tan ayrı rabler edindiler, Meryem oğlu Mesih'i de öyle. Oysa kendilerine yalnız tek Tanrı olan Allah'a ibâdet etmeleri emredilmişti. O'ndan başka tanrı yoktur. O, onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir.

FATİMA VALLEY dedi ki...

It's really a great and useful piece of info.
I am glad that you simply shared this useful info with us.
Please keep us informed like this. Thanks for sharing


(٩-٣١)
اِتَّخَذُوا اَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ اَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللّٰهِ وَالْمَسٖيحَ ابْنَ مَرْيَمَ وَمَا اُمِرُوا اِلَّا لِيَعْبُدُوا اِلٰهًا وَاحِدًا لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ سُبْحَانَهُ عَمَّا يُشْرِكُونَ


9.31 - İttehazû ahbârahum ve ruhbânehum erbâbem min dûnillâhi vel mesîhabne meryem, ve mâ umirû illâ liyağbudû ilâhev vâhıdâ, lâ ilâhe illâ hû, subhânehû ammâ yuşrikûn.

SÜLEMA GREY dedi ki...

Greetings! I've been following your site for some time now and finally got the bravery to go ahead Just wanted to say keep up the good work!



(٩-١٢٩)
فَاِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِىَ اللّٰهُ لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظٖيمِ

9.129 - Fein tevellev fegul hasbiyallâhu lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm.

9.129 - Eğer yüz çevirirlerse de ki: "Allâh bana yeter! O'ndan başka tanrı yoktur. O'na dayandım, O büyük Arş'ın sâhibidir!"

NESİME NATEM dedi ki...

I think this is one of the most significant information for me.
And i'm glad reading your article. But wanna remark on some general things, The site style is great, the articles is really nice
(٩-١٢٦)
اَوَلَا يَرَوْنَ اَنَّهُمْ يُفْتَنُونَ فٖى كُلِّ عَامٍ مَرَّةً اَوْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ لَا يَتُوبُونَ وَلَا هُمْ يَذَّكَّرُونَ

9.126 - E ve lâ yeravne ennehum yuftenûne fî kulli âmim merraten ev merrateyni summe lâ yetûbûne ve lâ hum yezzekkerûn.

9.126 - Kendilerinin her yıl bir iki defa sınandıklarını görmüyorlar mı? Yine de tevbe etmiyor, öğüt almıyorlar.

MARKIME dedi ki...

Hi i am MARKIME its my first time to commenting anyplace, when
i read this paragraph i thought i could also make comment due to this sensible
article.


(٩-١٢٩)
فَاِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِىَ اللّٰهُ لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظٖيمِ

9.129 - Fein tevellev fegul hasbiyallâhu lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm.

9.129 - Eğer yüz çevirirlerse de ki: "Allâh bana yeter! O'ndan başka tanrı yoktur. O'na dayandım, O büyük Arş'ın sâhibidir!"

MERYEM VANLI dedi ki...

(٩-٢٤)
قُلْ اِنْ كَانَ اٰبَاؤُكُمْ وَاَبْنَاؤُكُمْ وَاِخْوَانُكُمْ وَاَزْوَاجُكُمْ وَعَشٖيرَتُكُمْ وَاَمْوَالٌ اقْتَرَفْتُمُوهَا وَتِجَارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسَادَهَا وَمَسَاكِنُ تَرْضَوْنَهَا اَحَبَّ اِلَيْكُمْ مِنَ اللّٰهِ وَرَسُولِهٖ وَجِهَادٍ فٖى سَبٖيلِهٖ فَتَرَبَّصُوا حَتّٰى يَاْتِىَ اللّٰهُ بِاَمْرِهٖ وَاللّٰهُ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الْفَاسِقٖينَ

9.24 - Gul in kâne âbâukum ve ebnâukum ve ıhvânukum ve ezvâcukum ve aşîratukum ve emvâlunıgteraftumûhâ ve ticâratun tahşevne kesâdehâ ve mesâkinu terdavnehâ ehabbe ileykum minallâhi ve rasûlihî ve cihâdin fî sebîlihî feterabbesû hattâ yeé'tiyallâhu biemrih, vallâhu lâ yehdil gavmel fâsigîn.

9.24 - De ki: "Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabânız, kazandığınız mallar, düşmesinden korktuğunuz ticaret(iniz), hoşlandığınız konutlar, size Allah'tan, Elçisinden ve O'nun yolunda cihâdetmekten daha sevgili ise o halde Allâh emrini getirinceye kadar gözetleyin (başınıza gelecekleri göreceksiniz)! Allâh, yoldan çıkmış topluluğu (doğru) yola iletmez.

Adsız dedi ki...

I love reading a post that will make people think.
Also, thank you for permitting me to comment!
(٩-٢٣)
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا اٰبَاءَكُمْ وَاِخْوَانَكُمْ اَوْلِيَاءَ اِنِ اسْتَحَبُّوا الْكُفْرَ عَلَى الْاِيمَانِ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَاُولٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

9.23 - Yâ eyyuhellezîne âmenû lâ tettehızû âbâekum ve ıhvânekum evliyâe inistehabbul kufra alel îmân, ve mey yetevellehum minkum feulâike humuz zâlimûn.

9.23 - Ey inananlar, eğer imânâ karşı küfrü seviyorlarsa babalarınızı ve kardeşlerinizi veliler edinmeyin. Sizden kim onları veli tanır(dost tutar)sa işte zâlimler onlardır.

Adsız dedi ki...

Hi there, I log on to your blog like every week.
Your story-telling style is awesome, keep up the good work!


Here is my web site - online Music marketing Programs

Adsız dedi ki...

I will right away grasp your rss as I can not in finding your e-mail subscription link or newsletter service.
Do you have any? Kindly permit me realize in order that I could subscribe.
Thanks.

Feel free to surf to my web page; music marketing mike king - ,

Adsız dedi ki...

naturally like your web site however you need to check the spelling on quite a
few of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find
it very troublesome to tell the truth nevertheless I will certainly come again again.


my webpage :: music marketing in the new music economy ()

Adsız dedi ki...

What's up, always i used to check weblog posts here early in the
break of day, because i like to gain knowledge of more and
more.

my site :: music marketing tips self promotion ideas

Adsız dedi ki...

Good day! I just would like to offer you a huge thumbs up for your excellent information you've got right here on this post.
I will be returning to your site for more soon.

My web page ... independent music marketing strategies

Adsız dedi ki...

What a material of un-ambiguity and preserveness of valuable experience
on the topic of unpredicted feelings.

Feel free to visit my blog angry birds epic cheat tool

Adsız dedi ki...

Heya i am for the primary time here. I came across this board and I find It
really helpful & it helped me out much. I'm hoping to give one thing back and help others like you helped
me.

Take a look at my webpage; cheap web hosting + free domain registration

Adsız dedi ki...

I don't еven understaոd Һow I endeԀ up here, however I believed this publish used
to be great. I do not recoǥnise who you are however
certainly you aгe going to a well-known blogger if you aren't already.
Cheers!

my blog plst - new york city luxury real estate

Adsız dedi ki...

Pretty nice post. I simply stumbled upon your blog and wanted to mention that I've really loved browsing
your weblog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I'm
hoping you write once more very soon!

Here is my website - music marketing press promotion distribution and retail free pdf

Adsız dedi ki...

Hey, I personaly like tо skateboard. Reǥards for the uѕeful article.


Ϻy web site - Guide to the best cruiser skateboards

Adsız dedi ki...

Hey, Ԝhat is all Skateboard Tricks? Thanks agaіn foг a awesome read.


Feel free tο surf to mmy ƿage - what is a good Cruiser skateboard

Adsız dedi ki...

I really like what you guys tend to be up too. Such clever
work and reporting! Keep up the wonderful works guys I've incorporated you guys to my blogroll.


My web page :: music marketing strategies pdf

Adsız dedi ki...

Hoաdy! This post could nnot be written any bеtter!
Readinǥ through thɦis post гeminds me of my previous room mate!

He always kept talking ɑboսt this. I will forwarԀ this post to him.

Ϝairly cеrtain he wjll have a good read. Thanks for shaгing!



Check out my page :: seo techniques

Adsız dedi ki...

Wow, that's what I was seeking for, what a stuff!
present here at this web site, thanks admin of this web site.


Here is my web-site - internet bingo []

Adsız dedi ki...

Hiya, Beginning Skateboarding? Ƭhank you for a superb read.


Alsο visit my web blog :: what is a good cruiser skateboard

Adsız dedi ki...

It is not my first time to go to see this site, i am browsing this web site dailly and
obtain nice facts from here everyday.

My weblog :: best web hosting for small ecommerce

Adsız dedi ki...

Hi Dear, are you really visiting this site daily, if so afterward you will without doubt get pleasant know-how.


Also visit my web-site ... web hosting reviews 2012 pcmag

Adsız dedi ki...

Hi there! Quick question that's entirely off
topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
My blog looks weird when browsing from my iphone4.
I'm trying to find a template or plugin that might be able
to correct this problem. If you have any recommendations,
please share. With thanks!

Here is my web blog best web hosting small business reviews - -

Adsız dedi ki...

I don't know whether it's just me or if perhaps everybody else experiencing issues with your site.
It appears like some of the written text on your content
are running off the screen. Can someone else please comment and let
me know if this is happening to them too? This
could be a issue with my web browser because I've had this happen
previously. Thanks

Here is my webpage best web hosting reviews u.s. beef

Adsız dedi ki...

Having read this I thought it was rather informative. I appreciate you taking the time and effort to
put this short article together. I once again find myself spending way too much time both reading and commenting.
But so what, it was still worth it!

Here is my homepage; free web hosting reviews 2012

Adsız dedi ki...

continuously i used to read smaller articles which as well
clear their motive, and that is also happening with this piece of writing
which I am reading at this place.

Have a look at my weblog: Miracle Garcinia Cambogia fat burn (supersonicgames.net)

Adsız dedi ki...

Wow, this piece of writing is good, my younger sister is analyzing such things, therefore I am going to tell her.


Here is my weblog: hack angry birds epic

Adsız dedi ki...

Hi, doеs anʏone ҟnow aոy goоd websites ߋr stores tо get
skateboards. Τhank yyou for thаt superb post.

Ϻy site; best Plastic cruiser Skateboards

DESİREE ASHLEY dedi ki...

9 Tawba
ARABIC recitation of approx MEAL

(9-1)
براءة من الل ه ورسوله الى الذ ين عاهدتم من المشرك ين
9.1 - Berâet I'm âhedt to ilellezîn minallâh and rasûlihî muşrikîn cabochons.
Sa-Fire from Allah and His Messenger, you have made ​​treaties ihtâ are polytheists.

Read more »

DESİREE ASHLEY dedi ki...

9 Tawba
ARABIC recitation of approx MEAL

(9-1)
براءة من الل ه ورسوله الى الذ ين عاهدتم من المشرك ين
9.1 - Berâet I'm âhedt to ilellezîn minallâh and rasûlihî muşrikîn cabochons.
Sa-Fire from Allah and His Messenger, you have made ​​treaties ihtâ are polytheists.

Read more »

Adsız dedi ki...

Hi there! This article couldn't be written any better!
Looking through this post reminds me of my previous roommate!

He always kept preaching about this. I am going to forward this information to
him. Pretty sure he's going to have a very good read. Thanks for sharing!


my blog: wahl chrome pro vs wahl color pro

Adsız dedi ki...

Thanks for your personal marvelous posting! I certainly enjoyed reading
it, you might be a great author. I will be sure to bookmark
your blog and will come back in the foreseeable future.
I want to encourage you to definitely continue your great
job, have a nice day!

my homepage :: best Philips hair clippers

Adsız dedi ki...

Thanks for another wonderful post. Where else may just anyone get that kind
of info in such an ideal approach of writing?
I've a presentation next week, and I am on the look for such information.



My weblog - best Remington hair clippers

Adsız dedi ki...

It's an awesome paragraph designed for all the internet people; they will take advantage from it
I am sure.

Have a look at my web-site :: dog hair clippers

Adsız dedi ki...

Awesome blog! Do you have any hints for aspiring writers? I'm planning to start my own website soon but I'm a little
lost on everything. Would you advise starting with a
free platform like Wordpress or go for a paid option?
There are so many options out there that I'm totally overwhelmed ..
Any ideas? Cheers!

Here is my blog ... best barber clippers 2012

Adsız dedi ki...

Thanks very interesting blog!

Here is my web-site; best barber clippers 2012

Adsız dedi ki...

Wow, this article is good, my sister is analyzing such things, thus I am going to inform her.



my homepage :: best Wahl hair clippers

Adsız dedi ki...

I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up!
I'll go ahead and bookmark your website to come back later on.
Cheers

Feel free to surf to my web site buy clippers; ,

Adsız dedi ki...

Hi, I do think this is an excellent site. I stumbledupon it ;) I will revisit once again since i
have book marked it. Money and freedom is the best way to change, may
you be rich and continue to guide other people.


My web page; best professional hair clippers for barbers

Adsız dedi ki...

Wow, marvelous blog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
you made running a blog look easy. The total glance of your website is excellent, as well as the content material!



Check out my website: best Oster hair clippers

Adsız dedi ki...

Ӊello to all, how is everything, Ӏ think everyy one is gettіng moree
from this weeb ƿage, andd your views are plsasant
for new vіsitorѕ.

Also visit my web blopg :: best seo company

Adsız dedi ki...

Wonderful ɡoߋds from you, man. I've understand yօur stuuff previous to aոd you are just too magnificеnt.
I really like what you have acquired here, cеrtainly like wɦazt you are
stating and the way in whuich you sayy it. You make it entertaining and
you still take cагe of to keeρ it sеnsible. I can not wait
to read far moгe from you. Thiis is actually a great web site.


my web sit ... skin care ingredients

Adsız dedi ki...

Pгetty nice post. I jjust stumbled upon your weblog
and ԝished to say that І have truly enjjoyed bгowѕing your blоg posts.
After all I'll be subscribing to your fеed and I Һope you wrіte again very soon!


my web ρage - seo tools

Adsız dedi ki...

Ԍreat post. I am experiencing some of these issueѕ as well..



Feel free to surf tto mmy webpagе; International seo services

Adsız dedi ki...

Hey, What iis Ьetter skateboarding orr scootering?
Ҭhank ʏօu for the terrific read.

my blog post - best cruiser skateboard guide

Adsız dedi ki...

hey there and thank you for your info – I've definitely picked up something
new from right here. I did however expertise a few technical issues using this website,
as I experienced to reload the site a lot of times previous to I
could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is
OK? Not that I'm complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google
and can damage your high-quality score if ads and marketing with
Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and
can look out for a lot more of your respective fascinating content.

Ensure that you update this again soon.

My homepage ... top 10 best website hosting 2012

Adsız dedi ki...

Nice weblog right here! Additionally your site so much up fast!
What web host are you using? Can I get your associate link for your host?
I desire my site loaded up as fast as yours lol

Here is my homepage: hay day cheat ()

Adsız dedi ki...

Howdy juƶt wanted to give yoս a brief hеads up and lеt you know a few of the pictures aren't loading properly.

I'm not sure whү but I think its a linking issue.
I've tried it in two diffеrent wеb browsers and both show the sake
results.

Feel frese to visit my site seo article Marketing

Adsız dedi ki...

What i don't realize is in truth how you're no longer really a lot more smartly-liked than you might be right now.
You're very intelligent. You realize therefore considerably with regards to this topic, made me individually imagine it
from a lot of various angles. Its like women and men don't seem to be interested
unless it is something to accomplish with Girl gaga!
Your personal stuffs excellent. Always care for it up!

my web site :: itunes gift card generator

Adsız dedi ki...

Hey thеre,Ӏs hard to learn to skateboard?
Ɍegards foг the brilkliant post.

Feel free tօ surf to my web site: best cruiser skateboards brands;
http://cosplaythai.com/index.php?p=blogs/viewstory/61640,

Adsız dedi ki...

Excellent post. I certaіnly lօѵe this site.
Continue the good work!

Also visit mmy webpage ... weight loss programs

Adsız dedi ki...

If you wwаnt to increase your know-howjust keep
visiting this web siote and be updated with the
neweѕt neews update posteed hеre.

My weblog ... seo expert ()

Adsız dedi ki...

Ηeeya i am fooг the primary time here. I ccame acгoss this board
and I to fin It really helpfuyl & it helрed me out a lot.
I hope to provide something again аnd help otɦers like yoս helped me.


my Һomepage: best diet pills

Adsız dedi ki...

Hey, іm deciding to start skateboarding аnd imm loοking for a skateboard...
im thinking tҺe enuff neon logo skateboard. іs it any gօod ɑnd will it be suited foг street skateboarding?
Мany tnanks for a vеry goоd post.

Take a look at mу homepage - guide for the best cruiser skateboards

Adsız dedi ki...

Ηі i am kavіn, its my firѕt occasion to cօmmenting anyplace, when i
read this piece օf writing і thought i could also creɑte сomment due to this sensiЬle piece ߋf writing.


my homеpage ... seo. article writing

Adsız dedi ki...

Ӊi there I am so thrilleԀ I found your web site, I really found yyou by eгror, while I was searching on Google forr something else, Anyhow I am hedre
now andd would just like too say кudos for a
marveloսs post and a аll round enhtertaining blog (I also love the theme/design),
I don't have time to reаd thrߋugh it аll ɑt the moment but I have book-marked it and alsߋ added in үour RSS feedѕ,
so ɦen I have time I will bee back to reaԁ more,
Please do keeρ up the excelkent job.

Feel free to viswit my wеb-ѕite ... seo experts

Adsız dedi ki...

Hey I aam soo ɦappy I foսnd yߋur weblog, I really found
you by accidеnt, whilе I աas searсhing on Aol for something elsе, Νonetheless I am here noow annɗ would јust
llike to say kudos for a fantastic post and a all round exciting blօg (I also love
the theme/design), Ι don’t have tme to go through it аll at
the minute bbսt I havge bookmarked itt and also included your RSS feeds, so when I have time I will be Ьack
to read a lot mߋre, Ρlease do ƙeep up thе excellent
b.

Check out mmy bloǥ post: seo article writing ()

Adsız dedi ki...

Thanks for any other informative website.
The place else could I get that type of info written in such an ideal
means? I have a venture that I'm just now running on, and I've been at
the look out for such info.

my web site ... myspace music marketing services

Adsız dedi ki...

Greetings, Package skateboard eals ߋn Ebay? Τhank you for a very ցood
read.

Alsoo visit mʏ web site: what is a good Cruiser Skateboard

Adsız dedi ki...

Cuгrently it seems like Ԝordpress is thҺe Ƅest blogging platfkrm
out there right now. (from what I've read) Is that what you are usimg on your blog?


Also visit my bloɡ ƿost; seo consultant

Adsız dedi ki...

Hеllo, i оnly snowboard foг a season nevdr skateoard а hiցh schooler.
if i start skateboard noա will i geet better in snowboarding?.
Мany thаnks for the excellent read.

Alѕo visit mу website - best skateboard for cruising

Adsız dedi ki...

Greetіngs, ok sо i want to start skateboarding аnd i
want to find a sire օf skateboard tficks and shows you howw to do them?
and ɦelp?. Regaгds for that gоod article.

Here iѕ my website :: best size wheels cruiser skateboard

Adsız dedi ki...

Howdy, і wɑt too learn tο learn how to skateboard.
үοu think youtube vids will hеlp?. Ϻany thyanks for ɑ very goood article.


Check օut my blog: best trucks for cruiser skateboard

Adsız dedi ki...

It'ѕ very trouble-free too find outt anny topic on net as compared to books,
as I found this piece of writing at this site.

my webkog what Do Seo companies do

Adsız dedi ki...

Pгettʏ! Thiis has been a really wonderful article.

Thank you ffοr providing this informɑtion.

Feel free to surf to my web paǥe - engine оptimized
website - -

Adsız dedi ki...

I hope you have seen the light and there is no link in this article to any get rich quick
schemes, or sales pages with more make money offers just, common sense when you think about it.
This is very easy to do and again it will not cost you a single
penny. The affiliate markets and many other business markets work with the
simple principles of hard work.

Also visit my website ... how to make money online (rdlnk.co)

Adsız dedi ki...

Hi there! I'm at work surfing around your blog from my new iphone 4!
Just wanted to say I love reading through your blog and look
forward to all your posts! Carry on the excellent work!


Look into my blog; best web hosting control panel free

Adsız dedi ki...

Hi, Who madе skateboarding? Τhanks aǥain for tɦе superb post.


Feel free tօ surf tօ my webpage: santa cruz rasta

Adsız dedi ki...

Hі, I'm a beginner ɑt skateboarding and I ѕtill ɦave my
skateboard fгom Target butt աhenever I սse іt, I happen to fall օff and bleed.

Ιs my Taryet skateboard not durable еnough?SҺould Ӏ still use my Target skateboard?
Ηow can I pick the гight skateboard tɦat's not oveг $100 for a beginner liкe mе?
Alѕo, Һow ԁo I learn Һow to ԁο skateboard tricks, grind, etc?

Ҭhanks fоr helping!. my skateboard іs 8 in'. Thanks agajn fοr that beneficial article.


Stop ƅy my webpage ... What Is A Good Cruiser Skateboard

Adsız dedi ki...

Great post! We will be linking to this particularly great content
on our site. Keep up the great writing.

Visit my web-site ... search engine ranking optimization ()

Adsız dedi ki...

I got this web site from my buddy who informed me about this web page and at the
moment this time I am browsing this site and reading very informative articles or reviews at this place.


Look at my site :: http://premiumgarciniaextracts.org

Adsız dedi ki...

Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
you make blogging look easy. The overall look of your website is excellent, let alone the content!


Feel free to visit my web page: online music marketing plan

Adsız dedi ki...

I was ѡondering if you ever considered changing tɦe page layout of your blog?

Itts very well written; I love what yߋսve got to
saү. But maybe you could a little more in the wɑy of content so people could connect
with itt better. Youve gօt an ɑwful lot of text
forr only having 1 or 2 pictures. Maybe you cоuld space it out better?



Feel free to surf to my blog post ... search engine marketing servicces
()

Adsız dedi ki...

Thanks for ones marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you can be a great author.
I will ensure that I bookmark your blog and may come back
in the foreseeable future. I want to encourage you
continue your great work, have a nice afternoon!

Also visit my site Maine SEO

Adsız dedi ki...

Unqսestionably bеlieve thаt which yyou stated.
Your favorіte reason seemed to be օn the neet the easiest
thing to be awaгe of. I say to you, I certainly get
іrked while people consider worries tɦat they јust
do not know about. You managed to hit the nail upon the
top ɑs well as defined oսt the whole thing without hаving sude effect , people could take a
signal. Will prߋbably ƅe bɑck to get more. Thanks

Here is my webpage - surrey seo company

Adsız dedi ki...

What's up, after reading this amazing article i am also glad to share my know-how
here with mates.

Also visit my site - http://massivevitality.org/

Adsız dedi ki...

Hi everybody, here every person is sharing these experience,
thus it's fastidious to read this web site, and I used to pay a quick visit this blog all the
time.

Here is my blog; Garcinia total reviews - -

Adsız dedi ki...

It's really a great and helpful piece of info. I am happy that you shared this useful
information with us. Please stay us up to date like this.

Thank you for sharing.

Feel free to surf to my page HGH Pro and Power Precision

Adsız dedi ki...

Hi there i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace, when i read this paragraph i thought i could also create comment due to this sensible post.



Also visit my homepage Splendyr Instant Wrinkle Reducer

Adsız dedi ki...

Hello my family member! I want to say that this article is amazing, great written and include approximately all vital infos.
I would like to look more posts like this .

My web site; Power IGF All Natural [http://blog.renoberufe.de/]

Adsız dedi ki...

Thank yοu, I've just been sеarching for info approximately this suƄject for a long tіme and yours
is the beѕt I've came upon till now. Howeνer, what concerning the bottom line?

Are you sure concerning the source?

Also visit my webpage: weight loss juice cleanse

Adsız dedi ki...

Howdy, i only snowboard fοr a season neѵer skateboard а
high schooler. іf і start skateboard now will i gget betteг in snowboarding?.
Ɍegards for a helpful read.

Мy website; best cruiser skateboard for beginners

Adsız dedi ki...

Definitely believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the
web the easiest thing to be aware of. I say to you,
I definitely get annoyed while people consider worries that they plainly do not know
about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal.
Will probably be back to get more. Thanks

Feel free to surf to my webpage: Pure Garcinia

Adsız dedi ki...

Great post! We are linking to this great content on our site.
Keep up the great writing.

Feel free to visit my blog post ... how do you get ripped Muscles

Adsız dedi ki...

Terrific article! That is the type of information that are
meant to be shared around the net. Disgrace on the seek engines for not positioning
this publish higher! Come on over and consult with my website .

Thank you =)

Also visit my blog post garcinia cambogia diabetes

Adsız dedi ki...

Hi, I wish for to subscribe for this website to take newest
updates, so where can i do it please assist.

Feel free to surf to my webpage: Whatsapp hack

Adsız dedi ki...

As the admin of this web page is working, no question very
soon it will be well-known, due to its quality contents.


Feel free to surf to my blog best garcinia cambogia

Adsız dedi ki...

of course like your web site however you have to test the spelling on several of your
posts. A number of them are rife with spelling issues and I find
it very troublesome to inform the truth nevertheless I will definitely come back again.

Feel free to surf to my web-site bio health garcinia cambogia extract

Adsız dedi ki...

Hi there, always i used to check website posts here early
in the morning, because i like to find out more and more.


my site :: total body cleanse

Adsız dedi ki...

These are genuinely great ideas in on the topic of blogging.
You have touched some nice points here. Any way
keep up wrinting.

Feel free to surf to my blog - pure garcinia cambogia extract reviews ()

Adsız dedi ki...

Great blog here! Also your website loads up very fast!
What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
I wish my web site loaded up as fast as yours lol

Also visit my page nitric oxcide

Adsız dedi ki...

Nice post. I was checking continuously this weblog and I am impressed!
Very helpful info particularly the final section :) I deal
with such information a lot. I was looking for this particular information for a long time.

Thank you and good luck.

Feel free to surf to my web-site Elite Test 360 Review - http://www.daolcfirm.com/ -

Adsız dedi ki...

Hello, its nice article concerning media print, we all understand media is a fantastic source of information.

my page - Natural Garcinia cambogia Reviews

Adsız dedi ki...

An intriguing discussion is worth comment. I do believe that you should publish more on this issue, it might not be a taboo subject
but usually people don't speak about such topics. To the
next! Cheers!!

my web blog; lipo-13 and garcinia cambogia

Adsız dedi ki...

My brother suggested I might like this website.

He was once entirely right. This publish truly made my
day. You cann't believe simply how much time I had spent for this information! Thanks!


Here is my web-site ... http://naturalmaleenhancements.org (ellepr.socialmediapresskit.nl)

Adsız dedi ki...

I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice,
keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back later.
Cheers

Here is my blog post - goji berry health benefits

Adsız dedi ki...

Keep on writing, great job!

Also visit my web-site :: best anti aging treatment (http://teen-ship.com/groups/how-gain-a-beautiful-complexion-With-little-known-natural-skin-care-ingredients)

Adsız dedi ki...

I tend not to writee many commеnts, however i did a
few searching and wound up ɦere "9 TEVBE SURESİ".

And I do have a few queѕtions foг youu iif іt's allrigҺt.
Coսld it be simply mee or does it appear like a few
of the comments appear as if they are written by brain dead
folks? :-P And, if yoou are posting ɑt additіonal places, I'd like to keeƿ up with everything fresh
ʏou have to post. Couldd yoս make a list of all of all your
community pagеs like yor Faebook рage, twitter feеd, or linkedin profile?


My blog post - New Orleans Professional Top Seo Firms

Adsız dedi ki...

This article is truly a good one it assists new web people, who
are wishing in favor of blogging.

Here is my web-site: Garcinia cambogia pure select

Adsız dedi ki...

Write more, thats all I have to say. Literally, it seems
as though you relied on the video to make your point. You definitely know
what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your
weblog when you could be giving us something enlightening to read?


Also visit my web blog - Prolexin Review ()

Adsız dedi ki...

Hi my family member! I want to say that this post is amazing, nice written and come with almost all vital infos.
I would like to peer more posts like this .

Also visit my homepage ... best no supplement

Adsız dedi ki...

Thank you for another excellent article. The place else could anybody get that kind of info in such an ideal way of writing?

I have a presentation subsequent week, and
I'm at the search for such info.

Feel free to surf to my web site: Rev Test Reviews

Adsız dedi ki...

Good post. I learn something totally new and challenging on websites I
stumbleupon everyday. It will always be interesting to read through content from
other writers and use something from their web sites.


Also visit my web site Natural Male Enhancement

Adsız dedi ki...

I like it when folks get together and share opinions.
Great website, continue the good work!

my webpage - Luma Repair Review

Adsız dedi ki...

I'd like to thank you for the efforts you've put in penning this blog.
I really hope to see the same high-grade blog posts by you later on as well.
In truth, your creative writing abilities has inspired me
to get my very own site now ;)

My blog post: Ultra Pure Cleanse

Adsız dedi ki...

Coffee beans are considered as fresh up to 14 days after roasting.

If at the end of this article you feel like this product will suit your needs in losing weight, you should exercise extra care in only using 100% pure
GCBE as it is much safer compared to the other extracts which are
usually laced with additives. This reduces
the fat by increasing metabolism at a constant rate.



Feel free to visit my weblog - Garcinia HCA

Adsız dedi ki...

I was suggested this website by my cousin. I'm not
sure whether this post is written by him as nobody else know such
detailed about my problem. You are amazing! Thanks!

Here is my homepage; local seo; ,

Adsız dedi ki...

Pretty great post. I just stumbled upon your weblog
and wanted to say that I have really loved browsing your blog posts.
In any case I will be subscribing for your feed and I hope you write once
more very soon!

my homepage :: hghproreviews.com - -

Adsız dedi ki...

Hurrah, that's what I was seeking for, what a stuff!
present here at this weblog, thanks admin of this website.


Here is my web page Natural Cleanse And Natural Garcinia

Adsız dedi ki...

Hi everyone, it's my first pay a visit at this web page,
and article is really fruitful in favor of
me, keep up posting these articles or reviews.

Feel free to surf to my web page; XMR Muscle

Adsız dedi ki...

When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each
time a comment is added I get four e-mails
with the same comment. Is there any way you can remove me from that service?

Bless you!

Also visit my web page; http://naturalcleansereviews.com/ (http://helixteam.es/content/whats-greatest-lower-body-fat-eating-plan-program)

Adsız dedi ki...

Magnificent goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you're just too great.
I actually like what you've acquired here, really like what you're saying and
the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart.
I cant wait to read much more from you. This is really a wonderful
web site.

My blog post; Hgh Pro Supplements

Adsız dedi ki...

Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering which
blog platform are you using for this website?
I'm getting sick and tired of Wordpress because I've had problems
with hackers and I'm looking at options for another platform.
I would be great if you could point me in the direction of a good platform.


Here is my homepage: Order Superior Muscle X

Adsız dedi ki...

After I initially commented I seem to have clicked the
-Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever
a comment is added I get 4 emails with the exact same comment.
Perhaps there is a way you are able to remove me from that service?

Cheers!

Here is my website :: best Supplement for muscle Growth

Adsız dedi ki...

Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.
Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
I've been trying for a while but I never seem to get there!
Cheers

Feel free to visit my webpage; diet Plans (http://www.majormusiclook.com)

Adsız dedi ki...

Your style is very unique compared to other people
I've read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this blog.


my blog post :: hay day hack

Adsız dedi ki...

you are actually a excellent webmaster. The site loading speed is incredible.

It seems that you are doing any unique trick. Furthermore,
The contents are masterpiece. you've performed a wonderful task on this
matter!

Feel free to visit my web page - Beauty Blogs

Adsız dedi ki...

Hurrah, that's what I was searching for, what a material!
present here at this blog, thanks admin of this
web page.

Also visit my web-site :: Splendyr INstant wrinkle

Adsız dedi ki...

I am genuinely thankful to the holder of this web site who has shared this fantastic paragraph at at this time.


My web page: Max Muscle Lean

Adsız dedi ki...

Hello there, okay ѕo wɦen iim with my friends skatboarding ɗo yyou think
thеy աould be аble to tеll that my skateboadd ѡas frοm target?
Many thanks for the terrific post.

Μy page :: what is the beѕt crruiser Skateboards (http://rc-soft.com/)

Adsız dedi ki...

Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

A design like yours with a few simple adjustements would
really make my blog shine. Please let me know where
you got your design. Cheers

Check out my website - online vitamins (www.haratna.net)

Adsız dedi ki...

Hi there, I enjoy reading all of your post. I like
to write a little comment to support you.

my page - Online Home Careers Review

Adsız dedi ki...

People click on Ad - Sense ads when they want to know more about something that's a problem for them.

There are several things to track: which keywords are converting, and which ones are wasting you money, what
ads are performing well, and which are not, how your ads are doing at different
price bids, etc. The first step before bidding on any of these keywords
is to make your website relevant in the eyes of Google.

my blog - earn money with google

Adsız dedi ki...

I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?
Plz reply as I'm looking to design my own blog and would like to
know where u got this from. thanks

My blog post; Baca selengkapnya →

Adsız dedi ki...

What's up, I would like to subscribe for this webpage to
obtain most recent updates, so where can i do it please assist.


Stop by my weblog; natural garcinia cambogia reviews

Adsız dedi ki...

If you want to improve your experience simply keep visiting this
web site and be updated with the most recent news posted here.



Visit my web-site; best natural anti aging products

Adsız dedi ki...

It's fantastic that you are getting thoughts from this post
as well as from our argument made at this time.

Visit my page; Massive Vitality review

Adsız dedi ki...

Ԍrdat blog! Ӏs your themee cuѕtom made or Ԁid you
doԝnload it from somеwhere? A design likke yours with a few simple tweeks would really
maҟе my blog stznd out. Please let me know where yoou
ցօt yourr theme. Βleѕs you

Also vieit my blog weight losѕ kale sjoothies ()

Adsız dedi ki...

Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you, However I am
having problems with your RSS. I don't understand why I cannot join it.
Is there anyone else having identical RSS issues?
Anyone that knows the solution will you kindly respond?
Thanks!!

Feel free to surf to my webpage No2 Explode Extreme

Adsız dedi ki...

Hi, I do think this is an excellent site. I stumbledupon it ;
) I will revisit yet again since I book marked it.
Money and freedom is the greatest way to change,
may you be rich and continue to help others.

Feel free to visit my web-site :: Muscle Factor X And XMR

Adsız dedi ki...

Hello, Neat post. There is a problem together with your web
site in web explorer, may check this? IE still is the marketplace chief and
a huge element of other folks will miss your
great writing due to this problem.

My website :: Organic Cleanse and Garcinia cambogia xt (http://hergeleninyeri.blogspot.se)

Adsız dedi ki...

naturally like your web site however you need to take a look at the spelling
on several of your posts. Many of them are rife with spelling
problems and I in finding it very troublesome to inform the reality then again I'll surely come
again again.

my blog - Buy Simply Garcinia

Adsız dedi ki...

This is very interesting, You are a very skilled blogger.
I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post.
Also, I have shared your website in my social networks!


Feel free to surf to my web page - lipo-13 and garcinia cambogia [epsychicbay.com]

Adsız dedi ki...

Drain out any remaining fuel from the chainsaw's peetrol tank.
An electric chainsaw is by far the cheaper model to
run. Keeping the blade angled away from the body akso protects tthe user against possible jumps and kick backs that
may occur during the cutting process.

My webpage; cordless chainsaws ()

Adsız dedi ki...

Alll three versions have their own advantages and disadvantages, but
basically choice is dependent on the thpe of work you will be doing.
Another key thing to establish arly is not to have any distractions as this could both bee off putting and potentially dangerous to yourself and those around you.
Well, I was pleasantly surprised with thus little guy.


Also vjsit my site ... Battery chainsaws (chatchatty.com)

Adsız dedi ki...

Thanks for sharing your thoughts about zenica blog.

Regards

my web page; independent music marketing blog

Adsız dedi ki...

You really make іt sееm soo easy ѡith
yoսr presentation Ьut I find thjs topic too be гeally something wɦich I tҺink I would nnever understand.

ӏt seems too complex and extremely broad fоr me. І'm llooking fforward
fօr your next post, Ӏ'll trʏ to get the hang οf it!

Here is mmy blog post - cheap ipad stand (risp.ru)

Adsız dedi ki...

Hi there to every one, as I am in fact eager of reading this blog's
post to be updated regularly. It consists of good stuff.

My webpage; louis Vuitton Purse

Adsız dedi ki...

Thank youu for sharing уoսr info. I truly appreciate your efforts аnd I am waiting foг yօur next write ups
thаnk youu ߋnce аgain.

Here is my weblog; cheap ipad mini for sale

Adsız dedi ki...

Set yourself three small achievable goals and don't
take on too much or diversify too quickly; it will only lead to failure.
What this means is there are certain things involved in internet marketing that will slow down your progress if you're not careful.
Learning and education these days are not limited to the confines of the
classroom anymore.

Also visit my web-site - ways to earn money

Adsız dedi ki...

Hello friends, how is all, and what you desire to say on the topic of this article, in my
view its in fact remarkable in favor of me.

Also visit my site livre comment recuperer son ex

Adsız dedi ki...

Hey there, I think your site might be having browser compatibility
issues. When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
Other then that, terrific blog!

Feel free to surf to my web-site: ayurvedic institute

Adsız dedi ki...

Jusst desire to say уoսr article іs as astounding. Тhе clearness foor үour posat is simply ցreat and that i cɑn think you're knowledgeable
on tҺiѕ subject. Well with your permission allow me tօ seize your RSS feed
tο stay up tto datе with coming near near post. Ҭhank yօu 1,000,000 and pleɑse cary on thee gratifying worҝ.


Look at mу webpawge Cheap Ipads under 200 Dollars

Adsız dedi ki...

Wonderfful woгk! That is the kind օf information thɑt sɦould be
shared around the net. Disgrace оn thе search engines forr now not positioning tɦis submit hіgher!

Сome on oνer and talk over with my site . Tɦank уou =)

My weblo cheap ipads 2

Adsız dedi ki...

Greetings from Ohio! I'm bored to death at work so I decided to
browse your blog on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can't wait to take a look when I get home.

I'm shocked at how quick your blog loaded on my phone ..

I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome site!


Feel free to visit my website ... organic cleanse and garcinia Cambogia Xt

Adsız dedi ki...

Having read this I thought it was really enlightening.
I appreciate you spending some time and energy to put this informative article
together. I once again find myself spending way too much time both reading and leaving
comments. But so what, it was still worth it!

Here is my web-site: garcinia cambodia Extract

Adsız dedi ki...

Hey thегe I ɑm sо thrilled I fοսnd your site, I reɑlly
found you by mistake, while I ԝas browsing on Yahoo fօr
sometɦing else, Anyhoѡ I am hede nnow and woulԁ just lіke tߋ say kudos
for a tremendous post аnd a all round entertaining blog (I also
love tҺe theme/design), I don't have time to ɡo thrugh it all at tҺe moment but I haνe bookmarked iit аnd аlso included your RSS feeds,so whedn І haνе time
I աill be back to read а ɡreat deal mοre, Pleаse do keеp up the
grteat wоrk.

Look іnto my homepage; cheap ipad air case

Adsız dedi ki...

Failue to start up and run means the spark has a problem.
An electric chainsaw is by far the cheaper model to run.Therefore,
it is important to understand the difference.

Here is my page ... batteery pokwered chainsaw reviews (http://nuvohost.com/)

Adsız dedi ki...

Helpful info. Fortunate me I found your web site by accident, and I am surprised why this twist of fate did not
took place earlier! I bookmarked it.

Also visit my weblog :: Powerigfblogs.Com

Adsız dedi ki...

All three versions have their own advantages and disadvantages,
but basically choice is dependent on the typ of work you will be doing.
A pruning saw could be used to cut very large branches but this is where a chainsaw comes into its own. Chainsaws have
a habit of spraying chips alll over the place, so protecting your eyes is paramount.


my blog post - top rated battery Chainsaw

Adsız dedi ki...

Ι'm amazed, І haѵe tо admit. Rarely doo Ӏ come аcross
а bog that's equally educative аnd engaging, and without ɑ doubt,
yoս hаve hit thе nail on thе head. TҺе problеm is ѕomething not enoսgh people are speaking intelligently ɑbout.
Now і'm vеry happy I came across this dսring my search foг somethiing relating tο this.


ʜere is my homepage how to get a cheap ipad

Adsız dedi ki...

Howdy are using Wordpress for your site platform?

I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own. Do
you require any html coding knowledge to make your own blog?
Any help would be greatly appreciated!

Check out my blog: Muscle Endurance

Adsız dedi ki...

Αmɑzing Ьlog! Ɗo you have any hints for aspiring writers?
I'm hоping tօ start my oѡn blog soon bսt I'm a little lostt oon everything.
Would you recommend starting witɦ a free platfߋrm like WoгԀpress
or go forг a pаid option? There aгeе so many chοices out there that I'm totally overwhelmed ..
Any recommendations? Thanks ɑ lot!

Have a look at my blօg poost - setting a weight loss goal

Adsız dedi ki...

Thank you, I've just been looking for info about this topic for a
while and yours is the best I have came upon till now.
But, what in regards to the conclusion? Are you sure about the supply?


My web-site :: garcinia cambogia fruit

Adsız dedi ki...

The mind minimizes acceptance of what is for a period of time, and then,
emotions feed the mind, which ultimately produces a reaction in the Physical Body.
To be more distinct in a colon cleanse diet plan, the
individual is asked to take in a great deal of fruits
and veggies that are wealthy in fiber. This includes amino acids, essential fats, a multi, additional
fibre, oestrogen detox products, insulin control
products or heavy metal detox products.

Also visit my homepage ... COmplete CLeanse REviews

Adsız dedi ki...

Hi there, after reading this awesome piece of writing i am too delighted to share my knowledge here with friends.



Here is my blog post :: Prolexin IGF Review

Adsız dedi ki...

Zombie wants to free tthe swamp of Victor Crowley once and for all.
An electric chainsaw iss by far the cheaper modell to run. A
30cc lightweight chainsaw with a 14 inch bar may still be unable to cut through
a 28-inch trunk.

my blog: battery powered chainsaw

Adsız dedi ki...

We stumbled over here different web address and thought I might check things out.
I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking into your web page for a second time.



Also visit my web-site ... Muscle Zx90 Supplement

Adsız dedi ki...

It's in fact ѵery complex in this active life to listen newѕ on TV, thus Ӏ only use world wide web
for that reason, and take the most up-to-date informatiօn.

My web-site ... real estate in minneapolis

Adsız dedi ki...

Great info. Lucky me I came across your blog by chance (stumbleupon).
I have saved it for later!

Also visit my page - a Weight loss plan

Adsız dedi ki...

Alll three versions have their own advantges and disadvantages, but basically
choice is dependent on the type of work you will be doing.
This is ideal for jobs close to the house, but may be cumbersome for those fafther away.

Well, I was pleasantly surprised with this litle guy.


My site ... stihl battery chainsaw for sale

Adsız dedi ki...

Nextt the best rule of thumb is to stroke the chain at least
three tiomes per side. A pruning saw could be used to cut very large branches but this is where a chainsaw comes into itts own. Ryobi chainsaws have added a new mdel to their family, the cordless chainsaw.


Feel fee to surf to my site :: battery powered chainsaw (aliancarussa.com)

Adsız dedi ki...

Hi there! I could have sworn I've been to this website
before but after browsing through many of the posts I realized it's new to me.
Nonetheless, I'm certainly happy I came across it and I'll
be bookmarking it and checking back frequently!


my webpage Nike Air Max Sale

Adsız dedi ki...

Google "homesourcing" or "virtual assistants" to get started in your search for a real, salaried work-at-home job.
You are building a business for yourself and that will
take work. Someone who has design or drawing skills could open a business as a logo designer,
or a portrait painter.

My site; legitimate work from home jobs

Adsız dedi ki...

Hiya, How to draw ɑ skateboard? Thank you foг that wonderful post.



ʜere is my webpage; best mini cruiser skateboard brand

Adsız dedi ki...

Fastidious respond in return of this query with genuine arguments and describing the whole thing on the topic of that.


Here is my web site: waterproof make up

Adsız dedi ki...

Gday, How tߋ draw a skateboard? TҺank yoս for that fabulous read.


my weblog ... best cruiser Skateboard Brands

Adsız dedi ki...

Hey! Do you use Twitter? I'd like to follow you
if that would be ok. I'm definitely enjoying
your blog and look forward to new posts.

My webpage list of web hosting companies wikipedia

Adsız dedi ki...

When we first starting watching him I though
he might be using an ordinar chainsaw but there are special
saws, blades (known as Guide bars) and chains that make this
a lot easier and safer. Not eveery type of chainsaw is the same and each mayy need different procedures to make sure it stays in good
condition for many years to come. You will find it much easier to sharpen a chain whilst it iis actually
fitted on tthe saw.

Sttop by my web page :: baftery chainsaw reviews (monteklearningsolutions.com)

Adsız dedi ki...

Hey, I think your site might be having browser compatibility issues.

When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up!
Other then that, excellent blog!

Here is my blog post: music marketing strategy ideas

Adsız dedi ki...

Very good information. Lucky me I ran across your site by chance
(stumbleupon). I've book-marked it for later!

My page; Ultra CLeanse REviews (afipipes.com)

Adsız dedi ki...

It's the best time to make some plans for
the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or
suggestions. Perhaps you could write next
articles referring to this article. I want to read even more things
about it!

my blog - gcbx weight loss

Adsız dedi ki...

This info is priceless. How can I find out more?


Also visit my webpage; fat burning diet

Adsız dedi ki...

Hiya, Rip Stik or a regular skateboard?
Cheers fοr that terrific post.

Feell free tto surf tߋ mу web-site; best value cruiser skateboard

Adsız dedi ki...

Very descriptive article, I enjoyed that bit.

Will there be a part 2?

my site: how to lose 10 pounds fast and easy

Adsız dedi ki...

When we first starting watching him I though he might be using an ordinary chainsa but there are spefial saws, blades (known as Guide bars) and
chains that make this a lott easier and safer.
Typically the very fine detail will be done using smaller machies and hand tools, so itt is les
likely that a special bar and chain will be required.
Therefore, iit iss important tto understand the difference.



my page best battery powered chainsaw - ghibookmarks.com -

Adsız dedi ki...

If you are living in a close suburban area a noisy
chainsaw may cause problems with the neighbours. This does not mean that
you have to make do with a ssub par machine, nor
does it mean thqt you have to be content with replacing your chainsaw every few years.

Well, I was pleasantly surprised with this little guy.

my homepage: Best Battery Powered Chainsaws, Seoulcovenant.Org,

Adsız dedi ki...

Alll three versions have their own advantages and disadvantages, but basically choice
is dependent on the type of work you will be doing.
Bttery life will vary depending on model but recharging
will take hours rather than minutes. Well, I was pleasantly surprised with this little guy.


Check out my web blog :: rechargeable chainsazw review (http://monteklearningsolutions.com/forum/groups/locating-the-best-cordless-chainsaw/)

Adsız dedi ki...

If youu are living in a close suburban area a noisy chainsaw may causse problems with the
neighbours. This does not mean that you have to make do with a sub par machine,
nor does it mean that you have to be content with replacing your chainsaw
ecery few years. There are people that take their work too festivals and fairs and sell their wok
to the public.

my website ... battery chainsaw Self sharpening

Adsız dedi ki...

Failuree to start up and run mesans the spark has a problem.
Battery life will vary depending on model but recharging will take hours
rather than minutes. Moreover, it's got a unique sprocket locate inside
the end from the chain bar.

my blog Battery Powered Chainsaw Nz

Adsız dedi ki...

If you are living in a close suurban area a noisy chainsaw mmay cause problems
with the neighbours. An electric chainsaw is by faar the cheaper model to run. Ryobi chainsaws have added a
new model to their family, the cordless chainsaw.


Feel free to surf to my page ... battery powered chainsaw reviews ()

Adsız dedi ki...

As well as a good pair of trousers you shouldd also connsider a bib and
braces, gloves, boots, eyee and ear protection. A pruning
saw could be used to cut very large branches but this is where a chainsaw comes into its own. Well, I was pleasantly surprised with this little guy.


Feel free tto ssurf to my web page :: battery chainsaws australia

Adsız dedi ki...

If you don't then it could end up costing you quite a lot to get new Husqvartna chain saw padts
to excbange those that are damaged. An electric chainsaw is
by far the cheaper model tto run. A 30cc lightweight
chainsaw with a 14 inch bar may still be unable to cut
through a 28-inch trunk.

My homepage ... cordless chainsaws compare

Adsız dedi ki...

Before using a chainsaw it is important to get
instruction from a long time user. Annother key thing to establish esrly is not to have any distractions as thiss could both be off putting and
potentially dangerous to yourself and thopse around you.
Therefore, it is important too understand the difference.

Also visit my web blog: battery recharcheable chainsaw - http://freedownlinemachine.com,

Adsız dedi ki...

If you don't then it could end up costing you quite
a lot to get new Husqvarna chain saw parts to exchange those that are
damaged. Thhis is ideal for jobs close to the house, but may be cumbersome for those farther away.

Therefore, it is important to understand the difference.


Stop by my web-site Battery chainsaw Bosch

Adsız dedi ki...

Zombie wants to free the swamp of Victor Croqley once and
forr all. A pruning saw could be used to cut very large
branhches buut this is where a chainsaw comes into its own. A 30cc
lightweight chainsaw with a 14 inch bar may still be
unable to cut through a 28-inch trunk.

Here is my site ... battery chainsaw black decker

Adsız dedi ki...

When we first starting watching him I though he might be using an ordinary chainsaw but there
are special saws, blades (known as Guide
bars) and chains that make this a lot easier and safer.

There is no doubt that an electric or battery operated chainsaw is
easier to look after than a petrol model.
Keeping thhe blade angled away from the body also protects the
usr against possible jumps and kick backs thqt may occur during the cutting process.


Feel free to surf to my web site; best rechargrable chainsaw (http://infinite-boards.com)

Adsız dedi ki...

Before usig a chainsaw it is important to get instruction from a long time user.
This does not mean that you have to make do with a sub par machine, nor does it mean that you have to
be content with replacing your chainsaw every feww years.
Ryobi chainsaws have added a neww model to their family, thee cordess chainsaw.



Feel free too surf to my web page: battery operated chainsaw self sharpening

Adsız dedi ki...

If you don't then it could end up costing you
quite a lot to get new Husqvarna chain saw parts to exchange those that aree
damaged. A pruning saw could be used to
cut very large branches but this is were a chainsaw comes into
its own. Well, I was pleasantly surprised with this liytle guy.


my webpage :: Cordless Chainsaws compare

Adsız dedi ki...

Zombie wants to free the wamp oof Victor Crowley once and for all.
An electric chainsaw is by far the cheaper model to run. Keeping thee blsde angled away from tthe body also protects the user against possible jumps and kick backs thyat mayy occur during the cutting process.


my homepage battery powered chainsaw ()

Adsız dedi ki...

Next the bet rule oof thumb is to strlke thee chain at least three times per
side. A pruning saw could be used to cut very large branches but this is where a chainsaw comes into
its own. Moreover, it's got a unuque sprocket locate inside the endd from the chain bar.


Loook at my web-site: best Cordless Electric chainsaws

Adsız dedi ki...

Drazin out any remaining fuel from the chainsaw's petrol
tank. There is no doubt that an electric or battery
operated cainsaw is easier to look after than a petrol model.
You will fnd it much easier to sharpen a chain whilst it is actually
ffitted on the saw.

Review my web blog: battery powered chainsaw, www.sankakucomplex.com,

Adsız dedi ki...

If you don't then it could eend up costing you quite a loot to get new Husqvarna chain saw
parts to exchange those that are damaged. Typically the ver fine degail wioll be done using smaller machines and hand tools,
so it is less likely that a special bbar annd chain will be required.
You will find it much easier to sharpen a chain whilst it iis actyally fitted on the saw.


Check out my blog post - rechargeable chainsaw reviews
()

Adsız dedi ki...

As well as a good pair of trousers youu should allso consider a bib and braces,
gloves, boots, eye and ear protection. This does not mean that you have to make do
with a sub par machine, nor does iit mean that you have
to be content with replacing your chainsaw every few years.
Moreover, it's got a unique sprockett locate inside the eend from the chai bar.



Also visit my weblog :: best battery powered chainsaws
()

Adsız dedi ki...

Hi would you mind sharing which blog platform you're using?
I'm going to start my own blog soon but I'm having a tough time deciding
between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
Drupal. The reason I ask is because your design and style seems
different then most blogs and I'm looking for something completely unique.

P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!


Also visit my page ... cheapest website hosting philippines

Adsız dedi ki...

When we first starting watching him I thouhgh he might be using an ordinary chainsaw
but therfe are special saws, blades (known as Guide bars) and
chains that make this a lot easier and safer. An electric chainsaw
is by far the cheaper model to run. You will find it much easier
too sharpen a chhain whilst it is actually fitted on the saw.



Feel free to surf to myy page: rechargeable chainsaw review (http://nanumenc.co.kr/?document_srl=689477)

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 399   Yeni› En yeni»

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı