29 Mart 2024 Cuma

ANLADIĞIN, YAŞAMA indirgediğin, TECRÜBE ettiğin, HAYATLAŞTIRDIĞIN her AYET kadar varsın, anlamlı ve değerlisin! O ölçüde #ŞEHADETİN, ŞAHİTLİĞİN gerçekleşmiş demektir.

 

ANLADIĞIN, YAŞAMA indirgediğin, TECRÜBE ettiğin, HAYATLAŞTIRDIĞIN her AYET kadar varsın, anlamlı ve değerlisin! O ölçüde #ŞEHADETİN, ŞAHİTLİĞİN gerçekleşmiş demektir.
.
Her daim araştırıp sorgulayıp zihni melekelerini kullanıp yaratılan ya da yazılı ayetlerin doğru manalarına ulaşıp Kuranı yaşamda hayatlaştırıp uygulayarak Dünyanız, her anınız, cumanız, AKİBETİNİZ AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
İnsan, bilmek veya bilgi yüklenmekle değil, yaşamakla, yaşadıklarıyla, amelleriyle anlam ve değer kazanmaktadır.
Her ne olursa olsun
Hayatlaştırılmayan her ayet onlar için yok hükmünde kalır acı bedeller ödetmektedir.
Anladığın, TECRÜBE ettiğin, yaşama indirgediğin, HAYATLAŞTIRDIĞIN her AYET kadar varsın. Bunlar kadar #şehadetin, şahitliğin gerçekleşmiş demektir.
#KURAN NURDUR
İnsan, alâkası, önem ve öncelik verme ölçüsünde anlar, YAŞADIĞI nispette yansıtır
Hangi ülke toplum ya da insan olursa olsun, bu HAYATLAŞTIRMAYI İHMAL ettikleri ve ortak akla, bu evrensel ilkelere, KANUNLARA AYKIRI davrandıkları günden beri cehaletin, geri kalmışlığın cenderesinde #kıvranmakta, bu kitapları okuyanların doğru manalara, ilkelere, kanunlara ulaşanların bunu yaşama taşıyanların gerisinde NAL TOPLAMAKTA ve acı bedeller ödemektedir.
Bundan kurtuluşun en kestirme yolu ise kendini alemi okumaktır. Tüm #OKUMALARIN amacı, ilme, doğru manalara ulaşmak, kendin bilmek, #Alemin manasına ermek, hakikatleri yaşama yazmak, #HAKK gönüle girmek ve her Dünyada #CENNETİ yaşamaktır
DOĞRU MANA, İLİM, en kıymetli HAZİNEDİR, YAŞAMA yazdıkça ANLAM VE DEĞER KATAR.
ZİRA, Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetler veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı doğru manalar, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm #İLİM #BİLGİ #KANUNLAR onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
Elbette, asıl büyük fetih zafer başarı ve mutluluk şudur ki;
Ayetlerin doğru manalarına ulaşıp bunları HAYATLAŞTIRIP
tüm köleliklerden kurtulup iblisi ayartısını duyguları kontrol edip muktedir olup
Rabbilalemine, Kurana, ilme, vicdana, evrensel doğrulara uygun yaşayıp
BİREYSEL ve TOPLUMSAL değişimde de
karanlığa ışık olup
kendini de toplumu da ahsen yönde değiştirenlerden
bu yolda teşvik edip destekleyip
Her halde de,
haktan adaletten yana durup
Elalem değil Rabbilaleminin ne der diye yaşayarak,
İyilik, hayır, fedakarlıklar, ahsenu ameller,
amenu ve amelissalihatlar yaparak
Her Dünyasını, akibet ve ahiretini de ziynetlendirerek,
muttakilerden Rabbin rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
BAKINIZ
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı