8 Mart 2014 Cumartesi

48 FETİH SURESİ

 rtfSelectedTabRef*61*29*29*048.029*Fetih 1-29**1*90*tumSure*rtfSelectedTabRef
 rtfBulunanSayi*29*rtfBulunanSayi
 rtfSndPly*48.1*
ARAPÇASI OKUNUŞU YAKLAŞIK MEALİ
(٤٨-١)
48.1*************
اِنَّا فَتَحْنَا لَكَ فَتْحًا مُبٖينًا

48.1 - İnnâ fetahnâ leke fetham mubînâ.

S ATEŞ - Biz sana apaçık bir fetih verdik.

 rtfSndPly*48.2*

(٤٨-٢)
48.2*************
لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِكَ وَمَا تَاَخَّرَ وَيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكَ وَيَهْدِيَكَ صِرَاطًا مُسْتَقٖيمًا

48.2 - Liyağfira lekallâhu mâ tegaddeme min zembike ve mâ teahhara ve yutimme niğmetehû aleyke ve yehdiyeke sırâtam mustegîmâ.

48.2 - Ki Allâh, senin geçmiş ve gelecek günâhını bağışlasın (bütün tasalarını gidersin) ve sana olan ni'metini tamamlasın ve seni doğru bir yola iletsin.

 rtfSndPly*48.3*
(٤٨-٣)
48.3*************
وَيَنْصُرَكَ اللّٰهُ نَصْرًا عَزٖيزًا

48.3 - Ve yensurakallâhu nasran azîzâ.

48.3 - Ve Allâh sana şanlı bir zafer versin.

 rtfSndPly*48.4*
(٤٨-٤)
48.4*************
هُوَ الَّذٖى اَنْزَلَ السَّكٖينَةَ فٖى قُلُوبِ الْمُؤْمِنٖينَ لِيَزْدَادُوا اٖيمَانًا مَعَ اٖيمَانِهِمْ وَلِلّٰهِ جُنُودُ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِ وَكَانَ اللّٰهُ عَلٖيمًا حَكٖيمًا

48.4 - Huvellezî enzeles sekînete fî gulûbil mué'minîne liyezdâdû îmânem mea îmânihim, ve lillâhi cunûdus semâvâti vel ard, ve kânallâhu alîmen hakîmâ.

48.4 - O, imanlarına iman katsınlar diye mü'minlerin kalblerine huzûr indirdi. Göklerin ve yerin askerleri Allâh'ındır. Allâh bilendir, hüküm ve hikmet sâhibidir.

 rtfSndPly*48.5*
(٤٨-٥)
48.5*************
لِيُدْخِلَ الْمُؤْمِنٖينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرٖى مِنْ تَحْتِهَا الْاَنْهَارُ خَالِدٖينَ فٖيهَا وَيُكَفِّرَ عَنْهُمْ سَيِّپَاتِهِمْ وَكَانَ ذٰلِكَ عِنْدَ اللّٰهِ فَوْزًا عَظٖيمًا

48.5 - Liyudhılel mué'minîne vel mué'minâti cennâtin tecrî min tahtihel enhâru hâlidîne fîhâ ve yukeffira anhum seyyiâtihim, ve kâne zâlike ındallâhi fevzen azîmâ.

48.5 - (Allâh işini böyle hikmetle çevirir, mü'minlerin gönüllerine huzûr verir, onlara görünmez askerleriyle yardım eder) Ki inanan erkekleri ve inanan kadınları, altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere soksun, onların kötülüklerini de örtsün. Gerçekten bu, Allâh katında büyük bir başarıdır.

 rtfSndPly*48.6*
(٤٨-٦)
48.6*************
وَيُعَذِّبَ الْمُنَافِقٖينَ وَالْمُنَافِقَاتِ وَالْمُشْرِكٖينَ وَالْمُشْرِكَاتِ الظَّانّٖينَ بِاللّٰهِ ظَنَّ السَّوْءِ عَلَيْهِمْ دَائِرَةُ السَّوْءِ وَغَضِبَ اللّٰهُ عَلَيْهِمْ وَلَعَنَهُمْ وَاَعَدَّ لَهُمْ جَهَنَّمَ وَسَاءَتْ مَصٖيرًا

48.6 - Ve yuazzibel munâfigîne vel munâfigâti vel muşrikîne vel muşrikâtiz zânnîne billâhi zannes sevé', aleyhim dâiratus sevé', ve ğadıballâhu aleyhim ve leanehum ve eadde lehum cehennem, ve sâet masîrâ.

48.6 - Allâh hakkında kötü zanda bulunan münâfık erkeklere ve münâfık kadınlara; (Allah'a) ortak koşan erkeklere ve ortak koşan kadınlara da azâbetsin. (Onların, müslümanlar için istedikleri) Kötü olaylar, kendi başlarına gelsin. Allâh, onlara gazabetmiş, onları la'netlemiş ve onlara cehennemi hazırlamıştır. Orası da ne kötü bir yerdir!

 rtfSndPly*48.7*
(٤٨-٧)
48.7*************
وَلِلّٰهِ جُنُودُ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِ وَكَانَ اللّٰهُ عَزٖيزًا حَكٖيمًا

48.7 - Ve lillâhi cunûdus semâvâti vel ard, ve kânallâhu azîzen hakîmâ.

48.7 - Göklerin ve yerin askerleri Allâh'ındır. Allâh azizdir, hakimdir.

 rtfSndPly*48.8*
(٤٨-٨)
48.8*************
اِنَّا اَرْسَلْنَاكَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذٖيرًا

48.8 - İnnâ erselnâke şâhidev ve mubeşşirav ve nezîrâ.

48.8 - Biz seni, şâhid, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik.

 rtfSndPly*48.9*
(٤٨-٩)
48.9*************
لِتُؤْمِنُوا بِاللّٰهِ وَرَسُولِهٖ وَتُعَزِّرُوهُ وَتُوَقِّرُوهُ وَتُسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَاَصٖيلًا

48.9 - Litué'minû billâhi ve rasûlihî ve tuazzirûhu ve tuveggırûh, ve tusebbihûhu bukratev ve asîlâ.

48.9 - Ki Allah'a ve Resulüne inanasınız, O'nu(n dinini) destekleyesiniz. Ona saygı gösteresiniz ve sabah akşam O'nu tesbih ed(ip şânını yücelt)esiniz...

 rtfSndPly*48.10*
(٤٨-١٠)
48.10*************
اِنَّ الَّذٖينَ يُبَايِعُونَكَ اِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللّٰهَ يَدُ اللّٰهِ فَوْقَ اَيْدٖيهِمْ فَمَنْ نَكَثَ فَاِنَّمَا يَنْكُثُ عَلٰى نَفْسِهٖ وَمَنْ اَوْفٰى بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللّٰهَ فَسَيُؤْتٖيهِ اَجْرًا عَظٖيمًا

48.10 - İnnellezîne yubâyiûneke innemâ yubâyiûnallâh, yedullâhi fevga eydîhim, femen nekese feinnemâ yenkusu alâ nefsih, ve men evfâ bimâ âhede aleyhullâhe feseyué'tîhi ecran azîmâ.

48.10 - Sana bi'at edenler (İslâm uğrunda ölünceye kadar savaşmak üzere sana söz verenler), gerçekte Allah'a bi'at etmektedirler. Allâh'ın eli, onların ellerinin üzerindedir. Kim ahdini bozarsa, kendi aleyhine bozmuş olur. Ve kim Allah'a verdiği sözü tutarsa Allâh ona büyük bir mükâfât verecektir.

 rtfSndPly*48.11*
(٤٨-١١)
48.11*************
سَيَقُولُ لَكَ الْمُخَلَّفُونَ مِنَ الْاَعْرَابِ شَغَلَتْنَا اَمْوَالُنَا وَاَهْلُونَا فَاسْتَغْفِرْ لَنَا يَقُولُونَ بِاَلْسِنَتِهِمْ مَا لَيْسَ فٖى قُلُوبِهِمْ قُلْ فَمَنْ يَمْلِكُ لَكُمْ مِنَ اللّٰهِ شَيْپًا اِنْ اَرَادَ بِكُمْ ضَرًّا اَوْ اَرَادَ بِكُمْ نَفْعًا بَلْ كَانَ اللّٰهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبٖيرًا

48.11 - Seyegûlu lekel muhallefûne minel ağrâbi şeğaletnâ emvâlunâ ve ehlûnâ festağfirlenâ, yegûlûne bielsinetihim mâ leyse fî gulûbihim, gul femey yemliku lekum minallâhi şey'en in erâde bikum darran ev erâde bikum nef'â, bel kânallâhu bimâ tağmelûne habîrâ.

48.11 - Göçebe Araplardan geri bırakılanlar, sana diyecekler ki: "Mallarımız ve çocuklarımız bizi, (seninle beraber gelmekten) alıkoydu. Bizim için mağfiret dile." Onlar, dilleriyle kalblerinde olmayan bir şeyi söylüyorlar. De ki: "Allâh size bir zarar vermek istemiş, yahut size bir yarar vermek istemiş olsa Allâh'ın, sizin için dilediğine kim engel olabilir? Hayır, Allâh yaptıklarınızı haber almaktadır."

 rtfSndPly*48.12*
(٤٨-١٢)
48.12*************
بَلْ ظَنَنْتُمْ اَنْ لَنْ يَنْقَلِبَ الرَّسُولُ وَالْمُؤْمِنُونَ اِلٰى اَهْلٖيهِمْ اَبَدًا وَزُيِّنَ ذٰلِكَ فٖى قُلُوبِكُمْ وَظَنَنْتُمْ ظَنَّ السَّوْءِ وَكُنْتُمْ قَوْمًا بُورًا

48.12 - Bel zanentum el ley yengaliber rasûlu vel mué'minûne ilâ ehlîhim ebedev ve zuyyine zâlike fî gulûbikum ve zanentum zannes sevé', ve kuntum gavmen bûrâ.

48.12 - Herhalde siz sandınız ki Elçi ve mü'minler, bir daha âilelerine dönmeyecekler. Bu (düşünce) gönüllerinizde süslendirildi, (size güzel gösterildi,) kötü zanda bulundunuz ve helâki hak etmiş bir topluluk oldunuz.

 rtfSndPly*48.13*
(٤٨-١٣)
48.13*************
وَمَنْ لَمْ يُؤْمِنْ بِاللّٰهِ وَرَسُولِهٖ فَاِنَّا اَعْتَدْنَا لِلْكَافِرٖينَ سَعٖيرًا

48.13 - Ve mel lem yué'mim billâhi ve rasûlihî feinnâ ağtednâ lilkâfirîne seîrâ.

48.13 - Kim Allah'a ve Elçisine inanmazsa bilsin ki, biz, kâfirler için alevli bir ateş hazırlamışızdır.

 rtfSndPly*48.14*
(٤٨-١٤)
48.14*************
وَلِلّٰهِ مُلْكُ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِ يَغْفِرُ لِمَنْ يَشَاءُ وَيُعَذِّبُ مَنْ يَشَاءُ وَكَانَ اللّٰهُ غَفُورًا رَحٖيمًا

48.14 - Ve lillâhi mulkus semâvâti vel ard, yağfiru limey yeşâu ve yuazzibu mey yeşâé', ve kânallâhu ğafûrar rahîmâ.

48.14 - Göklerin ve yerin mülkü Allâh'ındır. O, dilediğini bağışlar, dilediğine azâb eder. Allâh bağışlayandır, esirgeyendir.

 rtfSndPly*48.15*
(٤٨-١٥)
48.15*************
سَيَقُولُ الْمُخَلَّفُونَ اِذَا انْطَلَقْتُمْ اِلٰى مَغَانِمَ لِتَاْخُذُوهَا ذَرُونَا نَتَّبِعْكُمْ يُرٖيدُونَ اَنْ يُبَدِّلُوا كَلَامَ اللّٰهِ قُلْ لَنْ تَتَّبِعُونَا كَذٰلِكُمْ قَالَ اللّٰهُ مِنْ قَبْلُ فَسَيَقُولُونَ بَلْ تَحْسُدُونَنَا بَلْ كَانُوا لَا يَفْقَهُونَ اِلَّا قَلٖيلًا

48.15 - Seyegûlul muhallefûne izen talagtum ilâ meğânime liteé'huzûhâ zerûnâ nettebiğkum, yurîdûne ey yubeddilû kelâmallâh, gul len tettebiûnâ kezâlikum gâlallâhu min gabl, feseyegûlûne bel tahsudûnenâ, bel kânû lâ yefgahûne illâ galîlâ.

48.15 - O geri bırakılanlar, ganimetleri almak için gittiğiniz zaman: "Bizi bırakın, sizinle beraber gelelim," diyecekler. Onlar, Allâh'ın sözünü değiştirmek istiyorlar. De ki: "Siz, bizimle gelemezsiniz. Allâh, önceden böyle buyurdu." Onlar: "Bizi çekemiyorsunuz" diyecekler. Hayır, onlar, pek az anlarlar.

 rtfSndPly*48.16*
(٤٨-١٦)
48.16*************
قُلْ لِلْمُخَلَّفٖينَ مِنَ الْاَعْرَابِ سَتُدْعَوْنَ اِلٰى قَوْمٍ اُولٖى بَاْسٍ شَدٖيدٍ تُقَاتِلُونَهُمْ اَوْ يُسْلِمُونَ فَاِنْ تُطٖيعُوا يُؤْتِكُمُ اللّٰهُ اَجْرًا حَسَنًا وَاِنْ تَتَوَلَّوْا كَمَا تَوَلَّيْتُمْ مِنْ قَبْلُ يُعَذِّبْكُمْ عَذَابًا اَلٖيمًا

48.16 - Gul lilmuhallefîne minel ağrâbi setud'avne ilâ gavmin ulî beé'sin şedîdin tugâtilûnehum ev yuslimûn, fein tutîû yué'tikumullâhu ecran hasenâ, ve in tetevellev kemâ tevelleytum min gablu yuazzibkum azâben elîmâ.

48.16 - O geride kalan göçebe Araplara de ki: "Siz yakında çok kuvvetli bir kavme karşı savaşmaya davet edileceksiniz, onlarla (ya) dövüşürsünüz, yahut (onlar) müslüman olurlar. Eğer itâat ederseniz, Allâh size güzel bir mükâfât verir; (yok) eğer önceden döndüğünüz gibi yine dönerseniz, size acı bir şekilde azâb eder.

 rtfSndPly*48.17*
(٤٨-١٧)
48.17*************
لَيْسَ عَلَى الْاَعْمٰى حَرَجٌ وَلَا عَلَى الْاَعْرَجِ حَرَجٌ وَلَا عَلَى الْمَرٖيضِ حَرَجٌ وَمَنْ يُطِعِ اللّٰهَ وَرَسُولَهُ يُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْرٖى مِنْ تَحْتِهَا الْاَنْهَارُ وَمَنْ يَتَوَلَّ يُعَذِّبْهُ عَذَابًا اَلٖيمًا

48.17 - Leyse alel ağmâ haracuv ve lâ alel ağraci haracuv ve lâ alel merîdı harac, ve mey yutııllâhe ve rasûlehû yudhılhu cennâtin tecrî min tahtihel enhâr, ve mey yetevelle yuazzibhu azâben elîmâ.

48.17 - Köre güçlük yoktur, topala güçlük yoktur, hastaya güçlük yoktur. (Bunlar savaşa katılmak zorunda değillerdir.) Kim Allah'a ve Elçisine itâ'at ederse (Allâh) onu, altından ırmaklar akan cennetlere sokar. Kim de yüz çevirirse onu da acı bir azâba uğratır.

 rtfSndPly*48.18*
(٤٨-١٨)
48.18*************
لَقَدْ رَضِىَ اللّٰهُ عَنِ الْمُؤْمِنٖينَ اِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ مَا فٖى قُلُوبِهِمْ فَاَنْزَلَ السَّكٖينَةَ عَلَيْهِمْ وَاَثَابَهُمْ فَتْحًا قَرٖيبًا

48.18 - Legad radıyallâhu anil mué'minîne iz yubâyiûneke tahteş şecerati fealime mâ fî gulûbihim feenzeles sekînete aleyhim ve esâbehum fethan garîbâ.

48.18 - Allâh şu mü'minlerden râzı olmuştur ki onlar, ağacın altında sana bi'at ediyorlardı, Allâh onların gönüllerinden geçeni bildiği için onların üzerine huzûr ve güven indirdi ve onlara yakın bir fetih verdi.

 rtfSndPly*48.19*
(٤٨-١٩)
48.19*************
وَمَغَانِمَ كَثٖيرَةً يَاْخُذُونَهَا وَكَانَ اللّٰهُ عَزٖيزًا حَكٖيمًا

48.19 - Ve meğânime kesîratey yeé'huzûnehâ, ve kânallâhu azîzen hakîmâ.

48.19 - Yine onlara alacakları birçok ganimetler bahş eyledi. Allâh üstündür, hüküm ve hikmet sâhibidir.

 rtfSndPly*48.20*
(٤٨-٢٠)
48.20*************
وَعَدَكُمُ اللّٰهُ مَغَانِمَ كَثٖيرَةً تَاْخُذُونَهَا فَعَجَّلَ لَكُمْ هٰذِهٖ وَكَفَّ اَيْدِىَ النَّاسِ عَنْكُمْ وَلِتَكُونَ اٰيَةً لِلْمُؤْمِنٖينَ وَيَهْدِيَكُمْ صِرَاطًا مُسْتَقٖيمًا

48.20 - Veadekumullâhu meğânime kesîraten teé'huzûnehâ feaccele lekum hâzihî ve keffe eydiyen nâsi ankum, ve litekûne âyetel lilmué'minîne ve yehdiyekum sırâtam mustegîmâ.

48.20 - Allâh size elde edeceğiniz birçok ganimetler va'detti. Şimdilik size bu (Hudeybiye Barışı)nı verdi. İnsanların ellerini sizden çekti ki bu, inananlara bir ibret olsun ve (Allah) sizi dosdoğru yola iletsin.

 rtfSndPly*48.21*
(٤٨-٢١)
48.21*************
وَاُخْرٰى لَمْ تَقْدِرُوا عَلَيْهَا قَدْ اَحَاطَ اللّٰهُ بِهَا وَكَانَ اللّٰهُ عَلٰى كُلِّ شَیْءٍ قَدٖيرًا

48.21 - Ve uhrâ lem tagdirû aleyhâ gad ehâtallâhu bihâ, ve kânallâhu alâ kulli şey'in gadîrâ.

48.21 - (Size) başka (ganimetler) de söz vermiştir ki henüz onları ele geçiremediniz fakat Allâh onları kuşatmış (sizin için ayırmış)tır. Allâh her şeyi yapabilir.

 rtfSndPly*48.22*
(٤٨-٢٢)
48.22*************
وَلَوْ قَاتَلَكُمُ الَّذٖينَ كَفَرُوا لَوَلَّوُا الْاَدْبَارَ ثُمَّ لَا يَجِدُونَ وَلِیًّا وَلَا نَصٖيرًا

48.22 - Ve lev gâtelekumullezîne keferû levellevul edbâra summe lâ yecidûne veliyyev ve lâ nasîrâ.

48.22 - Eğer kâfirler sizinle savaşsalardı, arkalarına dön(üp kaç)arlardı, sonra ne bir koruyucu, ne de bir yardımcı bulabilirlerdi.

 rtfSndPly*48.23*
(٤٨-٢٣)
48.23*************
سُنَّةَ اللّٰهِ الَّتٖى قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلُ وَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اللّٰهِ تَبْدٖيلًا

48.23 - Sunnetallâhilletî gad halet min gabl, ve len tecide lisunnetillâhi tebdîlâ.

48.23 - Bu, Allâh'ın öteden beri süregelen yasasadır. Allâh'ın yasasında bir değişme bulamazsın.

 rtfSndPly*48.24*
(٤٨-٢٤)
48.24*************
وَهُوَ الَّذٖى كَفَّ اَيْدِيَهُمْ عَنْكُمْ وَاَيْدِيَكُمْ عَنْهُمْ بِبَطْنِ مَكَّةَ مِنْ بَعْدِ اَنْ اَظْفَرَكُمْ عَلَيْهِمْ وَكَانَ اللّٰهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصٖيرًا

48.24 - Ve huvellezî keffe eydiyehum ankum ve eydiyekum anhum bibatni mekkete mim bağdi en azferakum aleyhim, ve kânallâhu bimâ tağmelûne basîrâ.

48.24 - Mekke'nin göbeğinde, sizi onlara gâlip getirdikten sonra onların ellerini sizden, sizin ellerinizi onlardan çeken O'dur. Allâh, yaptıklarınızı görmektedir.

 rtfSndPly*48.25*
(٤٨-٢٥)
48.25*************
هُمُ الَّذٖينَ كَفَرُوا وَصَدُّوكُمْ عَنِ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَالْهَدْیَ مَعْكُوفًا اَنْ يَبْلُغَ مَحِلَّهُ وَلَوْلَا رِجَالٌ مُؤْمِنُونَ وَنِسَاءٌ مُؤْمِنَاتٌ لَمْ تَعْلَمُوهُمْ اَنْ تَطَؤُهُمْ فَتُصٖيبَكُمْ مِنْهُمْ مَعَرَّةٌ بِغَيْرِ عِلْمٍ لِيُدْخِلَ اللّٰهُ فٖى رَحْمَتِهٖ مَنْ يَشَاءُ لَوْ تَزَيَّلُوا لَعَذَّبْنَا الَّذٖينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ عَذَابًا اَلٖيمًا

48.25 - Humullezîne keferû ve saddûkum anil mescidil harâmi vel hedye mağkûfen ey yebluğa mehılleh, ve lev lâ ricâlum mué'minûne ve nisâum mué'minâtul lem tağlemûhum en tetaûhum fetusîbekum minhum mearratum biğayri ılm, liyudhılallâhu fî rahmetihî mey yeşâé', lev tezeyyelû leazzebnellezîne keferû minhum azâben elîmâ.

48.25 - Onlar öyle kimselerdir ki inkâr ettiler, sizin Mescid-i Harâm'ı ziyaret etmenize ve bekletilen kurbanların yerlerine varmasına engel oldular. Eğer orada, kendilerini bilmediğiniz için tepeleyeceğiniz ve bilmeyerek tepelemenizden ötürü, kınanacağınız inanmış erkekler ve inanmış kadınlar olmasaydı (Allâh sizin savaşmanıza engel olmazdı. Böyle yaptı) ki Allâh, dilediğini rahmetine soksun. Şâyet (inananlar ve inanmayanlar) birbirinden ayrılmış olsalardı elbette onlardan inkâr edenleri, acı bir azâba çarptırırdık.

 rtfSndPly*48.26*
(٤٨-٢٦)
48.26*************
اِذْ جَعَلَ الَّذٖينَ كَفَرُوا فٖى قُلُوبِهِمُ الْحَمِيَّةَ حَمِيَّةَ الْجَاهِلِيَّةِ فَاَنْزَلَ اللّٰهُ سَكٖينَتَهُ عَلٰى رَسُولِهٖ وَعَلَى الْمُؤْمِنٖينَ وَاَلْزَمَهُمْ كَلِمَةَ التَّقْوٰى وَكَانُوا اَحَقَّ بِهَا وَاَهْلَهَا وَكَانَ اللّٰهُ بِكُلِّ شَیْءٍ عَلٖيمًا

48.26 - İz cealellezîne keferû fî gulûbihimul hamiyyete hamiyyetel câhiliyyeti feenzelallâhu sekînetehû alâ rasûlihî ve alel mué'minîne ve elzemehum kelimetet tagvâ ve kânû ehagga bihâ ve ehlehâ, ve kânallâhu bikulli şey'in alîmâ.

48.26 - O zaman inkâr edenler, kalblerine öfke ve gayreti, o câhiliyye (çağının) öfke ve gayretini koymuşlardı, Allâh da Elçisine ve mü'minlere huzûr ve güvenini indirdi; onları takvâ kelimesine (sebâta ve ahde vefâya) bağladı. Zeten onlar, buna lâyık ve ehil idiler. Allâh, her şeyi bilendir.

 rtfSndPly*48.27*
(٤٨-٢٧)
48.27*************
لَقَدْ صَدَقَ اللّٰهُ رَسُولَهُ الرُّءْيَا بِالْحَقِّ لَتَدْخُلُنَّ الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ اِنْ شَاءَ اللّٰهُ اٰمِنٖينَ مُحَلِّقٖينَ رُؤُسَكُمْ وَمُقَصِّرٖينَ لَا تَخَافُونَ فَعَلِمَ مَا لَمْ تَعْلَمُوا فَجَعَلَ مِنْ دُونِ ذٰلِكَ فَتْحًا قَرٖيبًا

48.27 - Legad sadegallâhu rasûlehur rué'yâ bil hagg, letedhulunnel mescidel harâme in şâallâhu âminîne muhalligîne ruûsekum ve mugassırîne lâ tehâfûn, fealime mâ lem tağlemû feceale min dûni zâlike fethan garîbâ.

48.27 - Andolsun, Allâh, Elçisinin rüyâsını doğru çıkardı. Allâh dilerse, başlarınızı (kökten) traş ederek ve(ya) saçlarınızı kısaltarak, korkmadan, güven içinde Mescid-i Harâm'a gireceksiniz. Allâh sizin bilmediğinizi bildi, bundan önce size yakın bir fetih verdi.

 rtfSndPly*48.28*
(٤٨-٢٨)
48.28*************
هُوَ الَّذٖى اَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدٰى وَدٖينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدّٖينِ كُلِّهٖ وَكَفٰى بِاللّٰهِ شَهٖيدًا

48.28 - Huvellezî ersele rasûlehû bil hudâ ve dînil haggı liyuzhirahû aled dîni kullih, Ve kefâ billâhi şehîdâ.

48.28 - O, Elçisini hidâyet ve hak dinle gönderdi ki, o (hak di)ni, bütün dinlere üstün kılsın. Şâhid olarak Allah yeter.

 rtfSndPly*48.29*
(٤٨-٢٩)
48.29*************
مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللّٰهِ وَالَّذٖينَ مَعَهُ اَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ تَرٰیهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللّٰهِ وَرِضْوَانًا سٖيمَاهُمْ فٖى وُجُوهِهِمْ مِنْ اَثَرِ السُّجُودِ ذٰلِكَ مَثَلُهُمْ فِى التَّوْرٰيةِ وَمَثَلُهُمْ فِى الْاِنْجٖيلِ كَزَرْعٍ اَخْرَجَ شَطْپَهُ فَاٰزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوٰى عَلٰى سُوقِهٖ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغٖيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللّٰهُ الَّذٖينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَاَجْرًا عَظٖيمًا

48.29 - Muhammedur rasûlullâh, vellezîne meahû eşiddâu alel kuffâri ruhamâu beynehum terâhum rukkean succedey yebteğûne fadlem minallâhi ve rıdvânâ, sîmâhum fî vucûhihim min eseris sucûd, zâlike meseluhum fit tevrâti ve meseluhum fil incîl, kezer'ın ahrace şat'ehû feâzerahû festağleza festevâ alâ sûgıhî yuğcibuz zurrâa liyeğîza bihimul kuffâr, veadallâhullezîne âmenû ve amilus sâlihâti minhum mağfiratev ve ecran azîmâ.

48.29 - Muhammed Allâh'ın elçisidir. Onun yanında bulunanlar, kâfirlere karşı katı, birbirlerine karşı merhametlidirler. Onların, rükû' ve secde ederek Allâh'ın lutuf ve rızâsını aradıklarını görürsün. Yüzlerinde secde izinden nişanları vardır. Onların Tevrât'taki vasıfları ve İncildeki vasıfları da şöyle bir ekin gibidir ki, filizini çıkardı, onu güçlendirdi, kalınlaştı, derken gövdesinin üstüne dikildi, ekincilerin hoşuna gider, onlara karşı kâfirleri de öfkelendirir bir duruma geldi. Allâh onlardan inanıp iyi işler yapanlara mağfiret ve büyük mükâfât va'detmiştir.

36 yorum:

Adsız dedi ki...

Hey there outstanding website! Does running
a blog like this require a large amount of work? I have very little expertise in programming but
I had been hoping to start my own blog in the near future.

Anyway, should you have any ideas or tips for new blog owners please share.
I know this is off topic however I just needed to ask.
Thanks a lot!

Visit my page :: Geld Verdienen

Adsız dedi ki...

Helmet hero is the camera that might be placed on helmet of the players of cricket, rugby and
motorbike riders in races. It is quite difficult for
a professional baseball player to attend college in the off-season because of travel and seasons that
overlap into the fall and spring semesters. The Go - Pro HD Helmet Hero Camera has indeed comes with
a great mixture of connectivity and excellent production from this Go - Pro HD Helmet
Hero Camera.

Also visit my web page - gopro hero 3

Adsız dedi ki...

Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess
I'll just sum it up what I had written and say, I'm thoroughly enjoying your blog.

I as well am an aspiring blog blogger but I'm still new to the whole thing.
Do you have any suggestions for novice blog writers?
I'd genuinely appreciate it.

Also visit my site; Geld Verdienen

Adsız dedi ki...

Yes! Finally someone writes about piccioncelli.

Here is my website - pierebbe

Adsız dedi ki...

It's really a cool and helpful piece of information. I'm glad that
you just shared this useful information with us. Please keep us up to date like
this. Thanks for sharing.

Here is my web page :: Fast weight Loss pills

Adsız dedi ki...

Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
Any way I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access
consistently rapidly.

Here is my webpage pilotto

Adsız dedi ki...

It's the best time to make some plans for the future and it's time to
be happy. I've learn this publish and if I may just I want to counsel you some
attention-grabbing things or suggestions. Maybe you can write next articles relating to this article.
I wish to learn even more things approximately it!



Look at my homepage ... Free After Effects Template

Adsız dedi ki...

I enjoy, lead to I discovered exactly what I was taking a look
for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man.
Have a nice day. Bye

Take a look at my page online music marketing Tools

Adsız dedi ki...

It's actually a cool and useful piece of info. I
am glad that you simply shared this useful information with us.
Please stay us informed like this. Thank you for sharing.


Here is my page top ten reviews free web hosting ()

Adsız dedi ki...

appetiser rings! You can foreclose currency on shipping, spirit for https at the point you present institutionalize you an
judgement of each online retailer, impart for forge.

have a alter avoid for times when they verbalize, exalt individuality and invention, so create from raw material doomed that you privation
to draw dependable Michael Kors Handbags () advance you judge out what items you put into it,
the change condition you're sledding to let advertisement costs invade your household the foremost new structure that ordain mail
an electronic communication that looks kind it is not lonesome the
detail's situation to desist field losings. rightful expect see

Adsız dedi ki...

Hey! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to
look it over. I'm definitely enjoying the information.
I'm book-marking and will be tweeting this to my followers!
Great blog and brilliant design and style.

My web page ... loans for eBay and Amazon sellers

Adsız dedi ki...

Wow that was unusual. I just wrote an really long
comment but after I clicked submit my comment didn't show up.
Grrrr... well I'm not writing all that over again.
Anyhow, just wanted to say superb blog!

Feel free to surf to my web-site; MS Excel courses

Adsız dedi ki...

Hi to all, it's really a fastidious for me to visit this web page, it consists of priceless Information.


my site ... loans for eBay and Amazon sellers

Adsız dedi ki...

Hi to every single one, it's genuinely a nice for me
to go to see this site, it includes important Information.


Take a look at my web page - eBay and Amazon seller loans

Adsız dedi ki...

Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

A theme like yours with a few simple tweeks would really make my
blog stand out. Please let me know where you got your design.
Appreciate it

Here is my web page: loans for eBay and Amazon sellers

Adsız dedi ki...

You actually make it appear so easy along with your presentation however I in finding this matter to
be actually one thing which I believe I would
by no means understand. It seems too complicated and extremely vast
for me. I'm taking a look forward on your next publish, I'll
try to get the cling of it!

Feel free to visit my blog - eBay and Amazon seller loans

Adsız dedi ki...

For hottest information you have to go to see world wide web and on the web I found this web site as
a best web site for most up-to-date updates.

My webpage - loans for eBay and Amazon sellers

Adsız dedi ki...

When someone writes an article he/she maintains the thought of a user in his/her brain that how a user can
be aware of it. Therefore that's why this piece of writing is
perfect. Thanks!

Feel free to visit my web site loans for eBay and Amazon sellers

Adsız dedi ki...

It's a pity you don't have a donate button! I'd without a doubt donate to this superb blog!
I guess for now i'll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
I look forward to brand new updates and will talk about this website
with my Facebook group. Chat soon!

my homepage :: fastappleunlocking.co.uk

Adsız dedi ki...

Hello! Do you use Twitter? I'd like to follow
you if that would be ok. I'm definitely enjoying your blog and look forward to new posts.


Feel free to surf to my site :: best web hosting templates for musician website

Adsız dedi ki...

It is apрropriate timе tο make a few plas for thhe longer term and it is
tіme to be happy. I've lеаrn this publіsh and if I may I want to
suggest you few fascinating issues or tips. Maybe you can write next articles
referring to this ɑrticle. I desire to learn more іssues about it!



Also ѵisit myy web blog: end real estate

Adsız dedi ki...

Everу weekend i used to ppay a quick visit this weЬ page, because i
want еnjoymеnt, as this this sitе conations really pleasant fnny information
too.

Feel free to vvisit myy blog estate Agent

Adsız dedi ki...

It's an remarkablе post deѕigned for all the internet
viewers; they will take advantaɡe from it I am
sure.

my weblog - residential property

Adsız dedi ki...

Wow, that's what I was seeking for, what a stuff! present here at this web site, thanks admin of
this web site.

Also visit my site :: Asian bridal make up ()

Adsız dedi ki...

Wow! This blog looks exactly like my old one!
It's on a completely different topic but it has pretty much the same page layout and design.
Excellent choice of colors!

Also visit my weblog :: henna artist ()

Adsız dedi ki...

What a information of un-ambiguity and preserveness of valuable know-how on the topic
of unexpected emotions.

my web blog: svensk bingo online

Adsız dedi ki...

Great post. I was checking continuously this blog and I'm impressed!

Extremely helpful info specifically the last part :) I care for such
information much. I was seeking this particular info for a very long time.
Thank you and good luck.

Here is my web site web hosting reviews godaddy

Adsız dedi ki...

Hi there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be
okay. I'm definitely enjoying your blog and look forward to new updates.


Also visit my weblog ... best web web hosting sites for artists ()

Adsız dedi ki...

and decide drop you hundreds of dollars
all class to see done and go right proposal that you throw seen
the results that you use regularly and achieve these actions determine effect,
reflective a new hopefulness in yourself that you do this, guess sure yousurer number
testament pull Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Outlet to buy them.
correspond at the top of the folk. In the summer, be certain you
pay individual aid to your information processing system's SEO
you gift create. For children who have total Hera to read as such as
doubly the regular transport worth. consequently, if you
perpetually athletic competition with witha flower arrangement

Also visit my web site - Louis Vuitton Outlet

Adsız dedi ki...

Hello, I log on to your blog daily. Your humoristic style is
witty, keep it up!

My website; angry birds epic cheats ()

Arthur ELLTY dedi ki...

48 Surah Al-Fath
ARABIC recitation of approx MEAL
(48-1)
انا فتحنا لك فتحا مبينا

48.1 - Inna I mubînâ FETHÄ fetahnâ stains.

S FIRE - We have given you a clear conquest.

Read more »

Adsız dedi ki...

Howdy are using Wordpress for your site platform?
I'm new to the blog world but I'm trying to get started and
create my own. Do you require any coding expertise to make
your own blog? Any help would be greatly appreciated!



Here is my site ... nike trainers

Adsız dedi ki...

It іs perfect time to make a feew plans for the future and it
is ime tto be happy. I've learn this pozt and if I may I want to counswl you few interesting issues or tips.
Ӎaybe you could write subsequent articles relating too thіs aгtiϲle.
I desire to learn even morde things approximately it!


Here is my web site :: weight loss zantrex 3

Adsız dedi ki...

Thanks a bunch for sharing this with all people you actually understand what you are talking approximately!
Bookmarked. Please also visit my web site =). We could have
a link alternate arrangement among us

my blog post ... air max 90 premium

Adsız dedi ki...

Ahaa, its nice dialogue on the topic of this article here at this website, I have read all that, so at this time me also commenting here.


Also visit my web blog - Advanced Test O Boost And 1285 Muscle

Adsız dedi ki...

wonderful issues altogether, you simply won a new reader.
What could you suggest in regards to your post that you made
a few days in the past? Any positive?

Here is my web site: weight loss pills that work

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı