25 Mart 2024 Pazartesi

Rabbin RIZASI yolunda #feda edilemeyen DÜNYALIK, sözde her kazanım #HEBA olur. Ölüm geldi mi, tüm Dünyalıklar, yaptığı ahsenu ameller, eserler hariç mevta için sıfırlanır.

 25 Mart 2021

 Rabbin RIZASI yolunda #feda edilemeyen DÜNYALIK, sözde her kazanım #HEBA olur. Ölüm geldi mi, tüm Dünyalıklar, yaptığı ahsenu ameller, eserler hariç mevta için sıfırlanır.
Ölüm geldi mi, tüm Dünyalıklar mevta için sıfırlanır. Ancak yaptığı ahsenu ameller, eserler kıyamete kadar hayırlar sevaplar sunmaya devam eder.
Kim olursa olsun, hangi dinden inançtan, halden bulunursa bulunsun, yaptığı iyilikler, hasene veya fedakarlıklar amenu ve amilussalihatlar asla #zayi olmaz.
Öyle bir alemde yaşanılmaktadır ki, insan yaptıklarıyla, sonuçlarıyla her Dünyada, hem bu Dünya da, hem de Ahirde de buluşacağı vurgulanmaktadır.
Kim, zerre ağırlığınca hayır ya da şer yapmışsa onunla karşılaşmaktadır. 21/47, 7/8, 7/9, 23/102, 23/103,101/6, 101/7, 99/7, 99/8,101/8, 101/9, 18/104-108 vb
Üstelik bir zerresi dahi, Rabbilaleminin ilkesiyle, bereketiyle HER alemi sarar.
Her kim Allaha yardımcı olur yani iyilik, hayır fedakarlık vb ahsenu ameller yaparsa, Allah ta ona yardım eder. 3/52, 47/7, 61/14, 22/40 vb.
Yine
ALLAH'A GÜZEL BİR BORÇ VERME “yukridullahe kardan hasenen” kavramı da geçmekte ve böyle yapanlara Allah’ın da kat kat KARŞILIK VERECEĞİ vurgulanmaktadır 2/245, 5/12, 57/11, 57/18, 64/17, 73/20
Bu vb ayetlerde ALLAH geçen her yerde insan ve İNSANLIĞI esas almalı ve ahsen olanı güzel olanı yapmak olarak düşünmelidir.
Ölüm gelmeden de Rabbin yolunda feda edilebilmelidir.
İşte insanın yaptığı her hayır, güzellik, iyilik, fedakarlık vb ahsenu ameller Lillahi Rabbilaleminin sistemi açıdan çok önemli ve değerlidir.
Her iyilik insanın varediliş amacına uygun olması nedeniyle aleme pozitif etki yaparken kötülükler negatif etki bırakmaktadır.
Üstelik bu ahsen işler, kötülüğün önlenmesi veya etkisinin giderilmesi yönünden de etkilidir.
Bu nedenle,
İyiliklere ıslah eden eylemlere, amenu ve amilussalihatlara CENNETE kadar varan karşılıklar sunulurken
KÖTÜLÜKTE ise, belki akıllanır dönerler ıslah olurlar diye bedeli TATTIRILMAKTA ve ancak misliyle buluşturulmaktadır.
Her halde de
ELALEM değil
RABBİLALEMİN ne der diye yaşayanlardan
Rabbilalemine, Kurana, ilme, evrensel ilkelere, vicdana uyarak,
İyilik hayır ve ahsenu ameller yapanlardan
DÜNYALIK, sözde her kazanımlarını Rabbin RIZASI yolunda da #feda ederek
insanlığın en hayırlılarından, SALİHLERDEN
muttakilerden Rabbin rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
Bakınız
.
.
****Rabbin rızası yolunda yapılan İYİLİKLER, AHSENU AMELLER; bereketlenip günü gelince de, her derde RAHMET olup ziyadesiyle her Dünyada ikram edilir.
.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı